Jump to content

HyperOS 1.0.24.6.10.DEV


Recommended Posts

24614.png

  • Poprawki błędów
  • Dla Xiaomi 14 i 14 Pro wydajemy wersję OS1.0.24.6.11.DEV
  • W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

  • Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Zainstalowane. I muszę stwierdzić, że na Xiaomi 13 doszedł problem z drugim przyciskiem na wysokości zielonej słuchawki. Jak dwie wersje temu zaczął z opóźnieniem lub dopiero po kilku kliknięciach reagować przycisk opcji (trzy kreski po lewej obok słuchawki) to teraz doszedł jeszcze przycisk chowania klawiatury po drugiej stronie. 

Dane aplikacji telefon/dialer czyszczone.

Link to comment
Share on other sites

shennong pobrane z serwera głównego i wrzucone przez fastboot - na razie wygląda że jest ok - takie dwie uwagi - jedna pisałem w wątku w poprzedniej rozwojowej - jest podwójny komunikat o fixie w updaterze do którego wchodzimy przez ustawienia - w apce jest pojedynczy ... w sumie nic istotnego ale można się pozbyć przy okazji ... druga uwaga dotyczy samego procesu update i komunikatów - pojawiały się nowe informacje przy wrzucaniu plików super - nie zdążyłem przeczytać bo zerknąłem w ostatniej chwili ale było tam coś chyba typu "sparse" ... znalazłem na innym forum ten komunikat - Warning: skip copying super image avb footer due to sparse image - na pewno nie było tego przy poprzednim update ... co do tego co pisał załogant Grzegorz to poklikalem trochę tak w te trzy równolegle kreseczki jak i chowanie / wysuwanie klawiatury i wygląda że u mnie jest w porządku ... sprawdzę jeszcze za jakiś czas ... poza tym na razie wszystko w porządku 🙃

ps. info dla osób siedzących temat nieszczęsnego Gmaila i jego powiadomień - na tej wersji - jak system zaskoczył do pulpitu to wskoczyło z niego powiadomienie ... tydzień czy dwa temu wysyłałem testowo z innej skrzynki wiadomości i właśnie je pokazało 🙃 no ale z dobrych wiadomości to tyle ... zrobiłem znowu testy i powiadomień brak ... może przyjdą z dużym opóźnieniem - trudno powiedzieć - w każdym razie problem jest dalej z dziadem 🙃

Edited by Master
Link to comment
Share on other sites

13 pro nie ma problemu z opóźnieniami tych przycisków.
Taka ciekawostka: instalacją przez TWRP nie pokazała żadnych błędów na czerwono od niepamiętnych czasów.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Link to comment
Share on other sites

o ładnie ... a wiesz że mi chyba tylko raz się tak zdarzyło ... chociaż pisze tu o mi 11 ... zawsze były 3 lub 4 ... ale na którejś becie właśnie tak ładnie zakończyło update ... no a na 14 pro na razie obchodzę się bez twrp 🙃

Link to comment
Share on other sites

ja też trochę poklikalem i o ile z lewym nie ma problemu - reaguje zawsze - szybko i bez problemu - to prawy (klawiatura) nie zawsze reaguje na dotyk ... czyli coś jest w temacie 🙃 ciekawe jak na innych modelach ... ogólnie objaw jest taki że jak otworze apke dialera to klawiatura kilka razy reaguje dobrze a potem dotyk nie działa ... po kilku wyborach znowu zaskakuje ... też bywa że nie łapie jak wcześniej dusimy też trzy kreski z lewej ... czyli wchodzimy w dialer - klawiatura łapie - klikniemy w trzy kreski - a potem znowu w klawiaturę i już nie zaskoczy ...

Edited by Master
Link to comment
Share on other sites

Panowie jak u was z baterią ?  A szczególnie na ładowaniu w aucie przez oryginalne USB 0.5A . U mnie niestety tragedia podczas jazdy a szczególnie podczas ładowania telefonu się gotuje. 😭

Link to comment
Share on other sites

0.5 ampera to trochę mało na obecne baterie i moc telefonu. Bardziej chyba podtrzymuje stan niż ładuje.

Pytanie gdzie trzymasz telefon w aucie?

Uchwyt mocowany na szybie? To temperaturę podnoszą promienie słoneczne.

Ja w aucie używam ładowarki samochodowej 18W-22W green cell, xiaomi 13 pokazuje szybkie ładowanie jakie było w Mi9T Pro i uchwyt mam zamocowany na kartce wentylacyjnej więc klima utrzymuje w miarę stabilną temperaturę na poziomie 22 - 26 ⁰.  Od 30% ładuje się koło 1h. Telefon się nie grzeje.

Link to comment
Share on other sites

a ja mam taką kwestie techniczna - chodzi o te funkcje co w załączeniu - czyli akceleracja sieci ... tam jest opcja przełączania na dane mobilne przy braku połączenia wifi lub słabego sygnału - czy to w ogóle działa? bo zakładam że jak np. mam dobry sygnał wifi i wyjdę z zasięgu routera to w momencie utraty połączenia z powyższym powinien automatycznie mi wskoczyć transfer mobilny? czy się mylę? ogólnie w praktyce nic takiego nie ma miejsca 🙃 zawsze trzeba ręcznie to przełączać - i ok - w sumie żaden problem - tylko po co są w takim razie przełączniki?

Screenshot_2024-06-17-19-20-55-769_com.android.settings.jpg

Link to comment
Share on other sites

To zależy czy dane komórkowe masz zawsze włączone (przełącznik jest zawsze na on) jak u siebie mam zawsze aktywne i mnie przełącza od razu jak tylko wyjdę z zasięgu Wi-Fi. Tak samo w czasie rozmowy od razu przeskakuje z VoWiFi na VoLTE

Link to comment
Share on other sites

no to chyba że tak ... tam gdzieś przy ustawieniach była uwaga czy to wymaga potwierdzenia - dałem na nie żeby to robił automatycznie bez potwierdzania ... w sumie to trochę bez sensu dla mnie ... bo jeśli tak jest jak piszesz to w zasadzie zawsze powinniśmy mieć i wifi i dane komórkowe włączone jednocześnie - więc tu mogę założyć że telefon mając aktywne jednoczesnie oba tryby łączności domyślnie korzysta z wifi pomijając zupełnie włączona transmisje komórkową i jak utraci dane wifi i nie złapie żadnej sieci to zaczyna ciągnąć wtedy od razu przez komórkowe ... no ale to chyba jest oczywiste zachowanie i nie trzeba do tego robić przełączników 🙃 pisze to w szczególności o tym komunikacie co w załączeniu ... no ale już się domyślam o co chodzi ... to potwierdzenie to sądziłem właśnie że wyskakuje wtedy kiedy padnie wifi i ustawiamy czy uruchomienie danych komórkowych ma być automatem czy za zgodą ... ale tu zakładałem że to jest ze stanu wylaczone na włączone a nie z włączone na włączone ... 🙃

Screenshot_2024-06-17-21-25-19-674_com.android.settings.jpg

Link to comment
Share on other sites

Witam,może niewłaściwe miejsce ale może ktoś mi pomoże,posiadam Xiaomi 13 ultra w sieci Play,czy ma ktoś może problem ze ściąganiem zasięgu 5G?dodam że telefon kupiłem z Chin bez obsługiwanego pasma B20 ale myślę że w Łodzi nie powinno być z tym problemu?wie ktoś może w czym tkwi problem?już mnie to męczy a ściąga mi zasięg LTE i na speed teście mam zaledwie 35Mb/s podczas pobierania,krew mnie zalewa bo telefon do tanich nie należał 

Link to comment
Share on other sites

2 minuty temu, Jacek23tg napisał(a):

Witam,może niewłaściwe miejsce ale może ktoś mi pomoże,posiadam Xiaomi 13 ultra w sieci Play,czy ma ktoś może problem ze ściąganiem zasięgu 5G?dodam że telefon kupiłem z Chin bez obsługiwanego pasma B20 ale myślę że w Łodzi nie powinno być z tym problemu?wie ktoś może w czym tkwi problem?już mnie to męczy a ściąga mi zasięg LTE i na speed teście mam zaledwie 35Mb/s podczas pobierania,krew mnie zalewa bo telefon do tanich nie należał 

to Ci w ogóle nie łączy się na 5g? tu ostatnio był taki problem i się okazało że wina była po stronie operatora ... gość pisał że przełożył kartę do nowego telefonu na starym miał bez problemu połączenie 5g a na nowym tylko LTE ... a on w ogóle nie miał tego aktywnego w taryfie 🙃 a my debile tydzień czasu szukaliśmy rozwiązania i gdzie może być problem 🙃 też chyba to dotyczyło 13tki jak pamiętam ... też nie mam u siebie B20 i żadnych problemów ... 5g śmiga bezproblemowo (co prawda na T-Mobile ...) 35 to nawet chyba słabo jak na LTE ... sprawdź też koniecznie w ustawieniach SIM czy masz preferowany typ sieci jako 5g/LTE a nie tylko LTE ... no i ewentualnie w testach modemu czy tryb pracy ma na początku NR ...

Link to comment
Share on other sites

Ustawienia sieci miałem włączone na preferowane 5G,jednak zmieniłem teraz na LTE i wyłapuje mi z plusem i prędkości wzrosła do 60Mb/s ,zmieniłem dzisiaj specjalnie taryfę pod 5G jednak nic to nie dało,ustawienia anteny miałem ustawione automatycznie jednak przy wybieraniu manualnym wyświetlają się nadajniki wyłącznie 4G 😕 więc ewidentnie coś jest z telefonem tylko co??a o co chodzi dokładnie z testem modemu bo nie orientuje się ,może jeszcze spróbować przełożyć karte SIM do drugiego gniazda??

Edited by Jacek23tg
Link to comment
Share on other sites

8 minut temu, Jacek23tg napisał(a):

Ustawienia sieci miałem włączone na preferowane 5G,jednak zmieniłem teraz na LTE i wyłapuje mi z plusem i prędkości wzrosła do 60Mb/s ,zmieniłem dzisiaj specjalnie taryfę pod 5G jednak nic to nie dało,ustawienia anteny miałem ustawione automatycznie jednak przy wybieraniu manualnym wyświetlają się nadajniki wyłącznie 4G 😕 więc ewidentnie coś jest z telefonem tylko co??a o co chodzi dokładnie z testem modemu bo nie orientuje się ,może jeszcze spróbować przełożyć karte SIM do drugiego gniazda??

to takie informacje o trybach pracy modemu ... one są ukryte - można tam wejść kodem serwisowym albo wejść w ustawienia potem informacje o telefonie potem szczegółowe informacje i tam na dole będzie pole z danymi o pamięci wewnętrznej - trzeba w to poklikać kilka razy i uruchomi się nowe okno ... kartę przełożyć też nie zaszkodzi a najlepiej jeszcze wsadzić inna od drugiego operatora a potem zmienic znowu na swoją ... też może pomóc ... to z plusem to zakładam że piszesz o LTE+ czyli z agregacja pasm z kilku nadajników ... to zawsze powinno dać szybsze transfery ... ogólnie w tych ustawieniach modemu sprawdź czy masz najpierw NR a potem LTE czy GSM ... jak w ustawieniach karty SIM dasz preferowane 5g to właśnie tam tryb powinien zaczynać się od NR ... jak zaczyna się od LTE to i nie byłoby dziwne że masz tylko ten tryb ...

Link to comment
Share on other sites

Zaczyna się od NR,zmiana slotu karty SIM nie pomogła,czyli zostaje jedynie włożyć inna sieć i sprawdzić czy będzie ściągać 5g ,jeszcze jutro po pracy przejdę się do salonu playa ale nie sądzę żeby coś ogarnęli,jednak zacznę od nich,dzięki za pomoc,oby się udało 

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, Jacek23tg napisał(a):

Zaczyna się od NR,zmiana slotu karty SIM nie pomogła,czyli zostaje jedynie włożyć inna sieć i sprawdzić czy będzie ściągać 5g ,jeszcze jutro po pracy przejdę się do salonu playa ale nie sądzę żeby coś ogarnęli,jednak zacznę od nich,dzięki za pomoc,oby się udało 

a tak w ogóle kiedyś czytałem na jakimś forum - chyba XDA - że na takie problemy może pomóc wymiana karty SIM u operatora ... może są różne standardy tych kart i te starsze nie chytaja się 5g? coś tak mi się kojarzy właśnie ten temat ... daje znać na wszelki wypadek ... bo jak telefon wspiera ten standard w modemie i operator ma to aktywne przy taryfie to w zasadzie problem może być albo po stronie karty SIM albo po stronie nadajników / odbiorników GSM ... bo innej możliwości tu nie ma ... b20 czy jest czy nie to nie powinno rzutować w żaden sposób ...

Link to comment
Share on other sites

Też o tym pomyślałem ,2 tygodnie temu wymieniłem SIM na nową...jak widać nie pomogło,jutro zgłoszę się do operatora, podmienię kartę u nich,jeśli nie pomoże to może problem tkwi w samym telefonie,nie wiem..

Link to comment
Share on other sites

17 minut temu, Jacek23tg napisał(a):

Też o tym pomyślałem ,2 tygodnie temu wymieniłem SIM na nową...jak widać nie pomogło,jutro zgłoszę się do operatora, podmienię kartę u nich,jeśli nie pomoże to może problem tkwi w samym telefonie,nie wiem..

no ale jak wymieniałes to właśnie dobrze ... bo masz na pewno aktualna ... a nie stara ... więc tu problemu nie powinno być ... sprawdź jeszcze jedna rzecz w tych testach - status połączenia nr - u mnie jest tak ja w załącznikach ... jeśli masz inaczej to by wskazywało na problem u operatora ... zwróć uwagę na typ sieci no i stan nr i czy nr jest dostępne ... to NSA to tryb pracy - jest jeszcze tryb SA - ale to musi nadajnik odbiornik go wspierać - to takie czyste 5g wtedy na nowej infrastrukturze ... ale zdecydowana większość pracuje w trybie NSA - czyli to takie "brudne" 5g ... oparte o sieć LTE ...

Screenshot_2024-06-18-00-41-45-910_com.android.phone-edit.jpg

Screenshot_2024-06-18-00-43-31-697_com.android.phone-edit.jpg

Edited by Master
Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, Jacek23tg napisał(a):

Niestety nie widzi nadajników 5G:/

Screenshot_2024-06-18-00-48-53-505_com.android.phone-edit.jpg

czyli to albo operator albo nadajnik ... jak będziesz w innej lokalizacji i połączy się fon z innym nadajnikiem to może zaskoczy 5g ... jeśli też nie to zostaje operator - nie ma tu innej opcji myślę ... 🙃

Edited by Master
Link to comment
Share on other sites

12 minut temu, Jacek23tg napisał(a):

Dzięki za pomoc i poświęcony czas,po pracy się odezwę czy w salonie coś pomogli,trzymaj się pozdro 😉 

spoko ... wiesz ostatnio był podobny problem z 5g tu na forum i tam sporo pisaliśmy o różnych opcjach ... skończyło się właśnie na operatorze ... u Ciebie wygląda mi to na analogiczna sytuację ... oby to nie był tylko sprzętowy problem z modemem GSM ... ale trzymam kciuki żebyś to ogarnął ... w razie czego wiesz gdzie testy włączyć i sprawdzić stan połączenia ... no i na 5g to powinno ci najmniej 10x tyle wyciągnąć w transferze niż na LTE ... 🙃

Link to comment
Share on other sites

Temat powiedzmy że się wyjaśnił,zmiana taryfy musiała się przemienić oraz kontakt z działem technicznym pomógł,5G się czasami pojawia ,ale w większości przypadków w Łodzi wyłapuje LTE+ z prędkością około 120Mb/s w 5G okolice 600 ,ale wydaje mi się że w Łodzi zawsze powinno wyłapywać 5G w sieci Play...

Link to comment
Share on other sites

Niekoniecznie.

image.png

Mapka Playa, tam gdzie jest bardzo jasno jest tylko LTE. Trochę ciemniejsze to 5G na 2100 (z tym istotnie bywa problem u nas - LTE śmiga, 5G z jakiegoś powodu nie), a najciemniejsze to 5G na paśmie C, które powinno u nas chodzić (dzisiaj miałem okazję sprawdzić u siebie, bo włączyli).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...