Meseq Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Witam, mam pewien problem, nie działa mi portfel, a co za tym idzie płatności zbliżeniowe. Wyświetla komunikat że telefon nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Czy ktoś wie jak to naprawić? Dodam iż portfel był usuwany i instalowany na nowo, tak samo jak aplikacja banku. Z samej aplikacji nie moge zrobić płatności gdyż od razu uruchamia się portfel z w/w informacją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 59 minut temu, Meseq napisał(a): Witam, mam pewien problem, nie działa mi portfel, a co za tym idzie płatności zbliżeniowe. Wyświetla komunikat że telefon nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Czy ktoś wie jak to naprawić? Dodam iż portfel był usuwany i instalowany na nowo, tak samo jak aplikacja banku. Z samej aplikacji nie moge zrobić płatności gdyż od razu uruchamia się portfel z w/w informacją poczytaj dział aktualności ... zakładanie nowych tematów w tej samej sprawie gdzie już jest ich założonych kilkanaście nic tu nie poprawi w sytuacji jaka jest ... to Google miesza w ustawieniach ... był rebuild Romów w wersji stabilnych i było to poprawione ... niestety do niedawna ... trzeba zaczekać po prostu i zobaczyć co wymyśli w temacie ekipa Xiaomi eu ... może będzie znowu reupload romów ... a może to poważniejszy temat i na fixa trza będzie zaczekać ... ja nie korzystam po prostu na razie z portfela Googla - ustawiłem sobie zbliżeniowe w apce bankowej na blika i wszystko działa ... na GP świat się na szczęście nie kończy 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Otóż to, popieram - odpuść sobie na jakiś czas Google Pay, płac zbliżeniowo innymi formami płatności zbliżeniowych, na szczęście działają 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 troszkę aktualnego info jakby ktoś przeoczył ... https://miuipolska.pl/zmiany-w-platnosciach-portfelem-google-na-xiaomi-eu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted May 17 Share Posted May 17 16 Kwiecień 2024 - google pay na hyperos wysiadło całkowicie, płatności nie przechodzą. Do tej pory wszystko działało na automacie bez magiska i rootowania. Dzisiaj 17 kwiecień 2024 zainstalowałem najświeższy PlayIntegrityFix (PIF) czyli: XiaomiEUModule_2024.05.15.apk ze strony https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ Wygląda na to że płatności googlepay wróciły na swoje miejsce i smartfon przechodzi test playintegrityfix. Nie wiem dlaczego nikt nie pisze tego w aktualnościach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 17 Share Posted May 17 16 minut temu, zagrobelny napisał(a): 16 Kwiecień 2024 - google pay na hyperos wysiadło całkowicie, płatności nie przechodzą. Do tej pory wszystko działało na automacie bez magiska i rootowania. Dzisiaj 17 kwiecień 2024 zainstalowałem najświeższy PlayIntegrityFix (PIF) czyli: XiaomiEUModule_2024.05.15.apk ze strony https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ Wygląda na to że płatności googlepay wróciły na swoje miejsce i smartfon przechodzi test playintegrityfix. Nie wiem dlaczego nikt nie pisze tego w aktualnościach. no właśnie ... i w tym wątku masz przykład tego o czym pisałem w odpowiedzi na inny Twój post 🙃 tu najlepszym rozwiązaniem byłoby żeby po wejściu na forum wyskakiwało okno z tą informacją - na każdym koncie tylko raz - gdzie byłoby info że w przypadku problemów z portfelem google pobieramy i instalujemy fixa - no i link oczywiście do niego na sourceforge czy na serwerze miui polska - w sumie bez znaczenia ... 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 17 Share Posted May 17 Pomyślimy w przyszłości, jak się sytuacja powtórzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 17 Share Posted May 17 (edited) 5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Pomyślimy w przyszłości, jak się sytuacja powtórzy. google raczej nie odpusci patrzac po ich dotychczasowej aktywnosci ale trzeba przynac, ze i tak troche spokoju z tym bylo ... od konca lutego to polowy maja stali bywalcy wiedza o co chodzi ale jest sporo nowych zalogantow na forum wiadomo ze moga miec z tym problem ... to tez trudno ich winic ze sie dopytuja w temacie ... w takim okienku tez mozna by dac informacje ze trzeba poczekac na odswiezenie i to nie zaskakuje od razu - bo zaraz bedzie masa wpisow - wrzucilem fixa i nie dziala ... Edited May 17 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted May 17 Share Posted May 17 (edited) Zróbcie chłopaki z tym porządek aby jakaś przeszkadzająca krótka informacja wyskoczyła każdemu i link skąd pobierać w przyszłości fix na google pay bo dojdzie napewno do tego że będą kolejne kompilacje fixa potrzebne jak porfel odmówi posłuszeństwa. Spędziłem 20 minut szukając linka do fixa po forum .pl i .eu i próbując zrozumieć czego poszukuję i gdzie to jest, po czy napisałem post aby inni nie szukali, a zaglądam na forum raz na kilka miesięcy jeśli dojdzie do jakieś draki w smartfonie. Edited May 17 by zagrobelny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 17 Share Posted May 17 Zrobiłem nowy przypięty wątek w Aktualnościach. Prawdopodobnie zrobimy jeszcze odwołanie do niego na górze działów, aby było to lepiej widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted June 20 Share Posted June 20 W dniu 17.05.2024 o 13:46, zagrobelny napisał(a): 16 Kwiecień 2024 - google pay na hyperos wysiadło całkowicie, płatności nie przechodzą. Do tej pory wszystko działało na automacie bez magiska i rootowania. Dzisiaj 17 kwiecień 2024 zainstalowałem najświeższy PlayIntegrityFix (PIF) czyli: XiaomiEUModule_2024.05.15.apk ze strony https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ Wygląda na to że płatności googlepay wróciły na swoje miejsce i smartfon przechodzi test playintegrityfix. Nie wiem dlaczego nikt nie pisze tego w aktualnościach. U mnie nie działa,dalej wyświetla "tego rządzenia...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 20 Share Posted June 20 37 minut temu, ohara napisał(a): U mnie nie działa,dalej wyświetla "tego rządzenia...... integrity fix jest nowszy niz ten ktory jest tam podany w tym co cytowales ... najnowszy - dzialajacy - jest z 22 maja ... poza tym on zaskakuje po jakims czasie, zeby to przyspieszyc trzeba poczyscic cache uslug googla play i zrestartowac telefon - powinien szybciej zalapac ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted June 21 Share Posted June 21 (edited) Tak,po restarcie działa. A wiecie jak usunąć pasek wyszukiwania google na samym dole ekranu? Edited June 21 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted June 21 Share Posted June 21 Wyłączenie pasku wyszukiwania masz w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted August 16 Share Posted August 16 Dzisiaj jest 16.08.2024, ostatni dostępny na ten dzień google play fix ze źródła: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ z dnia 14.08.2024 NIE DZIAŁA. Czy ktoś wie dlaczego i czy trzeba coś zrobić oprócz restartu smartfona? Czy czyszczenie cache uslug googla play resetujje w smartfonie konto google (mam 3 działające jednocześnie) i trzeba konfigurować na nowo? Jak dotrzeć właściwego cache usług google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 16 Share Posted August 16 (edited) 56 minut temu, zagrobelny napisał(a): Czy czyszczenie cache uslug googla play resetujje w smartfonie konto google Nie. 56 minut temu, zagrobelny napisał(a): Jak dotrzeć właściwego cache usług google? Szukasz w aplikacjach Usługi Google Play. Google zbanowało fingerprint, zobaczymy czy uda się puścić nowy fix. Edited August 16 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 16 Share Posted August 16 1 godzinę temu, zagrobelny napisał(a): Dzisiaj jest 16.08.2024, ostatni dostępny na ten dzień google play fix ze źródła: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ z dnia 14.08.2024 NIE DZIAŁA. Czy ktoś wie dlaczego i czy trzeba coś zrobić oprócz restartu smartfona? Czy czyszczenie cache uslug googla play resetujje w smartfonie konto google (mam 3 działające jednocześnie) i trzeba konfigurować na nowo? Jak dotrzeć właściwego cache usług google? jest już nowy fix z 16tego ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted August 16 Share Posted August 16 I najważniejsze że działa, oby jak najdłużej, Dzięki ekipieI najważniejsze że działa, oby jak najdłużej, Dzięki ekipo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 16 Share Posted August 16 3 godziny temu, dzanas69 napisał(a): I najważniejsze że działa, oby jak najdłużej, Dzięki ekipie niepokojące jest to że tak szybko musiała wyjść kolejna wersja fixa ... oby tam google nie zintesyfikowali walki z nami 🙃 poprzedni fix był jakoś od połowy maja do połowy sierpnia czyli trzy miesiące ... a teraz kolejny wyszedł po dwóch dniach 🙃 no zobaczymy ... oby nie skończyły się tylko ekipie Xiaomi eu te fingerprinty ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts