Kacper Skrzypek Posted January 17 Share Posted January 17 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.6.0.UMCCNXM dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_FUXI_OS1.0.6.0.UMCCNXM_os1-14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Musielski Posted January 17 Share Posted January 17 Hej, Kupiłem Xiaomi 13 z zainstalowanym HyperOS (jest tylko język chiński i angielski) Proszę o info czy jest możliwość zmiany na Polską/Waszą wersję? i jak to zrobić?? Dziękuję bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Author Share Posted January 17 Tak, jest możliwość, ale najpierw musisz odblokować bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Musielski Posted January 17 Share Posted January 17 Podpowiesz mi kolego jak mam to zrobić? bo za cholere nie mogę tego znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Author Share Posted January 17 Tak jak w dziale Tutoriale na górze forum (aczkolwiek na HyperOS przypisanie do konta Xiaomi w Opcjach programisty nie zadziała, potrzebne będzie zastosowanie bypassa: https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Musielski Posted January 17 Share Posted January 17 Ło maryśko...😬 Wgrywając ten skrypt przez adb nie ucegle fonu? Może jest jakiś inny sposób, np. ktoś może mi to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Author Share Posted January 17 Nie, nie uceglisz. To generalnie jest potrzebne tylko do przypisania konta do telefonu, potem już idziesz standardową ścieżką jak w poradniku. Możesz też odezwać się do @Acida w MiCenter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Musielski Posted January 17 Share Posted January 17 Dziękuję BAAARRRDZOO miłego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted January 17 Share Posted January 17 No wszytko by było ok gdyby nie to ,że na moim Xiaomi 13 5G wywaliło mnie do TWRP i nie dało się normalnie wrócić do systemu. Musiałem wyczyścić wszystko. Nie wiem, czy ja mam pecha czy... No ale mam 122 aplikacje, z czego część wymaga wpisania danych i zabawy z tym związanej. Niby mam kopie aplikacji z dzisiejszego rana, ale..... Wiec ten nowy stabilny HyperoS czegoś nie tego..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Author Share Posted January 17 26 minut temu, kris68 napisał(a): No wszytko by było ok gdyby nie to ,że na moim Xiaomi 13 5G wywaliło mnie do TWRP i nie dało się normalnie wrócić do systemu. Z tego co pamiętam miałeś betę. Nie pisałem nigdzie o tym, że ten stable można wgrać bez czyszczenia na betę. Nie można, bo ma starsze poprawki zabezpieczeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted January 17 Share Posted January 17 Może trzeba było napisać, wgrałbym stable gdybym miał więcej wolnego czasu, no nic wgrane i ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stacez Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Czy mając do tej pory wersję beta należy wybrać opcję "windows_fastboot_first_install_with_data_format"? EDIT. Instalowałem wcześniej jako "update" i żadna z aplikacji nie działała. Edited January 17 by stacez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Author Share Posted January 17 6 minut temu, stacez napisał(a): Czy mając do tej pory wersję beta należy wybrać opcję "windows_fastboot_first_install_with_data_format"? Tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Author Share Posted January 17 Sprawdźcie proszę, czy działa AoD. Jeśli nie, wyślijcie mi loga. Parę osób zgłosiło to już na forum xiaomi.eu na różnych telefonach, ale loga nikt nie wysłał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kluska Posted January 18 Share Posted January 18 (edited) 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Sprawdźcie proszę, czy działa AoD. Jeśli nie, wyślijcie mi loga. Parę osób zgłosiło to już na forum xiaomi.eu na różnych telefonach, ale loga nikt nie wysłał. u mnie działa 10 sekundowe wyświetlanie jak i zawsze. sprawdzane przed chwilą Edited January 18 by Kluska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 18 Author Share Posted January 18 Dzięki, sprawa się wyjaśniła. Problem po stronie francuskiego tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAWI2 Posted January 18 Share Posted January 18 Czy późniejsze aktualizacje będą automatyczne czy za każdym razem trzeba manualnie to robić fastboot trwp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 18 Author Share Posted January 18 Trzeba będzie albo przez fastboota, albo przez TWRP wybrać paczkę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted January 18 Share Posted January 18 Hmm próbowałem chyba z 8 razy zainstalować na nowo system i w obecnym wydaniu stable nie da się poprawnie ustawić Magiska. Czy ktoś też miał takie problemy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) @Kacper Skrzypek, rozumiem, że jak mam 14 (MiuiPolska) stable to mogę robić normalnie aktualizację ? Bo tak mam z tyłu głowy gdzieś, że przy dużych przejściach dobrze by było zrobić wipe. Jakie Twoje zdanie ? Edited January 19 by zmylna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 19 Author Share Posted January 19 3 godziny temu, zmylna napisał(a): rozumiem, że jak mam 14 (MiuiPolska) stable to mogę robić normalnie aktualizację ? Tak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek149 Posted January 20 Share Posted January 20 Witam, mam pytanie, dzisiaj zmieniłem region na Szwajcarie i poszła mi aktualizacja ale nie mam hyper Os tylko miui, o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 20 Share Posted January 20 2 godziny temu, grzesiek149 napisał(a): nie mam hyper Os tylko miui, o co chodzi? O to że masz globala a nie xiaomi.eu oparte na chińskim romie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek149 Posted January 20 Share Posted January 20 A. Przyjdzie mi jeszcze aktualizacja? Czy można samemu zmienić na hyper? Jest jakiś sens zmiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 20 Share Posted January 20 Jak poczekasz to przyjdzie. Można próbować aktualizacji z pobranego ręcznie romu, ale ostatnio Xiaomi na to nie pozwala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted January 29 Share Posted January 29 A czy jest jakaś rada na działanie galerii? Przy przeglądaniu lub usuwaniu zdjęć wywala do pulpitu. Widziałem, że w wersjach dev coś w tej sprawie było robione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted January 29 Share Posted January 29 A czy jest jakaś rada na działanie galerii? Przy przeglądaniu lub usuwaniu zdjęć wywala do pulpitu. Widziałem, że w wersjach dev coś w tej sprawie było robione. Ostatni dev poprawił tą kwestię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted January 29 Share Posted January 29 (edited) No tak, ale ja mam stable i nie widzi mi się wersja dev. Rozumiem, że muszę czekać na nową wersję stable? Edited January 29 by don_kamillo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts