mruczek66 Posted July 2, 2024 Posted July 2, 2024 zmieniłem operatora na vectre. po włożeniu nowej karty przy połączeniach przychodzących przestały wyświetlać się nazwy kontaktów. wszystkie numery to nr nieznany. sim przekładam do drugiego telefonu i wszystko jest ok. smsy wyświetlają nadawcę. wgrałem słuchawkę od google i ciągle to samo. mam HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.TKHCNXM. możecie pomóc?
Master Posted July 2, 2024 Posted July 2, 2024 (edited) a możesz sprawdzić u siebie kartę innego operatora? ale jeśli na poprzedniej karcie było ok to może to tylko problem z kartą tego nowego operatora ... na innym dialerze z tego co piszesz jest to samo ... ewentualnie możesz spróbować przywrócić kontakty z chmury ... może wtedy zaskoczą? jest jeszcze ta opcja pokaż kontakty z karty SIM - jeśli tam masz je zapisywane to może pomóc ... warto spróbować ... Edited July 2, 2024 by Master
mruczek66 Posted July 2, 2024 Author Posted July 2, 2024 karta jest ok. resztę też sprawdziłem i d*pa
kris68 Posted July 2, 2024 Posted July 2, 2024 Miałem i Vectrę było poprawnie teraz mam Play i tez działa. Telefon RN 13 PRO 5G. Zawsze na wszelki wypadek zrzucam kontakty ze smartfona na laptopa i jak zmieniam operatora czy telefon wrzucam na kartę i zawsze jest ok.
mruczek66 Posted July 3, 2024 Author Posted July 3, 2024 13 godzin temu, kris68 napisał(a): Miałem i Vectrę było poprawnie teraz mam Play i tez działa. Telefon RN 13 PRO 5G. Zawsze na wszelki wypadek zrzucam kontakty ze smartfona na laptopa i jak zmieniam operatora czy telefon wrzucam na kartę i zawsze jest ok. u mnie nie jest ok. na kartę sim mieści się 210 kontaktów a ja mam 450. kontakty mam w chmurze i część na karcie i zaznaczone wyświetlanie wszystkich łącznie.
kris68 Posted July 3, 2024 Posted July 3, 2024 Wiesz nie mam tylu kontaktów, ale wyłączyłem synchronizację z chmurą, bo były jaja i teraz telefon bierze tylko z karty. No albo musisz skasować te kontakty których nie używasz i mieć tylko na karcie, albo...... nie widzę innego rozwiązania. Z chmurą zawsze tak jest.
mruczek66 Posted July 3, 2024 Author Posted July 3, 2024 nie stety zapisane kontakty na karcie i tylko one do odczytu (bez google) i nic
mruczek66 Posted July 3, 2024 Author Posted July 3, 2024 telefon a w nim ID rozmówcy, wczytanie i czasami załapie i wyświetla kontakt. niestety następne połączenie jest numer nie znany
Netoper Posted July 3, 2024 Posted July 3, 2024 A zobacz czy nie masz przypadkiem załączonego volte, bo był temat że to potrafiło krzaczyć.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1 1
mruczek66 Posted July 5, 2024 Author Posted July 5, 2024 Wybawco. THX W dniu 3.07.2024 o 22:57, Netoper napisał(a): A zobacz czy nie masz przypadkiem załączonego volte, bo był temat że to potrafiło krzaczyć. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Wybawco. THX 1
Recommended Posts