exponat Posted June 21 Share Posted June 21 Witam. Mam od trzech dni pewien problem z dialerem. Mam zapisany kontakt w telefonie (koleżanka z pracy) ale jak chcę się do niej dodzwonić to przekierowuje mnie na numer alarmowy 112. Jak koleżanka do mnie dzwoni to widzę ekran jakby dzwonił do mnie ktoś z numeru alarmowego. Dodatkowo nie mogę edytować kontaktu do niej ani go usunąć bo wyświetla się info: "nie można edytować numeru alarmowego" Dzieje się tak na różnych kartach sim, zmieniałem dialler na inny i to samo. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 21 Share Posted June 21 Masz synchronizację z kontem Google? Jeśli tak, to może dałoby się zmienić online przez stronę Google'a? Ewentualnie spróbować wyczyścić dane dialera i apki Kontakty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exponat Posted June 22 Author Share Posted June 22 A to może być wina googla bardziej niż samego androida/telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 22 Share Posted June 22 Moim zdaniem nie, bo z jakiej paki Google miałby to zmieniać, aczkolwiek różne rzeczy się działy, więc... kto wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exponat Posted June 22 Author Share Posted June 22 Przeszukałem całe google, nic nie ma aby ten jeden jedyny numer gdziekolwiek był wprowadzony....raczej wina samego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted June 22 Share Posted June 22 jest taka zakładka bezpieczeństwo i tryb alarmowy czy jakoś tak. Tam niczego nie wpisywałeś lub koleżanka u siebie z twoim numerem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 22 Share Posted June 22 (edited) to co Kolega wspomniał powyżej ... może faktycznie tam coś jest przestawione ... tylko ciekawe czy jak ona by zmieniła to u siebie to i będzie miało to wpływ na Twoje ustawienia - wydaje mi się że nie powinno ... więc raczej sprawdź u siebie ... czyściłes dane dialera i kontaktów - to o czym wspomniał pan Kacper? ja bym zaczął właśnie od tego ... Edited June 22 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
exponat Posted June 22 Author Share Posted June 22 w zakładce bezpieczeństwo... nic nie ma. dialer czyściłem, wywaliłem jego aktualizację, przeistalowałem i nic. Również zainstalowałem jakiś inny ale z nim jest tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts