Kacper Skrzypek Posted November 3, 2024 Posted November 3, 2024 Wątek ogólny poświęcony smartfonom Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro. Można zadawać tu pytania, które niekoniecznie potrzebują swojego osobnego wątku.
abc00 Posted November 11, 2024 Posted November 11, 2024 35 minut temu, tootek napisał(a): Macie też romy hyperos 2.0 dla xiaomi 15 ? "ROM-y dla Xiaomi 15 i 15 Pro są w przygotowaniu, czekamy jednak na wieści dotyczące możliwości odblokowania bootloadera w tych urządzeniach." Z: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-od-xiaomi-eu-juz-dostepny/ 1
tootek Posted November 11, 2024 Posted November 11, 2024 14 minut temu, abc00 napisał(a): "ROM-y dla Xiaomi 15 i 15 Pro są w przygotowaniu, czekamy jednak na wieści dotyczące możliwości odblokowania bootloadera w tych urządzeniach." Z: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-od-xiaomi-eu-juz-dostepny/ Nie doczytałem, dzięki, o bootloadera właściwie pytam, na czym stoimy.
Kacper Skrzypek Posted November 11, 2024 Author Posted November 11, 2024 Wiemy tyle, że 1. Chińczycy mogą odblokować oficjalnie 2. Na czarnym rynku w Chinach taka możliwość odblokowania jest po około 75 dolarów, no ale trzeba być w Chinach. Nie wiadomo, czy da się to ogarnąć poza Chinami, na xiaomi.eu jedna osoba pisała, że próbowała z pewną znaną usługą (zainteresowani znajdą wątek) i nie przeszło. Więc... no czekamy. ROM na 15 działa.
Łukasz Kurek Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 Czy są jakieś aktualizacje w sprawie ROMu na 15 Pro ? Znalazłem już kilka wątków o płatnym nieoficjalnym odblokowaniu. Telefon już mi przyszedł i czeka na rozwinięcie sytuacji.
Netoper Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 A te wątki o płatnym odblokowaniu jaką mają datę? i czy są jakieś wiarygodne potwierdzenia, że zadziałało?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Łukasz Kurek Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 Jutro będę w biurze to poszukam w historii gdzie to znalazłem, daty listopadowe na pewno były bo na to sam zwracałem uwagę. Pamiętam tylko że wspominana była opcja "ncunlock" A Tobie udało się znaleźć jakieś info?
Master Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 45 minut temu, Łukasz Kurek napisał(a): Jutro będę w biurze to poszukam w historii gdzie to znalazłem, daty listopadowe na pewno były bo na to sam zwracałem uwagę. Pamiętam tylko że wspominana była opcja "ncunlock" A Tobie udało się znaleźć jakieś info? wątpię że tam Ci zrobią ... pytałem się gościa od nich ponad tydzień temu jak wygląda sytuacja i na razie nie zamawiałem jeszcze fona ... czekam jak się rozwinie sytuacja ...
skay77 Posted November 23, 2024 Posted November 23, 2024 Oby Xiaomi nie stało się takim Honorem i nie będzie możliwości odblokowania ,ale bety publiczne udostepniajaWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
tomkill Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 Ile ten telefon będzie kosztował bez dopisku Pro? Chodzi o ceny w Polsce
Master Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 59 minut temu, tomkill napisał(a): Ile ten telefon będzie kosztował bez dopisku Pro? Chodzi o ceny w Polsce a kto to wie ... 🙃 podejrzewam że podobnie lub niewiele więcej niż 14 na premierę ... a premiera globalna - czyl gdzieś za 2 miesiące najwcześniej ... maks trzy ...
kris68 Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 Ja już przestałem wierzyć, że uda mi się odblokować bootloader w mojej 14 Ultra. Na razie jakoś przeżywam, choć brakuje mi softu z forum. Jakiś program do nagrywania rozmów działający mam. A na razie fascynuje się optyką. No i nie myślę o wymianie na 15. 14 Ultra mnie zadowala. Może za jakiś czas jak będzie model 17 Ultra, to zmienię :P. A skok o jedną pozycję wyżej przeważnie rewolucyjnych zmian nie przynosi. No, chyba że ktoś ma parcie, na co roku nowy model... 1
Master Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 no ja bym chętnie zmienił na 15 pro ... trochę szkoda że nie dali w tym modelu ładowania bezprzewodowego 80 wat ... poza tym dla mnie fon byłby super - tak z wyglądu jak i sprzętowo ... no i marzenie ściętej głowy - żeby jeszcze był podekranowy przedni aparat - czekam i czekam ... nie wiadomo dalej co z tym unlockiem Chińczyków ... a jak widać i z globalami.sa problemy ... może Xiaomi nie podjęli jeszcze decyzji co do nowych zasad unlockow ... a może w ogóle to przyblokuja dla 15tek tak Chińczyków jak i globali ... w sumie mógłbym poczekać do 15 ultra i wziąć ten model ale to musiałbym mieć pewność że zrobię unlocka ... w ogóle jestem ciekawy kiedy Xiaomi eu wypuści rom dla 15tek ... może wtedy będą odblokowane warianty do dostania od razu ze sklepu ... no w każdym razie trzeba czekać ... 🙃
abc00 Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 @Master można przypuszczać, że wraz z przełomem roku kalendarzowego 2024 -> 2025, coś w kwestii całej polityki odblokowania znowu się zmieni, a patrząc na poczynania tej firmy i chociażby tego, o czym w jednym ze swoich wpisów wspomniał @Acid (społeczności fanowskiej już nie ma i została sukcesywnie zaorana), będzie jeszcze gorzej niż teraz, aczkolwiek chciałbym bardzo się mylić.
kris68 Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Naprawdę już zapłaciłbym te kilkadziesiąt $ za odblokowanie mojego Xiaomi 14 Ultra no ale z tego co czytam to nie ma pewnego na 100% sposobu nawet za 80$ ściągnięcia z globala blokady, chyba, że ktoś ma jakieś namiary. Master raczej na globala nie ma nic pewnego co ?? Bo ty zawsze jesteś na bieżąco ?
Master Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 5 godzin temu, kris68 napisał(a): Naprawdę już zapłaciłbym te kilkadziesiąt $ za odblokowanie mojego Xiaomi 14 Ultra no ale z tego co czytam to nie ma pewnego na 100% sposobu nawet za 80$ ściągnięcia z globala blokady, chyba, że ktoś ma jakieś namiary. Master raczej na globala nie ma nic pewnego co ?? Bo ty zawsze jesteś na bieżąco ? no tam zawsze była możliwość tego formalnego odblokowania przez konto ... ale teraz najwyraźniej i to zawodzi ... a gdzieś czytałem na forum Xiaomi eu że są problemy z unlockiem też chińskich 14tek ... co mi się udało w sumie zrobić bez problemu - oczywiście odpłatnie - ale poszło ... teraz nawet odpłatnie już nie idzie 🙃
SmietankowySos Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Kupiłem xiaomi 15 z tradingshenzhen, używam 11 dni. Generalnie, nie wydaje mi się, żebym musiał odblokowywać i wgrywać xiaomi.eu. Jeśli chodzi o odblokowanie bl to pisałem do ncunlock na telegramie, mówi że jak narazie nie ma możliwości odblokowania xiaomi 15 i redmi k80. Odpisał "no, server offline now".
Bajerglowa94 Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Z góry przepraszam za bardzo laickie pytanie, ale jestem świeży w temacie i nie znalazłem zbyt dużo informacji na ten temat w sieci. Chciałbym zakupić Xiaomi 15 do użytku własnego w PL. Czy jest sens sprowadzania teraz tego telefonu w wersji chińskiej, jeśli jestem szaro-Kowalskim użytkownikiem i nie mam zamiaru bawić się w bootowanie itp.? I czy po premierze wersji EU będzie możliwość przerobienia go na tę wersję? 1
Netoper Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 W wersji CN język w telefonie jest chiński i angielski.Ewentualnie zmienić poźniej rom na XiaomiEu czy na global będzie możliwość pod warunkiem, że najpierw będzie możliwość odblokowania bootloadera , a z tym jest na razie bez szans i nie ma pewności jak dalej będzie z odblokowaniem. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Acid Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 5 godzin temu, Bajerglowa94 napisał(a): Z góry przepraszam za bardzo laickie pytanie, ale jestem świeży w temacie i nie znalazłem zbyt dużo informacji na ten temat w sieci. Chciałbym zakupić Xiaomi 15 do użytku własnego w PL. Czy jest sens sprowadzania teraz tego telefonu w wersji chińskiej, jeśli jestem szaro-Kowalskim użytkownikiem i nie mam zamiaru bawić się w bootowanie itp.? I czy po premierze wersji EU będzie możliwość przerobienia go na tę wersję? Moim zdaniem kompletnie nie ma sensu teraz. Bo raz, że kupisz teraz po cenie aktualnej i schowasz go do szuflady na miesiąc dwa, pół roku, nie wiadomo bo nie można sprawnie tego odblokować. Bez odblokowania masz chiński i angielski język więc jak jesteś szary to schowasz go do szuflady bo użytkowanie tego nie ma sensu. Dwa lepiej nie kupować teraz bo może za jakiś czas (może a może nie...) coś ruszy z odblokowaniem i będzie lepiej dostępne - to wtedy się kupi bo i cena będzie pewnie mniejsza. Jak wiadomo telefony tanieją z miesiąca na miesiąc więc inwestycja w nie teraz z uwzględnieniem problemów z odblokowaniem nie ma sensu. 1
Master Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 10 godzin temu, Bajerglowa94 napisał(a): Z góry przepraszam za bardzo laickie pytanie, ale jestem świeży w temacie i nie znalazłem zbyt dużo informacji na ten temat w sieci. Chciałbym zakupić Xiaomi 15 do użytku własnego w PL. Czy jest sens sprowadzania teraz tego telefonu w wersji chińskiej, jeśli jestem szaro-Kowalskim użytkownikiem i nie mam zamiaru bawić się w bootowanie itp.? I czy po premierze wersji EU będzie możliwość przerobienia go na tę wersję? w sumie bez problemu można korzystać i z wersji z chińskim romem ... wrzucić tylko pakiet more locale i tam ustawić nasz język - wszystko co zainstalujemy ze sklepa Play będzie i tak po naszemu więc tylko same ustawienia systemowe będą po angielsku ... dać się z tym żyć myślę tym bardziej że znajomość tego języka jest chyba obecnie dość powszechna ... a i nie są to przecież rozprawy filozoficzne 🙃 o ile pojawi się taka możliwość później to zrobić sobie unlocka - oczywiście odpłatnie - i jak będzie już rom Xiaomi eu to przesiąść się właśnie na niego ... ja osobiście zdecydowałem się poczekać z zakupem 15tki ... może będzie możliwość zakupu już odblokowanej wersji - czego w sumie też nie wiemy na tym etapie ... albo pojawi się w końcu możliwość płatnego odblokowania ... tak czy inaczej wypada zgodzić się tutaj z tym co napisał kolega Acid ... kupienie teraz i trzymanie fona w szafie czy szufladzie też jest trochę bez sensu ... mi osobiście też jakoś mocno nie spieszy się z przesiadka bo z 14 pro jestem bardzo zadowolony - no ale czekamy na rozwój sytuacji i w zależności od tego podejmie się decyzję ... 1
Bajerglowa94 Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Z angielskim nie byłoby problemu, bardziej chodzi mi o takie codzienne użytkowanie, naczytałem się że niektóre aplikacje z PL/EU mogą nie działać itp. Ale faktycznie, jak na razie jest to niewiadoma, więc posłucham mądrzejszych i poczekam. Dzięki 😁
Master Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 3 godziny temu, Bajerglowa94 napisał(a): Z angielskim nie byłoby problemu, bardziej chodzi mi o takie codzienne użytkowanie, naczytałem się że niektóre aplikacje z PL/EU mogą nie działać itp. Ale faktycznie, jak na razie jest to niewiadoma, więc posłucham mądrzejszych i poczekam. Dzięki 😁 wiesz ... sam ostatnio o to pytałem tu na forum - mi angielski system w ogóle nie przeszkadza ... a apki Xiaomi i tak wywalam przez debloata - co nie idzie normalnie usunąć z systemu ... tam mogą być pozostałości ich języka - pamiętam to np z mi 11 który też miałem jako chińczyka ... potem zrobiłem unlocka i postawiłem Xiaomi eu ... myślę że nie powinno być specjalnie z niczym problemu ale cholera go wie 🙃 tam miałbyś fabrycznego locka więc nic nie powinno krzyczeć że coś nie pasuje - na Xiaomi eu zdarzają się takie sytuacje - choć sam nie mam to już trochę na forum o tym było ... ogólnie jeśli nie zależałoby mi na Xiaomi eu to już dawno miałbym 15tke 🙃 a tak zostaje czekać na rozwój sytuacji ... liczę że Xiaomi trochę się opamięta z tymi restrykcjami ... przynajmniej zrobiliby blokady unlocka na chińskich 14 i 14 ultra a pro zostawili w spokoju - bo go nie będzie w dystrybucji globalnej ... wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ... 🙃 chcą dobrze zarabiać na globalach a nie leży w ich interesie żeby odblokowane fony z chin szly na rynki globalne - jednak różnica cenie jest znacząca ... co ciekawe i mnie zastanawia czemu dali w 15 pro pasmo 800tke ... czyli tzw. B20 ... ostatni model z chińskiej dystrybucji który miał to pasmo to właśnie wspomniana już 11tka ... potem tylko globale to miały a u siebie na swoim rynku z tego zrezygnowali ... a teraz wróciło ... może zaczęli tam u nich operatorzy z tego korzystać? albo to taka zachętą jednak żeby ten model też kupowali w Europie? ciekawa sprawa 🙃 1
tootek Posted December 14, 2024 Posted December 14, 2024 Cześć, na dzień dziejszy nie można odblokować 15 z dystrybucji z Chin i zainstalować xiaomi.eu. Gdyby taka możliwość nigdy nie nastąpiła to w przypadku gdy wejdzie do dystrybucji wersja europejska 15 do kupienia w Polsacie to ja będzie można odblokować i instalować ROM xiaomi.eu ?
Netoper Posted December 14, 2024 Posted December 14, 2024 Jeśli Xiaomi da zgodę na odblokowanie BL to będzie możliwość zmiany romu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
tootek Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 7 godzin temu, Netoper napisał(a): Jeśli Xiaomi da zgodę na odblokowanie BL to będzie możliwość zmiany romu. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka A jeśli nie da to nawet te z Polskiej dystrybucji nie będzie można odblokować?
Netoper Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Jeśli nie będzie oficjalnej zgody Xiaomi na odblokowanie przez MiUnlock to być może będzie można odblokować "prywatnie" ale odpłatnie.Na dzień dzisiejszy ciężko cokolwiek przewidzieć jak to będzie wyglądało.Może po nowym roku pojawią się jakieś oficjalne konkrety.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Szkodzik Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 (edited) Korzysta ktoś z xiaomi 15 z chińskiej dystrybucji? Są jakieś utrudnienia w korzystaniu z aplikacji z Play store? Działają płatności NFC? Edited December 26, 2024 by Szkodzik
Master Posted December 27, 2024 Posted December 27, 2024 W dniu 26.12.2024 o 10:49, Szkodzik napisał(a): Korzysta ktoś z xiaomi 15 z chińskiej dystrybucji? Są jakieś utrudnienia w korzystaniu z aplikacji z Play store? Działają płatności NFC? też o to pytałem ....już jakiś czas temu i dalej wiem tyle samo co wcześniej ... na forum Xiaomi eu ktoś pisał że są problemy np z powiadomieniami z whatsappa ... dla mnie to potencjalnie duży problem bo korzystam z tego w pracy ... sam zastanawiałem się nad kupnem chińczyka ale wtedy musiałbym zrezygnować z romu Xiaomi eu a trochę szkoda ... poza tym właśnie nie mam pewności jakie jeszcze potencjalne biedy mnie czekają na chińskim romie ... 🙃 na razie czekam na wyklarowanie się sytuacji z unlockami ... może da się to zrobić na globalach to wtedy wezmę ultre - choc wolałbym pro ... nie chodzi nawet o kasę - pro mi się po prostu bardziej podoba ... a jak da się zrobić unlocka na globalu ultra to będę mógł dalej korzystać z Xiaomi eu ... więc na razie taki plan 🙃 1
piotrkrupa888 Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 W dniu 27.12.2024 o 23:39, Master napisał(a): też o to pytałem ....już jakiś czas temu i dalej wiem tyle samo co wcześniej ... na forum Xiaomi eu ktoś pisał że są problemy np z powiadomieniami z whatsappa ... dla mnie to potencjalnie duży problem bo korzystam z tego w pracy ... sam zastanawiałem się nad kupnem chińczyka ale wtedy musiałbym zrezygnować z romu Xiaomi eu a trochę szkoda ... poza tym właśnie nie mam pewności jakie jeszcze potencjalne biedy mnie czekają na chińskim romie ... 🙃 na razie czekam na wyklarowanie się sytuacji z unlockami ... może da się to zrobić na globalach to wtedy wezmę ultre - choc wolałbym pro ... nie chodzi nawet o kasę - pro mi się po prostu bardziej podoba ... a jak da się zrobić unlocka na globalu ultra to będę mógł dalej korzystać z Xiaomi eu ... więc na razie taki plan 🙃 Mam 15 Pro od ponad tygodnia. System dla mnie super, wszystko śmiga szybko i bez zacinania. Bateria też super, ładowanie na plus. Problemem nie jest j. angielski tylko faktycznie nie mam powiadomień, że ktoś coś napisał lub że dzwoni na whatsappa, dopiero jak otworzę aplikację to widzę co się działo. Wszystko niby ustawione na tak w dostępie dla aplikacji, a i tak nie ma powiadomień. Inne jak gmail też się spóźniają. Skycash działał dobrze a teraz ciągle wyrzuca błąd. Ponowna instalacja nic nie daje. Szkoda, że tak to wygląda. Też nie wiem czy będzie odblokowany bootloader. Może będę musiał 15 Pro sprzedać. 1
Master Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 12 minut temu, piotrkrupa888 napisał(a): Mam 15 Pro od ponad tygodnia. System dla mnie super, wszystko śmiga szybko i bez zacinania. Bateria też super, ładowanie na plus. Problemem nie jest j. angielski tylko faktycznie nie mam powiadomień, że ktoś coś napisał lub że dzwoni na whatsappa, dopiero jak otworzę aplikację to widzę co się działo. Wszystko niby ustawione na tak w dostępie dla aplikacji, a i tak nie ma powiadomień. Inne jak gmail też się spóźniają. Skycash działał dobrze a teraz ciągle wyrzuca błąd. Ponowna instalacja nic nie daje. Szkoda, że tak to wygląda. Też nie wiem czy będzie odblokowany bootloader. Może będę musiał 15 Pro sprzedać. no właśnie ... daj więcej info jak możesz bo ciężko tego się doszukać ... jak z apkami bankowymi ... z czego korzystasz? czy są powiadomienia np z olx czy alledrogo ... Messenger jak? gadu gadu też - tu nie wiem czy korzystasz ale info też mile widziane ... czy można dodać kartę bez problemu do portfela Googla i czy działa zblizeniowka ... z whatsappem to już wiedziałem że mogą być problemy ... pisał o tym jakiś typ na forum Xiaomi eu ... Gmail to zawsze z nim bieda była ... choć ostatnio chyba trochę lepiej ... bo coś czasami przychodzi w powiadomieniu ... jak mobywatel ... czy nie ma problemów z logowaniem np biometria ... no ja właśnie czekam cały czas z zakupem 15 pro ... jakby można było zrobić unlocka to już dawno bym go kupił 🙃 mi angielski system w ogóle nie przeszkadza ... ale z jednej strony te potencjalne problemy nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą rozwiązane ... no i jednak Xiaomi eu to Xiaomi eu ... możliwe że wezmę 15 ultra jak będzie już global - liczę na to że będzie możliwość unlocka globali - oczywiście mogę się przeliczyć 🙃 w każdym razie u mnie zakup odłożony dopóki sytuacja nie będzie jasna na czym stoimy ... a że na 14 pro nie narzekam to tym bardziej mi się nie spieszy ... mam już na niego dwóch chętnych więc sprzedaż od ręki będzie bez problemu ... ps. wrzucałes more locale? zakładam że działa to dobrze i mamy polskie wersje apek ze sklepa Play ... to fajna sprawa dla fonow z romem CN ... Edited December 30, 2024 by Master
piotrkrupa888 Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 3 minuty temu, Master napisał(a): no właśnie ... daj więcej info jak możesz bo ciężko tego się doszukać ... jak z apkami bankowymi ... z czego korzystasz? czy są powiadomienia np z olx czy alledrogo ... Messenger jak? gadu gadu też - tu nie wiem czy korzystasz ale info też mile widziane ... czy można dodać kartę bez problemu do portfela Googla i czy działa zblizeniowka ... z whatsappem to już wiedziałem że mogą być problemy ... pisał o tym jakiś typ na forum Xiaomi eu ... Gmail to zawsze z nim bieda była ... choć ostatnio chyba trochę lepiej ... bo coś czasami przychodzi w powiadomieniu ... jak mobywatel ... czy nie ma problemów z logowaniem np biometria ... no ja właśnie czekam cały czas z zakupem 15 pro ... jakby można było zrobić unlocka to już dawno bym go kupił 🙃 mi angielski system w ogóle nie przeszkadza ... ale z jednej strony te potencjalne problemy nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą rozwiązane ... no i jednak Xiaomi eu to Xiaomi eu ... możliwe że wezmę 15 ultra jak będzie już global - liczę na to że będzie możliwość unlocka globali - oczywiście mogę się przeliczyć 🙃 w każdym razie u mnie zakup odłożony dopóki sytuacja nie będzie jasna na czym stoimy ... a że na 14 pro nie narzekam to tym bardziej mi się nie spieszy ... mam już na niego dwóch chętnych więc sprzedaż od ręki będzie bez problemu ... ps. wrzucałes more locale? zakładam że działa to dobrze i mamy polskie wersje apek ze sklepa Play ... to fajna sprawa dla fonow z romem CN ... More locale nie zadziałał, pisało że nie obsługiwane urządzenie, więc dałem sobie z tym spokój. Właśnie udąło się naprawic Skycash, jakis hindus umieścił filmik, w którym wyłączenie i włączenie Optymalizacji systemu na końcu ustawień Opcji deweloperskich poprawia takie rzeczy. U mnie zadziałało:) Mam Nest bank i PKO BP apki i działają bez problemu. Dziś płaciłem zbliżeniowo w sklepie i wpłacałem pieniądze do bankomayu również zbliżeniowo telefonem, bez karty. Dodałem karty do google wallet i działa przy włączonym NFC + lokalizacji GPS. Nie miałem narazie powiadomień z allegro, więc ciężko powiedzieć inne przychodzą choć czasem jakby spóźnione. 1
Master Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Teraz, piotrkrupa888 napisał(a): More locale nie zadziałał, pisało że nie obsługiwane urządzenie, więc dałem sobie z tym spokój. Właśnie udąło się naprawic Skycash, jakis hindus umieścił filmik, w którym wyłączenie i włączenie Optymalizacji systemu na końcu ustawień Opcji deweloperskich poprawia takie rzeczy. U mnie zadziałało:) Mam Nest bank i PKO BP apki i działają bez problemu. Dziś płaciłem zbliżeniowo w sklepie i wpłacałem pieniądze do bankomayu również zbliżeniowo telefonem, bez karty. Dodałem karty do google wallet i działa przy włączonym NFC + lokalizacji GPS. Nie miałem narazie powiadomień z allegro, więc ciężko powiedzieć inne przychodzą choć czasem jakby spóźnione. a to ciekawe info ... z tym more locale ... może wyjdzie do tego jakaś nowsza wersja ... a ta która jest ma jakiś problem z 15tkami ... zakładam że robiłeś wszystko jak jest w poradniku? dobre info o PKO bp bo też z tego korzystam ... + portfel Googla ... z powiadomieniami też mogą pomóc przyszłe aktualizacje apek ... mi akurat Whatsapp jest dość istotny bo korzystam z tego nawet nie tyle prywatnie co zawodowo ... teraz na romie Xiaomi eu i na 14 pro nie mam żadnych problemów z powiadomieniami ... może poza tym Gmailem - który w sumie i tak nie jest mi potrzebny do niczego ... korzystam z poczty O2 i mam apke do tego - powiadomienia o mailach są ... ale ogólnie z tego co piszesz nie ma tragedii a potencjalne problemy da się ogarniać własnymi siłami ... te more locale w sumie trochę mnie martwi bo np. trading shenzen poleca to też dla 15tek ... może sami tego nie sprawdzali a działało to dobrze na 14tkach ... tak też może być bo 14tki były na hyperze 1 - dopiero niedawno dostały 2ke ... a 15tki są już na dwójce od wyjęcia z pudełka ... w każdym razie temat do obadania ... jak możesz to napisz do nich question przy którejś 15 pro czy zwykłej i napisz o tym problemie który masz z more locale to ciekawe co odpiszą ... oni dość szybko odpisują ... może coś doradza albo sami potwierdza że jest problem ... w ogóle jak masz jakieś spostrzeżenia czy ciekawe info na temat 15tek ... a w szczególności softu i problemów z apkami to dawaj ... każde info mile widziane bo chyba jesteś tu pierwsza osoba z 15tka ... 🙃
Recommended Posts