karton Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Przed chwilą, Tomaszek1999 napisał: @karton Tak, to jest najnowsza wersja. Android tak samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Android tak samo? Najnowszy rom dev zawsze idzie w parze w najnowszym androidem dla danego modelu jeśli chodzi o miui. Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
karton Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Przed chwilą, Tomaszek1999 napisał: Najnowszy rom dev zawsze idzie w parze w najnowszym androidem dla danego modelu jeśli chodzi o miui. Sent from Redmi Note 2 Prime @Tomaszek1999 Bardzo dziękuje za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitusm Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Szybkie pytanie. Można całkowicie wyłączyć ekran blokady? Ori system Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Bezpośredni dostęp w Opcjach programistycznych? Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paciula Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Witam, Panowie mam szybkie pytanie, dla dziewczyny chcę zamówić Mi4C :http://pl.aliexpress.com/item/No-Waiting-11-11-Original-Xiaomi-Mi4c-Mobile-Phone-4G-LTE-Snapdragon808-Hexa-Core-5-0/32521874724.html?spm=2114.010208.3.75.o2hmfC&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10017_405_404_301_407_406_10040,searchweb201603_7&btsid=a8ac76e4-b425-4ef0-88fb-74e4eb742598 Aktualizacja na miuipolska przez TWRP odbywa się tak samo jak przy telefonie Redmi note 2 czy tutaj jest więcej zabawy i trzeba więcej grzebać żeby coś odblokować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spy Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 (edited) Czesc ja tak przy okazji jak zobaczylem Twojego posta Paciula@ ze zamawiasz na aliexpress tez mialem zamowic z tej strony ale zamowilem z allegro http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-prime-lte-pl-menu-5-kolorow-najtaniej-i6235630765.html tyle ze wersje 32gb 3gb ale maja tez wersje 16gb 2gb http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-lte-pl-menu-5-kolorow-najtaniej-i6235634989.html podaje linki jakbys chcial , a teraz mam pytanie do innych uzytkownikow ktorzy juz uzywaja na tym fonie miui 8 jak sie sprawuje telefon , bateria itp ? . Dziekuje Edited July 9, 2016 by spy Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Ja testowałem wersję z poprzedniego tygodnia przez 4 dni. Wróciłem do 7 i nawet nie korci mnie aby teraz jeszcze raz spróbować. Jak dla mnie 7 nie działa gorzej a bateria na duży plus, i jest o wiele ładniejsza ☺ Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy5 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 10 godzin temu, spy napisał: Czesc ja tak przy okazji jak zobaczylem Twojego posta Paciula@ ze zamawiasz na aliexpress tez mialem zamowic z tej strony ale zamowilem z allegro http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-prime-lte-pl-menu-5-kolorow-najtaniej-i6235630765.html tyle ze wersje 32gb 3gb ale maja tez wersje 16gb 2gb http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-lte-pl-menu-5-kolorow-najtaniej-i6235634989.html podaje linki jakbys chcial , a teraz mam pytanie do innych uzytkownikow ktorzy juz uzywaja na tym fonie miui 8 jak sie sprawuje telefon , bateria itp ? . Dziekuje Nie bardzo widzę sens kupowania telefonów na tych aukcjach skoro wysyłka jest z Chin, lepiej samemu kupić u Goldway-a co będzie tańsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spy Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 (edited) 7 minut temu, andy5 napisał: Nie bardzo widzę sens kupowania telefonów na tych aukcjach skoro wysyłka jest z Chin, lepiej samemu kupić u Goldway-a co będzie tańsze. ta wersja co ja zakupilem na allegro ( ktora akurat maja na stanie w uk ) u glodway-a 212 $ czyli 846 zl a ja dalem 848 zl wiec duzej roznicy nie ma . Edited July 9, 2016 by spy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitusm Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Inne pytanie. Chodzi o wielkość czcionki w programach. O ile czcionkę systemową można bez problemu zmienić tak w programach np: menager plikow, messenger, textra sms wszystko jest bardzo duże. W textra gdzie w opcjach jest możliwość zmniejszenia czcionki, program nie przyjmuje zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master1599 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 (edited) Mam do was pytanie jeśli można , jestem tu nowy Wygrałem sobie właśnie Miui 8 6.7.7 Bo na wcześniejszej wersji bateria była beznadziejna I zastanawiam się czy warto i czy można zmienić kernel na tym romie Jeśli tak to polecicie jakiś ? Edited July 12, 2016 by Master1599 Link to comment Share on other sites More sharing options...
laston Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Znowu ponarzekam ale chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Otóż mi się wydaje, że ten telefon nie cierpi na słabą stabilizację obrazu. On chyba w ogóle jej nie ma. Dzisiaj nie miałem dostępu do swojej cyfrówki a potrzebowałem zrobić zdjęcia staremu telefonowi żeby go wystawić w internecie na sprzedaż. Położyłem sobie go na stoliku i robiłem fotki Mi4c. W każdym razie obiekt fotografowany był kompletnie statyczny. Mimo tego wyraźne zdjęcie wychodziło mi może z jedno na 3. Wystarczy, że drgnęła mi lekko ręka a cały obraz był rozmazany. Też macie podobne odczucia w tej sprawie? Zastanawiam się czy to jest wina oprogramowania... No bo kurcze, przecież tam siedzi normalnie Exmor RS który jest dość powszechnie występującym sensorem. Jest jakaś szansa na poprawę w tej kwestii? Choćby nieoficjalną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 22 godziny temu, laston napisał: Znowu ponarzekam ale chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Otóż mi się wydaje, że ten telefon nie cierpi na słabą stabilizację obrazu. On chyba w ogóle jej nie ma. Dzisiaj nie miałem dostępu do swojej cyfrówki a potrzebowałem zrobić zdjęcia staremu telefonowi żeby go wystawić w internecie na sprzedaż. Położyłem sobie go na stoliku i robiłem fotki Mi4c. W każdym razie obiekt fotografowany był kompletnie statyczny. Mimo tego wyraźne zdjęcie wychodziło mi może z jedno na 3. Wystarczy, że drgnęła mi lekko ręka a cały obraz był rozmazany. Też macie podobne odczucia w tej sprawie? Zastanawiam się czy to jest wina oprogramowania... No bo kurcze, przecież tam siedzi normalnie Exmor RS który jest dość powszechnie występującym sensorem. Jest jakaś szansa na poprawę w tej kwestii? Choćby nieoficjalną? Zdjęcia robiłeś w trybie automatycznym czy na ręcznym? Bo jeśli na tym drugim to pewnie ustawiłeś sobie zbyt długi czas naświetlania Link to comment Share on other sites More sharing options...
abberline Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 (edited) Mi4c kupuję u Goldwaya. Ponoć przychodzi z odblokowanym bootloaderem. http://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi4c-Mi-4c-4G-FDD-LTE-Mobile-Phone-Snapdragon808-Hexa-Core-5-0-inch/311331_32476798619.html?storeId=311331 Instalację zamierzam wykonać wg metody 1. podanej na tej stronie: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Czy warto przed wykonaniem tych instrukcji zrobić całkowity format zarówno systemu jak i pamięci USB wg tego wątku z forum? Jeśli tak to tą starszą czy nowszą metodą? MIUI Polska będę instalował na początek w wersji 7.5 z tej strony. https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ Takie postępowanie zaraz po kupnie będzie perfect czy zrobić to inaczej? Edited July 18, 2016 by abberline Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cooky Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Hej, jeżeli już się pojawi wersja stable MIUI 8, to można ją będzie śmiało wgrać na obecną wersję rozwojową? Czy raczej full wipe i dopiero wtedy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 @Cooky Wersja stable jest do tyłu względem wersji rozwojowej, więc wipe jest wysoce zalecany. Bez co najmniej wipe data mogą pojawiać się błędy uniemożliwiające korzystanie z telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abberline Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 @Piotrek_ Na taką okazję już się przygotowałem. Mam pozwolenie na odblokowanie. To od razu zapytam. Odblokować wg poradnika można tylko na China Dev? A jest gdzieś poradnik jak zainstalować China Dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abberline Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Ja również wysłałem w sobotę. Dostałem dziś rano. Na drugie konto jeszcze nie dostałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cooky Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 2 godziny temu, cukru napisał: @Cooky Wersja stable jest do tyłu względem wersji rozwojowej, więc wipe jest wysoce zalecany. Bez co najmniej wipe data mogą pojawiać się błędy uniemożliwiające korzystanie z telefonu. Dzięki @cukru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ka1946 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Nie wiem czy w dobrym wątku piszę dlatego błagam o wybaczenie, ale na dniach mam zamiar zamówić któryś z telefonów Xiaomi i prosiłbym o radę. Wybór pomiędzy Mi4c a Redmi Note 3 Pro. Mi4c jest tańszy, mniejszy o pół cala, ma inny procek (na tym się nie znam) i chyba lepszy wyświetlacz (441 ppi), ale za to słabszą baterię. Który z tych telefonów jest po prostu lepszym wyborem? Który działa płynniej. Zależy mi na funkcjonalności. W grę wchodzą warianty z 2gb ramu. Z góry dziękuję za pomoc bo już głowa boli od tego zastanawiania się ps. jeśli zły wątek, proszę przerzucić Link to comment Share on other sites More sharing options...
laston Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Dnia 13.07.2016 o 21:19, Matixx napisał: Zdjęcia robiłeś w trybie automatycznym czy na ręcznym? Bo jeśli na tym drugim to pewnie ustawiłeś sobie zbyt długi czas naświetlania Oczywiście, że na auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
majktrololo Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Witam, Kupiłem Mi4c na IBG. Przyszedł z zainstalowanym romem xiaomi.eu(na karcie znajduje się plik xiaomi.eu_multi_libra_5.10.8_v7-5.1.zip). Zaktualizowałem go do MIUI 7.4 wersja 6.5.5. Po tym mój telefon nie wykrywa aktualizacji do MIUI 8. Wyczytałem na forum, że rom xiaomi.eu można instalować tylko na odblokowany bootloader, jednak dla pewności sprawdziłem jego stan. Moim oczom ukazał się taki widok: http://imgur.com/XZcoFvs . Oznaczałoby to, że bootloader jest jednak zablokowany. Natychmiast wysłałem prośbę o odblokowanie, jednak: czy zaktualizowanie systemu mogło spowodować jego ponowne zablokowanie? Dodam, że mam zainstalowane TWRP które nie działa- mogę jedynie je uruchomić, po czym ekran nie reaguje na dotyk(powracam do normalnego stanu poprzez przytrzymanie klawisza blokady ekranu przez 5 sekund). Co zrobić w takiej sytuacji, by zainstalować MIUI 8? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 (edited) Jest sposób na ustawienie ściagnietego dźwięku jako dzwonek telefonu "połączeń" poza tymi systemowymi ? Edited July 19, 2016 by luki82b Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Dnia 19.07.2016 o 19:44, luki82b napisał: Jest sposób na ustawienie ściagnietego dźwięku jako dzwonek telefonu "połączeń" poza tymi systemowymi ? Ustawienia -> Dźwięk i wibracje -> Dzwonek telefonu -> teraz w prawym, dolnym rogu klikasz na plusa i wybierasz jakiś plik Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Robiłem tak , niestety mimo potwierdzenia o wybranym dźwięku jak ktoś do mnie dzwoni to gra melodia systemowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Nie masz czegoś w ustawieniach grup/kontaktów pozmienianego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Niemam żadnych grup kontaktów zrobionych. Dziwna sytuacja , próbowałem z kilkoma różnymi plikami a nadal jest dźwięk systemowy który miałem poprzednio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Nie wiem czy to norma . ale na miui 8 masakrycznie grzeje sie przy ogladaniu youtube ... ostatnio nawet zaczal aparat lagowac ze wzgledu na temp... po 10-15 ogladania filmikow 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nekih82 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 witam, mam swiezutkiego mi4c. Chcialem androida 6.0.1, myslalem ze aktualizujac do miu8 bede takiego mial. Czy mi4c ma androida 6.01? jak tak gdzie go moge sciagnac? szukam, i jakies linki znajduje, ale tak jak b y to byly jakies lewe softy Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Nie, mi4c nie ma androida 6. Miui 8 jest nadal na lolipopie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 8 godzin temu, nekih82 napisał: witam, mam swiezutkiego mi4c. Chcialem androida 6.0.1, myslalem ze aktualizujac do miu8 bede takiego mial. Czy mi4c ma androida 6.01? jak tak gdzie go moge sciagnac? szukam, i jakies linki znajduje, ale tak jak b y to byly jakies lewe softy cm 13.1 jest na andku 6. Mam i sobie chwale :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
davoid Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 (edited) Mi4c kupiony u Goldwaya - w narzędziu do sprawdzania wynik jest nieprawdziwy, mimo, że wskazuje na to, że telefon ma zablokowany bootloader. Telefon jest ODBLOKOWANY. Edited July 22, 2016 by davoid Link to comment Share on other sites More sharing options...
abberline Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Czyli od razu na to co przyszło od Goldway'a wgrałeś tylko TWRP oraz MIUI Polska i działa? Czyli to: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagatek Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 (edited) Dnia 18.07.2016 o 21:52, Piotrek_ napisał: kurde nie pomyślałem zeby zrobic 2 konto jedz wg poradnika... jak nie dostane pozwolenia to zrobie bez, jutro mam miec fona.. Czy można prosić o pozwolenie na sciagniecia BL bez fizycznego posiadania telefonu???? Czekam na kom z Chin:) PS. Też zamówiłem z Goldwaya Edited July 22, 2016 by gagatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts