Bogas Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Jak myślicieli czy są szansę, przymiarki do MIUI bazującego na M? Z tego co czytam to M jest tylko liftingiem, ale jeśli ma być zoptymalizowane działanie apek tak by bateria dawała radę jeszcze bardziej o smak jest. No i na ile ta optymalizacja mieści się już w MIUI7? Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Pewnie na nowych modelach będzie, na starych, nie mam pojęcia. Taka Mi4 dalej jest na 4.4 (nie żebym ubolewał, raczej się ciesze). Jak to mówił kiedyś (chyba Acid) MIUI ma własną numerację i pogoń za nowymi androidami go nie dotyczy. Mają własne rozwiązania, własną nakładkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogas Posted September 28, 2015 Author Share Posted September 28, 2015 Pewnie na nowych modelach będzie, na starych, nie mam pojęcia. Taka Mi4 dalej jest na 4.4 (nie żebym ubolewał, raczej się ciesze). Jak to mówił kiedyś (chyba Acid) MIUI ma własną numerację i pogoń za nowymi androidami go nie dotyczy. Mają własne rozwiązania, własną nakładkę. Jednak bazuje na Andku i kiedyś była informacja, że współpracują z programistami Google. Nie jest to oddzielny byt. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Dzięki Androidowi 5.1 w mi 4c długo na niego nie będzie miuipolska. Wyższy Android nie jest wskazany w miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Nie jest oddzielny w tym sensie, że podstawą nadal jest Android, ale MIUI z tego co pisał Acid dość "głęboko" ingeruje w sam system (czy jakoś tag, od strony programistycznej jestem noga i to lewa <3). Moim zdaniem lepiej zostać na dobrym sprawdzonym 4.4 niż bawić się w jakieś upgrady do nowych numerków, które jak widać po 5.0 więcej napsują krwi niż pomogą Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Nezumi ma racje. Android 5 mial byc rewolucyjny a okazal sie porazka. Szczerze to nawet na redmi note 2 wolalbym miec androida 4.4 niz 5.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polishchocolate Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Akurat MIUI na Androidzie 5.0 pomimo swoich wad ma jedną zaletę, o której nikt nie wspomina - bardzo dużo nowych API do aplikacji, których nie ma na KitKacie MIUI swoją drogą, ale wsparcie dla apek z Google Play jest ważne, przynajmniej dla mnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Ile znasz apek, które korzystają z API dla Andka 5? Nowy Andek zazwyczaj rodzi więcej problemów niż daje korzyści. (SD w KK, bateria i BT w L). Dodatkowo, w MIUI Polska nie da się wrzucić przez to ViperFX... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Nie od dziś wiadomo, że Android 5 > miui7. Gdyby był jakiś czysty bez butów na mi3 to instalowałbym bez zastanowienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deragon Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 CM przecież jest Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Miałem tego CMa ale jest pobugowany mało płynny a do tego częste zatrzymania aplikacji. Wole juz to nieszczęsne v7. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogas Posted October 5, 2015 Author Share Posted October 5, 2015 http://m.komputerswiat.pl/nowosci/smartfony/2015/41/plotka-te-smartfony-maja-dostac-androida-60-marshmallow.aspx#fp=ks Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 "Źródło: gizmochina", radziłbym brać poprawkę . chociaż modele telefonów od Samsunga, Sony i HTC się potwierdziły. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogas Posted October 5, 2015 Author Share Posted October 5, 2015 (edited) "Źródło: gizmochina", radziłbym brać poprawkę . chociaż modele telefonów od Samsunga, Sony i HTC się potwierdziły. Sam tytuł wskazuje, że to plotki. Ale telefon wystartował na koniec tego lata, więc to daje „nadzieje”. Pewno w Chinach już coś majstrują w sofcie, albo w Indiach. Poza tym się serwisy z tym „screenem” rozhuśtały. http://android.com.pl/news/48221-zainteresowani-czy-wasz-smartfon-otrzyma-aktualizacje-do-androida-6-0-marshmallow-mamy-pelna-liste-urzadzen/ XiaomiToday tak samo. Edited October 5, 2015 by Bogas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 (edited) Jak mi4 dostanie to pewnie i mi 3 Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Edited October 5, 2015 by Bullsblood Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 I co wam z tego numerka? Mój Note Pro ma Androida 5.1.1 i co? Nic. W praktyce zmienił się numerek. Całe MIUI jest takie samo. No właśnie. Nawet jak 6.0 wprowadzi coś tam z baterią czy wydajnością to MIUI ma już swoje rozwiązania. Z tym gizchina to ja zwykle dzielę ich newsy przez 10... Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) numerki są pewnego rodzaju wyznacznikiem ile telefon pożyje jeszcze i będzie aktualny bo co jak wyjdzie aplikacja wymagająca 5.1, a ty masz stare 4.4 ? kup inny telefon ? Edited October 6, 2015 by d3tr0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Nie. Poszukaj innej aplikacji W GP jest miliard aplikacji i każda ma jakąś alternatywę. Już pomijając fakt, że żaden dev nie zrobi takiej aplikacji, która działa tylko pod API 22. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Durilian Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Jestem dość zielony w temacie i mam pytanie: z punktu widzenia deva, to te magiczne nowe API dają mu jakieś szczególne możliwości, że jest o tym tak głośno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Każde nowe API wprowadza coś nowego. Kiedyś API19 wprowadzało obsługę zegarków czy w ogóle inteligentnych opasek. Ten 22 to nie wiem - w sensie nie interesowałem się tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts