Jump to content

Jak zainstalować Magiska z Play Integrity Fix, aby uruchomić płatności Portfelem Google?

ZduneX25

Recommended Posts

Dzięki za poradnik.

Mam szybkie pytanko.

Czy zamiast tego:

Cytat
  • Wyczyść dane aplikacji: Usługi Google Play, Sklep Google Play, Portfel Google, Google Services Framework.

można użyć poniższej komendy w fastboot:

fastboot erase cache

Chodzi mi o to, czy wówczas wyczyści to jednorazowo cache wszystkich apek (w tym tych z poradnika)?

No to tak, moje spostrzeżenia są następujące: cała procedura poszła w/g instrukcji bez problemu, płatności GP skonfigurowane, karta dodana. Co do aplikacji to jedynie iPKO straciła możliwość logowania się palcem, nie można w niej skonfigurować płatności bezprzewodowych, ani kartą ani blokiem.Pytanie moje jest takie: teraz jakbym chciał wrócić do stanu poprzedniego to wystarczy użyć opcji odinstaluj magisk czy jeszcze coś innego trzeba zrobić?

39 minut temu, dzanas69 napisał(a):

teraz jakbym chciał wrócić do stanu poprzedniego to wystarczy użyć opcji odinstaluj magisk czy jeszcze coś innego trzeba zrobić?

Jeśli nie chcesz mieć Magiska, to wystarczy nacisnąć Odinstaluj Magisk. Wtedy będziesz miał tak jak jest domyślnie.

jest prostszy sposób instalacji Magiska niiż pokazuje to tutorial, bez potrzeby używania PCta i trybu Fastboot. Co więcej jest to oficjalny sposób opisany na stronie magiskmanager.com czyli:

1) ściągamy paczkę i instalujemy APK

2) zmieniamy rozszerzenie pliku z APK na ZIP, przechodzimy do TWRP i instalujemy ZIPa

3) jeżeli po włączeniu telefonu apka mimo wszystko wywali że musi ponownie zainstalować magiska to dajemy już instalację bezpośrednią

Pytanie,

Udało się wgrać Magisk 26.4 na Mi 9 lite... i działa...? Bo mi się nie udało ... :-(

Nie znam się na telefonach... ale staram się przekopać przez temat.

Mam działającą ostatnią dostępną wersję xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_V12.5.5.0.RFCCNXM_v12-11oraz Magisk 25.2 i nie łapię jak wgrać 26.X

Z ROM wyodrębniłem boot.img

Patrząc na poradnik:

Wybierz i załataj plik

Wskazuję mój boot.img

Następuje patch i dalej nie rozumiem... Co z tym nowym plikiem zrobić i jak go wgrać..? Bo nagle poradnik odnosi się do TWRP o którym nic wcześniej nie było.

Edited by ZForum

Ja mam mi 9T z Magiskiem 26.3. Działa.

Po spachowaniu tworzy Ci się nowy plik. I ten nowy plik instalujesz spod TWRP. Kolejność jest prosta:
1. Z oryginalnego romu wydobywasz plik boot.img
2. Z Magiska wybierasz opcje instalacji polegającą na łataniu pliku i wskazujesz boot.img z kroku nr 1
3. Łatanie polega na modyfikacji oryginalnego pliku boot.img i proces ten w Magisku kończy się wygenerowaniem nowego pliku pod losową nazwą.
4. Przechodzisz do TWRP i tam dokonujesz instalacji modyfikowanego pliku.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Ja mam mi 9T z Magiskiem 26.3. Działa.

Po spachowaniu tworzy Ci się nowy plik. I ten nowy plik instalujesz spod TWRP.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Możesz podesłać linka pod działające twrp? W sensie mam Redmi Note 9 pro. Ale żaden twrp nie chce działać.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tak, znowu Google grzebie. Od godziny jest nowa wersja PlayIntegrityFix, możesz zobaczyć czy działa.

Jak rozumiem wystarczy instalacja samego modułu, nie trzeba "odświeżać" reszty kroków?

Czyżby za jakiś czas pojawiły się następne problemy z oszukiwaniem Play IntegrityFix? Otóż tutaj https://t.me/playintegrityfix/16593 jest informacja, jakoby niedługo miało się zakończyć wydawanie następnych wersji modułu PIF takich jakie są teraz, tutaj: https://xdaforums.com/t/module-play-integrity-fix-safetynet-fix.4607985/post-89189572 jest opisane co i w jaki sposób trzeba będzie robić ( samemu , o ile dobrze rozumiem ), a tutaj: https://xdaforums.com/t/module-play-integrity-fix-safetynet-fix.4607985/post-89189970 jest opisane działanie jakiegoś urządzenia do testowania odcisków.palców. Czy , jeżeli to się potwierdzi, czy będzie łopatologiczna instrukcja dla chętnych, którzy chcieliby się w to bawić? Bo prawdę mówiąc, to chyba będzie to trochę skomplikowane dla zwykłych użytkowników, którzy nie mają pojęcia o takich technicznych sprawach i trzeba będzie chyba myśleć o powrocie na wersję global

W dniu 1.12.2023 o 11:55, mates21 napisał(a):

Nie jest to bardzo trudne, ale sporo kombinacji

Możesz "powiedzieć" coś więcej... Zaczyna mnie irytować wieczna zabawa z wielkim "G".
Podmiana nazwy pliku nie działa...
I najważniejsze co z Bootloaderem? Musi być odblokownay...? Bo jak tak to nic nie zmienia bo z płatnościami i tak będzie problem.

trzeba samemu znaleźć działający fingerprint

ludzie nie chcą podawać konkretów bo jeśli dużo osób będzie miało ten sam fingerprint to google może go zablokować i zabawa od nowa

a fingerprinta można wygrzebać z różnych romów do różnych telefonów, których pełno w necie