Kacper Skrzypek Posted March 30 Share Posted March 30 Poprawka na niedziałającą (czasami) lokalizację urządzenia przez Chmurę Xiaomi Następna aktualizacja za 2 tygodnie, 13 kwietnia (święto w Chinach) W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 12 Turbo / POCO F5? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted March 30 Share Posted March 30 (edited) shennong wrzucone - szybko pobrane (updater) i dalej przez fastboot - działa póki co bezproblemowo ... taki detal z tłumaczeniem - jest zrobione ale można rozważyć zmianę żeby ładniej wyglądało i spójnie z tym drugim przełącznikiem ... taka luźna propozycja 🙃mamy teraz kontrolki urządzeń smart home a pod spodem jest Xiaomi Smart Hub - i tak pierwsza kwestia - dlaczego Smart Hub mamy z dużych liter a smart home z małych? można zrobić albo wszystko z dużych albo wszystko z małych ... będzie jednolicie wtedy - dwa to też ładniej byłoby te kontrolki zmienić po prostu na Xiaomi Smart Home - to będzie jednolicie z Xiaomi Smart Hub ... te duże czy małe litery to już kwestia zastanowienia ... w sumie detal ale wtedy będzie to spójnie i jednolicie wyglądać - myślę że sumarycznie ładniej 🙃 ps. tu tłumaczenia też jeszcze nie wskoczyły ... Edited March 30 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 30 Author Share Posted March 30 44 minuty temu, Master napisał(a): mamy teraz kontrolki urządzeń smart home a pod spodem jest Xiaomi Smart Hub - i tak pierwsza kwestia - dlaczego Smart Hub mamy z dużych liter a smart home z małych? można zrobić albo wszystko z dużych albo wszystko z małych Bo Xiaomi Smart Hub to nazwa własna, a smart home niekoniecznie. Co do tych tłumaczeń - nie wiem, czemu nie wskoczyły. Zobaczę jeszcze raz, ale powinny były wskoczyć... Edit: już wiem, sprawa zgłoszona dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted March 30 Share Posted March 30 Nuwa ok, przez updaterSędnięte z Xiaomi 13 pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted April 2 Share Posted April 2 Piszę jedno pod drugim, bo minęło już kilka dni, a mam nowe spostrzeżenia.Na tej wersji znowu Gmail synchronizuje się szybciej niż systemowa apka, a powiedziałbym że natychmiast po otrzymaniu wiadomości email. Co więcej jak na razie dźwięk powiadomienia jest natychmiast z wyświetlanym powiadomieniem.Sędnięte z Xiaomi 13 proEdit:Jeszcze dodam że pobieranie załączników z Gmail powróciło Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted April 3 Share Posted April 3 oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail powiadomienia są bez zarzutu,reasumujac brak powiadomień z gmaila to wina gmaila a nie hyperOS coś google nie bardzo lubi się z xiaomi.... spostrzeżenie.2 redmi note 10 pro hyper0S 1.0.3 android 13 powiadomienia z gmail działają normalnie heh.... taka ciekawostka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 3 Share Posted April 3 oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail pquotkilka lat już używam zamienników Gmail od 3 jadę na vkmailWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 3 Share Posted April 3 (edited) ja i siebie dzisiaj sprawdziłem i Gmail jak był zdechły tak jest 🙃 ostatnio nawet jakiś update był do niego jak pamiętam ale nic to nie dało ... w sumie i tak z niego nie korzystam więc bo problem ale przetestować nie zaszkodzi ... ps. ktoś wie może czemu galeria nie pokazuje właściwej ilości zajętego miejsca przez dane - po synchronizacji że zdjęciami Googla ściągnęło mi masę starych plików (wskazanie wyjściowe było około 1.5 GB i jak widać na screenie wzrosło prawie do 20 GB ...)- wyłączyłem to i przy okazji wszystko poczyscilem ale nie zmieniło to wskazania w apce galerii ... możliwe że wyczyszczenie danych apki poskutkuje ... ale to spróbuję jak zgram sobie pliki na dysk ( na wszelki wypadek ...) wygląda że z jakiegoś porodu apka galerii nie odświeża ilość miejsca tylko blokuje się na maksymalnej odnotowanej wartości ... może jakiś bug? update - oczywiscie wyczyszczenie wszystkich danych niezawodnie pomaga - tez nie kasuje to zdjec i innych plikow typu zrzuty ekranu - ot trza po prostu na nowo apke w ustawieniach pokonfigurowac i temat z glowy ... przynajmniej na chwile Edited April 4 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted April 6 Share Posted April 6 oj coś kręcisz z tym gmailem..... powiadomień z gmaila nadal nie ma jak było tak jest od początku ja rozwiązałem to w ten sposób że używam aqua mail powiadomienia są bez zarzutu,reasumujac brak powiadomień z gmaila to wina gmaila a nie hyperOS coś google nie bardzo lubi się z xiaomi.... spostrzeżenie.2 redmi note 10 pro hyper0S 1.0.3 android 13 powiadomienia z gmail działają normalnie heh.... taka ciekawostkaMasz rację. Jakiś false start miałem. Pewnie równocześnie z Gmailem inne powiadomienia przyszły. Ale przynajmniej załączniki zaczęło mi pobierać.Wysłane z mojego Pad6 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 6 Share Posted April 6 u mnie Gmail tylko startuje i są powiadomienia o nowych wiadomościach bezpośrednio po restarcie fona ... a tak jest zdechły cały czas 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted April 6 Share Posted April 6 Jak ktoś chce powiadomienia normalnie to tylko aqua mail lub vkmail 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 11 Share Posted April 11 tak jeszcze w kwestii Gmaila - była teraz aktualizacja apki w sklepie Play i nieśmiało zaczynają pojawiać się powiadomienia 🙃 czyli coś się dzieje w temacie ... co prawda bez dźwięku i lekko z opóźnieniem ale jest krok w dobrą stronę ... może po kilkunastu kolejnych updatach w końcu dziad zacznie działać jak należy ... 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted April 12 Share Posted April 12 W dniu 6.04.2024 o 16:00, czarek1212 napisał(a): Jak ktoś chce powiadomienia normalnie to tylko aqua mail lub vkmail Nie tylko, ja korzystam z proton mail i powiadomienia są. Więc przypuszczam że są też inne apki w których działają powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seboo Posted April 12 Share Posted April 12 Hejka. FairEmail nie ma problemu z powiadomieniami, używam na kilku telefonach różnych producentów. Xiaomi od miui 12 po hyper os i zawsze było i jest git. Polecam jeśli ktoś ceni sobie możliwości personalizacji i prywatność. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts