Cenzo Posted July 2 Share Posted July 2 Cześć ! Mam obecnie Redmi Note 12 4G (topaz) z oficjalnym romem global i mam parę pytań dotyczących romu xiaomi.eu. Walczę obecnie z problemem połączenia WiFi i Bluetooth na swoim urządzeniu. Gdy podłącze jakieś słuchawki, głośniki lub kontroler do gier za pomocą Bluetooth obcina mi prędkości na połączeniu z internetem (speedtest po samym wifi 90mb download, z podłączonym urządzeniem BT 5-30 mb/s) Czasami Wifi 5Ghz jest niewykrywane i rozłączane. Router TP-Linka 5Ghz testowany na wielu różnych ustawieniach. Oczywiście urządzenia BT sprawdzone na innym telefonie innej marki w pełni działają. Zależało mi na wyświetlaniu obrazu z komputera przy jednoczesnym podłączeniu kontrolera do telefonu (steam link, moonlight) Niedawno telefon wrócił z gwarancji gdzie stwierdzono, że moduł sieciowy w pełni działa, a producent zapewnia 100% wydajność przy urządzeniach swojej marki. I tu się nasuwają moje pytania : 1. Czy zmiana romu na Xiaomi.eu jest w stanie pomóc z moim problemem? 2. Jak wygląda sprawa gwarancji ponieważ na stronie można coś znaleźć, że jeśli zainstaluje rom z tej strony to gwarancja nadal mnie obowiązuje? (Telefon zakupiony w RTV Euro AGD) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 2 Share Posted July 2 (edited) a wiesz że chyba coś podobnego było tu niedawno ... może podobny problem? rom Xiaomi eu bazuje na chińskim romie - niedawno były jakieś poprawki jeśli chodzi o bluetooth ale czy to z tym związane to nie wiem ... możliwe że pomoże ... z tą gwarancja to wiesz - zmiana romu to z jednej strony ingerencja z drugiej nie ... żeby zainstalować rom Xiaomi eu musisz odblokować bootloader - oddając do serwisu gwarancyjnie też zawsze można zainstalować oryginalny rom i zablokować bootloader (na romie Xiaomi eu nie możesz tego zrobić - musi być odblokowany cały czas) ale wrzucając oryginalny rom i robiąc locka masz w zasadzie stan fabryczny więc nikt tam nie powinien się czepiać ... możesz też tu na forum popatrzeć kto ma ten model telefonu co Ty i jest na Xiaomi eu - no i podpytać żeby sprawdził jak to wygląda w praktyce ... może jak raz korzysta jednocześnie i z wifi i z blue - to miałbyś potwierdzenie że jest ok ... 🙃 Edited July 2 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts