iqcha Posted April 18 Share Posted April 18 (edited) Witam. Od tygodnia mam problem z aplikacją sprzątacz w panelu sterowania. Wyłączyłam powiadomienia, ale nadal się pojawiają nawet kilka razy dziennie i jest to bardzo denerwujące. Nawet ustawienie harmonogramu co 15 dni nic nie daje. Szukałam odpowiedzi, ale niestety wszystkie kroki poszły na marne i problem występuje nadal. Proszę o pomoc. Edited April 18 by iqcha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 18 Share Posted April 18 Spróbuj wyłączyć powiadomienia w Ustawieniach > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami > wyszukaj Czyszczenie. Jeśli nie pójdzie, to trzeba wyłączyć powiadomienia dla kanału powiadomień Czyszczenia w Panelu sterowania (to samo menu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
iqcha Posted April 18 Author Share Posted April 18 (edited) Dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety nie wyszukuje takiej apki jak czyszczenie, a powiadomień panelu nie idzie wyłączyć. Edited April 18 by iqcha Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 18 Share Posted April 18 (edited) @iqcha apka nazywa się sprzątacz. Edited April 18 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
iqcha Posted April 18 Author Share Posted April 18 (edited) Wszystko wcześniej wyłączyłam i nadal powiadomienia są. Edited April 18 by iqcha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 18 Share Posted April 18 W Panelu sterowania w Powiadomieniach powinien być jeszcze kanał powiadomień Sprzątacza, spróbuj go wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iqcha Posted April 18 Author Share Posted April 18 Ustawienia > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami > Panel sterowania > Sprzątacz. Nie idzie tego wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Dąbrowski Posted April 18 Share Posted April 18 (edited) Mam dokładnie ten sam problem. Na dodatek przez pewien czas wyświetlał mi powiadomienie cyrylicą, co denerwowało mnie podwójnie. Po wyczyszczeniu cache'a aplikacji faktycznie zaczął się komunikować po polsku, ale też nadal komunikuje się bezustannie - codziennie powiadomienie. Wyłączenie wydaje się wprost niemożliwe. Suwak Panelu sterowania i Sprzątacza (który wyświetla powiadomienia jako "odkurzacz") jest nieaktywny (niemożliwy do przesunięcia). MIUI Global 14.0.1 (THUEUXM) Edited April 18 by Łukasz Dąbrowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted April 18 Share Posted April 18 Podepnę się pod temat: sprzątacz uporczywie zadręcza mnie reklamami (po użyciu), chociaż w opcjach mam wyłączone "odbieraj propozycje". Inne apki z panelu sterowania dały się w ten sposób okiełznać. Jeszcze gdzieś można mu zabronić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Pidek Posted April 20 Share Posted April 20 Podpinam się. Nie idzie tego wyłączyc. Strasznie wkurzające. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iqcha Posted April 20 Author Share Posted April 20 (edited) Hej. Myślę, że znalazłam rozwiązanie. Unieważnienie aplikacji powinno wyłączyć te uporczywe powiadomienia, ale nie będzie dostępu do sprzątacza (o ile nie zgodzimy się na politykę prywatności) Ustawienia -> Hasła i bezpieczeństwo -> Autoryzacja i unieważnienie -> Panel sterowania. Tam przełączyć suwak na off. Co do reklam - wyłączyć w tym samym menu "msa". Edit: DZIAŁA! Edited April 23 by iqcha 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flymar Posted May 21 Share Posted May 21 Pięknie. Sama zgłosiłaś, sama rozwiązałaś problem;) Zastosowałem Twoje rozwiązanie i mam nadzieję, że odkurzacz odpuści:D Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaszczurka Posted June 3 Share Posted June 3 Ja tu tylko wbijam podziękować, bo zrobiło mi się to dopiero kilka dni temu, powiadomienie "odkurzacz" nieraz co dwie godziny, nawet kiedy ilość danych do czyszczenia była niewielka. No cóż, przy tak głupim rozwiązaniu jak panel sterowania w osobnej aplikacji, radykalne rozwiązanie wydaje się uzasadnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek stw Posted June 4 Share Posted June 4 W dniu 21.04.2024 o 00:20, iqcha napisał(a): Hej. Myślę, że znalazłam rozwiązanie. Unieważnienie aplikacji powinno wyłączyć te uporczywe powiadomienia, ale nie będzie dostępu do sprzątacza (o ile nie zgodzimy się na politykę prywatności) Ustawienia -> Hasła i bezpieczeństwo -> Autoryzacja i unieważnienie -> Panel sterowania. Tam przełączyć suwak na off. Co do reklam - wyłączyć w tym samym menu "msa". Edit: DZIAŁA! Niestety , ale u mnie, przesunięcie suwaka nic nie zmienia, nadal pojawia się "odkurzacz" W dniu 21.04.2024 o 00:20, iqcha napisał(a): Hej. Myślę, że znalazłam rozwiązanie. Unieważnienie aplikacji powinno wyłączyć te uporczywe powiadomienia, ale nie będzie dostępu do sprzątacza (o ile nie zgodzimy się na politykę prywatności) Ustawienia -> Hasła i bezpieczeństwo -> Autoryzacja i unieważnienie -> Panel sterowania. Tam przełączyć suwak na off. Co do reklam - wyłączyć w tym samym menu "msa". Edit: DZIAŁA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts