Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie.

Mam bardzo nietypowy przypadek.

Mianowicie chodzi o to że jestem zarejestrowanym/użytkownikiem smartfonów Xiaomi od ponad roku , chodzi o aplikację MI Community. Poprzedni zarejestrowany mój smartfon to  Redmi 11 T Pro i na nim nie miałem problemu z odblokowaniem bootloadera. Natomiast teraz jestem posiadaczem Redmi Note 14 Pro+ 5G i logując się na to same konto co przy poprzednim smartfonie wszystko niby jest ok,czyli dni aktywnego konta się zgadzają jest ponad 365dni,ale niestety żeby odblokować bootloadera w Redmi Note 14 Pro+ 5G trzeba w tej aplikacji zmienić region na Global i tu zaczynają się jaja.... Mianowicie po zmianie regionu na Global aplikacja resetuje licznik dni od momentu zarejestrowania,czyli traktuje mnie jak nowego użytkownika mimo że rejestruję się z konta założonego ponad rok wcześniej!!!! Toż to czyste oszustwo i skandal !!!!!! Nie wspomnę już o tym że po odczekaniu tych ponad 30 dni na "niby nowym koncie" i ciągłym składaniu wniosków o odblokowanie bootloadera wszystko spełza na niczym. Wisienką na torcie jest to że zgłosiłem to Chińczykom,ale nawet nie raczyli mi cokolwiek odpisać .

Chciałbym mieć wgrany ROM z miui.polska że względu na jego większą funkcjonalność,ale niestety nie mogę odblokować bootloadera w legalny sposób,a na tym mi bardzo zależy.

Może ktoś zna rozwiązanie na ten problem?

Posted
1 minutę temu, Ritchey3189 napisał(a):

Poradnik znam,a link do postów z 2016r chyba nijak ma się do rzeczywistości.

poradnik jest zaktualizowany ... a posty czytaj nie od początku tylko od końca 🙃

Posted
1 minutę temu, Master napisał(a):

poradnik jest zaktualizowany ... a posty czytaj nie od początku tylko od końca 🙃

Tylko problem nie polega na procedurze odblokowania bootloadera, a na procedurze uzyskania możliwość odblokowania bootloadera. Wystarczy dokładnie przeczytać mój post.

Posted
13 minut temu, Ritchey3189 napisał(a):

Tylko problem nie polega na procedurze odblokowania bootloadera, a na procedurze uzyskania możliwość odblokowania bootloadera. Wystarczy dokładnie przeczytać mój post.

no nic tu nie poradzisz ... ja sobie odpuściłem i odblokowałem płatnie ... w sumie dużo nie wychodzi ... Xiaomi dobrze tu namieszało 🙃

Posted
Poradnik znam,a link do postów z 2016r chyba nijak ma się do rzeczywistości.

A zajrzałeś tam w ogóle?
Tylko problem nie polega na procedurze odblokowania bootloadera, a na procedurze uzyskania możliwość odblokowania bootloadera

Powiązałeś konto Xiaomi z telefonem w ustawieniach?
Serio, nie dublujmy tematów. Pisz w dedykowanym.

Posted
W dniu 23.03.2025 o 18:41, Master napisał(a):

no nic tu nie poradzisz ... ja sobie odpuściłem i odblokowałem płatnie ... w sumie dużo nie wychodzi ... Xiaomi dobrze tu namieszało 🙃

jak odblokować płatnie?