PRzepraszam_Cie Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 (edited) Witam, hej. od kilku dni jestem szczęśliwym właścicielem mi4c w wersji gray/black. Telefon przyszedł do mnie bez żadnego żadnego dodatkowego zabezpieczenia w formie etui czy szkła. Raczej wina mojego gapiostwa i podekscytowania zamawianiem, ponieważ nie dodałem do koszyka żadnej z tych rzeczy. Postanowiłem jednak domówić coś u nas z Polski, problem jednak w tym, że na rodzimym allegro nie ma jeszcze nic pod m4c (a ten moment). Poczytłem troszkę porównałem oba modele mi4i vs mi4c i zdecydowalem się na zakup szkła oraz oryg. etui nillkin do mi4i (pod moją mi4c). Powiem tak, wszystko jest super ,pasuje idealnie. Może poza jednym małym szczegółem w pokrowcu nillkin musiałem rozgrzaną igłą zrobić malutki otwór na dolny mic, lecz to tyle. Podsyłam aukcję z akcesoriami które zakupiłem i pasują do naszych telefonów, więc można śmiało zamawiać i nie bawić się w wysyłke z chin, niecierpliwiąc się o czas dostawy. SzkłoEtui. (uprzedzając pytania, zaślepka pokrowca idealnie pokrywa się z gniazdem usb c, nie lata, nie jest luźna, oraz nie jest za mała) Może trochę haotycznie, jednak myślę, że mogłem komuś pomóc. Pozdrawiam Edited October 22, 2015 by PRzepraszam_Cie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Chciałem kupić ten pokrowiec. Jak z dioda od podczerwieni jest?? Tapatalknięte z MI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuarius Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Czy przy tym etui i szkle działają aktywne krawędzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRzepraszam_Cie Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Czy przy tym etui i szkle działają aktywne krawędzie ? Tak w pokrowcu jak i szkle działają aktywne krawędzi, o dziwo bardzo dobrze. Chciałem kupić ten pokrowiec. Jak z dioda od podczerwieni jest?? Tapatalknięte z MI4c Dioda jest zakryta pokrowcem, jednak w niczym to nie przeszkadza. Działa to najważniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Też mam te szkło na Mi4c i polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 A można. Zdjęcie tego pokrowca. Na "źywo" Zrobione tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRzepraszam_Cie Posted October 27, 2015 Author Share Posted October 27, 2015 Podeśle jak będe miał czym zrobić. Btw. jużdwa razy w pracy uratowały mi dupsko, etui + szkło. Dzięki bogu za natychmiastowy zakup po otrzymaniu telefonu. uff Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Ktoś miał może styczność z tego typu futerałem?http://allegro.pl/etui-imak-xiaomi-mi4i-mi4c-shockproof-tpu-case-i5755892942.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Dziś przyszły plecki Nillkina. Jak zawsze na poziomie! Kupione tutaj: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Nillkin-Xiaomi-MIUI-4I-M4I-Mi4I-Frosted-Case-Hard-Case-Xiaomi-X9-Protective-Case/32377472361.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuarius Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Krawędzie aktywne ci działają ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Czyli mówisz że wszystko generalnie pasuje 1:1? Widziałem ciekawe etui IPAKY i chciałbym je zakupić bez ewentualnego późniejszego sztukowania i przerabiania. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Przepraszam pomyłka, IPAKY o którym pisałem jest do mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 a czy coś takiego warto czy nie ? http://www.aliexpress.com/item/Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-2-0-18W-USB-Turbo-Wall-Charger-Fast-Charger-Black/32368279288.html?spm=2114.01020208.8.14.OHmwvp bo telefon właśnie do mnie dotarł ale nie mam przejściówki do ładowarki i zastanawiam się czy nie kupić czegoś takiego - czy po prostu pójść do elektronicznego i kupić samą końcówkę (i tak muszę to zrobić doraźnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 1 minutę temu, goldie77 napisał: a czy coś takiego warto czy nie ? http://www.aliexpress.com/item/Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-2-0-18W-USB-Turbo-Wall-Charger-Fast-Charger-Black/32368279288.html?spm=2114.01020208.8.14.OHmwvp bo telefon właśnie do mnie dotarł ale nie mam przejściówki do ładowarki i zastanawiam się czy nie kupić czegoś takiego - czy po prostu pójść do elektronicznego i kupić samą końcówkę (i tak muszę to zrobić doraźnie) Szkoda kasy, idz do sklepu i za 1zl albo 2 kup tylko przejsciowke. Na allegro masz tez tego mase. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 54 minuty temu, goldie77 napisał: a czy coś takiego warto czy nie ? http://www.aliexpress.com/item/Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-2-0-18W-USB-Turbo-Wall-Charger-Fast-Charger-Black/32368279288.html?spm=2114.01020208.8.14.OHmwvp bo telefon właśnie do mnie dotarł ale nie mam przejściówki do ładowarki i zastanawiam się czy nie kupić czegoś takiego - czy po prostu pójść do elektronicznego i kupić samą końcówkę (i tak muszę to zrobić doraźnie) Sprawdź w kopercie od telefonu, często chińczycy tam wrzucają i ludzie to wyrzucają Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 mam ale krzywo wchodzi i nie wzbudza mojego zaufania kompletnie - wolałbym nie spalić sprzętu od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Przed chwilą, goldie77 napisał: mam ale krzywo wchodzi i nie wzbudza mojego zaufania kompletnie - wolałbym nie spalić sprzętu od razu YYY a co ma piernik do wiatraka ? Ten adapter to 2 przewody i nic wiecej. ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Jakie przewody? To kawałek plastiku i metalu... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 No toz to mialem na mysli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Te małe czarne przejściówki za każdym razem iskrzą gdy wkładałem je do kontaktu, teraz używam takich większych, coś jak na zdjęciu i nic nie iskrzy Może mniej poręczne ale bezpieczniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 21 minut temu, AndropaX napisał: Jakie przewody? To kawałek plastiku i metalu... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka ooo właśnie coś takiego bo tak sobie pomyślałem że jak sobie zapodam takiego Qualcomm Quick Chargera 2.0 to będę miał 100% pewności że opcja Quick Charge będzie działać - a tak - nie wiem (chociaż na logikę ta opcja jest w standardowej ładowarce plus w sofcie ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 No jest... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 29 minut temu, AndropaX napisał: No jest... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka To znaczy ile ci się ładuje tok od 20%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Nigdy nie mierzyłem Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Ja zakupiłem przejściówkę SKROSS-a. Na tym czarnym czymś bałem się ładować ;/ A aktualnie czekam na listwę Xiaomi więc w ogóle problem zniknie ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 9 godzin temu, maciek04 napisał: To znaczy ile ci się ładuje tok od 20%? Z 22% 55min (możliwe że mniej, ale po takim czasie sprawdziłem). Ja do swojego dostałem dobrej jakości przejściówkę. Siedzi solidnie i nie świeci . Kiedyś tylko do Mi2S z ibg dostałem nie łączącą. Wprawdzie nie iskrzyło, ale trzeba było docisnąć aby ładowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 11 godzin temu, Sotom napisał: Ja zakupiłem przejściówkę SKROSS-a. Na tym czarnym czymś bałem się ładować ;/ A aktualnie czekam na listwę Xiaomi więc w ogóle problem zniknie ^^ Listwa Xiaomi a co to takiego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Lenistwo osiąga poziom zenitu... Google.pl > "listwa xiaomi" > 1 wynik: http://miuipolska.pl/forum/topic/5439-listwa-zasilaj%C4%85ca-xiaomi/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 5 godzin temu, preston2009 napisał: Z 22% 55min (możliwe że mniej, ale po takim czasie sprawdziłem). Ja do swojego dostałem dobrej jakości przejściówkę. Siedzi solidnie i nie świeci . Kiedyś tylko do Mi2S z ibg dostałem nie łączącą. Wprawdzie nie iskrzyło, ale trzeba było docisnąć aby ładowało. U mnie od 20% to prawie dwie godziny schodzi. Nie wiem co jest grane z tym szybkim ładowaniem, ale na pewno nie ma na to wpływu przejściówka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vince.vega Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Witam, Zakupiłem oryginalną ładowarkę samsunga od Note 4 ( 2 amperowa ). Po wpięciu do kontaktu nic nie iskrzy a bateria od 0 do 100 ładuję się w 55 minut. Co ciekawe ładowarka wcale się nie grzeje tak jak oryginalna .. używam od ponad miesiąca więc szczerze polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Poważanie tak szybko ładuje? U mnie na oryginalnej ładowarce 2h ładuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vince.vega Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Winiu89 naprawdę jest super i się wogóle nie grzeje. Ta którą kupiłem to model EP-TA12EWE. ( Kupowałem w brendzie samsunga ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts