nemed Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Jasne, o pamięć wewnętrzną chodzi😊 Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Czyli po prostu factory reset, tak? No bo internal storage nie ruszam, system nie ruszam - a cała reszta zawiera się w factory...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Tak, wystarczy po instalacji romu zrobić factory reset w twrp i będzie ok Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskid Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Dnia 20.04.2016 o 23:37, grimex napisał: Jak wylaczyc to cholerne sprawdzanie pisowni, znalazlem opcje od tego ale nie moge tego wylaczyc? Podbijam pytanie. W "ustawienia-> urządzenie-> język i klawiatura->sprawdzanie pisowni" nie da się tego u mnie zmienić. Dodatkowo zauważyłem jeszcze jeden problem. W edycji kontaktu nie mogę dopisać drugiego telefonu i adresu email. Wyskakuje komunikat "ogólny błąd". Da się to jakoś naprawić/ominąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Żeby wyłączyć sprawdzanie pisowni należy wyłączyć klawiaturę Google (ustawienia /aplikacje /klawiatura Google /odinstalować aktualizacje i później wyłączyć Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Jak u was z łapaniem sygnału? U mnie coś długo, na redmi note 2 łapał po 2 sekundach - tutaj prawie pół minuty - są jakieś fixy na to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimex Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 U mnie na miui polska lapie w 1-2s Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Jak wyżej, koło 2 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 U mnie na zimno złapał teraz w 5 sekund Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Jak mogę sprawdzić jaki proces zżera mi baterie ? Zauważyłem ze podczas zżerania baterii telefon cały czas jest ciepły. Ustawienia- urządzenie- bateria...-użycie bat...-szczegóły...-telefon jest cały czas wybudzony mimo ze ekran jest wyłączony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisb10 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Witam dostałem w końcu Mi4c nie chciały mi się importować kontakty więc zrobiłem aktualizację do Version: V7.3.1.0.L . Tu szok brak usług google, brak klawiatury, polskiego itp. Wróciłem do Version: 6.4.28 (MIUI7) z http://en.miui.com/. Jak wchodzę do vol+ power to jest z opisu zablokowany. Jeżeli vol- power to logo fast boot się pojawia. Wysłałem do odblokowania ale... Czy mogę wgrać z naszego forum MIUI 6.4.28 Dzięki z góry za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimex Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Mi4c bardzo fajny telefonik, przesiadka z Galaxy s3, kolosalna różnica, ale no właśnie jest duże ale...o co chodzi z tym dotykiem, pierwszy raz od czasów lg ku990 ( czyli jakies 7 lat temu) mam takiego problemy z dotykiem. Jak telefon leży na blacie i próbuje korzystać z internetu bądź napisać esa to muszę po kilka razy klikać literka lub przy przesuwaniu strony same klikaja mi się linki/reklamy etc. Nie spodziewałem się, że w tych czasach można zrobić jeszcze taki słaby dotyk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisb10 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 2 godziny temu, krisb10 napisał: Witam dostałem w końcu Mi4c nie chciały mi się importować kontakty więc zrobiłem aktualizację do Version: V7.3.1.0.L . Tu szok brak usług google, brak klawiatury, polskiego itp. Wróciłem do Version: 6.4.28 (MIUI7) z http://en.miui.com/. Jak wchodzę do vol+ power to jest z opisu zablokowany. Jeżeli vol- power to logo fast boot się pojawia. Wysłałem do odblokowania ale... Czy mogę wgrać z naszego forum MIUI 6.4.28 Dzięki z góry za pomoc dodam jak próbuje wgrać z naszego forum to couldn't update package Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Dnia 28.04.2016 o 14:08, Winiu89 napisał: U mnie na zimno złapał teraz w 5 sekund Wysłane z mojego Mi-4c No ja siedzę na najnowszym globalu od xiaomi.eu i fix trwa dość długo - można coś dograć - był kiedyś gpsfix chyba od miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Wgraj sobie gps.conf z najnowszego miuipolska i sprawdź Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
KujawiaQ Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 U mnie zero problemów na najnowszym sofcie, fixa łapie po 3-4 sekundach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Jak nowy rom z miuipolska? Wszystko działa jak należy? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raphneternalz Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Pierwszy post na tym forum, więc na wstępie chciałbym wszystkich przywitać Telefon dopiero leci do mnie z Chin, ale już czytam informacje i mam nadzieję, że się nie przerażę. Lubię takie - jak to nazywam - "linuxowe pieprzenie się", więc mam nadzieję, że sobie poradzę, chociaż przyznam, że jak widzę wasze posty to łapię się za głowę i nie wiem, o co chodzi. Czyli rozumiem, że po tym jak przyleci mi telefon to mam się stosować do tej instrukcji? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Jest coś, o czym powinienem jeszcze wiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 mi4c 6.4.28 - nie sprawdzałem w *.21 ale w tej wersji nie mam mikroprzycięć na YT , czy ze strony czy też z aplikacji. Ktoś to wyhaczył ? na pewno mi się nie wydaje - to zauważalne było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 3 godziny temu, Raphneternalz napisał: Pierwszy post na tym forum, więc na wstępie chciałbym wszystkich przywitać Telefon dopiero leci do mnie z Chin, ale już czytam informacje i mam nadzieję, że się nie przerażę. Lubię takie - jak to nazywam - "linuxowe pieprzenie się", więc mam nadzieję, że sobie poradzę, chociaż przyznam, że jak widzę wasze posty to łapię się za głowę i nie wiem, o co chodzi. Czyli rozumiem, że po tym jak przyleci mi telefon to mam się stosować do tej instrukcji? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Jest coś, o czym powinienem jeszcze wiedzieć? Witaj serdecznie. O ile bedziesz mial odblokowany bootloader to tak. Polecam robic metoda numer 2. 1 godzinę temu, newelco napisał: mi4c 6.4.28 - nie sprawdzałem w *.21 ale w tej wersji nie mam mikroprzycięć na YT , czy ze strony czy też z aplikacji. Ktoś to wyhaczył ? na pewno mi się nie wydaje - to zauważalne było. Na obecnej wersji dalej sa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Witam. Czy jest sposob aby w mi4c wyłączyć dźwięk podczas wkładania i wyciągania wtyku od ładowarki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baryla Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 (edited) Dnia 30.04.2016 o 16:37, Raphneternalz napisał: Pierwszy post na tym forum, więc na wstępie chciałbym wszystkich przywitać Telefon dopiero leci do mnie z Chin, ale już czytam informacje i mam nadzieję, że się nie przerażę. Lubię takie - jak to nazywam - "linuxowe pieprzenie się", więc mam nadzieję, że sobie poradzę, chociaż przyznam, że jak widzę wasze posty to łapię się za głowę i nie wiem, o co chodzi. Czyli rozumiem, że po tym jak przyleci mi telefon to mam się stosować do tej instrukcji? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Jest coś, o czym powinienem jeszcze wiedzieć? Nie ma się czego bać. Jeśli tylko potrafisz czytać ze zrozumieniem i wiesz jak podpiąć tel do komputera przez USB wszystko powinno pójść gładko. A potem jeśli chodzi o codzienną eksploatację to używasz normalnie jak każdy telefon. Słuchawki Xiaomi używa moja mama, emerytka, Linux to dla niej pewnie imię kota sąsiadki a telefonem jest zachwycona. Pamiętaj żeby nie aktualizować słuchawki z oryginalnym softem bo zablokujesz bootloader i będzie ciężej instalować polskie miui. Edited May 2, 2016 by Baryla Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Pytanko? Jaki jest w miarę najlepszy soft z miuipolska, chodzi o konkretny numer mam TWRP i aktualizowałem ściągając plik (zip) na telefon ale mam nadal jeszcze wersję 5.11.26 Testował już kto 6.4.28 i czy mogę go przez TWRP zainstalować (z mojej wersji) - czy są jeszcze jakieś kruczki? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 ja od jakiegoś czasu posiadam wersję stabilną z xiaomi.eu - 7.2.4.0 i mogę polecić. Stabilność, płynność i bateria naprawdę w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Dzięki Dru79 ale ja mam jeszcze wcześniejszą wersję z Miuipolska i nie widzi mi się ryzykować blokadę bootloadera. Szukam takiego info ale o stabilnej polskiej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 42 minuty temu, RaVB napisał: Dzięki Dru79 ale ja mam jeszcze wcześniejszą wersję z Miuipolska i nie widzi mi się ryzykować blokadę bootloadera. Szukam takiego info ale o stabilnej polskiej wersji Nie ma już oddzielnych wersji Miuipolska - teraz są już tylko wersje "EU". Nie mogą one Ci zablokować BL, tak samo jak wersje PL nie mogły, bo to praktycznie jest to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 (edited) Oki, Ze strony miuipolska pobrałem wersję: xiaomi.eu_multi_libra_6.4.28_v7-5.1 i taki plik zip mogę śmiało instalować na mój aktualny poprzez TWRP? Czy jeszcze jakieś wipe należy wykonać? - tak aby nie uceglić telefonu Dru79 wspominał o 7.2.4.0 i to mnie trochu zastanawiało skąd ta numeracja, bo najnowsza na miuipolska to 6.4.28 tylko czy najlepsza??? Edited May 2, 2016 by RaVB edyta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Oki, Ze strony miuipolska pobrałem wersję: xiaomi.eu_multi_libra_6.4.28_v7-5.1 i taki plik zip mogę śmiało instalować na mój aktualny poprzez TWRP? Czy jeszcze jakieś wipe należy wykonać? - tak aby nie uceglić telefonu Dru79 wspominał o 7.2.4.0 i to mnie trochu zastanawiało skąd ta numeracja, bo najnowsza na miuipolska to 6.4.28 tylko czy najlepsza??? Bo to jest "trochu" inna wersja, stable. One mają taką numerację. Pozdr Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Dnia 30.04.2016 o 11:23, Winiu89 napisał: Wgraj sobie gps.conf z najnowszego miuipolska i sprawdź Wysłane z mojego Mi-4c Skąd to zassać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek0493 Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 (edited) Siemanko, w zeszłym tygodniu kupiłem na iBuyGou Mi4c. Wczoraj dotarł do mnie. Na początku wszystko fajnie. Dziś pojawił się problem. Gdy uruchamiam aparat, wyskakuje błąd. " Błąd aparatu. Nie można nawiązać połączenia z aparatem, uruchom ponownie aplikacje". Wczoraj jak testowałem działał dobrze. Myślałem że mogłem coś poprzestawiać przypadkiem i przywróciłem ustawienia fabryczne, niestety nie pomogło. Na messengerze też nie działa. Ściągnąłem aplikacje open camera też nie działa. Ktoś może mi pomóc naprawić ten problem? Czy po jednym dniu telefon będzie musiał trafić do serwisu? Wersja MIUI MIUI 7,3 by xiaomi.eu 6.4.14 (rozwojowa) Edited May 3, 2016 by piotrek0493 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Skąd to zassać ? Możesz stąd https://drive.google.com/file/d/0B0Ed-Pz3k614TVdYMTdXb3dieWhnOVdZRWNuV0pNSnhvcHVN/view?usp=drivesdk Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 34 minuty temu, piotrek0493 napisał: Siemanko, w zeszłym tygodniu kupiłem na iBuyGou Mi4c. Wczoraj dotarł do mnie. Na początku wszystko fajnie. Dziś pojawił się problem. Gdy uruchamiam aparat, wyskakuje błąd. " Błąd aparatu. Nie można nawiązać połączenia z aparatem, uruchom ponownie aplikacje". Wczoraj jak testowałem działał dobrze. Myślałem że mogłem coś poprzestawiać przypadkiem i przywróciłem ustawienia fabryczne, niestety nie pomogło. Na messengerze też nie działa. Ściągnąłem aplikacje open camera też nie działa. Ktoś może mi pomóc naprawić ten problem? Czy po jednym dniu telefon będzie musiał trafić do serwisu? Wersja MIUI MIUI 7,3 by xiaomi.eu 6.4.14 (rozwojowa) Miałem tak kiedyś na Redmi 1 i okazało się że to jednak problem sprzętowy (wypięta taśma). Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 (edited) Ustawienia, aparat, wyczyść dane, restart i sprawdź, może pomóc. Edited May 3, 2016 by newelco Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek0493 Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 16 minut temu, newelco napisał: Ustawienia, aparat, wyczyść dane, restart i sprawdź, może pomóc. Niestety nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Jeżeli wcześniej działał a nagle nie to może wersja romu coś miesza. Może warto spróbować na wersji 6.4.21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts