ZduneX25 Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 Jak zainstalować Magiska z Play Integrity Fix, aby uruchomić płatności Portfelem Google?Czytaj dalej > Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matysek Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 Dzięki za poradnik. Mam szybkie pytanko. Czy zamiast tego: Cytat Wyczyść dane aplikacji: Usługi Google Play, Sklep Google Play, Portfel Google, Google Services Framework. można użyć poniższej komendy w fastboot: fastboot erase cache Chodzi mi o to, czy wówczas wyczyści to jednorazowo cache wszystkich apek (w tym tych z poradnika)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 18, 2023 Share Posted November 18, 2023 To niemal na pewno nie jest to samo, tzn. taka komenda nie wyczyści cache aplikacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted November 19, 2023 Share Posted November 19, 2023 Z ciekawości sprawdziłem na ostatniej rozwojowej 23.10.15 dla cupid, ale jednak trzeba czekać na nowy rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 No to tak, moje spostrzeżenia są następujące: cała procedura poszła w/g instrukcji bez problemu, płatności GP skonfigurowane, karta dodana. Co do aplikacji to jedynie iPKO straciła możliwość logowania się palcem, nie można w niej skonfigurować płatności bezprzewodowych, ani kartą ani blokiem.Pytanie moje jest takie: teraz jakbym chciał wrócić do stanu poprzedniego to wystarczy użyć opcji odinstaluj magisk czy jeszcze coś innego trzeba zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 39 minut temu, dzanas69 napisał(a): teraz jakbym chciał wrócić do stanu poprzedniego to wystarczy użyć opcji odinstaluj magisk czy jeszcze coś innego trzeba zrobić? Jeśli nie chcesz mieć Magiska, to wystarczy nacisnąć Odinstaluj Magisk. Wtedy będziesz miał tak jak jest domyślnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Ok, dzięki za info, w sumie też znalazłem to info, ale dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 A co z Redmi Note 9pro na wersji 14.03 ??Czy wszystko okej według poradnika ??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaU mnie nie działa . Zrobiłam wszystkie kroki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Na Lisa XIAOMI 11 LITE 5G NE nie działa instalacja krok po kroku nie przechodzi Play Integrity jak chcę zmienić na rom rozwojowy jako update po fastboot to strace dane i czy bedzię działać płatność na tym ostatnim romie 22.10.26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Przy wpisywaniu fastboot devices otrzymuję komunikat jak na załączonym screenie. Co jest nie tak, że nie wykrywa telefonu, skoro za każdym poprzednim razem telefon aktualizowalem telefon przez fastboot z gotowej paczki z romem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
graark Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 @Olek619 tak wpisz: .\fastboot devices 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Albo zrób to w cmd/terminalu otwierając jako admin. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pl_shibby Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 jest prostszy sposób instalacji Magiska niiż pokazuje to tutorial, bez potrzeby używania PCta i trybu Fastboot. Co więcej jest to oficjalny sposób opisany na stronie magiskmanager.com czyli: 1) ściągamy paczkę i instalujemy APK 2) zmieniamy rozszerzenie pliku z APK na ZIP, przechodzimy do TWRP i instalujemy ZIPa 3) jeżeli po włączeniu telefonu apka mimo wszystko wywali że musi ponownie zainstalować magiska to dajemy już instalację bezpośrednią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 magiskmanager.com NIE JEST oficjalną stroną Magiska. Sposób z TWRP jest oficjalnie przestarzały: https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html#custom-recovery, stąd skasowałem go z poradnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZForum Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 (edited) Pytanie, Udało się wgrać Magisk 26.4 na Mi 9 lite... i działa...? Bo mi się nie udało ... Nie znam się na telefonach... ale staram się przekopać przez temat. Mam działającą ostatnią dostępną wersję xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_V12.5.5.0.RFCCNXM_v12-11oraz Magisk 25.2 i nie łapię jak wgrać 26.X Z ROM wyodrębniłem boot.img Patrząc na poradnik: Wybierz i załataj plik Wskazuję mój boot.img Następuje patch i dalej nie rozumiem... Co z tym nowym plikiem zrobić i jak go wgrać..? Bo nagle poradnik odnosi się do TWRP o którym nic wcześniej nie było. Edited November 28, 2023 by ZForum Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 Ja mam mi 9T z Magiskiem 26.3. Działa. Po spachowaniu tworzy Ci się nowy plik. I ten nowy plik instalujesz spod TWRP. Kolejność jest prosta:1. Z oryginalnego romu wydobywasz plik boot.img2. Z Magiska wybierasz opcje instalacji polegającą na łataniu pliku i wskazujesz boot.img z kroku nr 13. Łatanie polega na modyfikacji oryginalnego pliku boot.img i proces ten w Magisku kończy się wygenerowaniem nowego pliku pod losową nazwą. 4. Przechodzisz do TWRP i tam dokonujesz instalacji modyfikowanego pliku. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 Ja mam mi 9T z Magiskiem 26.3. Działa. Po spachowaniu tworzy Ci się nowy plik. I ten nowy plik instalujesz spod TWRP. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu TapatalkaMożesz podesłać linka pod działające twrp? W sensie mam Redmi Note 9 pro. Ale żaden twrp nie chce działać. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 Pobrałem z oficjalnej strony dla mojego modelu telefonu. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Dzisiaj zaczęło mi wywalać płatności, mimo że działały po ogarnięciu magiska zgodnie z poradnikiem... Znowu coś google odwaliło? Będziemy się tak przepychać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Tak, znowu Google grzebie. Od godziny jest nowa wersja PlayIntegrityFix, możesz zobaczyć czy działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak, znowu Google grzebie. Od godziny jest nowa wersja PlayIntegrityFix, możesz zobaczyć czy działa. Jak rozumiem wystarczy instalacja samego modułu, nie trzeba "odświeżać" reszty kroków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Tak, ewentualnie jeszcze wyczyścić dane apek Google'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Jak rozumiem wystarczy instalacja samego modułu, nie trzeba "odświeżać" reszty kroków?Działa ??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 U mnie działa aktualizacja modułu, nic więcej nie robię ( ciekawe jak długo będzie działać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 5 godzin temu, MariiFit napisał(a): Działa ?? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Jak wyżej, tzn. nie miałem okazji zapłacić, ale integrity check znowu 2/3 zielone Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZForum Posted November 30, 2023 Share Posted November 30, 2023 Karta z "walniętym" portfelem blokuje portfel od razu po uruchomieniu. Jak nie ma dziwnych komunikatów to powinno działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Czyżby za jakiś czas pojawiły się następne problemy z oszukiwaniem Play IntegrityFix? Otóż tutaj https://t.me/playintegrityfix/16593 jest informacja, jakoby niedługo miało się zakończyć wydawanie następnych wersji modułu PIF takich jakie są teraz, tutaj: https://xdaforums.com/t/module-play-integrity-fix-safetynet-fix.4607985/post-89189572 jest opisane co i w jaki sposób trzeba będzie robić ( samemu , o ile dobrze rozumiem ), a tutaj: https://xdaforums.com/t/module-play-integrity-fix-safetynet-fix.4607985/post-89189970 jest opisane działanie jakiegoś urządzenia do testowania odcisków.palców. Czy , jeżeli to się potwierdzi, czy będzie łopatologiczna instrukcja dla chętnych, którzy chcieliby się w to bawić? Bo prawdę mówiąc, to chyba będzie to trochę skomplikowane dla zwykłych użytkowników, którzy nie mają pojęcia o takich technicznych sprawach i trzeba będzie chyba myśleć o powrocie na wersję global Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Powiedzcie proszę czy warto zabierać się do tego ?Czy to już naprawdę koniec Play integrity fix? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Niestety większość osób na XDA jest zgodna, że wydawanie jednego fixa dla wszystkich kończy się tym, że Google zaraz go banuje. Próbowałem zgodnie z tym co tam piszą zrobić swojego własnego dla Mi9, ale nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Ja chyba, jezeli to się potwierdzi a będzie jakieś skomplikowane to wracam na global, może indonesja lub tajwan Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 (edited) Nie jest to bardzo trudne, ale sporo kombinacji Edited December 1, 2023 by mates21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 No i sprawa się rypła,portfel padl Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Mi się udało zapłacić jednak. A tylko jedno na zielono Wysłane z mojego telefoniku przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZForum Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 W dniu 1.12.2023 o 11:55, mates21 napisał(a): Nie jest to bardzo trudne, ale sporo kombinacji Możesz "powiedzieć" coś więcej... Zaczyna mnie irytować wieczna zabawa z wielkim "G". Podmiana nazwy pliku nie działa... I najważniejsze co z Bootloaderem? Musi być odblokownay...? Bo jak tak to nic nie zmienia bo z płatnościami i tak będzie problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
efazeti Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 trzeba samemu znaleźć działający fingerprint ludzie nie chcą podawać konkretów bo jeśli dużo osób będzie miało ten sam fingerprint to google może go zablokować i zabawa od nowa a fingerprinta można wygrzebać z różnych romów do różnych telefonów, których pełno w necie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts