Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

witam mam pytanie dotyczące gwarancji ,chciałem wgrać custom rom i classic 168h i odblokowaiłem bootloader i wgrałem twrp i  custom roma i wszystko pięknie ale ten rom i nie mi podobał i wgrałem inny rom i ten podoba i klasyczne magisk + SafetyNet i konfigurację gpay i piszę ze mam włączyć nfc a tu nie da się włączyć nfc to myślę wina roma  i wgrałem inny rom i to samo to myślę wgram rom official global i miflash .tar wszystko pięknie tu tez nie da się włączyć to myślę może eea wgram i to samo na eea i potem spróbowałem kilka 15/20 razy z official i custom romy i nic (to samo) i szukałem informacji  jak to naprawić ale nic nie ma i juz nie mam pomysłu 💡 przed odblokowaniem bootloadera nfc działało a po nie i teraz wgrałem eea i zablokowałem bootloadera i o to pytanie nie będzie problemu z wysłaniem telefonu na gwarancje aby naprawić nfc?  jak byl po bootloaderu bo nfc dla mnie jest ważne 

ps tez wgrałem kilka twrpów/orangefox

telefon:

xiaomi redmi note 12 4g 4/64gb

topaz

23021raa2y 

Screenshot_2024-01-04-18-13-31-721_com.android.settings.jpg

Screenshot_2024-01-04-18-16-01-003_com.android.settings.jpg

Edited by Filip Frontczak
tagi
Posted

Samo Xiaomi (producent) zezwala na odblokowanie BL. A ty masz obecnie i wgrany oficjalny rom i zablokowany BL,
Wejdź jeszcze w menu serwisowe/testowe i zobacz/sprawdź co tam będzie z testem NFC.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
8 godzin temu, Netoper napisał(a):

Samo Xiaomi (producent) zezwala na odblokowanie BL. A ty masz obecnie i wgrany oficjalny rom i zablokowany BL,
Wejdź jeszcze w menu serwisowe/testowe i zobacz/sprawdź co tam będzie z testem NFC.

please put the card near he nfc chip on the back of the device jest w trybie Diagnostyki(umieściłem kartę w pobliżu  NFC i nie działa ), czyli moge na luzie wysłać na gwarancję? 

Edited by Filip Frontczak
Posted
15 minut temu, Netoper napisał(a):

Si senior emoji3.png

no i git ,to prosto do serwisu czy do sklepu (xkom)? i mam napisać że był po bootloaderie czy tylko ze nfc nie działa ?

Posted
24 minuty temu, Filip Frontczak napisał(a):

prosto do serwisu

Tak będzie najszybciej. Dzwonisz, przysyłają kuriera na swój koszt jak naprawa gwarancyjna. Mów tylko o nfc. Nie dociekają czy bl był odblokowany.

Posted
19 minut temu, FromWP napisał(a):

Tak będzie najszybciej. Dzwonisz, przysyłają kuriera na swój koszt jak naprawa gwarancyjna. Mów tylko o nfc. Nie dociekają czy bl był odblokowany.

kurde Dzwonić tak nie bardzo bo mam wade wymowy a to ten ccsonline i sbe? to może napiszę malia

Posted
31 minut temu, Filip Frontczak napisał(a):

ten ccsonline 

Ja ze dwa razy z ccs korzystałem. Bez problemów