Filip Frontczak Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 (edited) witam mam pytanie dotyczące gwarancji ,chciałem wgrać custom rom i classic 168h i odblokowaiłem bootloader i wgrałem twrp i custom roma i wszystko pięknie ale ten rom i nie mi podobał i wgrałem inny rom i ten podoba i klasyczne magisk + SafetyNet i konfigurację gpay i piszę ze mam włączyć nfc a tu nie da się włączyć nfc to myślę wina roma i wgrałem inny rom i to samo to myślę wgram rom official global i miflash .tar wszystko pięknie tu tez nie da się włączyć to myślę może eea wgram i to samo na eea i potem spróbowałem kilka 15/20 razy z official i custom romy i nic (to samo) i szukałem informacji jak to naprawić ale nic nie ma i juz nie mam pomysłu 💡 przed odblokowaniem bootloadera nfc działało a po nie i teraz wgrałem eea i zablokowałem bootloadera i o to pytanie nie będzie problemu z wysłaniem telefonu na gwarancje aby naprawić nfc? jak byl po bootloaderu bo nfc dla mnie jest ważne ps tez wgrałem kilka twrpów/orangefox telefon: xiaomi redmi note 12 4g 4/64gb topaz 23021raa2y Edited January 10, 2024 by Filip Frontczak tagi
Netoper Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Samo Xiaomi (producent) zezwala na odblokowanie BL. A ty masz obecnie i wgrany oficjalny rom i zablokowany BL, Wejdź jeszcze w menu serwisowe/testowe i zobacz/sprawdź co tam będzie z testem NFC.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Filip Frontczak Posted January 10, 2024 Author Posted January 10, 2024 (edited) 8 godzin temu, Netoper napisał(a): Samo Xiaomi (producent) zezwala na odblokowanie BL. A ty masz obecnie i wgrany oficjalny rom i zablokowany BL, Wejdź jeszcze w menu serwisowe/testowe i zobacz/sprawdź co tam będzie z testem NFC. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka please put the card near he nfc chip on the back of the device jest w trybie Diagnostyki(umieściłem kartę w pobliżu NFC i nie działa ), czyli moge na luzie wysłać na gwarancję? Edited January 10, 2024 by Filip Frontczak
Netoper Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Si senior Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Filip Frontczak Posted January 10, 2024 Author Posted January 10, 2024 15 minut temu, Netoper napisał(a): Si senior Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka no i git ,to prosto do serwisu czy do sklepu (xkom)? i mam napisać że był po bootloaderie czy tylko ze nfc nie działa ?
FromWP Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 24 minuty temu, Filip Frontczak napisał(a): prosto do serwisu Tak będzie najszybciej. Dzwonisz, przysyłają kuriera na swój koszt jak naprawa gwarancyjna. Mów tylko o nfc. Nie dociekają czy bl był odblokowany.
Filip Frontczak Posted January 10, 2024 Author Posted January 10, 2024 19 minut temu, FromWP napisał(a): Tak będzie najszybciej. Dzwonisz, przysyłają kuriera na swój koszt jak naprawa gwarancyjna. Mów tylko o nfc. Nie dociekają czy bl był odblokowany. kurde Dzwonić tak nie bardzo bo mam wade wymowy a to ten ccsonline i sbe? to może napiszę malia
brawo Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 To po co ci telefon skoro z niego nie dzwonisz?
Filip Frontczak Posted January 10, 2024 Author Posted January 10, 2024 10 minut temu, brawo napisał(a): To po co ci telefon skoro z niego nie dzwonisz? a ci po co kość ogonowa jak nie masz ogona
brawo Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Kupiłem ją? Poza tym dlatego ją mam, bo nie mam ogona.
FromWP Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 31 minut temu, Filip Frontczak napisał(a): ten ccsonline Ja ze dwa razy z ccs korzystałem. Bez problemów
Recommended Posts