DonMisiek Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Uśmiałem się zacnie Ten tekst wyjęty z kontekstu faktycznie i mnie rozbawił - Jeszcze jedno co do baterii - dzisiaj wysłałem około 200 sms-ów , 30 minut rozmowa - Pracuję od godziny 6:00 - spadło - 10% No no. Mój note po takim wyniku miał już 50%. (Mimo wszystko ekran 1h 30 min) ale jednak. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajnos Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Ziomek, 200 smsów w 10 godzin ?! Serio wysyłasz dużo, u mnie taki wynik to w miesiącach liczony A propos baterii, to ja jestem jak najbardziej zadowolony. Dla mnie codzienne ładowanie to nie problem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonMisiek Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Ziomek, 200 smsów w 10 godzin ?! Serio wysyłasz dużo, u mnie taki wynik to w miesiącach liczony A propos baterii, to ja jestem jak najbardziej zadowolony. Dla mnie codzienne ładowanie to nie problem. 200 SMS to w3h. Praca, żona i znajomi i moment wyskakuje taka liczba. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Skąd masz czas na pracę skoro co minutę wysyłasz sms Link to comment Share on other sites More sharing options...
amapi3d Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 na ktorej wersji miui macie te prime i 47k w antutu? bo ja na swoim nie dosc ze mam 41k to bateria mi leci na leb na szyje siedze na najnowszym miui polska Robileś wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterj Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 (edited) na ktorej wersji miui macie te prime i 47k w antutu? bo ja na swoim nie dosc ze mam 41k to bateria mi leci na leb na szyje siedze na najnowszym miui polska Teraz zrobiłem na 5.9.11, zrobiłem z marszu. Widoczny stan baterii po 26 godzinach, przy umiarkowanym użytkowaniu, trochę słuchania muzy, trochę netu, obejżałem rozpakowanie RMN2 (filmik z tego forum), poczta, kilka rozmów. Ekran rozświetlony - strzelam ok. 30 - 40min, może trochę więcej. To Cię wkurzyłem, co... Na poważnie, coś nie tak z tym twoim phonikiem. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edited September 15, 2015 by piterj Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonMisiek Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 To jest praca. Raz wiszę na słuchawce słuchając klientów robiąc notatki w SMS i wio dalej No i czasami jest mi szybciej napisać smsy do kilku osób niż do nich wydzwaniac aaa żona nabiera non stop Haha Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 (edited) Na szybko, porownujac z moim Nexus 5: Ekran jakis taki ciemniejszy niz w nexie. Niezaleznie od tego jak ustawie jasnosc. W rd2 ma tendencje do zbyt duzego sciamniania sie jak dla mnie. Kolor czarny nie jest tak gleboko czarny jak w nexusie co widac na piewszy rzut oka. Na pewno duzo slabsze kąty widzenia niz w nexusie. Krotko mowiac wyswietalacz w moim prawie 3letnim nexusie robi lepsze wrazenie, co nie znaczy, ze ten w redmi jest zły. BAteria na pewno duuzo lepsza niz w NExusie. POwiedzialbym, ze dwa razy dluzej ten tel wytrzymuje:) Szybkosc dzialania spoko, ale zdarzaja sie minimalne zacinki w normalnym uzytkowaniu - na pewno czesciej niz w nexusie, gdzie praktycznie nie wystepuja. Glosnik jeszcze gorszy niz w nexusie, ale to nie jest jakis problem, jak dla mnie. Kamere musze potestowac i porownac, ale wydaje sie w porzadku. Faktycznie szybko ostrzy - na pewno szybciej niz nexus. Zasieg w play lepszy niz w nexusie. Baardzo sliska obudowa. Łatwo moze wypasc z rak. Koniecznie musze zamoc jakiego case'a, bo żona na pewno wkrótce go uglebi. Edited September 16, 2015 by bikej Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Piszesz o głośniku do muzyki czy do rozmow? Jesli do muzyki to nawet te małe smartfonowe muszą troche pograć zeby wydobywać poźniej lepsze dźwięki Wyslane z G7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Piszesz o głośniku do muzyki czy do rozmow? Jesli do muzyki to nawet te małe smartfonowe muszą troche pograć zeby wydobywać poźniej lepsze dźwięki Wyslane z G7 Chodzilo mi o ten do odtwarzania dzwiekow. OK, zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianus1980 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 siema, jak z dzwiekiem utworow we flacu na dobrych sluchawkach np. Akg. Jak scena muzyczna, separacja i glosnosc? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Witam jestem tu nowy wieć prosze o wyrozumiałość jak sie da Dziś zamówiłem z GEARBEST to cacko ( http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_229216.html). Ma dojść z MIUI v.6 bez Polskiego języka bo tak mi odpisali. Pytanie jak zabrać się za aktualizację ? Nie spodziewam sie tam opcji "Updater (Aktualizacje)" a zgodnie z instrukcją na MIUIPOLSKA metoda 2 "Procedura nie dotyczy Redmi Note na procesorze MTK" ! A metoda 3 "dotyczy tylko i wyłącznie urządzeń Xiaomi na procesorze QUALCOMM". Redmi Note 2 jest na MTK podzespołach. Więc Pierwsze pytanie: czy METODA 2 - odnosi sie jedynie do pierwszej wersji REDMI NOTE na MTK ? i śmiało można ja zastosować do REDMI NOTE 2 z MTK Helio X10 64bit 2.0GHz Octa Core ? I pytanie 2: czy "MiFlash" i metoda 3 zadziała na tym modelu ( jeśli nie to czy jest wersja "MiFlash" dla REDMI NOTE 2 z MTK Helio X10 64bit 2.0GHz Octa Core ? z góry dzieki za odpowiedz mam nadzije że nikogo to pytanie nie zbulwersuje Podrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 (edited) Witam jestem tu nowy wieć prosze o wyrozumiałość jak sie da Dziś zamówiłem z GEARBEST to cacko ( http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_229216.html). Ma dojść z MIUI v.6 bez Polskiego języka bo tak mi odpisali. Pytanie jak zabrać się za aktualizację ? Nie spodziewam sie tam opcji "Updater (Aktualizacje)" a zgodnie z instrukcją na MIUIPOLSKA metoda 2 "Procedura nie dotyczy Redmi Note na procesorze MTK" ! A metoda 3 "dotyczy tylko i wyłącznie urządzeń Xiaomi na procesorze QUALCOMM". Redmi Note 2 jest na MTK podzespołach. Więc Pierwsze pytanie: czy METODA 2 - odnosi sie jedynie do pierwszej wersji REDMI NOTE na MTK ? i śmiało można ja zastosować do REDMI NOTE 2 z MTK Helio X10 64bit 2.0GHz Octa Core ? I pytanie 2: czy "MiFlash" i metoda 3 zadziała na tym modelu ( jeśli nie to czy jest wersja "MiFlash" dla REDMI NOTE 2 z MTK Helio X10 64bit 2.0GHz Octa Core ? z góry dzieki za odpowiedz mam nadzije że nikogo to pytanie nie zbulwersuje PodrawiamTe metoda gdzie masz na procesorach mtk odnosi sie do redmi i redmi note 3g bo one nie mialy mirecovery. Ty mozesz instalowac normalnie bo redmi note 2 ma mirecovery. Mozesz instalowac metoda 2. Edited September 16, 2015 by tosshi2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 HAHAH wiem wszyscy mi mówią że panikuję i się śmieją Jak narazie zamówiłem od nich ( GEARBEST ) jedynie BLUBOO X550 i wsparciem byłem sam sobie i innym powinni mi za to płacić hehe Jak dojdzie to się odezwę. Dzięki za chęć wsparcia - pewnie się przyda Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 (edited) Witam jestem tu nowy wieć prosze o wyrozumiałość jak sie da Dziś zamówiłem z GEARBEST to cacko ( http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_229216.html). Ma dojść z MIUI v.6 bez Polskiego języka bo tak mi odpisali. Pytanie jak zabrać się za aktualizację ? Nie spodziewam sie tam opcji "Updater (Aktualizacje)" a zgodnie z instrukcją na MIUIPOLSKA metoda 2 "Procedura nie dotyczy Redmi Note na procesorze MTK" ! A metoda 3 "dotyczy tylko i wyłącznie urządzeń Xiaomi na procesorze QUALCOMM". Redmi Note 2 jest na MTK podzespołach. Więc Pierwsze pytanie: czy METODA 2 - odnosi sie jedynie do pierwszej wersji REDMI NOTE na MTK ? i śmiało można ja zastosować do REDMI NOTE 2 z MTK Helio X10 64bit 2.0GHz Octa Core ? I pytanie 2: czy "MiFlash" i metoda 3 zadziała na tym modelu ( jeśli nie to czy jest wersja "MiFlash" dla REDMI NOTE 2 z MTK Helio X10 64bit 2.0GHz Octa Core ? z góry dzieki za odpowiedz mam nadzije że nikogo to pytanie nie zbulwersuje PodrawiamNapisz jak dojdzie, na Gearbest sprzedają wersję TD więc jak Ci się zainstaluje polskie MIUI , to może też się skuszę, mam tam 45$ do wykorzystania Lenovo S650 Miui v6 5.9.10 PL Edited September 16, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Napisz jak dojdzie, na Gearbest sprzedają wersję TD więc jak Ci się zainstaluje polskie MIUI , to może też się skuszę, mam tam 45$ do wykorzystania Lenovo S650 Miui v6 5.9.10 PL Jaka wersja tdd wejdz sobie w link ktory podal i zobacz jaka wersje zamowil, pisze wyraznie ze fdd lte. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 (edited) This phone is the 2015052 version. We hope you enjoy shopping here with us. Warto czytać odpowiedzi sprzedawcy na zadawane pytania. Lenovo S650 Miui v6 5.9.10 PL Edited September 16, 2015 by Gawronnek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 This phone is the 2015052 version. We hope you enjoy shopping here with us. Warto czytać odpowiedzi sprzedawcy na zadawane pytania. Lenovo S650 Miui v6 5.9.10 PL Jak zamawialem mini boxa to na gearbest w odpowiedziach pisalo ze nie obsluguje jezyka angielskiego wiec oni maja takie pojecie ze wiesz. Ogolnie ten sklep to porazka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) E tam porażka bez przesady. Ja kupuje głopoty tylko u nich tj. kable, baterie itd. Mają zawsze najtaniej. Zawsze masz jakiś kupon. A że schodzi i 40 dni... I że podają prawie normalne ceny na przesyłce. Nie zdziw się jak na telefonie napiszą ci z 45$ a takie przesyłki to niemal pewne cło. Najtańsze sklepy to własnie zawsze : https://www.allbuy.com/http://www.everbuying.net/ GEARBEST Edited September 17, 2015 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Sporo u nich kupuję, dlatego mam tyle rabatu, na razie się nie naciąłem. Jednak za TV Boxa od nich VAT zapłaciłem. Co do Redmi Note 2 to właśnie przez tą odpowiedź czekam na 100% informacje, że obie wersje to Hermes. Lenovo S650 Miui v7 5.9.10 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Nie wspieramy na MIUIPolska modeli telefonów TD-SCDMA z wyjątkiem wariantów TD-LTE dla nowych Xiaomi, które mają też możliwość łączności z polskimi sieciami. Zakładam z góry że nawet jak to będzie TD-LTE to i tak uda się zainstalować polski język zgodnie z instrukcjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) Nie wspieramy na MIUIPolska modeli telefonów TD-SCDMA z wyjątkiem wariantów TD-LTE dla nowych Xiaomi, które mają też możliwość łączności z polskimi sieciami.Zakładam z góry że nawet jak to będzie TD-LTE to i tak uda się zainstalować polski język zgodnie z instrukcjami.Rom jest jeden dla wszystkich wersji wiec tak. Jak dostaniesz to zobaczysz jak bedzie 2015051 to masz dobra wersje. Edited September 17, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 A jak będzie to 2015052 ? Ponoć ta wersja też działa z częstotliwościami "The supported network: 2G: GSM 900/1800/1900MHz 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz 4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz" mimo iz to TD ! Na GEARBEST jak zapyta się o wersję to odpowiadaja ze to 2015052 ale jak zapytasz o czestotliwości to odpisują "This one is unlocked phone, it can work the carrier which can support Frequency 2G: GSM 900/1800/1900MHz 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz 4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz" - juz nic nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Siema, czaje sie na tą słuchawke... pisałem do 4 czy 5 sprzedawców z ali, trzech odpisało że TD nie będzie działało w UE, a 2 że będzie działało bo sprawdzali (ciekawe jak ?) mam dylemat jak cholera, TD jest dla mnie znacząco tańsze i nie chciałbym przepłacać.... wychodzi na to że trzeba poczekać aż ktoś z forum potwierdzi ten temat na własnym fonie który kupił np z alli .... już nie wiem co robić kupować teraz TD lub dopłacić do FDD, czy poczekać np miesiąc to sprawa będzie już jasna, no i może coś już ceny spadną... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 20 dollarow roznicy to naprawde ogromna roznica. Mieszkanie za to mozna kupic. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Polecam pośledzić ten wątek http://telchina.pl/xiaomi-redmi-note-2-t20767-456.html#p207307, zdaje się że pojawiła się pierwsza słuchawka TD i przynajmniej na ten moment jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Telefon byłby dla mnie idealny, gdyby nie tak słaba bateria. O 5:00 odłączam telefon od ładowarki, a o 13:00 mam już informację o słabej baterii. Wszystko to w Redmi Note 2 PRIME z ekranem na połowie jasności i włączonym trybie danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoogix Posted September 17, 2015 Author Share Posted September 17, 2015 (edited) kurde to jest mało prawdopodobne że w ciągu 8 godzin zjadło ci prawie całą baterie. Może wipe by pomógł? P.S No chyba że przez 6 godzin siedziałeś ciągle na YT Edited September 17, 2015 by yoogix Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) Nie jest tajemnica, ze tryb danych ciagnie duuuuzo wiecej pradu od samego wifi, ale i tak cos za szybko schodzi Ci ta bateria. Edited September 17, 2015 by tepek Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 20 dollarow roznicy to naprawde ogromna roznica. Mieszkanie za to mozna kupic. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Dla jednych 20$ to żadna różnica, dla innych bardzo duża, takie życie. Telefon byłby dla mnie idealny, gdyby nie tak słaba bateria. O 5:00 odłączam telefon od ładowarki, a o 13:00 mam już informację o słabej baterii. Wszystko to w Redmi Note 2 PRIME z ekranem na połowie jasności i włączonym trybie danych. tylko pytanie co robiłeś na tym tel przez te 8h ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Nie mierz wszystkich swoją miarą. Dla jednych 20$ to żadna różnica, dla innych bardzo duża, takie życie. No bez przesady 15-20 dollarow roznicy. Po aktualnym kursie daje to 56-75 zl. Dobrych butow czy spodni nawet za tyle nie kupisz. Natomiast jak wyjdzie z czasem lipa z tym to nie bedziesz mial 3g i lte.kurde to jest mało prawdopodobne że w ciągu 8 godzin zjadło ci prawie całą baterie. Może wipe by pomógł? P.S No chyba że przez 6 godzin siedziałeś ciągle na YT Jak mial sredni albo slaby zasieg to jak najbardziej jest mozliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 to prawda, ale jak będe miał pecha i doj**ią mi VAT to przynajmniej będe miał częśc kasiory na niego przeglądając opinie o tym tel na necie zauważyłem równiez dużą rozbierzność odnośnie PKT z antutututu osobiście mnie walą te pkt, byle by tel sie nie ciął, ale różnice czasami są po kilka tyś pkt... dziwne wiem że jest też prime, ale on podobno znacząco nie odbiega od zwykłego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Internet, Fb, Messenger, Snapchat i czasami jakaś gierka na ok. 10 minut. 11% baterii, wyświetlacz włączony przez 3,5h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajnos Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) Telefon byłby dla mnie idealny, gdyby nie tak słaba bateria. O 5:00 odłączam telefon od ładowarki, a o 13:00 mam już informację o słabej baterii. Wszystko to w Redmi Note 2 PRIME z ekranem na połowie jasności i włączonym trybie danych. Internet, Fb, Messenger, Snapchat i czasami jakaś gierka na ok. 10 minut. 11% baterii, wyświetlacz włączony przez 3,5h. musze cie zasmucic 3,5 h na ekranie w trybie danych z graniem w gierki to jest baaardzo dobry wynik @ Lamcza Dokładnie tak! @dAND Ja mam telefon na baterii od 25 godzin (MiUI 5.9.11). BT oraz WiFi/transmisja włączone non stop. Przyznam, że nie włączałem YT, FB ani przeglądarek. Już na pewno nie grałem w nic. Telefon po prostu był użyty do paru smsów, paru połączeń i może max razem 20 minut na Viberze. Na ten moment 54% baterii. Jeżeli bym robił tak dalej to spokojnie 40-45h na pełnym ładowaniu Dlatego też to zależy jak używasz. Edit: Jasność na połowie oraz wersja FDD 16gb Edited September 17, 2015 by dajnos Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) @dAND 2015052 ? TD ? czy masz 2015051 FDD ? Edited September 17, 2015 by zonee 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts