max222 Posted August 7 Share Posted August 7 (edited) Witam.Po przejściu z wersji beta na stabilną uważam że mam za małe wskazania pozostałego czasu pracy bateri.Przy pełnym naładowaniu pokazuje pozostały czas pracy 8.3 godziny w ostatnich wersjach bety też był z tym problem.Możecie opisać jak to u was wygląda Edited August 7 by max222 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 7 Share Posted August 7 (edited) u mnie w tej chwili tak ... ostatnia beta ... jak pamiętam ostatnio przy pełnym naładowaniu było wskazanie chyba coś koło 9 i pół godziny ... ostatni problem jaki był to blokada tego wskazania na stałej wartości ... ale to już od kilku bet wstecz rozwiązane ... nie wiem jak na stabilnej ... Edited August 7 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted August 7 Share Posted August 7 U mnie jest tak. 4 godziny po ładowaniu. Xiaomi 13. Ostatnia beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 7 Share Posted August 7 no to taki czas szacunkowy ... obliczany jakimś algorytmem pewnie biorącym pod uwagę jakieś statystyki używania fona ... trudno powiedzieć jak to działa i oblicza 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
max222 Posted August 7 Author Share Posted August 7 Czyli wychodzi na to że namięszali coś w oprogramowaniu. Jak go kupiłem w marcu była na nim wersja HyperOs 1.0.23.12 beta i tam wskazania były prawidłowe przy 100 procentach pokazywało coś koło 24 godzin. Fakt na ostatnich betach ten problem już występował ale nawet na forum xiaomi eu nie znalazłem sensownej odpowiedzi. A jak wiadomo skończyli już z tygodniowymi aktualizacjami bety dlatego zainstalowałem stabilną na próbę i są takie same wskazania choć tel. pracuje normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 7 Share Posted August 7 To generalnie zależy od czegoś w Panelu sterowania. Trudno do końca powiedzieć, od czego. Te mniejsze wartości to prawdopodobnie czas pracy na ekranie - niekoniecznie całej baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 8 Share Posted August 8 (edited) no to jeszcze ostatni screen ... zostało 5 procent baterii ... drugi załącznik to wskazanie po naładowaniu na maks ... Edited August 8 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted August 8 Share Posted August 8 drugi załącznik to wskazanie po naładowaniu na maks ...W sumie nigdy nie sprawdzałem tego, ale z ciekawości sprawdziłem u siebie. Ewidentnie coś jest skopane w tym panelu sterowania, tyle to mi pokazuje przy 38% baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 8 Share Posted August 8 Teraz, Marrik napisał(a): W sumie nigdy nie sprawdzałem tego, ale z ciekawości sprawdziłem u siebie. Ewidentnie coś jest skopane w tym panelu sterowania, tyle to mi pokazuje przy 38% baterii może jeszcze nie wszystko jest poprawione w tym module baterii ... swego czasu dużo zgłoszeń w tych tematach było też na forum Xiaomi eu ... ogólnie jak to jest liczone i wskazywane to chyba tylko w Xiaomi wiedzą 🙃 nam oczywiście nie powiedzą ... może temat się rozwinie jeszcze na Xiaomi eu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted August 8 Share Posted August 8 Wieczorem naładuję telefon i zobaczę jaki czas mi pokaże. Wg tego co zamieściłem powinien wskazywać ok 30h.Edycja:Byłem blisko trafienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 10 Share Posted August 10 Większe wartości to przewidywany czas pracy na baterii w ogóle. Mniejsze to przewidywany pozostały czas SoT. Dlaczego tak Xiaomi zrobiło - nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts