tomasov Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Czy w wersji MI4C z 2GB ramu w zuepłności wystarczy?Czy dla MIUI to nie za mało? Jak wszyscy wiemy mamy dzisiaj wyprzedaże tak i więc i ibaygou ma jakieś zniżki o czym informuje na stronie początkowej.Czy MI4C jest dzisiaj przeceniony z tej okazji czy też to jego stała cena bo nie mogę się połapać?! Rozumiem,że wersja 32gb od 16gb różni się jedynie pojemnością i ilością ramu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Na Mi2s mam po restarcie 1.2GB wolnego więc ma MIUI 2GB spokojnie wystarczy nigdy bym nie kupił niczego poniżej tej wartości po tym jak się męczyłem z Androidem z 768 MB pamięci RAM Będzie Pan zadowolony Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Ja nawet wyłączyłem kompresję zram. Po resecie jest 0,9-1GB wolnego. Tylko raz ubiło mi przeglądarkę jak koło 10 dni nie był resetowany. Było wtedy prawie 450MB wolnego, wcisnąłem home i przeszedłem do ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasov Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Ok zdecydowałem,że kupię 32GB bo żona dużo zdjęć pstryka więc problem ramu rozwiązał się sam Rozumiem,że będzie działał jej LTE w PLAY ? zastanawiam się dlaczego na forum zdjęcie przy modelu 4C jest wyblakłe? Czy to znaczy,że nie jest wspierany przez MIUI pl? Przecież chyba jest ROM PL dla tego modelu?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 To oznacza brak nieprzeczytanych postów w danym dziale. Xiaomi Mi 4c Prime & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Ja ma mi4c prime w play i działa mi lte. Zdjęcie jest wyblakłe bo masz przeczytane wszystkie posty z tego działu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Yo, moze ktos rozwiac moje wątpliwosci co do update systemu ? Obecnie posiadam wersje MIUI 5.11.12 i chcial bym updatowac do najnowszej, z tym ze dla naszych telefonow nie bylo update do 5.11.19 wiec musze zrobic wipe all data. I moje pytanie, czy zrobienie kopi zapasowej systemu miui na starym systemie i przywrocenie jej juz na nowym da rade ?? Co do wipe data to wystaczy ze zwipuje : Dalvik cache, system, data, i cache ? Robie to pierwszy raz wiec prosze o wyrozumialosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Nie trzeba robić wipe jeśli którąś wersje pominąłeś. Xiaomi Mi 4c Prime & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Nie musisz robić wipe tamto zalecenie dotyczy tylko MI2 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Lul jest to tak napiasne ze bylem na 100% pewny ze dotyczy to wszytkich telefonow. ^^ Czyli wchodze w apke aktualizacje i wybieram zainstaluj aktualizacje z pliku zip i tyle ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Tak. Normalny update Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolnygosc Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 4 godziny temu, tomasov napisał: Czy w wersji MI4C z 2GB ramu w zuepłności wystarczy?Czy dla MIUI to nie za mało? Jak wszyscy wiemy mamy dzisiaj wyprzedaże tak i więc i ibaygou ma jakieś zniżki o czym informuje na stronie początkowej.Czy MI4C jest dzisiaj przeceniony z tej okazji czy też to jego stała cena bo nie mogę się połapać?! Rozumiem,że wersja 32gb od 16gb różni się jedynie pojemnością i ilością ramu? To jego stała cena - która pierwotnie była jakiś 1-2 miesiące temu 2$ niższa a z okazji BF jest zniżka na całe zamówienie zależna od stopy kwoty w koszyku - podobnie jak do wczoraj przy promocji Thanksgiving Ogólnie ta okazja z okazji Black Friday trochę sztucznie napompowana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrobombus Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Siemka, chciałem się zapytać co muszę wiedzieć o tym telefonie przed jego zakupem. Podkreślam jestem laikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 46 minut temu, Pyrobombus napisał: Siemka, chciałem się zapytać co muszę wiedzieć o tym telefonie przed jego zakupem. Podkreślam jestem laikiem. No w sumie to nic. Telefon jak telefon, dziala, dzwoni, pisze sms. Ogolnie dziala spoko. A jak bys mial jakies problemy/pytania to wsparcie chlopakow z forum jest za***iste i pomagaja ze wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 siema. Używam romu smiui. Zauważyłem że nie mogę ręcznie dobierać sobie motywu blokady ekranu wiadomości itp. Macie tak samo? Brakuje hiperłącza własne. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Ale tak jest chyba tylko w MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 To jest bonus tylko w MIUIPolska. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 14 godzin temu, Pyrobombus napisał: Siemka, chciałem się zapytać co muszę wiedzieć o tym telefonie przed jego zakupem. Podkreślam jestem laikiem. Przede wszystkim przeczytać ze zrozumieniem tę, konkretnie tę instrukcję: http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
loqi Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Dnia 25.11.2015, 13:38:24, AlexAFC napisał: s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 5 godzin temu, Acid napisał: To jest bonus tylko w MIUIPolska. Wysłano z MI Note Fajnie ze sa takie Mam do ciebie pytanie, w recorvery TWRP w mount mam odznaczone mount system. Jak mialem to zaznaczone to instalacja MIUIPolska sypala bledami podczas instalacji. To jest normalne czy nie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 To po co zaznaczasz? Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 3 minuty temu, Acid napisał: To po co zaznaczasz? Wysłano z MI Note Defaultowo mialem to zaznaczone. A w poradniu instalacji nie ma o tym wzmianki. Wiec pytam jak powinno byc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Dwie sprawy. Często mam zablokowany ekran z powodu zasłonięcia czujnika zbliżeniowego. Jest to wkurzające. Jakaś rada? Recovery nie działa dotyk. Macie pomysł? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Ustawienia - Blokada - Przypadkowe użycie. Wyłącz i po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 1 godzinę temu, Mariusz Kowalski napisał: Dwie sprawy. Często mam zablokowany ekran z powodu zasłonięcia czujnika zbliżeniowego. Jest to wkurzające. Jakaś rada? Recovery nie działa dotyk. Macie pomysł? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pewnie masz folię lub szkło przyklejone blisko czujnika i zbiera się kurz. Możesz zrobić to co kolega napisał wyżej lub po prostu czyścić okolice czujnika tak jak ja robię. Podobno instalacja nowszego TWRP naprawia problem z dotykiem. Ktoś też pisał że zablokowanie ręcznie i odblokowanie, ew. czekanie aż zacznie reagować też pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Wg mnie szkło czy folia nie ma nic do tego. Mam szkło aktualnie i nie mam problemów z tą opcją Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Wg mnie ma bo otwór jest bardzo blisko czujnika. Mi zdarzyło się mniej niż 10 razy. Czyściłem i było ok, od ręki, bez wyłączania funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Mam ta funkcje juz wylaczona. Niestety często jest ekran zablokowany a jest to kłopotliwe. Używam etui z klapka i smartem. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Ja nie mam na ekranie póki co niczego i czasami się zdarza że czujnik jest nadpobudliwy i muszę go przetrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Czy żeby wymienić recovery na to działające mogę to zrobić wg instrukcji Acida - instalacja miuipolska na Mi4c? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Czy żeby wymienić recovery na to działające mogę to zrobić wg instrukcji Acida - instalacja miuipolska na Mi4c? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Instalujesz nowe recovery np przez flashify. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Recovery wymienione przez flashify zgodnie z instrukcją Acida. Zrobiłem wipe cache i dalvik. Zobaczę może pomoże na problemy z czujnikiem zbliżeniowym. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Jakiś czas temu była rozmowa o czasie ładowania i jakości ładowarki z zestawu czyli U mnie z 22% do 100% zajęło 55min. A bateria trzymała ostatnio 7 dni 6 godz na wersji 5.11.12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xamil54 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Ano wlasnie a u mnie dalej nie potrafi zalaczyc szybkiego ladowania i nie wiem co mam zrobic Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts