Volv3r Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Hmmmmmm. A jak dostalem od chinczyka z 3 miesiace temu pozwolenie na odblokowanie bootloadera gdy przechodzilem na Anroida 7, to bedzie ono nadal wazne? Czy od nowa musze requestowac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 34 minuty temu, Volv3r napisał: Hmmmmmm. A jak dostalem od chinczyka z 3 miesiace temu pozwolenie na odblokowanie bootloadera gdy przechodzilem na Anroida 7, to bedzie ono nadal wazne? Czy od nowa musze requestowac ? Ciężko powiedzieć, bo różnie może z tym być. Teoretycznie powinno być wciąż ważne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volv3r Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) Jak wroce z pracy to sprawdze czy przejdzie. Ale generalnie jak miflash puszcza mnie do opcji unlock i laduja sie procenty to znaczy, ze mam pozwolenie na koncie, right? Ok jednak mi nie zablokowało bootloadera Edited June 8, 2017 by Volv3r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volv3r Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Hmmm a da radę pozbyć się jakoś tego messega odnośnie braku zarejestrowania karty SIM w Xiaomi (bez wysyłania tych dwóch smsów oraz wylogowania się z konta Xiaomi) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 @Volv3r. Czemu nie chcesz wyslac tych dwoch smsow? Wyślij, zweryfikuje Cie i bedzie po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek0493 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 (edited) Witam, mam problem z moim mi4c. W piątek podczas rozmowy telefonicznej telefon się zwiesił i zaczęła się aktualizacja. Chwila moment, aktualizacja wykonana, oddzwaniam i nagle mnie nie słychać... mikrofon nie działa (jak głośno mówię, wręcz krzyczę to coś tam mnie słychać), jak biorę tryb głośnomówiący wszystko jest okej mikrofon działa. Spoiler w jakiś strych tematach odgrzebałem, że może to być przyczyna slotu na kartę sim, zmieniłem nic nie pomogło, w innym temacie wyczytałem, że to może być problem z softem. Dlatego też na początek chciałem przywrócić ustawienia fabryczne i tu pojawia się następny problem. Klikam przywróć ustawienia fabryczne czekam te 10s "bezpieczeństwa" klikam ok telefon zaczyna "myśleć -> kręci się -> symbol mi" po czym wyłącza się. Uruchamiam go ponownie i wszystko jest po staremu. Postanowiłem pobrać z miui Polska soft i zainstalować go. Wchodzę instaluj z zip i znowu ta sama sytuacja telefon zaczyna "myśleć -> kręci się -> symbol mi" po czym wyłącza się. Uruchamiam go ponownie i wszystko jest po staremu. (plik zip kasuje się samoczynnie z pamięci telefonu) Postanowiłem więc uruchomić w recovery, klikam uruchom w recovery znowu ta sama sytuacja telefon zaczyna "myśleć -> kręci się -> symbol mi" po czym wyłącza się. Uruchamiam go ponownie i wszystko jest po staremu. Gdy przy wyłączonym klikam vol + power to nic się nie dzieje Bootloader miałem na pewno kiedyś odblokowany, ale postanowiłem sprawdzić tą metodą: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera tylko niestety po wpisaniu komenty "fastboot device " wyskakuje komunikat "waiting for any device" nie da rady sprawdzić. Ogólnie jak włączam flasboot vol - power i pokazuje się "logo" fastboot to po około 20 sekundach wyłącza się Co z tym mogę zrobić, mi brakuje już pomysłów, jak postawić system od nowa? Czy to wina systemu czy też jednak może mikrofon siadł (z ciekowości sprawdziłem czy w rozmowie na messengerze będzie mnie słychać i też niestety nie)? Telefon kupiłem na IBUYGOU 26.04.16 czy gwarancja już minęła? Przy zakupie wybierałem opcję "Extended 1 year warranty" . Tam jest tylko na rok czy z tą opcją na dwa lata? Edited June 11, 2017 by piotrek0493 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 @piotrek0493 polecam Ci zrobić wszystko od początku i jak należy. Najpierw doprowadzić do porzadku stery na kompie tak aby telefon byl wykrywalny. Nastepnie wrzucic miflashem soft dev i odblokowac bootlader jesli sie zablokuje, wgrac TWRP, wgrac xiaomi.eu i cieszyc sie dzialajacym telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek0493 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: @piotrek0493 polecam Ci zrobić wszystko od początku i jak należy. Najpierw doprowadzić do porzadku stery na kompie tak aby telefon byl wykrywalny. Nastepnie wrzucic miflashem soft dev i odblokowac bootlader jesli sie zablokuje, wgrac TWRP, wgrac xiaomi.eu i cieszyc sie dzialajacym telefonem. Telefon podczas normalnego połączenia z komputerem jest wykrywalny, w momencie gdy chcę sprawdzić bootladera i włączam do w trybie fastboota i sprawdzam w wierszu poleceń nie wyszukuje go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 1 godzinę temu, piotrek0493 napisał: Telefon podczas normalnego połączenia z komputerem jest wykrywalny, w momencie gdy chcę sprawdzić bootladera i włączam do w trybie fastboota i sprawdzam w wierszu poleceń nie wyszukuje go. To ze telefon jest widoczny podczas normalnego podlaczenia nie znaczy, ze będzie widoczny w trybie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 @piotrek0493 już Ci pisałem wcześniej że masz wszystko na forum opisane krok po kroku, a wklejanie tego posta co już Ci raz moderator usunął w innym wątku nic nie da poza tym ze możesz dostać ostrzeżenie Jak będziesz online to pisz do mnie na PW to pomogę Ci ogarnąć temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek0493 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Udało mi się zrobić miflasha. Wgrałem system od nowa niestety nic nie pomogło. Dalej bardzo słabo słychać. Czyli chyba problem jest z mikrofonem. Telefon kupiłem na IBUYGOU 26.04.16 czy gwarancja już minęła? Przy zakupie wybierałem opcję "Extended 1 year warranty" . Tam jest tylko na rok czy z tą opcją na dwa lata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Dnia 2017-06-07 o 22:58, sonek napisał: Dzień dobry, Czy jest możliwość wyłączenia dźwięku gdy wychodzimy z trybu cichego? Chodzi mi o to "pik" gdy odciszymy telefon. Szukałem w ustawieniach, ale nie znalazłem. Ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 @sonek no raczej niestety nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qln Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Może to Ci pomoże, wstawiłem widget cichy na ekran główny i za jego pomocą wyciszam i wracam do poprzedniej głośności. Jak wracam nie ma dźwięku, jak mutuje jest wibracja.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 (edited) Na twrp.me pojawiła się w końcu wersja twrp pod nowy bootloader N. Odpowiedzialny za te wersje jest oczywiście AndropaX twrp-3.1.1-1-libra.img @miklo na tej wersji bez problemu działa adb backup Edited June 14, 2017 by slimdick 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Rychło w czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonek Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Dnia 2017-06-13 o 15:40, qln napisał: Może to Ci pomoże, wstawiłem widget cichy na ekran główny i za jego pomocą wyciszam i wracam do poprzedniej głośności. Jak wracam nie ma dźwięku, jak mutuje jest wibracja. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Jak wracam mam dźwięk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 1 godzinę temu, Antyhaker napisał: Rychło w czas Jeśli dobrze pamiętam to wcześniej był ktoś inny odpowiedzialny za twrp dla libra, mogę się mylić, a teraz patrze jest Maintainer: AndropaX Pewnie gdyby nie on to by dalej była wersja pod 5.1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XYZ Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 W innym wątku wyczytałem, że twrp 3.1.1.-0 nie ma możliwości root - czyli nie można zainstalować supersu, czy tak? Jak to jest z tą wersją o której piszecie? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Na twrp.me pojawiła się w końcu wersja twrp pod nowy bootloader N. Odpowiedzialny za te wersje jest oczywiście AndropaX [mention=9643]miklo[/mention] na tej wersji bez problemu działa adb backup Fajnie. Wrzucę żonie i synowi. Łatwiej zawsze backupy robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 2 godziny temu, XYZ napisał: W innym wątku wyczytałem, że twrp 3.1.1.-0 nie ma możliwości root - czyli nie można zainstalować supersu, czy tak? Jak to jest z tą wersją o której piszecie? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nie wiem jak powinno być, ale z Magisk działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Pewnie chodziło o to, żeby nie instalować SuperSU proponowanego przez twrp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 (edited) Ktoś wgrywał już 7.6.15? Ps. Jaka jest najnowsza wersja TWRP dla Mi4c? Edited June 17, 2017 by Lokator Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 10 minut temu, Lokator napisał: Ktoś wgrywał już 7.6.15? Ps. Jaka jest najnowsza wersja TWRP dla Mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 @slimdick, rozumiem że działa on w porządku z najnowszą wersją dev'a xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Hej, Szybkie pytanie: jaki czujnik znajduje się po lewej stronie wycięcia na głośnik rozmów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Pewnie swiatla Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 @Eduardo dokładnie, jest to czujnik światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 @Eduardo uściślając to jest czujnik światła i zbliżeniowy ( Proximity and Ambient light Sensor (ALS) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Jak wam funkcjonuje najnowszy od xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian0120 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 W moim przypadku od jakiegoś czasu nie widzę żadnych zmian. Odtwarzanie muzyki dalej ścina, Instagram i Facebook też, powiadomienia wg nieodgadnionego algorytmu. A reszta bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Chrome dalej wywala kurza twarz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian0120 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Używam FF (muzyka z YouTube w tle), ale z ciekawości sprawdzę. EDIT: Sprawdziłem na kilku stronach, na jednej po wczytaniu wywaliło "kurza twarz" (jednorazowy przypadek). Edited June 26, 2017 by krystian0120 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 1 godzinę temu, Sephriot napisał: Chrome dalej wywala kurza twarz? Od przejścia na RR ani razu mi się nie wysypał Chrome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Mi też :D, zastanawiam się czy kiedyś na miui to naprawia. Pewnie jedyna szansa to miui 9. A jeszcze bardziej zastanawiam się czy na china ten błąd też występuje ale raczej nikt nie używa tego Romu z użytkowników mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts