Jump to content

Jak zainstalować Magiska z Play Integrity Fix, aby uruchomić płatności Portfelem Google?

ZduneX25

Recommended Posts

@ZForum do tej pory do wersji 13.9 twórca tego fixa dodawał działający fingerprint dzięki któremu na telefonie z odblokowanym bootloaderem wszystko działało. Niestety wiązało się to z tym że wszyscy którzy z tego modułu korzystali mieli ten sam fingerprint i po krótkim czasie google go banowalo.

Od wersji 14.0 trzeba w internecie znaleźć oryginalny rom do jakiegoś starszego telefonu, wyciągnąć z niego fingerprint i wrzucić na swój telefon. Wtedy mając odblokowany bootloader i np Xiaomi.eu wszystko działa jak należy bo cały internet nie ma tego samego odcisku jak wcześniej i nie zostaje on zbanowany. 

Instrukcja jak to zrobić jest na forum XDA. Kilka postów wyżej masz link do instrukcji :)

45 minut temu, adi997 napisał(a):

U mnie sposób z modyfikacją pif.json nie zadziałał, zrobiłem wszystko według instrukcji. Rom co prawda LineageOS nightly. Użyłem nawet fingerprinta z ostatniego global roma do mi mixa 2s.

Musisz próbować kilka różnych odcisków i w końcu jakiś zadziała.

Po co się męczyć, wgrać ROM Global Taiwan lub Indonesia poprzez MiFlash i po kłopocie. Apka dialer i sms od xiaomi, nagrywanie rozmów, działające płatności google i wszystko po polsku. Śmiga aż miło :) 

Edited by czeci

35 minut temu, czeci napisał(a):

Po co się męczyć, wgrać ROM Global Taiwan lub Indonesia poprzez MiFlash i po kłopocie. Apka dialer i sms od xiaomi, nagrywanie rozmów, działające płatności google i wszystko po polsku. Śmiga aż miło :) 

xiaomi.eu to nie tylko kwestia apki dialera i sms, to trochę więcej udogodnień

poza tym nie każdy chce tracić wszystkie dane z telefonu i wgrywać na nowo

Tak, tylko zaktualizowałem bo nie ogarniam tego odcisku... Już mam gdzieś ten portfel.. bardziej mnie drażni to że aplikacja bankowa nie chce mi się uruchomić. Wywala błąd jak w załączniku. Wczoraj jeszcze działała.36830652f3eff62014fecc95aa857310.jpg

Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka

Nie do końca się z tym zgodzę bo bez magiska i fixa nie działały mi wszystkie aplikacje bankowe, nawet aplikacja MacDonaldsa. Teraz nie działa tylko jedna aplikacja bankowa a reszta śmiga. Jakaś zrozumiała instrukcja podmiany odcisku by się przydała.

@marekneo a to nie jest tak, że odcisk czy tam certyfikat urządzenia jest sprawdzany co ileś tam? Może jutro reszta aplikacji przestanie działać bo jeszcze teraz "pamiętają" odcisk, który działał. 

Instrukcja jak podmienić odcisk jest na XDA a konkretny link ktoś wkleił w tym temacie.

Hej. Zrobiłem tą metodą podmiany pliku pif.json i telefon przeszedł test, w sklepie Play mam certyfikat urządzenia, a w Portfelu Google skutecznie dodałem kartę. Jeżeli będzie działać do końca tygodnia to dam znać i opiszę co i jak. Wykorzystałem oryginalny rom od pierwszego lepszego Samsunga.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Hej. Zrobiłem tą metodą podmiany pliku pif.json i telefon przeszedł test, w sklepie Play mam certyfikat urządzenia, a w Portfelu Google skutecznie dodałem kartę. Jeżeli będzie działać do końca tygodnia to dam znać i opiszę co i jak. Wykorzystałem oryginalny rom od pierwszego lepszego Samsunga.

Czekam więc na info.

W dniu 4.12.2023 o 13:20, martinii napisał(a):

Możesz zrobić jakąś łopatologiczną instrukcję...? Nie każdy jest biegły jak to pogryźć. Nie chodzi o konkretny ROM ale...

1. Ściągasz ROM.

2. Rozpakowujesz.

3. Szukasz pliku "X"

4. Pobierasz dane.

5. W swoim telefonie edytujesz plik...

Zrobię, zrobię ale w piątek, ok? Miejmy pewność że to działa. Bo na razie działa - dzisiaj także płaciłem bez problemu. Co więcej - nawet modułu PIF nie aktualizuę (mam 13.9).

Stan na dzisiaj u mnie jest taki, że Integrity Checker wskazuje ze wszystko jest ok (basic integrity - passed, cts profile match - passed, Play Integrity - MEETS_DEVICE_INTEGRITY), aplikacja portfela nie wywala komunikatu o roocie a mimo to nie mogłem dzisiaj ani razu zapłacić w sklepie, pokazywał sie tylko w kółko napis "Spróbuj ponownie"...

Cytując klasyka - "Juz mam dosyć tej kur**".

Jeśli Google będzie tak zawzięcie walczyć z custom romami jak w ostatnich miesiącach to coraz bardziej zastanawiam się nad wymianą telefonu i nie rootowanie go 😕

Edited by adi997

U mnie natomiast kolejna płatność przeszła przed chwilą. Także wydaje się że jest OK.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

U mnie tak samo przeszły normalnie płatności.
Jest OK

Wysłane z mojego telefoniku przy użyciu Tapatalka

Po co wymiana telefonu   adi997   Pan Kacper Skrzypek  codziennie, czy co drugi dzień wrzuca apkę, która to naprawia, na mojej 13 mogę to robić cały rok. To jest z całym działaniem 1 minuta i kliknięcie apk. Pozostaje się tylko cieszyć, że ktoś o tym myśli, a nie olewa. Może Google w końcu przestanie, choć znając ich tyle lat, wątpię. Ale odkąd mam pierwszego kompa, a to będzie  prawie 30 lat, zawsze byli hakerzy, programiści, informatycy, którzy poprawiali błędy, czy też czystą złośliwość po prostu wielkich korporacji. I zawsze tak będzie, bo zabezpieczenia są po to, żeby je łamać, tym bardziej że nikt na tym nie traci. Sorry za pogrubienie laptop się zbiesił i nie dało się tego wyłączyć.

XiaomiEUModule_2023.12.05.apk

Generalnie wystarczyło w moim przypadku usunąć i dodać ponownie formę płatności do portflea GPay, nic więcej (play integrity fix 14.2). Nie wiem tylko jaką metode wykrywania roota ma mObywatel, nie jestem w stanie odpalić tylko tej aplikacji. Jest ukryta w denylist, usuwałem jej dane, przeinstalowałem i krzyczy cały czas o roocie.