Kacper Skrzypek Posted January 17 Share Posted January 17 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.4.0.UMNCNXM dla telefonu Redmi K60/POCO F5 Pro (nazwa kodowa mondrian). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_MONDRIAN_OS1.0.4.0.UMNCNXM_os1-14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnkowalski Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) ROM pobrałem przed chwilą , zaraz zrobię kopie ustawień i zrzucę dane z telefonu i instaluje. Zobaczymy jak będzie się sprawował. Po kilku godzinach testów nie widzę błędów , aplikacje działają dobrze , nic nie ładuje . Aplikacje nie mają crash ów - zapowiada się super - dzięki Ekipie Miui Polska i Xiaomi eu . Edited January 17 by mnkowalski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Słupny Posted January 18 Share Posted January 18 co może być powodem, że chcąc przeprowadzić aktualizację przez twrp zawiesza mi się twrp teamwim 3.7.0_12 nebrassy? zamraża się ekran z wpisaniem kodu i nie da się nic zrobić. potrzebna jest zmiana twrp czy o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 18 Share Posted January 18 TWRP jest tworzone pod daną wersję androida, jak wskakuje nowszy to stare TWRP nie działa, więc trzeba nowsze Twrp (o ile jest już dostępne) albo pyknąć aktualizację przez fastboot.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamrezo Posted January 18 Share Posted January 18 (edited) nie stety się podaję , nie mogę odblokować bootloadera. telefon widziany w systemie sterowniki są. żaden z podanych sposobów u mnie nie działa. muszę chyba poczekać na oficjalną aktualizację przez sam system Edited January 18 by adamrezo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Święty Posted January 18 Share Posted January 18 Czy trzeba nadal wgrywać osobno modem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 19 Share Posted January 19 nie stety się podaję , nie mogę odblokować bootloadera. telefon widziany w systemie sterowniki są. żaden z podanych sposobów u mnie nie działa. muszę chyba poczekać na oficjalną aktualizację przez sam system Sposób na odblokowanie BL jest tylko jeden... miunlock-iem.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamrezo Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) mam taki błąd Edited January 19 by adamrezo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 19 Share Posted January 19 No to przecież masz wyraźny komunikat, odblokowanie nastąpi za 134 godziny.Przez ten czas normalnie używaj telefon i w żadnym przypadku nie wyloguj się z konta Xiaomi bo będziesz zaczynał od początku oczekiwać 168 godzinWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamrezo Posted January 19 Share Posted January 19 3 godziny temu, Netoper napisał(a): No to przecież masz wyraźny komunikat, odblokowanie nastąpi za 134 godziny. Przez ten czas normalnie używaj telefon i w żadnym przypadku nie wyloguj się z konta Xiaomi bo będziesz zaczynał od początku oczekiwać 168 godzin Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka to pojechali 6 dni czekać, masakra jakaś. jaka jest szansa że po tym czasie się uda??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) 15 minut temu, adamrezo napisał(a): to pojechali 6 dni czekać, masakra jakaś. jaka jest szansa że po tym czasie się uda??? zawsze taki był okres czekania ... i tak dobrze żeby dali ... bo ostatnio są z tym problemy ... nic tam lepiej nie kombinować bo czas się zresetuje 🙃 i trzymać kciuki za jakiegoś chińskiego majfrienda żeby łaskawie zgodę wyraził 🙃 Edited January 19 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 19 Share Posted January 19 to pojechali 6 dni czekać, masakra jakaś. jaka jest szansa że po tym czasie się uda???Jak nie masz HyperOs to szansa jest 99.99999%Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Słupny Posted January 24 Share Posted January 24 ktoś wie czemu google widzi telefon z tym softem jako zenfon 4 max? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 Witam, wczoraj zaktualizowałem telefon do HyperOS, oczywiście nie miałem odblowanego telefonu, wkurza mnie ten system i chciałbym wgrać HyperOS od xiaomi.eu. Czy wiecie jak mogę odblokować teraz bootloadera? Bo nie bardzo mi sie to udaje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 (edited) 2 godziny temu, Imbusik napisał(a): Witam, wczoraj zaktualizowałem telefon do HyperOS, oczywiście nie miałem odblowanego telefonu, wkurza mnie ten system i chciałbym wgrać HyperOS od xiaomi.eu. Czy wiecie jak mogę odblokować teraz bootloadera? Bo nie bardzo mi sie to udaje... no jak Ci nie pójdzie przez miunkocka to trzeba już kombinować ... jest z tym problem teraz ... spróbuj najpierw oficjalnie ... dodaj fona do swojego konta Xiaomi i sprawdź czy wskoczy licznik do unlocka ... ale możliwe że już tak nie zrobisz na hyperos ... tzn. oficjalny sposób unlocka to wtedy tylko przez Xiaomi community ale dla nas w zasadzie realnie to procedura nie do przejścia ... 🙃a z nieoficjalnymi metodami też są ostatnio problemy (serwery z kluczami offline ...) i trza czekać nie wiadomo ile ... 🙃 Edited January 24 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 Godzinę temu, Master napisał(a): no jak Ci nie pójdzie przez miunkocka to trzeba już kombinować ... jest z tym problem teraz ... spróbuj najpierw oficjalnie ... dodaj fona do swojego konta Xiaomi i sprawdź czy wskoczy licznik do unlocka ... ale możliwe że już tak nie zrobisz na hyperos ... tzn. oficjalny sposób unlocka to wtedy tylko przez Xiaomi community ale dla nas w zasadzie realnie to procedura nie do przejścia ... 🙃a z nieoficjalnymi metodami też są ostatnio problemy (serwery z kluczami offline ...) i trza czekać nie wiadomo ile ... 🙃 Nie wiem dlaczego ale na koncie xiaomi mam cały czas sim nieaktywny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 1 minutę temu, Imbusik napisał(a): Nie wiem dlaczego ale na koncie xiaomi mam cały czas sim nieaktywny. też tak mam 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 Teraz, Master napisał(a): też tak mam 🙃 A jaki masz soft? Xiaomi.eu ? Mnie w tym HyperOS wkurza że jedna ikona aplikacji jest na pasku powiadomień u góry, to jest chore.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 9 minut temu, Imbusik napisał(a): A jaki masz soft? Xiaomi.eu ? Mnie w tym HyperOS wkurza że jedna ikona aplikacji jest na pasku powiadomień u góry, to jest chore.... a jaka ikonę aplikacji masz na myśli? tak ... Xiaomi eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 4 minuty temu, Master napisał(a): a jaka ikonę aplikacji masz na myśli? tak ... Xiaomi eu Na tym pasku, jest tylko jedna ikona a przy kolejnych powiadomieniach juz się robią kropki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 5 minut temu, Imbusik napisał(a): Na tym pasku, jest tylko jedna ikona a przy kolejnych powiadomieniach juz się robią kropki a widzisz ... u mnie tak nie ma ... kropek jeszcze nie widziałem a ikonek było kilka obok siebie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 Może ktoś mi pomoże jak przeczyta post... Bo to mnie najbardziej irytuję w tym HyperOS. Ustawienia mam całe sprawdzone i wydaję sie być wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 15 minut temu, Imbusik napisał(a): Może ktoś mi pomoże jak przeczyta post... Bo to mnie najbardziej irytuję w tym HyperOS. Ustawienia mam całe sprawdzone i wydaję sie być wszystko ok. to co dotyczy belki powiadomień to tylko jest w powiadomienia i pasek statusu ... u mnie to wygląda teraz tak jak w załączeniu ... możliwe że chodzi Ci o tą opcję "liczba wyświetlanych ikon powiadomień" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 4 minuty temu, Master napisał(a): to co dotyczy belki powiadomień to tylko jest w powiadomienia i pasek statusu ... u mnie to wygląda teraz tak jak w załączeniu ... możliwe że chodzi Ci o tą opcję "liczba wyświetlanych ikon powiadomień" Właśnie o to mi chodzi, ale u mnie tego nie ma czemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 1 minutę temu, Imbusik napisał(a): Właśnie o to mi chodzi, ale u mnie tego nie ma czemu? możliwe że to dlatego że masz wersję stabilną gdzie nie ma tej funkcjonalności ... ja jestem zawsze na betach ... to co wysłałem to z najnowszej 1.16 ... stabilna to nie wiem bo ich nie używam 🙃 ale to pewnie o to chodzi ... jeśli masz hyperos ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 25 Share Posted January 25 8 godzin temu, Master napisał(a): możliwe że to dlatego że masz wersję stabilną gdzie nie ma tej funkcjonalności ... ja jestem zawsze na betach ... to co wysłałem to z najnowszej 1.16 ... stabilna to nie wiem bo ich nie używam 🙃 ale to pewnie o to chodzi ... jeśli masz hyperos ... Mam taką wersję: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 25 Author Share Posted January 25 14 godzin temu, Kamil Słupny napisał(a): ktoś wie czemu google widzi telefon z tym softem jako zenfon 4 max? Po to, aby działały płatności Portfelem Google. 9 godzin temu, Imbusik napisał(a): Właśnie o to mi chodzi, ale u mnie tego nie ma czemu? Xiaomi dodało to dopiero z 2 tygodnie temu na becie. Dopóki nie puszczą tego do stable, to nie będziesz tego mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 25 Share Posted January 25 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Po to, aby działały płatności Portfelem Google. Xiaomi dodało to dopiero z 2 tygodnie temu na becie. Dopóki nie puszczą tego do stable, to nie będziesz tego mieć. Są jakieś informację kiedy mogą wypuścić wersję stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 25 Author Share Posted January 25 Nie ma niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 25 Share Posted January 25 10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Po to, aby działały płatności Portfelem Google. Xiaomi dodało to dopiero z 2 tygodnie temu na becie. Dopóki nie puszczą tego do stable, to nie będziesz tego mieć. Chce się upewnić. Jeśli jest w becie to jest kwestia czasu az trafi na stabilne wersje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 25 Share Posted January 25 4 minuty temu, Imbusik napisał(a): Chce się upewnić. Jeśli jest w becie to jest kwestia czasu az trafi na stabilne wersje? wiesz - od tego właśnie są bety ... są wprowadzane nowe funkcje i ustawienia - jest to testowane - jak Xiaomi uzna że spełnia to swoje zadanie i nie jest problematyczne - trafia to wtedy też do wersji stable ... czyli zapewne trafi ... może już w następnej będzie ... a może dopiero w następnej ... a może wcale to usuną ... też z bet ... zrobią np. stała ilość tych ikonek (np. 5 max i kropki ...) te pytania to w zasadzie trzeba by kierować do Xiaomi 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 25 Share Posted January 25 wiesz - od tego właśnie są bety ... są wprowadzane nowe funkcje i ustawienia - jest to testowane - jak Xiaomi uzna że spełnia to swoje zadanie i nie jest problematyczne - trafia to wtedy też do wersji stable ... czyli zapewne trafi ... może już w następnej będzie ... a może dopiero w następnej ... a może wcale to usuną ... też z bet ... zrobią np. stała ilość tych ikonek (np. 5 max i kropki ...) te pytania to w zasadzie trzeba by kierować do Xiaomi Czy wiesz gdzie mogę ustawić, aby nieużywane aplikację system wyłączał w tle po jakimś czasie? Bo patrze np po kilku godzinach a wszystkie aplikacje pracują...Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 25 Share Posted January 25 (edited) Godzinę temu, Imbusik napisał(a): Czy wiesz gdzie mogę ustawić, aby nieużywane aplikację system wyłączał w tle po jakimś czasie? Bo patrze np po kilku godzinach a wszystkie aplikacje pracują... Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka automatem to chyba tak nie zrobisz ... aplikacje z tła wywalasz w ustawieniach baterii - to raz - dwa jak robisz czyszczenie ramu - wtedy w ustawieniach panelu sterowania w czyszczeniu możesz sobie to co ma zostać zablokować a reszta idzie won ... ja tak zrobiłem u siebie np. dla widżetów pulpitu czy adguarda żeby one nie były uwalane ... a dla innych dałem autostart - typu komunikatory ... reszta ma autostarty wywalone ... może są jakieś apki jeszcze do takiego zarządzania aplikacjami i robią to co piszesz ale tego nie wiem - to nie polecę ... ps. możesz jeszcze ustawić sobie czyszczenie ramu przy zablokowanym telefonie np. dać 1 minutę - wtedy te zablokowane w zarządzaniu zostaną a reszta powinna być czyszczona ... choć to też do końca chyba dobrze nie działa ... jak widać chociażby po zrzutach to w baterii pokazuje aplikacje których w zasadzie nie powinno być w pamięci ... np. w baterii u mnie pokazuje jutuba czy aliekspress - one nie mają autostartu i nie są zablokowane - czyszczenie mam na minutę po zablokowaniu ... a bateria je i tak pokazuje że są i wcinają zasoby 🙃 Edited January 25 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamrezo Posted February 19 Share Posted February 19 (edited) No i mam taki komunikat cały czas próbuje odblokować tego pod loadera. Sterowniki pobrane i aktualne konto połączone sprawdzone w opcjach programisty. A w finale nie chce jeszcze jakoś aktualizować coś nie wiem. Zresztą próbuje co tydzień gdyż zazwyczaj tyle wymaga czasu oczekiwania po nieudanym odblokowaniu to już trzeci raz. Edited February 19 by adamrezo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 19 Author Share Posted February 19 Jeśli miałeś wymienianą płytę główną w serwisie oficjalnym, to stąd ten problem. Odblokować można tylko płatnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts