Jump to content

Bateria

Recommended Posts

Witam.Po przejściu z wersji beta na stabilną uważam że mam za małe wskazania pozostałego czasu pracy bateri.Przy pełnym naładowaniu pokazuje pozostały czas pracy 8.3 godziny w ostatnich wersjach bety też był z tym problem.Możecie opisać jak to u was wygląda

Screenshot_2024-08-07-13-12-11-511_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by max222

u mnie w tej chwili tak ... ostatnia beta ... jak pamiętam ostatnio przy pełnym naładowaniu było wskazanie chyba coś koło 9 i pół godziny ... ostatni problem jaki był to blokada tego wskazania na stałej wartości ... ale to już od kilku bet wstecz rozwiązane ... nie wiem jak na stabilnej ...

Screenshot_2024-08-07-14-58-54-441_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by Master

no to taki czas szacunkowy ... obliczany jakimś algorytmem pewnie biorącym pod uwagę jakieś statystyki używania fona ... trudno powiedzieć jak to działa i oblicza 🙃

Screenshot_2024-08-07-20-30-40-910_com.miui.securitycenter.jpg

Czyli wychodzi na to że namięszali coś w oprogramowaniu. Jak go kupiłem w marcu była na nim wersja HyperOs 1.0.23.12 beta i tam wskazania były prawidłowe przy 100 procentach pokazywało coś koło 24 godzin. Fakt na ostatnich betach ten problem już występował ale nawet na forum xiaomi eu nie znalazłem sensownej odpowiedzi. A jak wiadomo skończyli już z tygodniowymi aktualizacjami bety dlatego zainstalowałem stabilną na próbę i są takie same wskazania choć tel. pracuje normalnie

no to jeszcze ostatni screen ... zostało 5 procent baterii ... drugi załącznik to wskazanie po naładowaniu na maks ...

Screenshot_2024-08-08-13-16-49-810_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2024-08-08-14-11-05-160_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by Master

drugi załącznik to wskazanie po naładowaniu na maks ...

W sumie nigdy nie sprawdzałem tego, ale z ciekawości sprawdziłem u siebie. Ewidentnie coś jest skopane w tym panelu sterowania, tyle to mi pokazuje przy 38% baterii28b57b4019d29b85e9bf1dc1f30d30fb.jpg

Teraz, Marrik napisał(a):

W sumie nigdy nie sprawdzałem tego, ale z ciekawości sprawdziłem u siebie. Ewidentnie coś jest skopane w tym panelu sterowania, tyle to mi pokazuje przy 38% baterii28b57b4019d29b85e9bf1dc1f30d30fb.jpg

może jeszcze nie wszystko jest poprawione w tym module baterii ... swego czasu dużo zgłoszeń w tych tematach było też na forum Xiaomi eu ... ogólnie jak to jest liczone i wskazywane to chyba tylko w Xiaomi wiedzą 🙃 nam oczywiście nie powiedzą ... może temat się rozwinie jeszcze na Xiaomi eu ...