Gr3mi13 Posted June 2 Share Posted June 2 Witam serdecznie. Posiadam Xiaomi 13 ultra oraz wgrałem nowe oprogramowanie HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM Stable. oczywiście przez program MiFlash i jestem w d....... ponieważ niema polskiego języka a dodatkowo w ustawieniach programistycznych pokazuje mi że "Mi unlock status: this devices is locked" ( krótko: został zablokowany......). Ktoś mi pomoże... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 2 Share Posted June 2 (edited) 16 minut temu, Gr3mi13 napisał(a): Witam serdecznie. Posiadam Xiaomi 13 ultra oraz wgrałem nowe oprogramowanie HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM Stable. oczywiście przez program MiFlash i jestem w d....... ponieważ niema polskiego języka a dodatkowo w ustawieniach programistycznych pokazuje mi że "Mi unlock status: this devices is locked" ( krótko: został zablokowany......). Ktoś mi pomoże... bo nie odznaczyles w miflash - przed wgraniem romu - opcji clean all with lock ... ona jest zaznaczona domyślnie ... trzeba było przestawić na clean all ... (czy clear - nie pamiętam - ale wiadomo o co chodzi ...) czyli w tej chwili masz prawdopodobnie wrzucony oryginalny chiński rom - jeśli nie ma polskiego języka ... no i masz telefon z chińskiej dystrybucji - bo jeśli byłby global to zrobienie locka by Ci go uwalilo 🙃 w tej chwili to co powinieneś zrobić to po pierwsze primo zrobić odblokowanie bootloadera a jak to wskoczy to po drugie primo postawienie na czysto systemu od Xiaomi eu - wersję stabilną lub rozwojowa - wedle uznania (polecam rozwojowa) i będziesz mieć problem z głowy ... system zainstalujesz bezproblemowo przez kompa - podłączony telefon musi być uruchomiony w trybie fastboot - jedynym warunkiem powodzenia jest właśnie zrobienie unlocka ... Edited June 2 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted June 2 Author Share Posted June 2 tyle to ja wiem ale jak mam to zrobić skoro wszystko po chińsku, a dwa nie mogę pobrać programu do odblowowywania jak mi pokazuje w "Mi unlock status" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 2 Share Posted June 2 (edited) 8 minut temu, Gr3mi13 napisał(a): tyle to ja wiem ale jak mam to zrobić skoro wszystko po chińsku, a dwa nie mogę pobrać programu do odblowowywania jak mi pokazuje w "Mi unlock status" znajdź gdzieś na jakimś video gdzie wchodzi się w przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych - jak to zrobisz to system uruchomi się wyzerowany i tam sobie wybierzesz język angielski - w opcjach programisty włącz odblokowanie bootloadera - takie zezwolenie na tą procedurę ... program do odblokowania to miunlock - i tak musisz go pobrać i uruchomić na kompie - tam zaloguj się na swoje konto Xiaomi i działaj ... poradniki są do tego to znajdziesz bez problemu ... odblokowanie na tym modelu powinno się udać ... odnośnie unlocka i tej procedury temat zakładał tu Krzysiek - on walczy teraz chyba z note 13 ... albo poszukaj tutoriala ... to co Krzysiek zakładał ostatnio ... w razie czego napisz do niego na priv to Ci pomoże ... a tu masz tutorial ... https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik-2024/ Edited June 2 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted June 9 Author Share Posted June 9 Odblokowanie bootloadera nie idzie.... mam konto na xiaomi community od 40 dni i tam w "unlock bootloader" i klikam "apply for unlocking", lecz pokazuje mi błąd mianowicie: "Application quota limited reached Please try agein after 06/10 (mm/dd) 00:00". i dopowiem że po wcześniejszym komunikacie poczekałem nawet 3 dni (72godz) ale nic nie dało....... Ktoś wie jak i co zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 9 Share Posted June 9 Próbuj o godzinie 18tej.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted June 10 Author Share Posted June 10 Witam. Właśnie zrobiłem jak kolega radził. O 18 kliknąłem i teraz muszę czekać 11 dni....... Ja pierdziele 😒 Coś można z tym zrobić czy trzeba czekać????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 10 Share Posted June 10 Przede wszystkim skoro to 13 Ultra, to prawdopodobnie uda się ogarnąć bypassem tak, jakbyś był jeszcze na MIUI. Spróbuj. https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 10 Share Posted June 10 ja bym radzil nic nie kombinowac tylko spokojnie zaczekac ... to dla Twojego dobra to czekanie ... zebys przemyslal swoje niecne postepowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 10 Share Posted June 10 Witam. Właśnie zrobiłem jak kolega radził. O 18 kliknąłem i teraz muszę czekać 11 dni....... Ja pierdziele Coś można z tym zrobić czy trzeba czekać?????Dużo Ci naliczyli, normalnie czeka się 168 godzin.Jest to (w skrócie) zabezpieczenie przed chińskimi handlarzami żeby hurtowo nie kombinowali ze zmianą softu. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jessicahook12 Posted June 12 Share Posted June 12 Aby rozwiązać problem z Xiaomi 13 Ultra po wgraniu nowego oprogramowania HyperOS OS1.0.9.0.UMACNXM Stable, możesz wykonać następujące kroki: Problem z językiem: Niestety zainstalowana wersja HyperOS może nie obsługiwać języka polskiego. Możesz poczekać na przyszłą aktualizację zawierającą więcej języków lub rozważyć przejście na globalną pamięć ROM obsługującą język polski. Status odblokowania: Jeśli urządzenie pokazuje „Stan odblokowania Mi: to urządzenie jest zablokowane”, musisz ponownie odblokować bootloader. Oto jak to zrobić: Odblokowanie bootloadera: Pobierz i zainstaluj narzędzie Mi Unlock z oficjalnej strony Xiaomi. Zaloguj się i powiąż konto: Zaloguj się do swojego konta Mi na urządzeniu, przejdź do opcji programisty i powiąż swoje konto. Proces odblokowania: Postępuj zgodnie z instrukcjami w narzędziu Mi Unlock, aby odblokować urządzenie. Proces ten zazwyczaj zajmuje kilka dni. Aby uzyskać szczegółowy przewodnik na temat odblokowywania bootloadera i rozwiązywania problemów, możesz użyć chatgpt, aby uzyskać instrukcje krok po kroku i dalszą pomoc. To narzędzie AI może zapewnić bardziej spersonalizowane wsparcie w oparciu o konkretną sytuację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted June 21 Author Share Posted June 21 (edited) no i wyczekałem..... a dzięki temu dostałem taka notke...... i co ja mam zrobić???? mógłby mi ktoś jakoś pomóc bo mam dosyć czekania.... POMOCY W dniu 10.06.2024 o 18:39, Master napisał(a): ja bym radzil nic nie kombinowac tylko spokojnie zaczekac ... to dla Twojego dobra to czekanie ... zebys przemyslal swoje niecne postepowanie Przemyślałem swoje zachowanie..... Poczekałem i gucio mi to dało...... Edited June 21 by Gr3mi13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 21 Share Posted June 21 26 minut temu, Gr3mi13 napisał(a): no i wyczekałem..... a dzięki temu dostałem taka notke...... i co ja mam zrobić???? mógłby mi ktoś jakoś pomóc bo mam dosyć czekania.... POMOCY Przemyślałem swoje zachowanie..... Poczekałem i gucio mi to dało...... napisz do @kris68 on to ostatnio przerabiał ... ja za dużo nie pomogę bo u siebie musiałem unlocka zrobić droga nieoficjalna co mnie sporo grosza kosztowało ... 🙃 a teraz są inne zasady unlockow czy fon global czy China ... czy z hyper czy bez ... cholera wie co jeszcze wymyśla nasi chińscy majfriendzi 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 21 Share Posted June 21 W dniu 10.06.2024 o 18:39, Kacper Skrzypek napisał(a): Przede wszystkim skoro to 13 Ultra, to prawdopodobnie uda się ogarnąć bypassem tak, jakbyś był jeszcze na MIUI. Spróbuj. https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass @Gr3mi13, przede wszystkim spróbuj tym bypassem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted June 22 Share Posted June 22 Ja strzeliłem w środę o 18.30 i od razu poszło. Czasem trzeba mieć trochę szcześcia-a inny męczy się tydzień i trafić nie może......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted July 21 Author Share Posted July 21 Witam. Dostę do odblokowania na xiaomi community dostałem, ale teraz jest problem bo jak wejde w mi unlock status i kliknę w Add account and device to niestety pokazuje mi oczywiście to co potzeba to powłączane. jak weszłem przez miunlock to też się zalogowałem i chciałem odblokować ale to samo mi pokazało co w tel. karta sim jest w tel aktywna. Jakaś może podpowiedz albo pomoc?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 21 Share Posted July 21 Masz chińską wersję telefonu, nie odblokujesz jej w ten sposób. Użyj bypassu: https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted July 21 Author Share Posted July 21 A możesz mi pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 21 Share Posted July 21 Problem rozwiązany. Dla potomnych: bypass działa. Jeśli nie idzie, trzeba zainstalować Ustawienia z paczki, która jest w Releases. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted July 28 Author Share Posted July 28 (edited) Hej Kacper miunlock odblokował i dalej udało się juz odblokować teraz wgram oprogramowanie na europe i nic nie bawie się więcej Mam problem jaki rom wybrać. EU czy EEA, chyba ze rozwojowy będzie lepszy na Xiaomi 13 ultra ???????????? Edited July 28 by Gr3mi13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 28 Share Posted July 28 Masz chińską wersję telefonu, więc na EEA bez kombinowania nie będzie Ci działać Portfel Google. Xiaomi.eu nie ma tylko wersji beta, są też wersje stabilne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted July 28 Author Share Posted July 28 a da się to jakoś zrobić by działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 28 Share Posted July 28 a da się to jakoś zrobić by działało Na globalu? Na chińskiej słuchawce nie możesz zablokować BL , pozostaje Magisk i jego moduły, i wierz mi będzie to dla Ciebie zdecydowanie trudniejsze niż wgranie XiaomiEu.Chyba że wgrasz rom chiński wtedy możesz zablokować BL i wszystko będzie działało, upierdliwością w tym przypadku jest język obsługi telefonu, chiński albo angielski.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 28 Share Posted July 28 w przypadku instalacji chińskiego romu i zablokowaniu bootloadera możemy jeszcze sobie wrzucić coś takiego https://tradingshenzhen.com/en/content/change-android-language-for-multi-google-apps-without-root to sprawi że apki ze sklepu Play będą po naszemu 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3mi13 Posted August 16 Author Share Posted August 16 Witam. Dięki Kacprowi (adminowi) i jego umiejętności w baypass-ie od dłuższego czasu używam odblokowanego bootloadera w moim Xiaomi 13 Ultra..... Ale naszła mnie dygresja.... bo wiadomo że do portfela google nie mogę dodać karty ponieważ niema zabezpieczeń itp. a posiadam rom EEA i odblokowany tel. A co jeśli bym grał ten sam rom lecz go zablokował, czy to by się udało i zabezpieczenia by były aby portfel google działał normarnie, czy zabiłoby tel, chyba że może ktoś już coś takiego robił i mógłby się podzielić. Oczywiście najpierw chciałem się podzielić i dowiedzieć czy da rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 16 Share Posted August 16 jak chcesz blokować bootloader to tylko w wypadku kombinacji global rom + global fon lub china rom + china fon ... przy zablokowanym telefonie będziesz mieć pełne tzw. integrity i nie będzie żadnych problemów z apkami do płatności bankowymi itp ... ogólnie wszystkimi które to sprawdzają bo im to do czegoś potrzebne 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 16 Share Posted August 16 Masz chińską wersję telefonu, więc nie ma mowy. Zablokować bootloader możesz tylko na ROM-ie China. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erem Posted August 23 Share Posted August 23 W dniu 16.08.2024 o 20:58, Gr3mi13 napisał(a): (...) bo wiadomo że do portfela google nie mogę dodać karty ponieważ niema zabezpieczeń itp. a posiadam rom EEA i odblokowany tel. (...) Możesz dodać karty które będą działać jak będziesz na bieżąco aktualizował fix APK Xiaomi.EU PIF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts