tajo Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Jak zrobić downgrade z miui8 na miui7? Trzymałem w ręku telefony z jedna i druga wersja i 7 działa o niebo lepiej Na 8 jakieś reklamy, dotyk jakiś lichy, przycinki etc :\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 16 minut temu, tajo napisał: Jak zrobić downgrade z miui8 na miui7? Trzymałem w ręku telefony z jedna i druga wersja i 7 działa o niebo lepiej Na 8 jakieś reklamy, dotyk jakiś lichy, przycinki etc :\ To trzymałeś jakiś syf, bo na MIUI8 telefon dobrze działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 2 godziny temu, tajo napisał: Jak zrobić downgrade z miui8 na miui7? Trzymałem w ręku telefony z jedna i druga wersja i 7 działa o niebo lepiej Na 8 jakieś reklamy, dotyk jakiś lichy, przycinki etc :\ Reklamy powiadasz? Wgraj system na czysto i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Działające TWRP dla wersji china dev z androidem 7, bez bootloap po instalacji i z opcją update OTA. ZCX-TWRP-3.0.2-X_Mi4C_Mi4S_libra_aqua_0228-7.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tajo Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Syf miui czy nie syf? Wali reklamami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Napisane xiaomi.eu, aczkolwiek możesz i tak coś nowszego wrzucić, bo to staroć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 6 godzin temu, tajo napisał: Syf miui czy nie syf? Wali reklamami Dwie literki CN w poz. Wersja MIUI podobno są be? Mają pochodzić prosto z chińskiej fabryki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 14 godzin temu, tajo napisał: Wali reklamami No tego to nie rozumiem xioami.eu wali Ci reklamami?. Zainstaluj cos nowszego, bo chinczyki to nawet xioami.eu potrafia podrobic na swoje syfmiui Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 (edited) 5 godzin temu, kamillm napisał: No tego to nie rozumiem xioami.eu wali Ci reklamami?. Coś w tym jest - po przesiadce na Andka 7(xiaomi.eu). przy otwieraniu np onetu czasami przenosi mnie na jakąś stronę hallabibi.com A nic dodatkowego nie instalowałem Edited March 10, 2017 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 3 minuty temu, krzygaj napisał: przy otwieraniu np onetu czasami przenosi mnie na jakąś stronę hallabibi.com onetu.... to ja kiedys mialem podobny problem na tej stornie, ze mnie przezucalo na jakies inne dziwne i to na kilku telefonach, bo sprawdzalem czy to problem z moim czy moze z onetem cos nie tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 aha to może rzeczywiście coś tu onet krzaczy - no nic może zacznę odwiedzać inne strony i zobaczę jak będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 @krzygaj potestuj inne i daj znać, bo mnie zaciekawiłeś tym onetem, myslalem kiedys ze tylko mi cos nie do końca dobrze dziala, a tutaj widze tez ktos sie znalazl Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 @kamillm możesz sprawdzić ustawienia konta bo nie mogę Ci przesłać PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolok Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Testował ktoś już TWRP 3.1? Działa Ok? Link - https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298937346 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Przed chwilą wrzuciłem i nie mogłem wejść do recovery po flash. Telefon wisiał na logo MI i się wyłączył. Wrzuciłem w fastboot stare twrp i śmiga. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 (edited) Nowe TWRP v3.1.0 z twrp.me jest ciągle pod stary bootloader 5.1.1. nie zadziała na tym z 7.0 https://dl.twrp.me/libra/twrp-3.1.0-0-libra.img.html C:\adb>fastboot boot twrp-3.1.0-0-libra.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 1.668s] booting... FAILED (remote: dtb not found) finished. total time: 1.734s Natomiast to TWRP v3.1.0 od AndropaX jest już pod ten 7.0 Szkoda że nie jest to zaznaczone w nazwie pliku. https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298937346 C:\adb>fastboot boot TWRP-3.1.0-0-libra.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 0.584s] booting... OKAY [ 0.619s] finished. total time: 1.216s Edited March 11, 2017 by slimdick 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Czy Wam też nagrzewa się telefon po włączeniu aparatu snapchata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gudig9 Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Chciałem zainstalować najnowszy polski rom, ale nie mogę znaleźć pliku dedykowanego dla xiaomi 4c na serwerze głównym https://miuipolska.pl/download/ przy xiaomi 4c. Może ktoś poratować? Ostatnio zainstalowałem po prostu plik, który był najczęściej ściągany, teraz widzę, że nazwa pliku odpowiada konkretnemu modelowi i nie chcę tymrazem ryzykować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Chciałem zainstalować najnowszy polski rom, ale nie mogę znaleźć pliku dedykowanego dla xiaomi 4c na serwerze głównym https://miuipolska.pl/download/ przy xiaomi 4c. Może ktoś poratować? Ostatnio zainstalowałem po prostu plik, który był najczęściej ściągany, teraz widzę, że nazwa pliku odpowiada konkretnemu modelowi i nie chcę tymrazem ryzykować.https://www.androidfilehost.com/?fid=817550096634749108 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Wie ktoś jaki współczynnik SAR ma Mi4c? Gdzieś chyba był na ten temat wątek ale wyszukiwarka nic nie znajduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 31 minut temu, Matixx napisał: Wie ktoś jaki współczynnik SAR ma Mi4c? Tez kiedys tego szukałem wyszukałem ze meisci sie w normiae EU. Masz tutaj porowanie do mi4 mysle, ze maja podobnie. http://www.devicespecifications.com/de/comparison/f8d144f0e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 3 godziny temu, gudig9 napisał: Chciałem zainstalować najnowszy polski rom, ale nie mogę znaleźć pliku dedykowanego dla xiaomi 4c na serwerze głównym https://miuipolska.pl/download/ przy xiaomi 4c. Może ktoś poratować? Ostatnio zainstalowałem po prostu plik, który był najczęściej ściągany, teraz widzę, że nazwa pliku odpowiada konkretnemu modelowi i nie chcę tymrazem ryzykować. Nara nie dowieźli najnowszego ROM na Mi4c, możesz poczekać bo ma być 13 lub 14 marca brrrr. Ostatni jest 7.2.23. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 1 godzinę temu, Matixx napisał: Wie ktoś jaki współczynnik SAR ma Mi4c? Gdzieś chyba był na ten temat wątek ale wyszukiwarka nic nie znajduje Tez jestes z tych co ma bole glowy i spac po nocy nie moze bo uzywa mi4c xD? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 13 godzin temu, Pawliko napisał: Tez jestes z tych co ma bole glowy i spac po nocy nie moze bo uzywa mi4c xD? A bóle głowy zaczęły się po rozpakowaniu telefonu, wcześniej go nigdy głowa nie bolała 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimex Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Mam dziwny problem z baterią. W pewnych momentach potrafi zleciec z 10-15% baterii w bardzo krótkim czasie.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
XYZ Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Mam dziwny problem z baterią. W pewnych momentach potrafi zleciec z 10-15% baterii w bardzo krótkim czasie.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu TapatalkaPrzyłączam się do problemu. Mam taki sam kłopot. Jestem na stable 8.1.3. Problem pojawił się niedawno. Wcześniej bateria rozładowywała się normalnie.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) Ktoś jeszcze poza mną sprawdzał to nowe twrp 3.1? Zainstalowałem ale niestety nie wchodzi do recovery, więc musiałem wrócić do starszej wersji 3.0.3 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edited March 13, 2017 by r0bertt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 @r0bertt możesz rozwinąć swoją wypowiedź , nic a nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś. Ja zainstalowałem i jest ok. Kilka postów wyżej podałem linki do wersji pod stary i nowy bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 (edited) 13 minut temu, slimdick napisał: @r0bertt możesz rozwinąć swoją wypowiedź , nic a nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś. Ja zainstalowałem i jest ok. Kilka postów wyżej podałem linki do wersji pod stary i nowy bootloader. kurcze nie zauważyłem - ok działa twrp z Twojego linku - dzięki! Edited March 13, 2017 by r0bertt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 @r0bertt nie ma prawa nie działać coś robisz źle, co masz po komendzie fastboot boot TWRP-3.1.0-0-libra.img ?? Sprawdź dokładnie wersję a najlepiej sobie dodaj literkę N do tego twrp pod nowy bootloader TWRP-3.1.0-0-libraN.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 [mention=2330]r0bertt[/mention] nie ma prawa nie działać coś robisz źle, co masz po komendzie fastboot boot TWRP-3.1.0-0-libra.img ?? Sprawdź dokładnie wersję a najlepiej sobie dodaj literkę N do tego twrp pod nowy bootloader TWRP-3.1.0-0-libraN.img Za drugim razem zadziałało, dziękiWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 (edited) Wrzuciłem na telefon żony 7.3.9 i w końcu efekt przejścia między pulpitami kostka działa jak powinien. Wcześniej się mocno ciął. Aha. Po przejściu z bodaj 7.2.16 czy jakoś tak był problem z odblokowaniem ekranu. Wzorka nie chciał przyjąć. Wycięcie plików w twrp zadziało. Edited March 16, 2017 by miklo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 (edited) Dnia 11.03.2017 o 21:18, Pawliko napisał: Tez jestes z tych co ma bole glowy i spac po nocy nie moze bo uzywa mi4c xD? Nie, telefon mam od świąt, po prostu jestem ciekawy, proszę nie hejtować iks de Edited March 16, 2017 by Matixx Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 1 godzinę temu, okulowiec napisał: @Matixx tak z ciekawości "xD" to jest hejt? Nie, to nie jest hejt To jest po prostu emotikon wyrażający śmiech (np. zdziwienie, ale też śmiech na temat dowcipu, itp.) Wpisz sobie ten znak w google to zobaczysz pełno informacji na ten temat oraz wygląd tej emotikony xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Testuje ktoś nowy build Softu dla Mi4C bazujący na Android 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts