gregbabula Posted January 26 Share Posted January 26 1. Tylko jedna ikona na pasku powiadomień - dalej trzy kropki. Wiem, że ten problem występuje na telefonach Xiaomi już od półtora roku. 2. Nie można ustawić spersonalizowanego dzwonka dla konkretnego kontaktu. Próby ustawienia (bo oczywiście jest taka opcja) nie przynoszą żadnych zmian, bądź kończą się całkowitym zniknięciem dzwonka - tylko głuche buczenie. Nie wiem, czy to tylko mój problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 12 Share Posted July 12 W wersji 1.0.7 można wyświetlać powiadomienia 3 aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 16 Share Posted July 16 Nie rozumiem po co te ograniczenie wyświetlania ikon powiadomień, ten hyper os to jakaś ściema. Jak dla mnie to tylko nazwę zmienili bo jak miui było zbugowane to i ten cały hyper os jest zbugowany. Jak były błędy braku lub opóźnień powiadomień w miui tak i w hyper os jest to samo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snuffer Posted July 19 Share Posted July 19 W dniu 16.07.2024 o 15:15, djrzz napisał(a): Nie rozumiem po co te ograniczenie wyświetlania ikon powiadomień, ten hyper os to jakaś ściema. Jak dla mnie to tylko nazwę zmienili bo jak miui było zbugowane to i ten cały hyper os jest zbugowany. Jak były błędy braku lub opóźnień powiadomień w miui tak i w hyper os jest to samo! Zgadzam się, to mój 3 telefon Xiaomi i mam te same spostrzeżenia. HyperOS w wersji Global to nadal zbugowany MIUI z dodatkowymi ograniczeniami. Nie każdy ma czas, umiejętności i ochotę aby wgrywać alternatywną wersję romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 19 Share Posted July 19 na wersji beta jest maks pięć ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 19 Share Posted July 19 Dziś miałem przypał z budzikami, włączał się budzik i samoczynnie włączała się drzemka. No komedia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 19 Share Posted July 19 (edited) i rozrywka jaka zarazem 🙃 każdego dnia inna przygoda 🙃 a tak na poważnie - trzy lata na telefonach Xiaomi zawsze wersje beta - nigdy żadnych problemów z budzikiem a korzystam codziennie ... pierwsze co bym zrobił przy takim problemie to poczyscil cache i dane apki zegar ... często takie akcje pomagają ... Edited July 19 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 20 Share Posted July 20 No wiesz, jeżeli telefon ma ze 3 miesiące i przez ten czas zauważyłem już kilka bugów to nie świadczy dobrze o tym telefonie! Myślę że soft jest zbugowany bo xiaomi tylko w najdroższych swoich modelach przykłada się bardziej do naprawiania błędów, a takie telefony jak poco olewa i wychodzą takie kwiatki, już nie chce myśleć jakie komedie mają ludzie z tańszymi fonami. Dziś już przykładowo budzik normalnie zadziałał a nic nie czyściłem, lecz zauważyłem kolejny problem. Wczoraj odblokowałem telefon i szybko kliknąłem ikonę apki z rozkładem MPK. Objaw był taki że launcher nie reagował, dało się ściągnąć powiadomienia i w nich wszystko działało ale pulpity launchera nie reagowały, żadna apka z pulpitów nie dała się uruchomić. Zablokowanie fona i odblokowanie przywróciła sprawność launchera. Od kilku dni zaczą mi aparat foty w kieszeni robić co wcześniej nie miało miejsca. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 20 Share Posted July 20 (edited) jeśli chodzi o kieszeń to ciekawe ... jest taka opcja w ustawieniach dla zablokowania gestów - w załączeniu ... ogólnie nie ustawiałes jakiś skrótów do robienia zdjęć? ja pamiętam kiedyś że ustawiałem sobie latarkę na stukanie w tył obudowy ale bywało że włączała się przypadkowo ... to ustawiłem ja na dwa razy power i teraz jest luks ... no i jest jeszcze ta funkcja robienia zdjęcia przy zablokowanym ekranie ... jak masz czule przyciski volume to może tu jest pies pogrzeban? a bugi to zgłaszaj tutaj ile dasz radę ... co się da na pewno poprawi ekipa Xiaomi eu ... część z czasem pewnie i samo Xiaomi ... przy nowych modelach to normalne że są takie problemy bo w testach u nich nie wszystko wylezie ... zawsze najlepszym testerem są użytkownicy 🙃 Edited July 20 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 20 Share Posted July 20 (edited) Zgadza się, mam ustawioną blokadę na kieszeń, ten poco x6pro nie ma funkcji puknięć w tylną obudowę więc to nie to, a funkcje przycisków mam powyłączane ile się da właśnie na takie sytuacje a mimo to zaczęło mi foty pstrykac w kieszeni a wcześniej nie miałem takiego problemu. Widać mimo wszystko czujnik nie działa prawidłowo i się wybudza telefon w kieszeni co jest przypadłością miui od lat i jest tego tony opini w necie na temat źle lub niedziałających czujnikach w telefonach tej marki. Także z każdym takim bugiem przekonuje się że Xiaomi chciało się odciąć od opini że miui jest zbugowane i marketingową papką wypuściło niby hyper os który jest dalej miui tylko ze zmienioną nazwą! Dosłownie uproszczając wszystko tu wygląda jak w miui, robiąc nowy system skłaniał bym się by wyglądał jak nowy system a nie kopiuj wklej... Szukałem jak wyłączyć te skróty na ekranie blokady latarki i aparatu, ale niestety nie ma takiej możliwości, mam wrażenie że ten system względem mojego starego mi 9t jest wykastrowany! Edited July 20 by djrzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 20 Share Posted July 20 (edited) te skróty o których pisałem to te co w załączeniu ... jeśli chodzi o kieszeń i blokadę to jest jeszcze ekran blokady ... i w sumie chyba więcej w ustawieniach się nie znajdzie ... co do miui / hyperos masz trochę racji bo to z jednej strony było nakręcane jako w ogóle coś innego a jest to raczej głęboka modyfikacja miui - choć dużo zrobiono - a może nawet przede wszystkim - jeśli chodzi o tzw. bebechy systemu - niż ta warstwa wizualna która my widzimy ... akurat w tej części wizualno / użytkownikowej to faktycznie zmiany są kosmetyczne ... z jednej strony nawet to dobrze bo czasami poprawianie na siłę czegoś co ładnie wygląda i już jest funkcjonalne daje odwrotny efekt od zamierzonego ... niedługo będzie kolejny wypust hyperos w wersji 2.0 ... ja widzę i czuję różnice na plus w porównaniu z miui 14 - choć początki były trudne to teraz działa to na prawdę dobrze ... też z drugiej strony sporo fajnych zmian wskoczyło ale tylko do flagowcow (może z czasem będzie to też na innych modelach ...) Edited July 20 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 20 Share Posted July 20 (edited) Odnośnie aparatu to mam wyłączone co się da by nie uruchamiał się na ekranie blokady. Słowo klucz "flagowców" i może właśnie w tym problem że nieflagowe modele są traktowane olewczo a i mam wrażenie że z wersji na wersję system jest kastrowany dla nie flagowców. W mi 9t mogłem korzystać z gestów w systemie bez względu na launcher, tu się tego nie da! Masz korzystać z ubogiego launchera poco albo inaczej wyłączymy ci gesty! Czy każdy teraz poco/redmi/xiaomi ma taką blokadę gestów? Również odnośnie aod, tu jest 10 sekund czyli mogło by go nie być bo w tym wypadku to jest wbrew logice tej funkcji, przychodzi powiadomienie i przykładowo zerkam na telefon po godzinie czasu i widzę że coś przyszło, lecz tu niestety mam na to 10 sekund! Przecież to nielogiczne i ten 10 sekundowy aod nie spełnia swojej funkcji! Wręcz jak dla mnie to jest pokaz xiaomi jak zadrwiła sobie z użytkowników, inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Edited July 20 by djrzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 20 Share Posted July 20 Gesty działają tylko na launcherze Xiaomi, launcher Poco jest mniej funkcjonalny.Można spróbować zewnętrznego launchera z wbudowanymi gestami np Nova, tylko też nie wszystko działa w wersji free.I niestety masz rację obecnie funkcje "premium" są adaptowane w droższych modelach, zresztą dotyczy to też innych firm. Nie chodzi tylko o sam launcher.Submarka Poco jest wynikiem kompromisu rozsądna cena/rozsądne komponenty. Takie były założenia kiedy marka została wprowadzona na rynek.Dlatego też jest tyle submarek czy linii modeli w danej firmie żeby użytkownik mógł coś dobrać w zależności od potrzeb i zasobności portfela. Patrz choćby Samsung linia S a linia M.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted July 20 Share Posted July 20 Poco X6 pro ma obsługę gestami. Ekran główny, nawigacja systemowa, gesty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted July 20 Share Posted July 20 POCO M6 pro 4G również ma nawigację gestami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 20 Share Posted July 20 (edited) 2 godziny temu, piterchmiel1 napisał(a): Poco X6 pro ma obsługę gestami. Ekran główny, nawigacja systemowa, gesty 1 godzinę temu, Marrik napisał(a): POCO M6 pro 4G również ma nawigację gestami. Nie wiem czy to do mnie było? 2 godziny temu, Netoper napisał(a): Gesty działają tylko na launcherze Xiaomi, launcher Poco jest mniej funkcjonalny. Można spróbować zewnętrznego launchera z wbudowanymi gestami np Nova, tylko też nie wszystko działa w wersji free. I niestety masz rację obecnie funkcje "premium" są adaptowane w droższych modelach, zresztą dotyczy to też innych firm. Nie chodzi tylko o sam launcher. Submarka Poco jest wynikiem kompromisu rozsądna cena/rozsądne komponenty. Takie były założenia kiedy marka została wprowadzona na rynek. Dlatego też jest tyle submarek czy linii modeli w danej firmie żeby użytkownik mógł coś dobrać w zależności od potrzeb i zasobności portfela. Patrz choćby Samsung linia S a linia M. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka A odnośnie nova to niestety mam wersję płatną i nic to nie daje, przerabiałem to. Już samo to że przy zmianie launchera z automatu włącza się bar z przyciskami i psuje to estetykę. Więc teraz by mieć funkcjonalności które jeszcze były w telefonie za 1500 zł to trzeba wydać minimum ze 3000 zł? Szczerze to ci producenci są przebiegli i cwani... Gdyby mi nie padł mi9t to pewnie do dziś bym go używał, a tak kupiłem niby o wiele lepszy bebechami telefon a mam wrażenie że się cofnąłem technologicznie, te oprogramowanie ma ograniczenia których nie było poprzednio i ja tych ograniczeń nie akceptuje! Dałem szanse jeszcze jedną tej firmie a tu taki zawód, po co w telefonie takie bebechy skoro oprogramowanie ogranicza to wszystko? Edited July 20 by djrzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 20 Share Posted July 20 oni widocznie wiedzą lepiej ... co komu potrzebne ... mógłbyś im pojechać dobrze o ile znajdziesz gdzieś kontakt do redmi / poco / Xiaomi 🙃 przebiegli i cwani - true ... w sumie tak jak każda inna korporacja ... czyli dewiza maks zysk / min koszty ... już z unlockami też zakombinowali i ciekawe czy jeszcze coś nie wymyśla w październiku ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted August 9 Share Posted August 9 Już mnie dobija ten szmelc, codziennie muszę kasować foty które trzaska w kieszeni, na nic się zdaje ta funkcja blokady dotyku w kieszeni! W mi 9t nie było takiego problemu! Chyba poleci zwrot do sklepu jako niezgodność towaru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 9 Share Posted August 9 31 minut temu, djrzz napisał(a): Już mnie dobija ten szmelc, codziennie muszę kasować foty które trzaska w kieszeni, na nic się zdaje ta funkcja blokady dotyku w kieszeni! W mi 9t nie było takiego problemu! Chyba poleci zwrot do sklepu jako niezgodność towaru... kurde ... może masz jakiś wybitnie czuły przycisk ... tu można zakombinować z jakimś etui - niektóre mają wybitnie sztywne i mało czule nakładki na klawisze fizyczne ... to by na pewno pomogło ... ja akurat nie lubię takich ale w tej sytuacji ... ja w ogóle nie noszę telefonu w kieszeniach więc też tu za bardzo nie doradze 🙃 a to etui to jedyne co mi na szybkiego przychodzi do głowy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted August 9 Share Posted August 9 Mam etui ale nie o to chodzi, według mnie to ten poco ma skopany soft(pewnie inne modele też), raz mi się zdążyło że się odblokował w kieszeni i odpaliła się jakaś apka co jest niemożliwe bo mam odblokowanie na odcisk! Ten soft to porażka! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted August 10 Share Posted August 10 To oddaj. Po co ten płacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted August 10 Share Posted August 10 3 godziny temu, brawo napisał(a): To oddaj. Po co ten płacz. Napisałem jakie błędy do tej pory zauważyłem, chyba po to jest to forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts