Jump to content

Xiaomi 13 - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.6.0.UMCCNXM - Android 14

Recommended Posts

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.6.0.UMCCNXM dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_FUXI_OS1.0.6.0.UMCCNXM_os1-14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 1

No wszytko by było ok gdyby nie to ,że na moim Xiaomi 13 5G wywaliło mnie do TWRP i nie dało się normalnie wrócić do systemu. Musiałem wyczyścić wszystko.  Nie wiem, czy ja mam pecha czy...  No ale mam 122 aplikacje, z czego część wymaga wpisania danych i zabawy z tym związanej. Niby mam kopie aplikacji z dzisiejszego rana, ale..... Wiec ten nowy stabilny HyperoS czegoś nie tego.....

26 minut temu, kris68 napisał(a):

No wszytko by było ok gdyby nie to ,że na moim Xiaomi 13 5G wywaliło mnie do TWRP i nie dało się normalnie wrócić do systemu.

Z tego co pamiętam miałeś betę. Nie pisałem nigdzie o tym, że ten stable można wgrać bez czyszczenia na betę. Nie można, bo ma starsze poprawki zabezpieczeń.

Czy mając do tej pory wersję beta należy wybrać opcję "windows_fastboot_first_install_with_data_format"? 

EDIT. Instalowałem wcześniej jako "update" i żadna z aplikacji nie działała.

Edited by stacez

5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Sprawdźcie proszę, czy działa AoD. Jeśli nie, wyślijcie mi loga. Parę osób zgłosiło to już na forum xiaomi.eu na różnych telefonach, ale loga nikt nie wysłał.

u mnie działa
10 sekundowe wyświetlanie jak i zawsze.
sprawdzane przed chwilą

Edited by Kluska

Hmm próbowałem chyba z 8 razy zainstalować na nowo system i w obecnym wydaniu stable nie da się poprawnie ustawić Magiska. Czy ktoś też miał takie problemy ??

• 2 weeks later...
A czy jest jakaś rada na działanie galerii? Przy przeglądaniu lub usuwaniu zdjęć wywala do pulpitu.
Widziałem, że w wersjach dev coś w tej sprawie było robione. 
Ostatni dev poprawił tą kwestię.