Eru Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Jako, iż dużo użyszkodników ( ) ma problemy z pływającymi oknami (dymkami) np w messengerze postanowiłem zrobić taki oto tutorial w formie screenów: Tyle - od tego momentu powinny wam działać pływające okna. Edited October 6, 2015 by Eru 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ale problem tkwi w tym ze dymki buguja się od otwarcia powiadomienia przez ekran blokady. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 U mnie działają, po zaznaczeniu tych opcji, normalnie mam dymki, co innego, że messager w ost aktualizacji z GP coś zwalił i dymki niekiedy przy trwającej rozmowie nie pokazują się ponownie... Ten problem nie jest tylko na MIUI, a na innych tel też występuje od jakiegoś ~tygoidnia/2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat01 Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Przecież pływające okna w powiadomieniach nie mają nic wspólnego z tymi w uprawnieniach. Te drugie trzeba włączyć, żeby działało, tych pierwszych nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Przecież pływające okna w powiadomieniach nie mają nic wspólnego z tymi w uprawnieniach. Te drugie trzeba włączyć, żeby działało, tych pierwszych nie. Bzdura. Musisz włączyć w obu miejscach i w uprawnieniach i w ustawieniach powiadomień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat01 Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Bzdura. Musisz włączyć w obu miejscach i w uprawnieniach i w ustawieniach powiadomień. To trzymaj się swojej wersji. Ja nie potrzebuje tych miuiowych powiadomień pokazujących się od góry, mam to wyłączone a Messenger działa super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted October 10, 2015 Author Share Posted October 10, 2015 Rób jak chcesz - ja dałem wersję z powiadomieniami na ekranie blokady bo ludzie też tego co niektórzy chcą - następnym razem proponuję stworzenie swojego własnego tutoriala Tapnięte z Mi Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Jaka bzdura? Zanim coś napiszesz, potestuj sam, a nie kogoś mieszasz z błotem. Użytkownik ma rację, żeby dymki działały tylko na pulpicie msg POPRAWNIE w uprawnieniach trzeba tylko przestawić. Jęsli ktoś chce mieć także je na ekranie blokady to są potrzebne oba. To Cię zaskoczę, że testowałem i aby zadziałały dymki msg musiałem dać w obu miejscach, dopiero wtedy pojawiły się i dymki na pulpicie i na blokadzie. Nie bój się, nie rzucam słów na "wiatr" i wiem co testuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dybek1337 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Mam problem z moim Redmi Note 2. Tak jak w temacie nie widać dymków od messangera. Koło ikonki wyświetla się liczba nieprzeczytanych wiadomości, ale dymków nie widać. W powiadomieniach też się wyświetla. Motyw standardowy, MIUI Polska 5.9.24, dymki w ustawieniach messangera włączone. Z góry dzięki za pomoc. PS: Nowsze MIUI pewnie rozwiązałoby problem, no ale niestety nie potrafie go zainstalować ( podstawy znam, niedawno rootowałem i wgrywalem CM 12 na mojego starego s2+) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonax_xc Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Panel sterowania / Uprawnienia / Uprawnienia / Messenger / Pływające okienka (ostatnia opcja) - zahacz to Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dybek1337 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Dziękuje bardzo, problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
icu44 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Nie pojawiaja mi sie plywajace okna messengera mimo tego ze w uprawnieniach mam wlaczone. Ktos wie ocb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Włącz w powiadomieniach oraz daj autostart. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrenerDaniel Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 A ja już myślałem ,że nie będę miał dymków czatu Dziękuję serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Dziękuję bardzo za poradnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornel2 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Wszystko zrobiłem jak w poradniku. Dodałem do autostartu. Nawet wyłączałem opcje czyszczenia ram. Wszystko działa okej ale po zablokowaniu ekranu i odblokowaniu dymku już nie ma i się potem nie pojawiają jak przyjdzie wiadomość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Wszystko zrobiłem jak w poradniku. Dodałem do autostartu. Nawet wyłączałem opcje czyszczenia ram. Wszystko działa okej ale po zablokowaniu ekranu i odblokowaniu dymku już nie ma i się potem nie pojawiają jak przyjdzie wiadomość. A masz custom motyw czy z aplikacji motywy? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornel2 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Dnia 24.03.2016o20:54, Bullsblood napisał: A masz custom motyw czy z aplikacji motywy? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Mam domyślny motyw ustawiony Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Wiesz co. U mnie np jeżeli dostanę wiadomość na Messengerze, i na ekranie blokady klikne 2 razy na wiadomość żeby ją odczytać, to dymki później się nie wyświetlaja. Jeżeli natomiast odblokuję ekran, i dopiero klikne na dymek, to jest wszystko okej. U Ciebie nie jest podobnie? Może też pokombinuj z nieco starszymi wersjami i nie aktualizuj. Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
needlehole Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Dodałem w uprawnieniach i nic. W powiadomieniach i nic. Dodałem do autostartu i nic. Pływające okna włączone i nic... Jakieś jeszcze pomysły? Działało i działać przestało Link to comment Share on other sites More sharing options...
endeesik Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Dodałem w uprawnieniach i nic. W powiadomieniach i nic. Dodałem do autostartu i nic. Pływające okna włączone i nic... Jakieś jeszcze pomysły? Działało i działać przestało Używasz jakiegoś motywu? Czy dymki znikają na domyślnym? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
needlehole Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Faktycznie, to wina motywy. Używałem iOS podobnego, zmieniłem na stocka i dymki działają. Dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endeesik Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Faktycznie, to wina motywy. Używałem iOS podobnego, zmieniłem na stocka i dymki działają. Dziwne. Nie tyle samego motywu a bardziej ekranu blokady. Miałem też ten problem. Jeśli nie zależy ci na ekranie blokady a chcesz używać chociaż część motywu to samemu warto pocieszać, ale zostawiając ekran blokady na domyślnym Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
needlehole Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Na domyslnym też działa sobie jak chce. Raz jest OK, raz znikają Link to comment Share on other sites More sharing options...
decorator12 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Dla mnie to paranoja że trzeba w dwóch miejscach włączyć jedną opcje aby coś działało Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariushini0 Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Witam, brak już siły do tego telefonu. Próbowałem wszystkiego w ustawieniach inz zRAM wyłączyłem całkowicie , różne werje messenger'a sprawdzałem , inteligentne oszczędzanie energii , kłódka na messenger'a , motywy zmieniałem , wygaszacze ekranu zawsze to samo gdy ram spada poniżej 200/300 mb dymek znika... Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co można sprawdzić? 0:20 sec dokładnie Miui polska oczywiście , różne wersje sprawdzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Zdarza się na mipadzie (2gm ram), nigdy na mi4 (3gb ram). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dymoslaw Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Witam szanowne grono Xiaomowej braci? Jak włączyć na Global Stable 7.3.2.0 dymki czatu(te kółka z avatarami dzięki której pulpitu mozemy od razu wejsc do msg) niestety, ale w messengerze (w opcjach messengera) nie działa I drugie pytanie czy da się/jak i czy to coś da (zwiększenie wydajności? itd) zaktualizowanie androida w Redminote 3 pro 3/32 (z 5.1.1 LMY47V na androida 6 ? ) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Włącz pływające okna dla aplikacji w uprawnieniach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dymoslaw Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Niestety, ale problem nadal występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 U nikogo nie występuje, a u Ciebie nagle występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
nssk Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 U mnie też się nie pojawiają.. a mam włączone w uprawnieniach oraz w samym messengerze. Dodam, że jak zminimalizuje Yanosika (np. aby wybrać połączenie) to też nie mam jego okna... wersja MIUI 6.5.19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Ustawienia --> urządzenia -->bateria i wydajność --> oszczędzanie baterii Dodajcie do inteligentnego oszczędzania albo wyłączcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
simer17 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Zrobiłem jak w poście pierwszym i działa, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Jeśli macie ustswiony motyw ekranu inny jak stockowy to dymki nie będą działać poprawnie. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts