zagrobelny Posted March 4 Posted March 4 (edited) Jaka wycena pieniężna konta? Pomysły? Co z nim zrobić? Xiaomi Community Global, Level 5 Pro Bunny i ciągle rośnie od rejestracji ok. 6.5 roku temu, konto z medalami, zdałem test rekrutacyjny na Beta Developer i przyjęto do programu Beta Community. Przy pomocy konta odblokowałem szybko 1 urządzenie HyperOS przy przepełnieniu serwerów o g. 00:00 (nie zostało odnotowane na serwerach Xiaomi co potwierdza występujący nadal formularz zachęty do zgłoszenia unlock bootloader). Opisałem na tut. forum (poszukaj). Edited April 3 by zagrobelny
Kacper Skrzypek Posted March 4 Posted March 4 Co do zasługi aż tak bym nie ferował wyroku. Zasługa jest potrzebna na chińskim community, nie na globalnym.
zagrobelny Posted March 4 Author Posted March 4 (edited) @Kacper Skrzypek Czy istnieje możliwość przepięcia się na chińskie community z tym kontem zachowując wartośc i odpinając urządzenia aby nie było widać że są europejskiei? VPN ogarnę. Edited March 4 by zagrobelny
Kacper Skrzypek Posted March 4 Posted March 4 Nie ma. Konta na globalnym i chińskim community są oddzielne, nie są połączone ze sobą w żaden sposób. Chińskie konto na nic ci się nie przyda, jeśli region konta Xiaomi masz inny niż chiński.
Marrik Posted March 4 Posted March 4 Widzę, że już zaczyna się jakieś "voodoo unlock". Skrypty, konta z zasługami, co dalej?
kris68 Posted March 4 Posted March 4 Marrik żartuje, ale ten "voodoo unlock" to ja proponuje zrobić odblokowanie bootloadera w MI Center, albo u chińczyka jak ktoś się nie boi. Ja mam wreszcie odblokowany i drugi fon naprawiony w Mi Center w sumie mogę powiedzieć tanio. Ale handlowanie kontami jak u góry jest bez sensu, bo takie konto można sobie wsadzić w *******. Tez mam konto kilkuletnie, jedno odblokowanie i pół roku musiałem się męczyć z chińskim forum prawie codziennie i kiszka....... Wychodzę z założenia, że jak kogoś stać na Xiaomi 14 Ultra Global z PL to stać go i na płatne odblokowanie. Ja tam się cieszę.
zagrobelny Posted March 4 Author Posted March 4 @kris68 Jaki był ostateczny koszt odblokowania bootloadera w Twoim telefonie? Kto świadczył usługę?
czarecki75 Posted March 6 Posted March 6 Napisz na telegramie do nc unlock tam ci dokładnie napiszą co i jak
kris68 Posted March 7 Posted March 7 (edited) zagrobelny , proszę czytaj czasem PW - 77 $. Edited March 7 by kris68
zagrobelny Posted March 8 Author Posted March 8 @kris68 tak odczytałem priv dzięki za wiadomość, potwierdziłem że przeczytałem
kris68 Posted March 9 Posted March 9 zagrobelny opłacalność płatnego odblokowania odnosi się do ceny telefonu, przy jego wartości 2000 zł to dużo, ale przy 6500 zł z polskiej dystrybucji ta kasa to już mały %, a człowiek po latach chorobliwie przywiązuje się do xiaomi.eu .
zagrobelny Posted March 9 Author Posted March 9 (edited) @kris68 Dziś ważniejsze jest wsparcie i wygoda obsługi (soft, brak blokad GP) niż kasa. Xiaomi to nie jedyna opcja w dobrej cenie. Z xiaomi można wywalić HyperOS i zastąpić czymś lepszym, szybszym i czystszym. Są marki, gdzie da się zablokować bootloader na obcym lepszym firmware i nadal korzystać z Google Pay (Pixel, OnePlus, niektóre Motorole). Na Xiaomi oznacza to ceglę. MIUI/HyperOS ma krótkie wsparcie, Xiaomi na innym firmware ma nielimitowane wsparcie, np. Xiaomi Redmi Note 5 Pro u mnie z szuflady warty 2 pizze który miał premierę 7-8 lat temu do dzisiaj ma wsparcie i najnowszego androida 15, i pacze bezpieczeństwa nowsze niż u Ciebie bo kilkanaście dni do tyłu oraz bajery które posiada wersja developerska HyperOS 2.0 na flagowce i automatyczny update. Życzę sobie i każdemu aby Xiaomi.EU po maju 2025 nadal się rozwijał. Edited March 9 by zagrobelny
alonsoharris Posted March 9 Posted March 9 Smutne to co napisałeś, tak źle z Xiaomi EU? Sam nie ukrywam, że z roku na rok jest coraz większy problem z odblokowaniem bootloadera.
zagrobelny Posted March 9 Author Posted March 9 @alonsoharris Poczytaj dlaczego łobuzy hakujące smatfony na XDA nie potrafią ustabilizować STONG Integrity fix od kilku miesięcy mimo pisania nowych modułów pod rootai czym to grozi dla alternatywnych ROMów w tym xiaomi.eu. Jak nie płacisz przez GP NFC to OK, większość tak. Pan Google wymyślił Androida, rozwija, dyktuje warunki. Byle byśmy nie mówili w duchu , no nie... Global nie jest taki zły.
alonsoharris Posted March 9 Posted March 9 Nie wgryzałem się w to, bo w telefonie używam apki ING do płacenia NFC (nie ma problemu z odblokowany bootloaderem), a inne karty GarminPay w zegarku. Tak zastanawiam się nad alternatywami, ale skończy pewnie się to dla mnie jak sporo lat temu miłość do MEIZU i przejściowe zabawy z Samsungiem i OnePlus. Finalnie i tak wróciłem do Xiaomi. Zawsze mi czegoś brakuje.
kris68 Posted March 10 Posted March 10 (edited) alonsoharris widzisz, przeważnie jak jest problem, to chodzi o pieniądze. I tak jest i w tym wypadku. Ta k jak ja mam 14 Ultra teraz z Kit-em a ty 15 Ultra no to zapłacimy. Bo jeżeli jesteś przyzwyczajony do xiaomi.eu od lat to chcesz to mieć, ludzie którzy to robią, dobrze to robią. Jest kilka - może naście funkcji których nie ma w innych romach i mi to pasuje, gotów bylem za to zapłacić. Kolega wyżej napisał, że można HyperOS zastąpić czym innym, a ja mam lata przyzwyczajenia, już swoje lata i naprawdę ciężkie obowiązki-i mi się po prostu nie chce. I już dobijają mnie te płacze na temacie o odblokowaniu bootloadera, już 3 miesiące próbuję i nic. Jak kogoś stać na telefon za kilka klocków to stać go też na płatne odblokowanie. I płacz, że powiedzmy, trzeba zapłacić te 75 $. To tak jak bym miał Ferrari F 40 i założył do niego gaz. Sorry trochę odszedłem od tematu. Ale chcesz mieć Xiaomi- masz, chcesz mieć HyperOS, najnowszy-masz, chcesz odblokować — odblokujesz. I nie ma co płakać. P.S. Moja Yariska jeździ na gaz i sobie chwalę już parę lat 😁. Taka mała rada jak ktoś nie może zapłacić telefonem-w skórzanym etui jest zawsze miejsce na kartę i ja ją zawsze tam mam, choćby dlatego, że fon czasem w dużym markecie nie łapie zasięgu. Proste prawda. Czy wcisnąć guzik, czy dotknąć kartą jeden ******* Edited March 10 by kris68 1
alonsoharris Posted March 10 Posted March 10 (edited) W 14 Ultra w marcu 2024 odblokowalem od strzału (72h), tu zaczęło sie "voodoo Community". Dałem sobie spokój, jak poczytałem wątki tutaj i na eu forum. $80 i po kłopocie, ale finalnie robi sie to smutne. Zaczynam sie coraz bardziej przekonywac do Nova Launchera skonfigurowanego jak stare MIUI z ilością 6 i wiecej ikon w linii. Brakuje mi tylko dialera, czekam na rom.eu. Edit. i znowu problem, jak ustawisz Nova Laucher jako główny nie masz gestów, jest rozwiązanie na XDA ale szczerze już nie mam siły, niechcę sobie skopać systemu przed wyjazdem. Edited March 10 by alonsoharris
Recommended Posts