Kacper Skrzypek Posted January 17 Posted January 17 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.4.0.UMBCNXM dla telefonu Xiaomi 13 Pro (nazwa kodowa nuwa). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_NUWA_OS1.0.4.0.UMBCNXM_os1-14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 2
abc00 Posted January 17 Posted January 17 Od dłuższego czasu korzystam ze stable w wersji 14.0.28.0 i przyznam, że boję się to wgrywać. Fakt, kawał czasu nie było nowych aktualizacji, pomijając te drobne, spowodowane problemami z portfelem Google. Sprawdzał już może ktoś to wydanie właśnie na 13 PRO? - moje podstawowe pytanie jak to stable ma się do pierwszych wydań DEV, które z tego co czytałem na forum, początek miały trudny i nie były zbyt udane.
jacek7824 Posted January 17 Posted January 17 (edited) No, jak na razie u mnie po aktualizacji przez Fastboot, dochodzi do ekranu z logiem hyperOS i po kilku chwilach restart. Co ciekawe przez TWRP wgrałem poprzedni rom bez czyszczenia i działa. Chyba trzeba poczekać jeszcze z instalacją Edited January 17 by jacek7824
czarek1212 Posted January 17 Posted January 17 fajnie że została wydana wersja stable jednak obawiam sie instalować z powodu braku powiadomień gmaila
abc00 Posted January 17 Posted January 17 Aktualizacja zrobiona, działa nieźle, błędów brak. - w aplikacji do SMS drażnią karty na dole Zwykłe/Reklamy i z tego co widzę nie da się tego wyłączyć. - beznadziejny ekran blokady, nie wiem jak to ustawić żeby zegar był na środku (duży), a data mniejsza od niego, a nie wszystko jednakowy rozmiar i do lewej - w sklepie Play po instalacji dalej wisiały dwie apki Mi Wideo i Muzyka, których nie da się zaktualizować, ale teraz chyba znikły i zobaczę czy wrócą
czarek1212 Posted January 18 Posted January 18 Mi wideo i muzyka oraz przeglądarkę mi nie zaktualizujesz nawet na miui 14 więc to nie jest problem hyperos Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
abc00 Posted January 18 Posted January 18 Wiem, bo mają modyfikacje od xiaomi.eu ale Kacper pisał, że w nowszych romach będą zaaktualizowane i wygląda na to, że jednak są bo mi zniknęły z listy do aktualizacji, tylko sklep potrzebował chwilę...
bueczka. Posted January 21 Posted January 21 W dniu 17.01.2024 o 17:41, czarek1212 napisał(a): fajnie że została wydana wersja stable jednak obawiam sie instalować z powodu braku powiadomień gmaila Hej! Czy problem wciąż występuje? Co doradzacie, wstrzymać się póki co?
czarek1212 Posted January 21 Posted January 21 tak, powiadomień nie ma to problem chyba hyperos bo na redmi note 10 pro też instalowałem hyperos i nie ma powiadomień także jak zależy Ci na powiadomieniach to odpuść sobie hyperos
Maverick1970 Posted January 21 Posted January 21 Witam Parę dni temu dostałem xiaomi13 zakupiony w tradingshenzhen. Oczywiście odblokowany z wgranym romem eu. Wgrałem najnowsze twrp, magiska i zaktualizowałem do hyperos.System jak system idzie sie przyzwyczaić zwłaszcza po przesiadce z Miui 12 na mi8. Ale męczą mnie 2 rzeczy. Poprawka safetynet nie chce się zainstalować mimo postępowania zgodnie z instrukcją. Cały czas pokazuje że jest nowa. I druga rzecz zrobiłem kilka zdjęć i niektóre w momencie kiedy je włącze wyskakują do pulpitu. Włączam jeszcze raz sekunda i znowu pulpit. O co chodzi ? Wie ktoś ?
czarek1212 Posted January 21 Posted January 21 Uwaga po dwóch dniach używania zaczeła "sypać się" galeria Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
abc00 Posted January 21 Posted January 21 U mnie Galeria jak na razie od środy się nie wysypuje, zmiana orientacji, przeglądanie zdjęć, jest ok. Powiadomienia z Gmail przychodzą, może ciut za wolno, ale są. Do tego mam Xiaomi Smart Band 7 NFC i ustawione odbierane wszystkich powiadomień - na opaskę przychodzą jakieś chińskie krzaki, a na telefonie pusto i nic takiego nie ma...
Maverick1970 Posted January 21 Posted January 21 (edited) Witam Co ciekawe zauważyłem właśnie że tylko wywala z galeri na zdjęciach, przy przeglądaniu filmów nie. Edited January 21 by Maverick1970
Maverick1970 Posted January 22 Posted January 22 20 godzin temu, Maverick1970 napisał(a): Witam Co ciekawe zauważyłem właśnie że tylko wywala z galeri na zdjęciach, przy przeglądaniu filmów nie. Edit: Dziś zauważyłem że z poziomu aparatu można spokojnie przeglądać zdjęcia.
AdrianJarocin Posted January 24 Posted January 24 Mam pytanie. Xiaomi 13 Pro – chcąc przejść z ostatniej wersji stabilnej miui 14.0.28.0.TMBCNXM na nowy stabiny HyperOS OS1.0.4.0.UMBCNXM najpierw muszę zainstalować Hyper OS przez stare TWRP dla androida 13 które mam teraz w telefonie czy odwrotnie (najpierw zaktualizować TWRP do najnowszej wersji a potem zainstalować Hyper OS)?
Kacper Skrzypek Posted January 24 Author Posted January 24 Najpierw ROM, potem TWRP. Jak zainstalujesz nowe TWRP przed ROM-em, to nie zdeszyfrujesz pamięci.
abc00 Posted January 30 Posted January 30 @Kacper Skrzypek w informacji o danej aplikacji jest taki przełącznik "Wstrzymaj aktywność aplikacji, gdy ich nie używasz", niestety po wyłączeniu i ponownym wejściu w informacje o aplikacji, ten przełącznik dalej jest aktywny.
Kacper Skrzypek Posted January 30 Author Posted January 30 3 godziny temu, abc00 napisał(a): @Kacper Skrzypek w informacji o danej aplikacji jest taki przełącznik "Wstrzymaj aktywność aplikacji, gdy ich nie używasz", niestety po wyłączeniu i ponownym wejściu w informacje o aplikacji, ten przełącznik dalej jest aktywny. Musisz dotknąć napisu, a nie przełącznika. Xiaomi to popsuło.
abc00 Posted January 31 Posted January 31 Dzięki za podpowiedź, faktycznie, tak działa, tylko kto by się tego domyślił, sprytne inaczej.
Mateusz Smolarek Posted January 31 Posted January 31 Pomóżcie proszę, zrobiłem aktualizacje przez TWPR. Galeria mi wywala a nie mam pojęcia jak zrobić aktualizacje TRWP. Jak wchodzę ponownie do TRWP starego to nie działa mi dotyk.
Netoper Posted January 31 Posted January 31 Po prostu wgrywasz nowe TWRP w identyczny sposób w jaki instalowałeś obecne.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Mateusz Smolarek Posted January 31 Posted January 31 48 minut temu, Netoper napisał(a): Po prostu wgrywasz nowe TWRP w identyczny sposób w jaki instalowałeś obecne. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Miałem już wgrany TWRP z tradignshenzen. To wiąże się z utratą danych?
Master Posted January 31 Posted January 31 2 minuty temu, Mateusz Smolarek napisał(a): Miałem już wgrany TWRP z tradignshenzen. To wiąże się z utratą danych? nie ... nie stracisz danych - nawet nie wiedziałem że w trading wgrywają twrp ...
Recommended Posts