Snuffer Posted May 18 Share Posted May 18 (edited) Witam, proszę o poradę jak usunąć przyciski WiFi Calling na górze z centrum kontroli? Są tam dwa duże przyciski, które zajmują bardzo dużo miejsca. Chciałbym je przesunąć na dół, zmniejszyć albo w ogóle usunąć. Zauważyłem, że sporo osób ma z tym problem ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Mam telefon Poco X6 Pro 5G z oficjalnej dystrybucji w Polsce, najnowsza wersja HyperOS 1.0.4.0. Poniżej zrzuty ekranu. Z góry dziękuję za porady. Edited May 18 by Snuffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Share Posted May 18 Nie ma na to oficjalnie rozwiązania - poza zmiana operatora. Te przełączniki są wymuszone tylko dla Orange/nju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted May 18 Author Share Posted May 18 Dziękuję za odpowiedź. No szkoda, w takim razie trzeba czekać na oficjalną aktualizację. Tylko pytanie czemu tylko w Orange/nju występuje ten problem a u innych operatorów nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 18 Share Posted May 18 18 minut temu, Snuffer napisał(a): Tylko pytanie czemu tylko w Orange/nju występuje ten problem a u innych operatorów nie? Bo tylko dla Orange/nju oraz Movistara Xiaomi ustawiło wymuszenie tych przełączników, najpewniej w porozumieniu z nimi. To, jak to zaimplementowali, to już inna kwestia... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 18 Share Posted May 18 Bo Orange za to zapłaciło Xiaomi żeby uprzykrzać życie swoim klientom. A ta zapłata jest wliczona w rachunekWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted May 20 Share Posted May 20 Poszukaj modułu w magisku do zmiany centrum kontroli. U mnie jest tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted May 30 Author Share Posted May 30 W dniu 20.05.2024 o 16:01, don_kamillo napisał(a): Poszukaj modułu w magisku do zmiany centrum kontroli. U mnie jest tak. Dzięki za podpowiedź. Ściągnąłem aplikacje i proszę i poradę co mam zrobić dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted May 30 Share Posted May 30 Nie wiem, jak moderacja zapatruje się na linki do takich programów. Jak masz telegram, to poszukaj kanału Kronos Mods Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted June 3 Author Share Posted June 3 W dniu 30.05.2024 o 14:33, don_kamillo napisał(a): Nie wiem, jak moderacja zapatruje się na linki do takich programów. Jak masz telegram, to poszukaj kanału Kronos Mods Po zainstalowaniu magisk nie działa mObywatel. Dopiero po jej odinstalowaniu zaczął działać. Będę czekał na inne sposoby. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted June 4 Share Posted June 4 W dniu 3.06.2024 o 08:25, Snuffer napisał(a): Po zainstalowaniu magisk nie działa mObywatel. Dopiero po jej odinstalowaniu zaczął działać. Będę czekał na inne sposoby. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Nie no, jak masz magiska, to musisz go ukryć i dodać mobywatel do listy odmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted June 12 Author Share Posted June 12 Udało się rozwiązać problem. Zmieniłem region na Szwajcaria, odblokowała się aktualizacja do HyperOS 1.0.7.0 i te ikonki zniknęły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 12 Author Share Posted July 12 Niestety te cholerne ikonki wróciły same z siebie. Było tylko kilka dni spokoju. Zaczynam żałować, że kupiłem ten telefon, bo HyperOS to jakaś porażka. To mój 3 telefon Xiaomi i zapewne ostatni:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted July 13 Share Posted July 13 Nie ma co, żałować super firma, dokąd tylko pozwalają ściągać bootloader, bo potem to nie ma sensu. Obecnie wiem po swoich 3 telefonach, aż jestem zdziwiony, zaktualizowałem do kolejnego HyperOS i żadna drażliwa aplikacja typu mObywatel, portfel Google, ani apki bankowe się nie wywalają, bez żadnego Magika, fixa. Jedyne co instaluję to TWRP, bo jest przydatny choćby do kopii telefonu, ale to wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 13 Share Posted July 13 Niestety te cholerne ikonki wróciły same z siebie. Było tylko kilka dni spokoju. Zaczynam żałować, że kupiłem ten telefon, bo HyperOS to jakaś porażka. To mój 3 telefon Xiaomi i zapewne ostatni:(To nie wina telefonu tylko układu operator/Xiaomi.Wrzuć dla testu kartę innego operatora i nie powinno być problemu...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 17 Author Share Posted July 17 Dostałem kolejną aktualizację na region Polska w wersji 1.0.8.0 i nadal ikony są widoczne. Nie chcialbym instalować zewnętrznego oprogramowania dopóki mam gwarancję. Operatora sieci komórkowej też nie zamierzam zmieniać bo z Orange na kartę jestem zadowolony od wielu lat ale na próbę z ciekawości przełożę kartę i zobaczę czy znikną. Trochę niepoważne, że nie można chociaż edytować kolejności tych ikon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sh4d0w Posted July 17 Share Posted July 17 Na moim POCO X6 PRO to samo, wersja HyperOS 1.0.9.0 i nie da rady tego usunąć. Powinno się dać edytować te ikonki jak w MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 19 Share Posted July 19 Trochę niepoważne, że nie można chociaż edytować kolejności tych ikon.To jest wrzutka operatora, i jak sam wyczytałeś nie Ty jeden masz do tego zastrzeżenia, na romie fabrycznym nie ma tego jak ugryźć.Może na forum Orange były o tym tematy, może ktoś znalazł rozwiązanie albo chociaż ktoś od Orange coś odpowiedział (o ile było to zgłaszane.)Tutejsza ekipa nie modyfikuje romów Global, bo na romie XiaomiEu poradzili sobie.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 19 Author Share Posted July 19 (edited) Po zmianie karty SIM od operatora Play nie ma tych ikon. Jak włożyłem kartę z Orange to wróciły z powrotem. Będę w takim razie męczył forum Orange. Być może zdalne wyłączenie funkcji WiFi Calling na ten numer telefonu przez obsługę klienta Orange coś pomoże. Jak nie to faktycznie pozostanie rozważenie zmiany operatora. Edited July 19 by Snuffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 19 Share Posted July 19 Nie pomoże, to jest na sztywno w systemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted July 19 Share Posted July 19 Jak tak bardzo przeszkadza ta ikonka, to czy nie można pozostać na starej wersji centrum kontroli? Tam nie ma tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 23 Author Share Posted July 23 (edited) W dniu 19.07.2024 o 21:44, Marrik napisał(a): Jak tak bardzo przeszkadza ta ikonka, to czy nie można pozostać na starej wersji centrum kontroli? Tam nie ma tego problemu. Ja nie widziałem nigdzie możliwości ustawienia starej wersji centrum kontroli. Jest w ogóle taka możliwość? Edited July 23 by Snuffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 23 Share Posted July 23 9 minut temu, Snuffer napisał(a): Ja nie widziałem nigdzie możliwości ustawienia starej wersji centrum kontroli. Jest w ogóle taka możliwość? prawdopodobnie chodzi o to ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 23 Author Share Posted July 23 3 minuty temu, Master napisał(a): prawdopodobnie chodzi o to ... W Poco X6 Pro nie widzę nigdzie takiej opcji. Może jakoś inaczej jest nazwana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted July 23 Share Posted July 23 Mam POCO M6 pro i chyba aż tak się te telefony nie różnią.Ustawienia, powiadomienia i pasek statusu, po przewinięciu w dół jest "styl centrum kontroli".Ewentualnie w ustawieniach, w wyszukiwaniu wpisz "styl centrum kontroli". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 23 Author Share Posted July 23 (edited) Nie mam czegoś takiego. Napisałem na forum Orange, jak nie uda się im rozwiązać tego problemu to zmieniam operatora. Edited July 23 by Snuffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted July 23 Share Posted July 23 A co to te "kontrolki urządzenia"? Próbowałeś je wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 23 Share Posted July 23 13 minut temu, Marrik napisał(a): A co to te "kontrolki urządzenia"? Próbowałeś je wyłączyć? To jest od urządzeń Smart Home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 23 Author Share Posted July 23 12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To jest od urządzeń Smart Home. Dokładnie tak, jest to skrót do Smart Home w centrum kontroli np. Google Home albo Xiaomi Home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted August 4 Author Share Posted August 4 Przeniosłem numer do Vikings i problem zniknął. Dla mnie temat jest zamknięty. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yurecek Posted August 28 Share Posted August 28 Siema, udało mi się dziś znaleźć rozwiązanie, może komuś jeszcze się przyda. U mnie zadziałało wyłączenie dostępu do danych aplikacji UI systemu (bezpieczeństwo i prywatność > więcej ustawień bezpieczeństwa i prywatności (na samym dole) > specjalne uprawnienia > dostęp do danych o użyciu (tutaj wcisnąć więcej i pokaż systemowe)). Następnie, wyciągnąłem karty sim, wyczyściłem dane aplikacji System UI Plug-in i UI systemu (nie wiem czy te kroki są konieczne, ale zrobiłem to dla pewności), i znowu włożyłem karty sim. Z góry uprzedzam ze nie mam pewności czy to podziała na stałe, udało mi się to odkryć godzinę temu . Napewno wracają po resecie telefonu, ale wystarczy znowu wyciągnąć i włożyć kartę sim, ewentualnie wyłączyć je i włączyć w ustawianiach jeśli jest taka możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts