Ritchey3189 Posted March 21 Posted March 21 Witam wszystkich serdecznie. Mam bardzo nietypowy przypadek. Mianowicie chodzi o to że jestem zarejestrowanym/użytkownikiem smartfonów Xiaomi od ponad roku , chodzi o aplikację MI Community. Poprzedni zarejestrowany mój smartfon to Redmi 11 T Pro i na nim nie miałem problemu z odblokowaniem bootloadera. Natomiast teraz jestem posiadaczem Redmi Note 14 Pro+ 5G i logując się na to same konto co przy poprzednim smartfonie wszystko niby jest ok,czyli dni aktywnego konta się zgadzają jest ponad 365dni,ale niestety żeby odblokować bootloadera w Redmi Note 14 Pro+ 5G trzeba w tej aplikacji zmienić region na Global i tu zaczynają się jaja.... Mianowicie po zmianie regionu na Global aplikacja resetuje licznik dni od momentu zarejestrowania,czyli traktuje mnie jak nowego użytkownika mimo że rejestruję się z konta założonego ponad rok wcześniej!!!! Toż to czyste oszustwo i skandal !!!!!! Nie wspomnę już o tym że po odczekaniu tych ponad 30 dni na "niby nowym koncie" i ciągłym składaniu wniosków o odblokowanie bootloadera wszystko spełza na niczym. Wisienką na torcie jest to że zgłosiłem to Chińczykom,ale nawet nie raczyli mi cokolwiek odpisać . Chciałbym mieć wgrany ROM z miui.polska że względu na jego większą funkcjonalność,ale niestety nie mogę odblokować bootloadera w legalny sposób,a na tym mi bardzo zależy. Może ktoś zna rozwiązanie na ten problem?
Marrik Posted March 21 Posted March 21 Jest od tego odpowiedni temat na forum.https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urz%C4%85dzeniach-xiaomi-poradnik-2025Odblokowywanie bootloadera w urządzeniach Xiaomi - PORADNIK 2025
Ritchey3189 Posted March 23 Author Posted March 23 Poradnik znam,a link do postów z 2016r chyba nijak ma się do rzeczywistości.
Master Posted March 23 Posted March 23 1 minutę temu, Ritchey3189 napisał(a): Poradnik znam,a link do postów z 2016r chyba nijak ma się do rzeczywistości. poradnik jest zaktualizowany ... a posty czytaj nie od początku tylko od końca 🙃
Ritchey3189 Posted March 23 Author Posted March 23 1 minutę temu, Master napisał(a): poradnik jest zaktualizowany ... a posty czytaj nie od początku tylko od końca 🙃 Tylko problem nie polega na procedurze odblokowania bootloadera, a na procedurze uzyskania możliwość odblokowania bootloadera. Wystarczy dokładnie przeczytać mój post.
Master Posted March 23 Posted March 23 13 minut temu, Ritchey3189 napisał(a): Tylko problem nie polega na procedurze odblokowania bootloadera, a na procedurze uzyskania możliwość odblokowania bootloadera. Wystarczy dokładnie przeczytać mój post. no nic tu nie poradzisz ... ja sobie odpuściłem i odblokowałem płatnie ... w sumie dużo nie wychodzi ... Xiaomi dobrze tu namieszało 🙃
Marrik Posted March 23 Posted March 23 Poradnik znam,a link do postów z 2016r chyba nijak ma się do rzeczywistości.A zajrzałeś tam w ogóle? Tylko problem nie polega na procedurze odblokowania bootloadera, a na procedurze uzyskania możliwość odblokowania bootloaderaPowiązałeś konto Xiaomi z telefonem w ustawieniach?Serio, nie dublujmy tematów. Pisz w dedykowanym.
aarcz10 Posted March 28 Posted March 28 W dniu 23.03.2025 o 18:41, Master napisał(a): no nic tu nie poradzisz ... ja sobie odpuściłem i odblokowałem płatnie ... w sumie dużo nie wychodzi ... Xiaomi dobrze tu namieszało 🙃 jak odblokować płatnie?
Recommended Posts