michalbmw Posted November 7 Posted November 7 Cześć, Mam okazje kupić od swojej firmy Xiaomi 13 w dobrej cenie na gwarancji natomiast telefon od kilku miesięcy leży nieużytkowany, nie wiem jak sprawa z baterią, bo nie mam jak tego sprawdzić. Czy jest możliwość, że ta bateria straciła dużo na swojej wydajności? I pytanie czy w ramach gwarancji przysługuje wymiana tej baterii? Albo jakaś zniżka na jej wymiane w razie czego? Co byście zrobili w tej sytuacji? Czy odpuścić i kupić nowy telefon pokroju F6.
Acid Posted November 7 Posted November 7 Lepiej kupić 13. Jest spora szansa że telefon jest w dobrym stanie z baterią skoro leżał nieużywany. Dodatkowo jak stwierdzisz, że jednak potrzebujesz wymiany to wyślesz do CCS i najwyżej zapłacisz za nową baterię; przynajmniej oryginalną i w dobrej cenie.
michalbmw Posted November 7 Author Posted November 7 4 minuty temu, Acid napisał(a): Lepiej kupić 13. Jest spora szansa że telefon jest w dobrym stanie z baterią skoro leżał nieużywany. Dodatkowo jak stwierdzisz, że jednak potrzebujesz wymiany to wyślesz do CCS i najwyżej zapłacisz za nową baterię; przynajmniej oryginalną i w dobrej cenie. Jaki koszt wymiany w CCS w 13?
Netoper Posted November 7 Posted November 7 Zadzwoń do nich i zapytaj...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
michalbmw Posted November 8 Author Posted November 8 14 godzin temu, Netoper napisał(a): Zadzwoń do nich i zapytaj... Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Dobrze, dziękuje za odpowiedź. Nie wpadłem na to... 1
Netoper Posted November 9 Posted November 9 Serwisanci z CCS jeśli tu wchodzą to i tak nie podaliby kosztorysu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
simcold Posted November 15 Posted November 15 Ewentualnie sam zamów baterie i wymień. Wymiana to 30 min zabawyWysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka 1
Netoper Posted November 15 Posted November 15 W CCS jeśli wymieniają to na oryginał, a na rynku konsumenckim oryginał raczej nie do zdobycia ( bo Xiaomi nie umożliwia kupowania akumulatorów indywidualnym użytkownikom ) natomiast zamienniki (oprócz nohona) to w zdecydowanej większości potrafią nie lepiej trzymać jak przechodzony oryginał. Chyba, że się pojawiła jeszcze jakaś firma która faktycznie robi dobre zamienniki pokroju nohona, A swoją szosą, @michalbmw coś Ci się udało wywiedzieć od CCS? Jakie koszta i czy wymieniają po za gwarancją?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
michalbmw Posted November 17 Author Posted November 17 W dniu 15.11.2024 o 21:03, Netoper napisał(a): W CCS jeśli wymieniają to na oryginał, a na rynku konsumenckim oryginał raczej nie do zdobycia ( bo Xiaomi nie umożliwia kupowania akumulatorów indywidualnym użytkownikom ) natomiast zamienniki (oprócz nohona) to w zdecydowanej większości potrafią nie lepiej trzymać jak przechodzony oryginał. Chyba, że się pojawiła jeszcze jakaś firma która faktycznie robi dobre zamienniki pokroju nohona, A swoją szosą, @michalbmw coś Ci się udało wywiedzieć od CCS? Jakie koszta i czy wymieniają po za gwarancją? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Okazało się, że bateria trzyma bardzo dobrze. Telefon leżał naładowany do 50% przez kilka miesięcy. Zacząłem go używać i pełne naładowanie mi starcza na cały dzień. Jestem bardzo zadowolony porównując go do Samsunga S23+ którego musiałem podładowywać ciągle. Tylko pojawił się problem. Ładując telefon (oryginalna ładowarka oraz inne droższe) jak ładują telefon jest wszystko ok. Powerbank też wszystko ok. Podpięcie pod komputer też wszystko ok. JEDNAK podczas ładowania w samochodzie pojawia się dziwne syczenie. Sprawdzałem pod 5 innymi kablami, tylko oryginalnym od Xiaomi też. Na każdym to występuje. Syczenie od razu występuje po podłączeniu telefonu, czasem ustaje ale później znów to samo. Inne telefony jakie mam normalnie ładuje i nigdy nie miałem takiego problemu z tym. Nie jest to ładowarka pod zapalniczke tylko fabryczne wyjście w Daci Duster. Co z tym robić? Oddawać od razu na gwarancje? Zostało jej jeszcze rok i telefon ani razu nie był w naprawie. Został zakupiony z allegro z polskiego sklepu. W dniu 15.11.2024 o 18:22, simcold napisał(a): Ewentualnie sam zamów baterie i wymień. Wymiana to 30 min zabawy Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Wyżej odpisałem. Pojawił się inny problem.
Recommended Posts