kaponisko Posted August 11 Share Posted August 11 A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, bo nie zalogowałem się jeszcze do konta na nowym telefonie. Chmura Xiaomi działa też ze zdjęciami w ROM-ie TW/ID? Czy też wymusili korzystanie z Google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 11 Author Share Posted August 11 Nowsze globalne wersje Galerii mają wyciętą synchronizację, więc prawdopodobnie nie pójdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black75 Posted August 12 Share Posted August 12 (edited) Witam Właśnie piszę pierwszego posta na tym forum, więc jeszcze raz – „Witam wszystkich forumowiczów” Do rzeczy… Po tym jak miałem w posiadaniu Redmi 3s, a potem Redmi 8t, przyszedł czas na wersję POCO X6 PRO. Wersja „bez pro’ pewnie byłaby łatwiejsza. Korzystałem z poradnika - https://miuipolska.pl/forum/topic/29008-instalacja-xiaomieu-poradnik-ma%C5%82e-faq-stan-aktualny-na-21012023/?tab=comments#comment-388119 Odblokowałem telefon Miunlock. Ściągnąłem fastboot i adb Ściągnąłem TWRP https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/ (Duchamp) Wykupiłem subskrypcję i ROM z https://www.patreon.com/ - OS1.0.16.0.UNLCNXM Instalacja TWRP – recovery Próbowałem: fastboot boot nazwa_pliku.img fastboot flash recovery nazwa_pliku.img fastboot flash vendor_boot_ab nazwa_pliku.img fastboot flash boot_ab nazwa_pliku.img (parametry vendor_boot i boot we wszystkich odmianach „_a”, „_b”,”_ab”) Za każdym razem telefon przechodził w tryb „Niekończąca się opowieść” o restartowaniu. Dobrze, że nie było problemu z wejściem do fastboot-a. (Przy okazji - wejście do fastboot-a w tym modelu jest poprzez – restart telefonu i jak się pojawi logo „POCO” lub ”REDMI” od razu wciskamy „volume –„ – piszę o tym, bo trochę się męczyłem przy standardowym „power volume-„) Ostatecznie ROM zainstalowałem poprzez Fastboot i „first_install_with_data_format” i telefon ożył. Próbowałem nawet w desperacji w paczce podmienić „vendor_boot.img” na ten z TWRP, ale znowu był tylko restart w kółko. No i teraz pytanie Co zrobić aby zainstalować TWRP? Jednak ostatecznie chciałbym go mieć 😊 Edited August 12 by Black75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 12 Author Share Posted August 12 Z tego co wiem nie ma żadnego sensownego TWRP dla X6 Pro. Mediateki pod tym względem generalnie są dość problematyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black75 Posted August 12 Share Posted August 12 Myślałem, że jak będzie "duchamp" to będzie działać. Znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=QDvvcrewSWE - koleś instaluje na POCO i na jednej z klatek filmu widać "Device name: POCO X6 PRO", ale skąd on ma ten TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaponisko Posted August 28 Share Posted August 28 Serwus. ROM TW działa jak marzenie, ale pojawił się problem - nie wysyłają się MMS-y. Spotkaliście się z tematem? Ściągnąłem konfigurację dla Redmi Note 13 Pro 5G ze strony Play, ale bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted September 11 Share Posted September 11 (edited) Witajcie,mam problem z zainstalowaniem twrp w poco x6,nie wiem o co chodzi z tym adb, Pobierz i rozpakuj w dowolnym katalogu na komputerze ADB/Fastboot Platform Tools (pakiet dla Windows) Przejdź do rozpakowanego katalogu Kliknij prawym przyciskiem myszy w wolne pole Eksploratora Windows i wybierz “Uruchom w Terminalu” U mnie w pkt3 nie wyświetla się uruchom w terminalu,jak to ogryźć,podpowie ktoś. Mam windows 10. Edited September 11 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 11 Author Share Posted September 11 Win+Shift+prawy przycisk myszy w eksploratorze > będziesz mieć Uruchom PowerShell. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejta Posted September 22 Share Posted September 22 Dzisiaj po zmianie regionu na UK aktualizacja do wersji 1.0.11.0.UNLEUXM (pakiet bezpieczeństwa z sierpnia 2024). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszard.p1 Posted September 22 Share Posted September 22 Dzięki. Zainstalowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted October 15 Share Posted October 15 Nowa aktualizacja region Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
dande Posted October 16 Share Posted October 16 Po tej aktualizacji wszystko OK? Po poprzedniej telefon mi się rozsypał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted October 16 Share Posted October 16 Na poprzedniej nie miałem żadnych problemów i na tej też wszystko śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszard.p1 Posted October 16 Share Posted October 16 Potwierdzam, na poprzedniej i obecnej aktualizacji bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts