Kacper Skrzypek Posted March 17 Posted March 17 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.110.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.110.0.VOACNXM_15.zip/download Osoby używające globalnej wersji telefonu muszą po wgraniu ROM-u wgrać modem z globalnej wersji oprogramowania, aby działał sygnał sieci komórkowej. Odpowiednia paczka do instalacji w trybie Fastboot znajduje się pod adresem https://miuipolska.pl/d/xiaomi.eu/modem/xuanyuan_global_A15.zip. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 2
Master Posted March 19 Posted March 19 oficjalnie dolaczam do posiadaczy 15 ultra z romem xiaomi eu ... i od razu pytanie techniczne - ten modem trzeba wgrywac po kazdym update systemu? czy wystarczy jak raz to zrobilem? na razie jestem swiezo po instalacji - wrzuce dodatkowe uwagi w update do tego posta ...
Kacper Skrzypek Posted March 19 Author Posted March 19 Na razie trzeba po każdym, od następnej aktualizacji najprawdopodobniej nie będzie trzeba w ogóle (przynajmniej przy instalacji przez Fastboota), bo będziemy dodawać modemfirmware z Globala dla globalnych wersji telefonów (tych z eSIMem, poza Redmi Note 13 Pro 5G).
Master Posted March 19 Posted March 19 (edited) W dniu 19.03.2025 o 18:24, Kacper Skrzypek napisał(a): Na razie trzeba po każdym, od następnej aktualizacji najprawdopodobniej nie będzie trzeba w ogóle (przynajmniej przy instalacji przez Fastboota), bo będziemy dodawać modemfirmware z Globala dla globalnych wersji telefonów (tych z eSIMem, poza Redmi Note 13 Pro 5G). a wlasnie chcialem tez o tym pozniej napisac ... ze w sumie biorac pod uwage jaka jest sytuacja z unlockami chinczykow to mozna by spokojnie ten modem dawac od razu w romie ... bo i tak bedzie to wrzucane na globale ... no i chyba na razie instalacja przez fastboota to obligatoryjna bo jak patrzylem to twrp do tego modelu chyba w ogole nie ma ... przynajmniej w repozytorium sourceforge ... ogolnie na razie wrazenia bardzo pozytywne - oczywiscie zarzucilem solidny debloat bo jest co wywalac ... fon smiga nalezycie - bede szukal do czego sie przywalic jak to zwykle mam w zwyczaju ... pierwsze pytanie zgodnie z załącznikiem - co to za wskazanie pamięci dyskowej? ten początek to chyba zbędny? końcówka jest ok ... zakładam że ten początek to ilość zajętej pamięci dyskowej - w sumie jeśli aktualizuje się na bieżąco to ok ... ale w tych informacjach zawsze było to co mamy sprzętowo 🙃 a i tak przy okazji - w statusie zabezpieczeń nie ma informacji o poprawce Google Play - zakładam że tak ma być? ogólnie nie mam za bardzo co się przyczepić w tej wersji ... tłumaczenia super - działa elegancko - nadal jest u mnie ten problem z wyświetlaniem ikonki vowifi - czasami jest czasami nie - nie występuje to tylko na moim routerze (arris wifi5 z kablówki - kanały zmieniałem na wszystkie dostępne) na innych routerach jest to samo, podobnie było na 14 pro - jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza no ale ciekawe zachowanie 🙃 do niczego innego póki co nie idzie się przyczepić ... Edited March 25 by Master
Recommended Posts