wojtashbest Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Witam wszystkich. Po zmianie z 14.0.5.0 Global na 14.0.10.0 EU nie działa mi wifi calling. Jest opcja żeby to włączyć, ale ni jak telefon z tego nie korzysta. Abonament w sieci Play. Na oryginalnym Global działało. Jak jest u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Xiaomi 12X ma Snapdragona 870, czyli delikatnie zmienionego 865. U nas na tym procku był problem z VoLTE/VoWiFi, bo Xiaomi w przypadku telefonów z tym procesorem ustawiało specjalną konfigurację w zależności od regionu ROM-u (to nie to samo co region, który możesz zmienić w Ustawieniach). My używamy regionu CN i przez to się to psuło. Możesz zmienić konfigurację modemu na swojego operatora, wtedy VoWiFi będzie działać. Więcej tutaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtashbest Posted November 15, 2023 Author Share Posted November 15, 2023 ooo dziękuję wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 U mnie na Poco F3 nie da się wejść w ustawienia modemu. Wyskakuje komunikat: Parts of operations are prohibited. Please apply to Modem staff forcontrol rights.Rom Global najnowszy.Na Xiaomi EU z voWiFi nie było problemu. Przeszedłem na Global gdy zaczęły się problemy z płatnościami telefonem. To teraz nie działa voWiFi. Zaczynam mieć dość Xiaomi.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts