Jump to content

Recommended Posts

Witam.

Od tygodnia mam problem z aplikacją sprzątacz w panelu sterowania.

Wyłączyłam powiadomienia, ale nadal się pojawiają nawet kilka razy dziennie i jest to bardzo denerwujące.

Nawet ustawienie harmonogramu co 15 dni nic nie daje.

Szukałam odpowiedzi, ale niestety wszystkie kroki poszły na marne i problem występuje nadal.

Proszę o pomoc.

Screenshot_2024-04-18-08-12-04-880_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2024-04-18-08-12-17-102_com.miui.cleaner.jpg

Screenshot_2024-04-18-08-11-32-861_com.miui.home.jpg

Edited by iqcha

Spróbuj wyłączyć powiadomienia w Ustawieniach > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami > wyszukaj Czyszczenie. Jeśli nie pójdzie, to trzeba wyłączyć powiadomienia dla kanału powiadomień Czyszczenia w Panelu sterowania (to samo menu).

Posted (edited)

Dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety nie wyszukuje takiej apki jak czyszczenie, a powiadomień panelu nie idzie wyłączyć. 

Edited by iqcha

Mam dokładnie ten sam problem. Na dodatek przez pewien czas wyświetlał mi powiadomienie cyrylicą, co denerwowało mnie podwójnie. ;) Po wyczyszczeniu cache'a aplikacji faktycznie zaczął się komunikować po polsku, ale też nadal komunikuje się bezustannie - codziennie powiadomienie.

Wyłączenie wydaje się wprost niemożliwe. Suwak Panelu sterowania i Sprzątacza (który wyświetla powiadomienia jako "odkurzacz") jest nieaktywny (niemożliwy do przesunięcia).

MIUI Global 14.0.1 (THUEUXM)

Screenshot_2024-04-18-13-55-36-746_bitpit.launcher.jpg

Screenshot_2024-04-18-13-57-05-351_com.android.settings.jpg

Screenshot_2024-04-18-13-57-21-541_com.android.settings.jpg

Screenshot_2024-04-18-13-57-30-618_com.android.settings.jpg

Edited by Łukasz Dąbrowski

Podepnę się pod temat: sprzątacz uporczywie zadręcza mnie reklamami (po użyciu), chociaż w opcjach mam wyłączone "odbieraj propozycje".  Inne apki z panelu sterowania dały się w ten sposób okiełznać. Jeszcze gdzieś można mu zabronić?

Posted (edited)

Hej. Myślę, że znalazłam rozwiązanie. Unieważnienie aplikacji powinno wyłączyć te uporczywe powiadomienia, ale nie będzie dostępu do sprzątacza (o ile nie zgodzimy się na politykę prywatności)

Ustawienia -> Hasła i bezpieczeństwo -> Autoryzacja i unieważnienie -> Panel sterowania. Tam przełączyć suwak na off.

Co do reklam - wyłączyć w tym samym menu "msa".

Edit: DZIAŁA! :)

Screenshot_2024-04-21-00-16-11-571_com.android.settings.png

Edited by iqcha
  • Like 1
  • Thanks 1

• 1 month later...

Pięknie. Sama zgłosiłaś, sama rozwiązałaś problem;) Zastosowałem Twoje rozwiązanie i mam nadzieję, że odkurzacz odpuści:D 

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Ja tu tylko wbijam podziękować, bo zrobiło mi się to dopiero kilka dni temu, powiadomienie "odkurzacz" nieraz co dwie godziny, nawet kiedy ilość danych do czyszczenia była niewielka.
No cóż, przy tak głupim rozwiązaniu jak panel sterowania w osobnej aplikacji, radykalne rozwiązanie wydaje się uzasadnione.

W dniu 21.04.2024 o 00:20, iqcha napisał(a):

Hej. Myślę, że znalazłam rozwiązanie. Unieważnienie aplikacji powinno wyłączyć te uporczywe powiadomienia, ale nie będzie dostępu do sprzątacza (o ile nie zgodzimy się na politykę prywatności)

Ustawienia -> Hasła i bezpieczeństwo -> Autoryzacja i unieważnienie -> Panel sterowania. Tam przełączyć suwak na off.

Screenshot_2024-04-21-00-16-11-571_com.android.settings.png

Niestety , ale u mnie, przesunięcie suwaka nic nie zmienia, nadal pojawia się "odkurzacz"

W dniu 21.04.2024 o 00:20, iqcha napisał(a):