Jump to content

POCO X6 5G/X6 Pro 5G - dyskusja ogólna, wątek zbiorczy

Recommended Posts

A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, bo nie zalogowałem się jeszcze do konta na nowym telefonie. Chmura Xiaomi działa też ze zdjęciami w ROM-ie TW/ID? Czy też wymusili korzystanie z Google? 

Witam

Właśnie piszę pierwszego posta na tym forum, więc jeszcze raz – „Witam wszystkich forumowiczów”

Do rzeczy…

Po tym jak miałem w posiadaniu Redmi 3s, a potem Redmi 8t, przyszedł czas na wersję POCO X6 PRO. Wersja „bez pro’ pewnie byłaby łatwiejsza.

Korzystałem z poradnika - https://miuipolska.pl/forum/topic/29008-instalacja-xiaomieu-poradnik-ma%C5%82e-faq-stan-aktualny-na-21012023/?tab=comments#comment-388119

Odblokowałem telefon Miunlock.

Ściągnąłem fastboot i adb

Ściągnąłem TWRP https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/ (Duchamp)

Wykupiłem subskrypcję i ROM z https://www.patreon.com/ - OS1.0.16.0.UNLCNXM

Instalacja TWRP – recovery

Próbowałem:

fastboot boot nazwa_pliku.img

fastboot flash recovery nazwa_pliku.img

fastboot flash vendor_boot_ab nazwa_pliku.img

fastboot flash boot_ab nazwa_pliku.img

(parametry vendor_boot i boot we wszystkich odmianach „_a”, „_b”,”_ab”)

Za każdym razem telefon przechodził w tryb „Niekończąca się opowieść” o restartowaniu.

Dobrze, że nie było problemu z wejściem do fastboot-a.

(Przy okazji - wejście do fastboot-a w tym modelu jest poprzez – restart telefonu i jak się pojawi logo „POCO” lub ”REDMI” od razu wciskamy „volume –„ – piszę o tym, bo trochę się męczyłem przy standardowym „power  volume-„)

Ostatecznie ROM zainstalowałem poprzez Fastboot i „first_install_with_data_format” i telefon ożył.

Próbowałem nawet w desperacji w paczce podmienić „vendor_boot.img” na ten z TWRP, ale znowu był tylko restart w kółko.

No i teraz pytanie

Co zrobić aby zainstalować TWRP?

Jednak ostatecznie chciałbym go mieć 😊

Edited by Black75

• 3 weeks later...

Serwus. ROM TW działa jak marzenie, ale pojawił się problem - nie wysyłają się MMS-y. Spotkaliście się z tematem? Ściągnąłem konfigurację dla Redmi Note 13 Pro 5G ze strony Play, ale bez zmian.

• 2 weeks later...

Witajcie,mam problem z zainstalowaniem twrp w poco x6,nie wiem o co chodzi z tym adb,

1. Pobierz i rozpakuj w dowolnym katalogu na komputerze ADB/Fastboot Platform Tools (pakiet dla Windows)
  2. Przejdź do rozpakowanego katalogu
  3. Kliknij prawym przyciskiem myszy w wolne pole Eksploratora Windows i wybierz “Uruchom w Terminalu”

U mnie w pkt3 nie wyświetla się uruchom w terminalu,jak to ogryźć,podpowie ktoś. Mam windows 10.

Edited by ohara

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...