wal czaczki Posted August 1 Share Posted August 1 Witajcie, mam Note 12 Pro 5G i nie mogę znaleźć opcji wyłączenia VoLTE. Wchodzę sieci komórkowe/karta sim i w opcjach mam tylko połączenie przez Wi-Fi. Ikona VoLTE na pasku kontrolnym jest widoczna. Nie mam pomysłu jak to wyłączyć. W Note 9 Pro można było bez problemu wyłączyć tą opcję.... Pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 1 Share Posted August 1 37 minut temu, wal czaczki napisał(a): Witajcie, mam Note 12 Pro 5G i nie mogę znaleźć opcji wyłączenia VoLTE. Wchodzę sieci komórkowe/karta sim i w opcjach mam tylko połączenie przez Wi-Fi. Ikona VoLTE na pasku kontrolnym jest widoczna. Nie mam pomysłu jak to wyłączyć. W Note 9 Pro można było bez problemu wyłączyć tą opcję.... Pomocy najszybciej tym kodem ... * # * # 86583 # * # * Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal czaczki Posted August 1 Author Share Posted August 1 Wbiłem kod wyskoczyło coś tam coś tam VoLTE check disabled, ale ikonka nadal jest aktywna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 1 Share Posted August 1 (edited) 11 minut temu, wal czaczki napisał(a): Wbiłem kod wyskoczyło coś tam coś tam VoLTE check disabled, ale ikonka nadal jest aktywna. sprawdzę u siebie czy ikonka będzie po wyłączeniu ... u mnie po wylaczeniu też jest ikonka ... ale ... pojawia się do tego przełącznik w ustawieniach SIM - jak go klikniesz to już nie ma volte ... ten kod tylko uaktywnia widoczność tej opcji w ustawieniach karty SIM ... zresztą analogicznie jak w przypadku trybu SA / NSA dla sieci 5G Edited August 1 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal czaczki Posted August 1 Author Share Posted August 1 27 minut temu, Master napisał(a): sprawdzę u siebie czy ikonka będzie po wyłączeniu ... u mnie po wylaczeniu też jest ikonka ... ale ... pojawia się do tego przełącznik w ustawieniach SIM - jak go klikniesz to już nie ma volte ... ten kod tylko uaktywnia widoczność tej opcji w ustawieniach karty SIM ... zresztą analogicznie jak w przypadku trybu SA / NSA dla sieci 5G Wbiłem ponownie ten kod wyskoczyło Enabled ale w ustawieniach dalej nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 1 Share Posted August 1 a masz rom global czy Xiaomi eu? może na globalu ta opcja się nie pojawia ... trudno mi powiedzieć ... u mnie na Xiaomi eu to jak widzisz na screenie się pojawiła i działa bo sprawdzałem ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal czaczki Posted August 1 Author Share Posted August 1 Taka wersja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 1 Share Posted August 1 Xiaomi celowo ukryło przełącznik dla T-Mobile. Fragment konfiguracji operatorów z ROM-u, który masz: <carrier_config mcc="260" mnc="2"> <boolean name="hide_enhanced_4g_lte_bool" value="true"/> <boolean name="editable_enhanced_4g_lte_bool" value="false"/> <boolean name="enhanced_4g_lte_on_by_default_bool" value="true"/> Pierwszy ukrywa przełącznik, drugi wyłącza jego edycję, trzeci włącza domyślnie VoLTE. Pozostali operatorzy nie mają tego ograniczenia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 1 Share Posted August 1 3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Xiaomi celowo ukryło przełącznik dla T-Mobile. Fragment konfiguracji operatorów z ROM-u, który masz: <carrier_config mcc="260" mnc="2"> <boolean name="hide_enhanced_4g_lte_bool" value="true"/> <boolean name="editable_enhanced_4g_lte_bool" value="false"/> <boolean name="enhanced_4g_lte_on_by_default_bool" value="true"/> Pierwszy ukrywa przełącznik, drugi wyłącza jego edycję, trzeci włącza domyślnie VoLTE. Pozostali operatorzy nie mają tego ograniczenia... no ale ja mam tmobile ... i jest ... ale to zakladam ze pisze Pan o romie global ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 1 Share Posted August 1 1 minutę temu, Master napisał(a): no ale ja mam tmobile ... i jest ... ale to zakladam ze pisze Pan o romie global ... Być może na jednym telefonie wyłączają, a na innym nie (masz Xiaomi 14 Pro, który nie był przeznaczony na globalny rynek, stąd być może tam przełącznik masz, a tu nie...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal czaczki Posted August 1 Author Share Posted August 1 12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Być może na jednym telefonie wyłączają, a na innym nie (masz Xiaomi 14 Pro, który nie był przeznaczony na globalny rynek, stąd być może tam przełącznik masz, a tu nie...). Czy można ten problem jakoś rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 1 Share Posted August 1 z tego co pisze pan Kacper to chyba jedyne co to zmienić operatora ... 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 1 Share Posted August 1 Zmienić operatora. Ewentualnie sprawdzić, czy w menu, które się pojawi po wpisaniu *#*#794824#*#*, nie ma opcji dot. przełącznika VoLTE (aczkolwiek już widzę w kodzie, że raczej takiej opcji tam nie będzie - na pewno nie na tym ROM-ie). Jeśli nie, no to tylko zmiana operatora... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal czaczki Posted August 1 Author Share Posted August 1 6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Zmienić operatora. Ewentualnie sprawdzić, czy w menu, które się pojawi po wpisaniu *#*#794824#*#*, nie ma opcji dot. przełącznika VoLTE (aczkolwiek już widzę w kodzie, że raczej takiej opcji tam nie będzie - na pewno nie na tym ROM-ie). Jeśli nie, no to tylko zmiana operatora... Pojawiła się opcja VoNR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 1 Share Posted August 1 No VoNR to nie VoLTE. Niestety, nie uda się wyłączyć VoLTE u tego operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal czaczki Posted August 1 Author Share Posted August 1 4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): No VoNR to nie VoLTE. Niestety, nie uda się wyłączyć VoLTE u tego operatora. chyba że jest to usługa którą można wyłączyć z poziomu operatora, dzwoniąc do BOK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 1 Share Posted August 1 Obawiam się, że raczej nie jest to możliwe, bo to jest ustawione na sztywno w systemie. Niemniej spróbować możesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts