krzygaj Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 (edited) @kamillm ma też jednolite, ale te kropkowane jest bardzo fajne - inne niż wszystkie. Jeżeli miałbym wybrać kropkowane, a jednolite, to wybrałbym kropkowane. Poprzednie etui miałem jednolite i to jest o wiele fajniejsze zarówno w wyglądzie jak i dotyku. Aha - nie wiem czy na zdjęciach widać, ale wszystkie krawędzie są dobrze spasowane - żaden bok nie wystaje bardziej. Dostęp do gniazd też jest niezakłocony. Póki co iPaky poszło do szuflady Edited May 3, 2017 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 8 godzin temu, krzygaj napisał: ma też jednolite, ale te kropkowane jest bardzo fajne W sumie kosztuja po 20 zl na ali, wiec mozna kupic i kropkowane i nie i wedle uznania założyć 8 godzin temu, krzygaj napisał: Póki co iPaky poszło do szuflady Obawiam się, że z moim stanie się to samo nie długo i w zamian założe MSVII Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Hmmm... Chyba taniej znajdziesz wydaje mi sie ze dalem 15zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 12 godzin temu, krzygaj napisał: Chyba taniej znajdziesz wydaje mi sie ze dalem 15zl. Dałem pierwsza lepsza cene z ali ;] faktycznie sa taniej, chociaz dla mnie 20 zł to i tak tanio na etui ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Dnia 5.05.2017 o 10:57, kamillm napisał: ...chociaz dla mnie 20 zł to i tak tanio na etui ;] Pod warunkiem, że nie musisz kupować co 2 mce nowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Ja mam iPaky i jestem zadowolony bo robi dobrą robotę, kilka razy latorośl dorwała telefon i uczyła latać, nic się nie stało. Szkoda, że farba się ściera (wersja srebrna), ale jakoś to przeżyję. Bardziej drażni mnie jedna rzecz: otóż często jak idę z małym łobuzem na spacer to chowam kartę płatnicza między etui a telefon. Niestety przy iPaky nie mogę płacić zbliżeniowo gdyż często terminal nie łapie (zakłócenia od telefonu też nie pomagają). Przydałoby się taka wersja z ukrytą kieszonką, bądź podebraniem na kartę od wewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Dnia 3.05.2017 o 14:18, krzygaj napisał: Tak na szybko zdjęcia To jest wersja czarna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 (edited) @kamillm tak, ale fajnie też powinna wyglądać wersja granatowa. Myślałem, że już dawno zamówiłeś Po półtora miesiąca użytkowania: - przyciski nie odpadły - nic się nie wytarło - dzięki tej chropowatej strukturze nie widać jakichkolwiek zarysowań na etui Póki co jestem jak najbardziej zadowolony. Edited June 9, 2017 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 @krzygaj nie no właśnie dzisiaj się zabiore za zamówienie, ale chyba kupie sobie 2 czarne, jedno kropkowane drugie nie, wyjdzie ze 40 zł z wysyłką, także żadne duże pieniądze. Ipaky już mi sie powycierało, no i powiększa optycznie jednak telefon, chyba czas za czymś innym sie rozejrzeć Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 (edited) @kamillm ja bym brał chropowate. Zamów sobie chropowate i zobaczysz czy się spodoba czy nie - jak nie, to domówisz zwykłe i za 2 tyg będzie. Ja już chropowatego bym nie zamienił na zwykłe. Znajomym też się podoba ta chropowatość Edited June 9, 2017 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 15 minut temu, krzygaj napisał: za 2 tyg będzie. Z chin 2 tygodnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 (edited) @kamillm tak - mój rekord, to 10 dni od zamówienia z czego 3 dni szło 100km z Warszawy do Płocka Oczywiście nie żadnym kurierem tylko darmową wysyłka W przypadku tego etui: Tracking number: 04854314769 Logistics company:China Post Ordinary Small Packet Plus Shipment time:2017-04-13 18:34:08 Kupione 12.04.2017 25.04.2017 - już było u mnie Edited June 9, 2017 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 2 minuty temu, krzygaj napisał: China Post Ordinary Small Packet Plus Nooo własnie zastanawiałem się nad wyborem tej paczki, czyli może to wybiore. 3 minuty temu, krzygaj napisał: mój rekord, to 10 dni od zamówienia Też taki rekord wykręciłem mibandem2 z bangood Zwykla nie rejestrowana przesylka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 (edited) Wszystko zależy od organizacji Chińczyków i samolotów... Raz miałem towar po 13 dniach, a innym razem po 80 dniach. Sprzedawca mało tutaj ma do gadania. Jeszcze na domiar złego lubią u nas na lotnisku trzymać nawet do 2-3 tygodni... Edited June 9, 2017 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Niestety IPAKY z szkłem na ekranie nie wytrzymał upadku na płasko i niestety dotyk wysiadł. Szkło popękało, niestety na logo MI pojawiły się pęknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Jak porządnie przyłożysz to nic nie uratuje telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 (edited) Pech to pech, oby Acid pomógł. Edit: MiCenter nie ma LCD na stanie Edited June 16, 2017 by Eduardo Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 dragons-tt, najmniejsze ryzyko kiepskiego ekranu. Nie szukaj gdzie indziej, bo dostaniesz zielony, różowy czy inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 @galakty - dzięki za podpowiedzi, jak możesz odpisz na PW bo zadałem kilka pytań dodatkowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 8 minut temu, Eduardo napisał: @galakty - dzięki za podpowiedzi, jak możesz odpisz na PW bo zadałem kilka pytań dodatkowych Nah. Forum jest od pomagania publicznie, może ktoś będzie miał identyczny problem i tu zajrzy, nie będę każdemu pisał PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 No to kolejne pytanie: dragons-tt. Czy chodziło o tą stronę http://www.dragon-tt.com/ Czy wystawiają na Alliexpress swoje przedmioty? Co wybrać: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6232# czy http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6318# Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 (edited) @krzygaj tak jak obiecalem wrzucam foty msvii, telefon dużo fajniej wygląda niz w ipaky. Ten niebieski w rzeczywistości jest duzo ciemniejszy. Szlo do mnie 10 dni, zamawiałem na ali. Edited June 20, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 @kamillm - jak struktura tego chropowatego? fajna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 16 godzin temu, krzygaj napisał: @kamillm - jak struktura tego chropowatego? fajna? Na początku jakoś tak dziwnie było, ale już sie przyzwyczaiłem. Fajnie to wyglada i lezy w ręce, chyba lepiej niż śliska. Wielki plus tego casea, ze nie pogrubia prawie w ogole telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 No i git majonez - żeby tylko przyciski nie odpadły 2mce i jeszcze się trzymają Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 1 godzinę temu, krzygaj napisał: No i git majonez - żeby tylko przyciski nie odpadły Dlatego od razu 2 zamówiłem w razie czego, żeby mieć jak odpadną Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 @kamillm - który kolor jest fajniejszy? muszę zamówić, bo mi spadł telefon i wyłamał się kawałek etui - ten wąski przy gnieździe ładowania(wcześniej miałem nadpęknięty od nieumiejętnego zdejmowania ) Zastanawiam się czy ponownie zamówić czarny czy może ten granatowy. Telefon mam czarny. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 8 minut temu, krzygaj napisał: który kolor jest fajniejszy? Ja ostatecznie zalożyłem czarny. Niebieski został jako zapasowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorn Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 Chce trochę odświeżyć mojego mi4c (mam go od września)m etui mam, wstyd przyznać, takie jak dali w zestawie, po przeczytaniu ostatnich stron stwierdziłem, ze kupię takie jak polecane wcześniej, czyli MSVII , mam pytanie co do folii ochronnej na ekran, jaka najlepsza, Nilikin czy coś innego? I pytanie jak najlepiej wyczyścić ekran? Zwykły płyn do paneli LCD wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 7 godzin temu, Glorn napisał: Nilikin czy coś innego? I pytanie jak najlepiej wyczyścić ekran? Zwykły płyn do paneli LCD wystarczy? Ja polecam MOCOLO, a ekran to najlepiej czyscic denaturatem, czyszcze tak wszystkie ekrany i telefony w domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 (edited) Update ws etui MSVII po prawie pół roku: klawisze się trzymają pojawiło się pękniecie przy złączu ładowania(ten cienki pasek nad złączem) - ale to raczej moja wina - pękło pewnie podczas zdejmowania etui przy rogach na górnych krawędziach widzę, że zaczęła się wycierać chropowata struktura - trzeba się dobrze przypatrzeć żeby zauważyć więcej grzechów nie pamiętam Podsumowując jestem bardzo zadowolony, polecam i zdecydowanie kupiłbym jeszcze raz Edited December 18, 2017 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 1 godzinę temu, krzygaj napisał: pojawiło się pękniecie przy złączu ładowania Ja to ułamałem bo cały czas tam paluchy wciskałem Co do reszty również się zgadzam w 100% a używam już dłużej MSVII od Ciebie. Jak na razie chyba najlepsze etui do Mi4C, na pewno lepsze od IPaky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilofdark Posted May 26, 2018 Share Posted May 26, 2018 Witam, Poszukuję oryginalnego etui typu Flip do Mi 4c koloru czarnego. Czy ktoś gdzieś widział takie do zakupu, albo czy ktoś posiada takie nowe i chce sprzedać? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskid Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Polecicie jakiś pokrowiec z kieszeniami na dokumenty? W lokalnych sklepach ciężko coś dostać do mi4c a online nie wiem gdzie warto kupić żeby to było dobre jakościowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 szukaj allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts