Jump to content

HyperOS 1.0.24.6.3.DEV

Recommended Posts

2467.png

• Poprawki zabezpieczeń Androida z czerwca 2024 roku
  • Dodana opcja wygenerowania podsumowań tekstów przez SI w Notatkach dla Xiaomi 14/Pro (szczegóły w pełnej liście zmian)
  • W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Like 1
  • Thanks 2

Mam wrażenie że cupid co aktualizacja działa coraz gorzej. Pojawiły się problemy z zasięgiem, aparat robi gorsze zdjęcia.. Zaryzykuje i wgram globala a później coś z xda dla porównania. 

Posted (edited)

shennong wrzucone - poszło elegancko - na razie wszystko wygląda w porządku ... poprawki wskoczyły czerwcowe ... taka drobna uwaga co do updatera - dwa razy wyskakuje informacja o fixie dla Googla - w tej wersji z apki jest ok - informacja jest jedna - chodzi o ten updater do którego wchodzimy z menu ustawień ...

Edited by Master
  • Like 1

1 godzinę temu, DukeN napisał(a):

Mondrian, nie dochodzą do mnie SMSy oraz mimo ustawienia dostarczenia i przeczytania nie mam takiego info gdy wysyłam.

Czy tylko ja mam taki zonk czy u kogoś jeszcze? 

Czy instalując poprzedni ROM fastbotem może coś się schrzanic?

19 minut temu, DukeN napisał(a):

Czy tylko ja mam taki zonk czy u kogoś jeszcze? 

Czy instalując poprzedni ROM fastbotem może coś się schrzanic?

może - i się schrzani ... poprawki zabezpieczeń masz już czerwcowe ... w poprzedniej becie były majowe ... ja sprawdzę u siebie za pół godziny czy z SMS / MMS jest wszystko ok bo w sumie nie wiem nawet 🙃

22 minuty temu, DukeN napisał(a):

Pomogło, teraz wszystko gra. Dziękuje za współpracę:)

to rozumiem że wcześniej wrzucałes przez twrp? może jakieś błędy były w pobranym pliku? czy pusciles ten sam plik fastbootem? twrp zglupialo? 🙃

38 minut temu, Master napisał(a):

to rozumiem że wcześniej wrzucałes przez twrp? może jakieś błędy były w pobranym pliku? czy pusciles ten sam plik fastbootem? twrp zglupialo? 🙃

Nie mam twrp. Wcześniej robiłem fastbotem plik pobrany koło 8 rano na telefon zgrałem na laptop sprawdziłem md5 i wysypały smsy.. 2gi raz jeszcze raz pobrałem prosto ze strony na laptop i teraz jest git.

Posted (edited)
17 minut temu, DukeN napisał(a):

Nie mam twrp. Wcześniej robiłem fastbotem plik pobrany koło 8 rano na telefon zgrałem na laptop sprawdziłem md5 i wysypały smsy.. 2gi raz jeszcze raz pobrałem prosto ze strony na laptop i teraz jest git.

a to tak z ciekawości pytałem bo pisałeś że spróbuję jeszcze raz - też w sumie robię podobnie - pobieram plik na fona - ostatnio bezpośrednio z serwera głównego bo przez updatera nie idzie ... potem zgrywam na kompa no i jadę w trybie fastboot ... czyli wygląda na to że coś było nie tak z pobranym rano plikiem ... 🙃

Edited by Master

17 minut temu, Master napisał(a):

a to tak z ciekawości pytałem bo pisałeś że spróbuję jeszcze raz - też w sumie robię podobnie - pobieram plik na fona - ostatnio bezpośrednio z serwera głównego bo przez updatera nie idzie ... potem zgrywam na kompa no i jadę w trybie fastboot ... czyli wygląda na to że coś było nie tak z pobranym rano plikiem ... 🙃

Pewnie tak chociaż zawsze sprawdzam md5. Po kopiowaniu na komputer. Najważniejsze że problem zniknął.

• Haha 1

Od 2 lub 3 ostatnich aktualizacji nie mogę zresetować hasła do konta Xiaomi. Próbowałem przez nr tel, email lub ID konta będąc na wifi jak i danych mobilnych. Czekanie tych 2 minut też nic nie daje. Czy ktoś ma jakieś propozycje na reset hasła? 

IMG_20240609_184324.jpg

Mam hyperos z 13.05 ale podepnę się tutaj, bo tamten temat już zamknięty. Dziwne sztuczki dzisiaj działy się z moim xiaomi 12T Pro, musiałem go wyłączyć na około 2 godziny i jak go wyłączyłem to zobaczyłem że się sam zaczął włączać to pomyślałem że pewnie kliknąłem uruchom ponownie, zamiast wyłącz, jednak gdy wziąłem po 2 godzinach on się ciągle sam włączał i wyłączał i był strasznie gorący, wpadł jakby w loopa i nie dało się nic zrobić, ani włączyć twrp ani systemu ani fastboot bo ciągle się sam wyłączał i włączał od nowa, nagle włączył się w trybie awaryjnym i po chwili sam sie wyłączył. Po kilkudziesięciu próbach włączyło się twrp i udało mi się włączyć system, ale wszystkie ikonki pozmieniały swoje miejsca a foldery się pousuwaly 🤕🤕🤕 naprawdę dziwna sprawa wie ktoś co się mogło wydarzyć?

• Sad 1

Ponieważ pisałem przy poprzednich wersjach, że miałem problem z odblokowaniem twarzą, to czuję się w obowiązku napisać, że na tej wersji problem u mnie znikł i wszystko śmiga.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Godzinę temu, kaciek napisał(a):

Ponieważ pisałem przy poprzednich wersjach, że miałem problem z odblokowaniem twarzą, to czuję się w obowiązku napisać, że na tej wersji problem u mnie znikł emoji16.png i wszystko śmiga.

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

może paszcza się naprawiła 🙃 a wcześniej kamerka glupiala jak musiała ja analizować 🙃 no ale dość żartów ... może problem był właśnie tylko w poprzedniej wersji romu i tylko w przypadku tego modelu? u mnie cały czas jest ok ... szkoda że inne osoby z 13 pro tu nie potwierdziły problemu ... a może nie korzystają z paszczowego unlocka? 🙃

W dniu 11.06.2024 o 15:08, pobudi napisał(a):

A nowo dodane kontakty gdzie dodajesz? Na jakie konto? Może tu tkwi problem ze dodałeś i nie było synchronizacji.

Ogólnie na koncie google, ale mam synchronizację z Xiaomi. W ustawieniach nic nie ruszałem od wieków a problem występuje od ok. miesiąca (tak zauważyłem). Myślałem, że to kwestia aktualizacji ale mimo, że od kilku dni nie robiłem kolejnej to i tak kontakty (nawet bardzo stare) znikają.

Znalazłem winowajcę. Chińskie Android Auto dołożone do samochodu, na które się zsynchonizowałem kontem google zaczęło czyścić kontakty. Na koncie google znanazłem je w śmietniku z dopiskiem: "Usunięty na urządzeniu Sprd - uis8581a2h10_Automotive"

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...