galakty Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 1 minutę temu, data17 napisał: Panowie macie problemy z ładowaniem na Nogat?? Telefon po chwili przestaje się ładować.. jeszcze się zastanawiam czy możliwe że ładowarka padła Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nie mam, ładuje normalnie. Spróbuj inną ładowarką, kablem, pod PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Podbijam pytania o funkcjonowanie telefonu na nowym andku - jak to wygląda? Drugie pytanie - czy można zmienić w każdej chwili numer telefonu na jaki zarejestrowane jest dane urządzenie na Mi Account? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 (edited) Nowy miui niczym się nie różni od starego znaczy android bo miui to samo hehe. A dodatkowo lepiej i tak mi trzyma bateria na czystym androidzie. Bateria nadal kupa i bootloader zablokowany eh.. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka dostalem kod wracam na CM XDXDXD 4h sot tylko przy H+ to jest minimum dla tego fona!!!! Edited February 25, 2017 by data17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Panowie, chce żonie wrzucić najnowsze miui na andku 7.0. Na obecnej wersji 6.12.22 i tam ma jakieś problemy (np. wyłącza się jej samoczynie chrome przy przeglądaniu stron). Powiedzcie mi tylko czy jak będzie wielka d... z tym 7.0 (na razie pewnie też jest trochę błędów), wiadomo zablokuje bootloader (zgodę cofnęli także czekamy na nową) to będę mógł jej odblokować bootloader tą metodą: https://miuipolska.pl/forum/topic/10626-oblokowanie-bootloadera-bez-pozwolenia-xiaomi/ i wrócić do jakiejś wcześniejszej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 3 minuty temu, leonfp napisał: Panowie, chce żonie wrzucić najnowsze miui na andku 7.0. Na obecnej wersji 6.12.22 i tam ma jakieś problemy (np. wyłącza się jej samoczynie chrome przy przeglądaniu stron). Powiedzcie mi tylko czy jak będzie wielka d... z tym 7.0 (na razie pewnie też jest trochę błędów), wiadomo zablokuje bootloader (zgodę cofnęli także czekamy na nową) to będę mógł jej odblokować bootloader tą metodą: https://miuipolska.pl/forum/topic/10626-oblokowanie-bootloadera-bez-pozwolenia-xiaomi/ i wrócić do jakiejś wcześniejszej wersji? Starą metodą nie odblokujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 @leonfp do ostatniej wersji 6.12.22 był 5.1.1 i stary bootloader który mogłeś sobie odblokować wgrywając china dev 6.1.7. Teraz na najnowszych xiaomi.eu masz 7.0 z nowym bootloaderem i tylko oficjalna metoda zadziała. Co do chrome to na tych najnowszych też się zamyka i nie naprawisz tego robiąc aktualizację do 7.0, jest też wiele innych problemów które wymagają poprawki. Najlepiej będzie jak cofniesz się na jakiś build przed tym 6.12.22 bo tam nie było problemu z chrome. Nie pamiętam dokładnie ale kilka wersji wcześniej chrome się nie wysypywał, kilka osób też to potwierdza na forum. Jest jeszcze możliwe że na wersji stable będzie ok, chyba numerek 8.1.3 nie pamiętam. Kolega @kamillm ma jakąś wersje stable i mu się chrome nie wysypuje. https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=126103 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 (edited) @slimdick. @leonfp. Dokładnie stable 8.0.2.0 ostatnio testowalem i nic mi sie nie zamykalo i nadal nie zamyka. Ze jestem zwolennikiem wersji stable to na razie nie widze lepszego softu od tego, no może 8.0.3.0 ale nie wiem jak tam jest z zamykaniem sie chroma. Nie wiem tez jak jest na najnowszej bo na razie nie instaluje ze wzgledu na kilka bugow (wole odczekać pare wersji :D). Edited February 25, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Oki, to dobrze, że jednak zapytałem. Wstrzymam się z aktualizacją do 7.0. Tylko powiedzcie jak bezpiecznie wgrać jakąś wcześniejszą wersję miui PL. Ostatnio próbowałem wgrać normalnie w twrp jakąś starszą wersję zrobiłem wipa ale system się wysypał. udało mi się wgrać w ten sam sposób z powrotem wrzucić 6.12.22 i działa ale tak jak wspominałem na tej wersji występuje się chrome.. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 @leonfp, Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 @leonfp. Ze swojej strony polecam Ci rom stable 8.0.2.0 lub 8.0.3.0 tego najnowszego nie instaluj ma trochę bugow Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 (edited) kto mi powie czemu w nugacie nie moge wejsc w recovery ;/ nie moge zainstalowac przez to nowej wersji z 2.23... udalo mi sie zainstalowac china dev najnowszy 2.23 przez edl tryb tylko dlaczego tu nie ma google play Edited February 27, 2017 by data17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 1. Bo masz zablokowany BL. 2. Ponieważ tam go nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abberline Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 W wersji 8.2.1 stable od xiaomi.eu mam problem z hotspotem. Nie mogę się do niego zalogować z laptopa. Jak jest u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 1. Bo masz zablokowany BL. 2. Ponieważ tam go nie ma.To jak ty używasz na codzien china stable bez Google Play? Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marman3 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Witam mam problem po wgraniu romu android 7 wersja 7.2.9 nie mogę w żaden sposób wgrać żadnej aktualizacji nie mogę zmusić tel żeby wszedł w tryb recovery ani ręcznie ani z automatu ,wgrywam aktualizację kręci się kółko restart tel i pokazuję się logo MI tel się wyłącza i zero reakcji dopiero włączam przyciskiem power i tel normalnie startuje ,dodam jeszcze że próbowałem ściągać plik też bezpośrednio ze strony MIUi ale nic z tego nie wychodzi może ktoś coś pomocy tel MI 4C pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 7 minut temu, data17 napisał: To jak ty używasz na codzien china stable bez Google Play? Sent from my Mi-4c using Tapatalk Doinstaluj potrzebne pakiety w odpowiedniej kolejności. Możesz sobie z apk mirror pobrać oczywiście nowsze wersje niż są w tym opisie. [Tools, Tips & Tutorials] [DEVICE TEAM] Installing Google Apps for Android 7.0 Nougat Without Root! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 47 minut temu, marman3 napisał: Witam mam problem po wgraniu romu android 7 wersja 7.2.9 nie mogę w żaden sposób wgrać żadnej aktualizacji nie mogę zmusić tel żeby wszedł w tryb recovery ani ręcznie ani z automatu ,wgrywam aktualizację kręci się kółko restart tel i pokazuję się logo MI tel się wyłącza i zero reakcji dopiero włączam przyciskiem power i tel normalnie startuje ,dodam jeszcze że próbowałem ściągać plik też bezpośrednio ze strony MIUi ale nic z tego nie wychodzi może ktoś coś pomocy tel MI 4C pozdrawiam A wygrałeś nowe twrp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marman3 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Nie a masz może jakiś namiar jak się wgrywa i skąd plik twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Mam wrażenie że ten najnowszy china dev chodzi lepiej od miuipolska Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 11 minut temu, marman3 napisał: Nie a masz może jakiś namiar jak się wgrywa i skąd plik twrp Przecież masz wszystko na pierwszej stronie aktualizacji do Androida 7 ,Acid wszystko tam podał łącznie z linkiem do twrp pod Mi4c (Libra) Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Haha, usunęły mi się wszystkie ustawienia systemowe, nie mam pojęcia czemu. Na PLUS, w androidzie 7 zwiększyli bitrate 1080p do 20 mbps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Mam wrażenie że ten najnowszy china dev chodzi lepiej od miuipolska Sent from my Mi-4c using TapatalkTo jest tylko wrażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 No cóż telefon i tak ląduje na allegro a teraz tylko dylemat redmi 4 pro czy note 4X 🙄Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 12 godzin temu, abberline napisał: W wersji 8.2.1 stable od xiaomi.eu mam problem z hotspotem. Nie mogę się do niego zalogować z laptopa. Jak jest u Was? @abberline, u mnie śmiga : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 (edited) 21 godzin temu, data17 napisał: To jak ty używasz na codzien china stable bez Google Play? Sent from my Mi-4c using Tapatalk No normalnie. A jak korzystasz z customROMów? Wrzucasz GAppsy i tyle Przynajmniej mam kilka fajnych bajerów i całość działa zdecydowanie lepiej. Edited February 28, 2017 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endryu Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 (edited) Jak tam telefon się sprawuje na 7.0 u was? Ja zauważyłem lekkie lagi. Edited March 1, 2017 by Endryu Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Lepiej niż kiedykolwiek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
springieer Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Witam, Jestem tutaj nowy dlatego wybaczcie za, być może głupie pytania. Otóż nabyłem ostatnio Mi4c od znajomego który zakupił kilka tel na Aliexpres. Urządzenie działa bez problemu, ale jest tylko częściowo spolszczone. Pytanie czy da się to zrobić poprzez jakąś szybką aktualizację bez wnikania w te ROM'y i inne rzeczy na których się nie znam? Interesuje mnie tylko spolszczenie telefonu nic więcej nie potrzebuję. Urządzenie wyświetla informację o Androidzie 5.1.1 LMY47V MIUI 7 55.12.31 jeśli coś to może pomóc. I jeszcze pytanie czy da się przestawić też jakoś niektóre aplikacje aby korzystały i łączyły się z polskimi a nie chińskimi stronami? Będę wdzięczy za każdą pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Najlepiej wrzucić rom xiaomi.eu. Niestety trzeba chwilkę się pobawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 4 minuty temu, springieer napisał: Witam, Jestem tutaj nowy dlatego wybaczcie za, być może głupie pytania. Otóż nabyłem ostatnio Mi4c od znajomego który zakupił kilka tel na Aliexpres. Urządzenie działa bez problemu, ale jest tylko częściowo spolszczone. Pytanie czy da się to zrobić poprzez jakąś szybką aktualizację bez wnikania w te ROM'y i inne rzeczy na których się nie znam? Interesuje mnie tylko spolszczenie telefonu nic więcej nie potrzebuję. Urządzenie wyświetla informację o Androidzie 5.1.1 LMY47V MIUI 7 55.12.31 jeśli coś to może pomóc. I jeszcze pytanie czy da się przestawić też jakoś niektóre aplikacje aby korzystały i łączyły się z polskimi a nie chińskimi stronami? Będę wdzięczy za każdą pomoc. Masz tzw. lewe syf-MIUI, mocno niezlecane. Musisz wgrać MIUI EU/PL. Opisane problemy znikną. Bootloader masz tam prawdopodobnie zablokowany, ale w starym stylu, co w przypadku tego tel. oznacza łatwe odblokowanie bez zgody XIAOMI (komendami fastboot). Potem wgrywasz (również komendami fastboot) TWRP i instalujesz MIUI EU/PL, robiąc stosowe wipe'y. To nie jedyna ścieżka, nie wiem, czy najlepsza, ale raczej najszybsza i najprostsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 @latet wszystko ok tylko powinien najpierw zrobić MiFlash do wersji china dev, tam odblokować bez zgody (czyli musi starą wersję wgrać), wgrać stare TWRP, potem zaktualizować do andka 7 i wtedy oficjalnie odblokować. Może też wgrać od razu w miflashu dev china na andku 7, ale wtedy nie odblokuje oficjalnie o ile nie ma zgody i o ile błąd 50% mu się nie pojawi... Więc wolałbym to zrobić naokoło i do czasu zgody siedzieć na polskim sofcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
springieer Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Tak myślałem, że nie będzie prosto. Rozumiem, że to wszystko gdzieś tu na forum znajdę tak krok po kroku wytłumaczone jak przysłowiowej krowie na miedzy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 3 godziny temu, springieer napisał: Tak myślałem, że nie będzie prosto. Rozumiem, że to wszystko gdzieś tu na forum znajdę tak krok po kroku wytłumaczone jak przysłowiowej krowie na miedzy? Jak chcesz prosto i nie zalezy Ci na androidzie 7 to tutaj masz chyba najprostsza instrukcje http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/guide-unlocking-mi4c-bl-verification-t3336779 Wgraj sobie pozniej TWRP (te od TS lub najnowsze), xioami.eu (instrukcja na miuipolska.pl) i ciesze sie dobrym telefonem. Jesli zalezy Ci na android 7 to rob tak jak napisal kolega @galakty bo pisze bardzo dobrze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 (edited) Halo halo mam problem. Co mam pobrać aby mój telefon przeszedł do andka 7.0 ? Ktora wersje EU polska czy jak w końcu a najlepiej jak by można było link Edited March 3, 2017 by Mintaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 15 minut temu, Mintaa napisał: Halo halo mam problem. Co mam pobrać aby mój telefon przeszedł do andka 7.0 ? Ktora wersje EU polska czy jak w końcu a najlepiej jak by można było link I może jeszcze mamy Ci wgrać zdalnie? Poczytaj, a na górze masz dział pobierania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts