Jump to content

Xiaomi 13 Ultra problem

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Posiadam Xiaomi 13 ultra oraz wgrałem nowe oprogramowanie HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM  Stable. oczywiście przez program MiFlash i jestem w d.......

ponieważ niema polskiego języka a dodatkowo w ustawieniach programistycznych pokazuje mi że "Mi unlock status: this devices is locked" ( krótko: został zablokowany......).

Ktoś mi pomoże...

Posted (edited)
16 minut temu, Gr3mi13 napisał(a):

Witam serdecznie.

Posiadam Xiaomi 13 ultra oraz wgrałem nowe oprogramowanie HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM  Stable. oczywiście przez program MiFlash i jestem w d.......

ponieważ niema polskiego języka a dodatkowo w ustawieniach programistycznych pokazuje mi że "Mi unlock status: this devices is locked" ( krótko: został zablokowany......).

Ktoś mi pomoże...

bo nie odznaczyles w miflash - przed wgraniem romu - opcji clean all with lock ... ona jest zaznaczona domyślnie ... trzeba było przestawić na clean all ... (czy clear - nie pamiętam - ale wiadomo o co chodzi ...) czyli w tej chwili masz prawdopodobnie wrzucony oryginalny chiński rom - jeśli nie ma polskiego języka ... no i masz telefon z chińskiej dystrybucji - bo jeśli byłby global to zrobienie locka by Ci go uwalilo 🙃 w tej chwili to co powinieneś zrobić to po pierwsze primo zrobić odblokowanie bootloadera a jak to wskoczy to po drugie primo postawienie na czysto systemu od Xiaomi eu - wersję stabilną lub rozwojowa - wedle uznania (polecam rozwojowa) i będziesz mieć problem z głowy ... system zainstalujesz bezproblemowo przez kompa - podłączony telefon musi być uruchomiony w trybie fastboot - jedynym warunkiem powodzenia jest właśnie zrobienie unlocka ...

Edited by Master

tyle to ja wiem ale jak mam to zrobić skoro wszystko po chińsku, a dwa nie mogę pobrać programu do odblowowywania jak mi pokazuje w "Mi unlock status"

Posted (edited)
8 minut temu, Gr3mi13 napisał(a):

tyle to ja wiem ale jak mam to zrobić skoro wszystko po chińsku, a dwa nie mogę pobrać programu do odblowowywania jak mi pokazuje w "Mi unlock status"

znajdź gdzieś na jakimś video gdzie wchodzi się w przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych - jak to zrobisz to system uruchomi się wyzerowany i tam sobie wybierzesz język angielski - w opcjach programisty włącz odblokowanie bootloadera - takie zezwolenie na tą procedurę ... program do odblokowania to miunlock - i tak musisz go pobrać i uruchomić na kompie - tam zaloguj się na swoje konto Xiaomi i działaj ... poradniki są do tego to znajdziesz bez problemu ... odblokowanie na tym modelu powinno się udać ... odnośnie unlocka i tej procedury temat zakładał tu Krzysiek - on walczy teraz chyba z note 13 ... albo poszukaj tutoriala ...

to co Krzysiek zakładał ostatnio ... w razie czego napisz do niego na priv to Ci pomoże ...

a tu masz tutorial ...

https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik-2024/

Edited by Master

Odblokowanie bootloadera nie idzie.... mam konto na xiaomi community od 40 dni i tam w "unlock bootloader" i klikam "apply for unlocking", lecz pokazuje mi błąd mianowicie: "Application quota limited reached Please try agein after 06/10 (mm/dd) 00:00". i dopowiem że po wcześniejszym komunikacie poczekałem  nawet 3 dni  (72godz) ale nic nie dało.......

Ktoś wie jak i co zrobić

Witam. Właśnie zrobiłem jak kolega radził. O 18 kliknąłem i teraz muszę czekać 11 dni.......

Ja pierdziele 😒

Coś można z tym zrobić czy trzeba czekać?????

IMG_20240610_180104kghgh.jpg

ja bym radzil nic nie kombinowac tylko spokojnie zaczekac ... to dla Twojego dobra to czekanie ... zebys przemyslal swoje niecne postepowanie :)

Witam. Właśnie zrobiłem jak kolega radził. O 18 kliknąłem i teraz muszę czekać 11 dni.......
Ja pierdziele
Coś można z tym zrobić czy trzeba czekać?????
IMG_20240610_180104kghgh.thumb.jpg.48d5eb6a0fc748b149721cc3960b89b3.jpg
Dużo Ci naliczyli, normalnie czeka się 168 godzin.
Jest to (w skrócie) zabezpieczenie przed chińskimi handlarzami żeby hurtowo nie kombinowali ze zmianą softu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Aby rozwiązać problem z Xiaomi 13 Ultra po wgraniu nowego oprogramowania HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM Stable, możesz wykonać następujące kroki:

Problem z językiem:

Niestety zainstalowana wersja HyperOS może nie obsługiwać języka polskiego. Możesz poczekać na przyszłą aktualizację zawierającą więcej języków lub rozważyć przejście na globalną pamięć ROM obsługującą język polski.
Status odblokowania:

Jeśli urządzenie pokazuje „Stan odblokowania Mi: to urządzenie jest zablokowane”, musisz ponownie odblokować bootloader. Oto jak to zrobić:
Odblokowanie bootloadera: Pobierz i zainstaluj narzędzie Mi Unlock z oficjalnej strony Xiaomi.
Zaloguj się i powiąż konto: Zaloguj się do swojego konta Mi na urządzeniu, przejdź do opcji programisty i powiąż swoje konto.
Proces odblokowania: Postępuj zgodnie z instrukcjami w narzędziu Mi Unlock, aby odblokować urządzenie. Proces ten zazwyczaj zajmuje kilka dni.
Aby uzyskać szczegółowy przewodnik na temat odblokowywania bootloadera i rozwiązywania problemów, możesz użyć chatgpt, aby uzyskać instrukcje krok po kroku i dalszą pomoc. To narzędzie AI może zapewnić bardziej spersonalizowane wsparcie w oparciu o konkretną sytuację.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

no i wyczekałem..... a dzięki temu dostałem taka notke......

i co ja mam zrobić????

mógłby mi ktoś jakoś pomóc bo mam dosyć czekania....

POMOCY :( :( :(

IMG_20240621_18055adg1.jpg

W dniu 10.06.2024 o 18:39, Master napisał(a):

ja bym radzil nic nie kombinowac tylko spokojnie zaczekac ... to dla Twojego dobra to czekanie ... zebys przemyslal swoje niecne postepowanie :)

Przemyślałem swoje zachowanie..... Poczekałem i gucio mi to dało......

Edited by Gr3mi13

26 minut temu, Gr3mi13 napisał(a):

no i wyczekałem..... a dzięki temu dostałem taka notke......

i co ja mam zrobić????

mógłby mi ktoś jakoś pomóc bo mam dosyć czekania....

POMOCY :( :( :(

IMG_20240621_18055adg1.jpg

Przemyślałem swoje zachowanie..... Poczekałem i gucio mi to dało......

napisz do @kris68 on to ostatnio przerabiał ... ja za dużo nie pomogę bo u siebie musiałem unlocka zrobić droga nieoficjalna co mnie sporo grosza kosztowało ... 🙃 a teraz są inne zasady unlockow czy fon global czy China ... czy z hyper czy bez ... cholera wie co jeszcze wymyśla nasi chińscy majfriendzi 🙃

Ja strzeliłem w środę o 18.30 i od razu poszło. Czasem trzeba mieć trochę szcześcia-a inny męczy się tydzień i trafić nie może.........

• 4 weeks later...

Witam. Dostę do odblokowania na xiaomi community dostałemScreenshot_2024-07-18-12-58-13-112_com_mi.global_bbs1.thumb.jpg.528d0e4f7dd6a01557ff8bb15733922e.jpg, ale teraz jest problem bo jak wejde w mi unlock status i kliknę w Add account and device to niestety pokazuje mi Screenshot_2024-07-18-12-54-46-750_com.android.settings1.thumb.jpg.66eb4b161515ead18574a49eb6b8933b.jpgoczywiście to co potzeba to powłączane. jak weszłem przez miunlock to też się zalogowałem i chciałem odblokować ale to samo mi pokazało co w tel.

karta sim jest w tel aktywna.

Jakaś może podpowiedz albo pomoc??

Screenshot_2024-07-18-12-54-54-206_com.android.settings[1].jpg

Posted (edited)

Hej Kacper miunlock odblokował i dalej udało się juz odblokować teraz wgram oprogramowanie na europe i nic nie bawie się więcej :)

Mam problem jaki rom wybrać. EU czy EEA, chyba ze rozwojowy będzie lepszy na Xiaomi 13 ultra ????????????

Edited by Gr3mi13

a da się to jakoś zrobić by działało

Na globalu? Na chińskiej słuchawce nie możesz zablokować BL , pozostaje Magisk i jego moduły, i wierz mi będzie to dla Ciebie zdecydowanie trudniejsze niż wgranie XiaomiEu.
Chyba że wgrasz rom chiński wtedy możesz zablokować BL i wszystko będzie działało, upierdliwością w tym przypadku jest język obsługi telefonu, chiński albo angielski.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

Witam. Dięki Kacprowi (adminowi) i jego umiejętności w baypass-ie od dłuższego czasu używam odblokowanego bootloadera w moim Xiaomi 13 Ultra.....

Ale naszła mnie dygresja.... bo wiadomo że do portfela google nie mogę dodać karty ponieważ niema zabezpieczeń itp. a posiadam rom EEA i odblokowany tel.

A co jeśli bym grał ten sam rom lecz go zablokował, czy to by się udało i zabezpieczenia by były aby portfel google działał normarnie, czy zabiłoby tel, chyba że może ktoś już coś takiego robił i mógłby się podzielić.

Oczywiście najpierw chciałem się podzielić i dowiedzieć czy da rade.

jak chcesz blokować bootloader to tylko w wypadku kombinacji global rom + global fon lub china rom + china fon ... przy zablokowanym telefonie będziesz mieć pełne tzw. integrity i nie będzie żadnych problemów z apkami do płatności bankowymi itp ... ogólnie wszystkimi które to sprawdzają bo im to do czegoś potrzebne 🙃

W dniu 16.08.2024 o 20:58, Gr3mi13 napisał(a):

(...) bo wiadomo że do portfela google nie mogę dodać karty ponieważ niema zabezpieczeń itp. a posiadam rom EEA i odblokowany tel. (...)

Możesz dodać karty które będą działać jak będziesz na bieżąco aktualizował fix APK Xiaomi.EU PIF