Kacper Skrzypek Posted June 8 Share Posted June 8 Poprawki zabezpieczeń Androida z czerwca 2024 roku Dodana opcja wygenerowania podsumowań tekstów przez SI w Notatkach dla Xiaomi 14/Pro (szczegóły w pełnej liście zmian) W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na POCO F6 / Redmi Turbo 3? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi K70 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) cupid uruchomił się po aktualizacji w twrp w fastboot update zapuszczenie aktualizacji przez fastboot rozwiązało problem Edited June 8 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukey Posted June 8 Share Posted June 8 Mam wrażenie że cupid co aktualizacja działa coraz gorzej. Pojawiły się problemy z zasięgiem, aparat robi gorsze zdjęcia.. Zaryzykuje i wgram globala a później coś z xda dla porównania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) shennong wrzucone - poszło elegancko - na razie wszystko wygląda w porządku ... poprawki wskoczyły czerwcowe ... taka drobna uwaga co do updatera - dwa razy wyskakuje informacja o fixie dla Googla - w tej wersji z apki jest ok - informacja jest jedna - chodzi o ten updater do którego wchodzimy z menu ustawień ... Edited June 8 by Master 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted June 8 Share Posted June 8 Mondrian, nie dochodzą do mnie SMSy oraz mimo ustawienia dostarczenia i przeczytania nie mam takiego info gdy wysyłam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted June 8 Share Posted June 8 1 godzinę temu, DukeN napisał(a): Mondrian, nie dochodzą do mnie SMSy oraz mimo ustawienia dostarczenia i przeczytania nie mam takiego info gdy wysyłam. Czy tylko ja mam taki zonk czy u kogoś jeszcze? Czy instalując poprzedni ROM fastbotem może coś się schrzanic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 8 Share Posted June 8 19 minut temu, DukeN napisał(a): Czy tylko ja mam taki zonk czy u kogoś jeszcze? Czy instalując poprzedni ROM fastbotem może coś się schrzanic? może - i się schrzani ... poprawki zabezpieczeń masz już czerwcowe ... w poprzedniej becie były majowe ... ja sprawdzę u siebie za pół godziny czy z SMS / MMS jest wszystko ok bo w sumie nie wiem nawet 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 8 Author Share Posted June 8 Apka jest taka sama jaka była w poprzedniej becie, więc to nie powinno mieć żadnego znaczenia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 8 Share Posted June 8 sprawdzone SMS i MMS - wysyłanie i odbiór - bez problemu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted June 8 Share Posted June 8 Spróbuję jeszcze raz puścić fastbotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted June 8 Share Posted June 8 Pomogło, teraz wszystko gra. Dziękuje za współpracę:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 8 Share Posted June 8 22 minuty temu, DukeN napisał(a): Pomogło, teraz wszystko gra. Dziękuje za współpracę:) to rozumiem że wcześniej wrzucałes przez twrp? może jakieś błędy były w pobranym pliku? czy pusciles ten sam plik fastbootem? twrp zglupialo? 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted June 8 Share Posted June 8 38 minut temu, Master napisał(a): to rozumiem że wcześniej wrzucałes przez twrp? może jakieś błędy były w pobranym pliku? czy pusciles ten sam plik fastbootem? twrp zglupialo? 🙃 Nie mam twrp. Wcześniej robiłem fastbotem plik pobrany koło 8 rano na telefon zgrałem na laptop sprawdziłem md5 i wysypały smsy.. 2gi raz jeszcze raz pobrałem prosto ze strony na laptop i teraz jest git. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 8 Share Posted June 8 (edited) 17 minut temu, DukeN napisał(a): Nie mam twrp. Wcześniej robiłem fastbotem plik pobrany koło 8 rano na telefon zgrałem na laptop sprawdziłem md5 i wysypały smsy.. 2gi raz jeszcze raz pobrałem prosto ze strony na laptop i teraz jest git. a to tak z ciekawości pytałem bo pisałeś że spróbuję jeszcze raz - też w sumie robię podobnie - pobieram plik na fona - ostatnio bezpośrednio z serwera głównego bo przez updatera nie idzie ... potem zgrywam na kompa no i jadę w trybie fastboot ... czyli wygląda na to że coś było nie tak z pobranym rano plikiem ... 🙃 Edited June 8 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted June 8 Share Posted June 8 17 minut temu, Master napisał(a): a to tak z ciekawości pytałem bo pisałeś że spróbuję jeszcze raz - też w sumie robię podobnie - pobieram plik na fona - ostatnio bezpośrednio z serwera głównego bo przez updatera nie idzie ... potem zgrywam na kompa no i jadę w trybie fastboot ... czyli wygląda na to że coś było nie tak z pobranym rano plikiem ... 🙃 Pewnie tak chociaż zawsze sprawdzam md5. Po kopiowaniu na komputer. Najważniejsze że problem zniknął. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubeq Posted June 9 Share Posted June 9 Od 2 lub 3 ostatnich aktualizacji nie mogę zresetować hasła do konta Xiaomi. Próbowałem przez nr tel, email lub ID konta będąc na wifi jak i danych mobilnych. Czekanie tych 2 minut też nic nie daje. Czy ktoś ma jakieś propozycje na reset hasła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 9 Share Posted June 9 Spróbuj przez przeglądarkę https://account.xiaomi.com/fe/service/forgetPassword?_group=DEFAULT&_bannerBiz=&sid=passport&callback=https%3A%2F%2Faccount.xiaomi.com%2Fsts%3Fsign%3DZvAtJIzsDsFe60LdaPa76nNNP58%253D%26followup%3Dhttps%253A%252F%252Faccount.xiaomi.com%252Fpass%252Fauth%252Fsecurity%252Fhome%26sid%3Dpassport&qs=&_locale=pl_PLWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Marczak Posted June 11 Share Posted June 11 Od kilku aktualizacji mam problem z ginącymi kontaktami. Aktualizacja powoduje usunięcie (chyba) ostatnio dodawanych kontaktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobudi Posted June 11 Share Posted June 11 A nowo dodane kontakty gdzie dodajesz? Na jakie konto? Może tu tkwi problem ze dodałeś i nie było synchronizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubeq Posted June 11 Share Posted June 11 W dniu 10.06.2024 o 01:40, Netoper napisał(a): Spróbuj przez przeglądarkę https://account.xiaomi.com/fe/service/forgetPassword?_group=DEFAULT&_bannerBiz=&sid=passport&callback=https%3A%2F%2Faccount.xiaomi.com%2Fsts%3Fsign%3DZvAtJIzsDsFe60LdaPa76nNNP58%253D%26followup%3Dhttps%253A%252F%252Faccount.xiaomi.com%252Fpass%252Fauth%252Fsecurity%252Fhome%26sid%3Dpassport&qs=&_locale=pl_PL Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Ten sam błąd 😮💨 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Maj Posted June 13 Share Posted June 13 Mam hyperos z 13.05 ale podepnę się tutaj, bo tamten temat już zamknięty. Dziwne sztuczki dzisiaj działy się z moim xiaomi 12T Pro, musiałem go wyłączyć na około 2 godziny i jak go wyłączyłem to zobaczyłem że się sam zaczął włączać to pomyślałem że pewnie kliknąłem uruchom ponownie, zamiast wyłącz, jednak gdy wziąłem po 2 godzinach on się ciągle sam włączał i wyłączał i był strasznie gorący, wpadł jakby w loopa i nie dało się nic zrobić, ani włączyć twrp ani systemu ani fastboot bo ciągle się sam wyłączał i włączał od nowa, nagle włączył się w trybie awaryjnym i po chwili sam sie wyłączył. Po kilkudziesięciu próbach włączyło się twrp i udało mi się włączyć system, ale wszystkie ikonki pozmieniały swoje miejsca a foldery się pousuwaly 🤕🤕🤕 naprawdę dziwna sprawa wie ktoś co się mogło wydarzyć? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 13 Author Share Posted June 13 Nie wiem niestety. Dziwna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 13 Share Posted June 13 trochę off top ale jakoś forum inaczej wygląda ... wlazłem i w szoku jestem ale na razie pozytywnym 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted June 14 Share Posted June 14 Ponieważ pisałem przy poprzednich wersjach, że miałem problem z odblokowaniem twarzą, to czuję się w obowiązku napisać, że na tej wersji problem u mnie znikł i wszystko śmiga.Sędnięte z Xiaomi 13 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 14 Share Posted June 14 Godzinę temu, kaciek napisał(a): Ponieważ pisałem przy poprzednich wersjach, że miałem problem z odblokowaniem twarzą, to czuję się w obowiązku napisać, że na tej wersji problem u mnie znikł i wszystko śmiga. Sędnięte z Xiaomi 13 pro może paszcza się naprawiła 🙃 a wcześniej kamerka glupiala jak musiała ja analizować 🙃 no ale dość żartów ... może problem był właśnie tylko w poprzedniej wersji romu i tylko w przypadku tego modelu? u mnie cały czas jest ok ... szkoda że inne osoby z 13 pro tu nie potwierdziły problemu ... a może nie korzystają z paszczowego unlocka? 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Marczak Posted June 17 Share Posted June 17 W dniu 11.06.2024 o 15:08, pobudi napisał(a): A nowo dodane kontakty gdzie dodajesz? Na jakie konto? Może tu tkwi problem ze dodałeś i nie było synchronizacji. Ogólnie na koncie google, ale mam synchronizację z Xiaomi. W ustawieniach nic nie ruszałem od wieków a problem występuje od ok. miesiąca (tak zauważyłem). Myślałem, że to kwestia aktualizacji ale mimo, że od kilku dni nie robiłem kolejnej to i tak kontakty (nawet bardzo stare) znikają. Znalazłem winowajcę. Chińskie Android Auto dołożone do samochodu, na które się zsynchonizowałem kontem google zaczęło czyścić kontakty. Na koncie google znanazłem je w śmietniku z dopiskiem: "Usunięty na urządzeniu Sprd - uis8581a2h10_Automotive" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts