wieszczu Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 cześć dzisiaj od popoludnia przestało mi działac google pay w telefonie - przy próbie płatności informacja, że twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa google, niestety nie zdążyłem zrobić screena pacjent MIUI xiaomi.eu 14.0.8.0 Stable, safetynet przechodzi na zielono... ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 7 minut temu, wieszczu napisał(a): cześć dzisiaj od popoludnia przestało mi działac google pay w telefonie - przy próbie płatności informacja, że twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa google, niestety nie zdążyłem zrobić screena pacjent MIUI xiaomi.eu 14.0.8.0 Stable, safetynet przechodzi na zielono... ktoś coś? poczytaj to https://miuipolska.pl/problemy-z-platnosciami-google-pay-na-rom-ach-xiaomi-eu/ u mnie też przechodzi safetynet - integrity już nie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieszczu Posted November 9, 2023 Author Share Posted November 9, 2023 temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 Będą reuploady wersji stable, ale to potrwa trochę czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieszczu Posted November 10, 2023 Author Share Posted November 10, 2023 nowy ROM reupload z wczoraj, dalej nie działa, można przyłożyć telefon do terminala, ale zwraca ODMOWA, basic integrity check na PASSED Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 Reupload z wczoraj, jeśli był, nie miał fixa. Ściągnij ROM jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieszczu Posted November 10, 2023 Author Share Posted November 10, 2023 (edited) moze się źle napisało, albo źle wyraziłem, ROM sciagnalem przez aktualizacje, widziałem chyba datę 09/11, teraz na stronie widzę ze ma datę19/10 ogolnie zachowywal sie inaczej niz ostatni jaki mialem, wiec rozumiem, ze to ten z fixem juz device integrity i basic integrity passed Edited November 10, 2023 by wieszczu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 Sprawdź Play Integrity. Jeśli jest tylko MEETS_BASIC_INTEGRITY, to nie masz fixa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieszczu Posted November 10, 2023 Author Share Posted November 10, 2023 meets device integrity i meets basic integrity na ZIELONO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 W takim razie spróbuj wyczyścić dane Portfela i dodać jeszcze raz karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d4rk Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 W dniu 9.11.2023 o 22:43, Kacper Skrzypek napisał(a): Będą reuploady wersji stable, ale to potrwa trochę czasu. A co jeśli mam Poco F3 z softem rozwojowym DEV. Wiadomo nie jest już aktualizowany. Będzie Reupload czy jedynie przejście na wersję Stable? Trochę mi się nie widzi przechodzenie na Stable i format danych. ☹️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Tylko przejście na stable. Na pewno stable ma nowsze poprawki zabezpieczeń niż beta, więc możesz spróbować przejść bez wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 (edited) U mnie nagle przestało działać Gpay na wersji 14.0.7.0. Zaktualizowałem do 14.0.8.0, nadal nie działało. Po wyczyszczeniu danych aplikacji Gpay płatności działają. A już miałem wracać na Globala. Niestety wczoraj płatności zbliżeniowe znów przestały działać Wróciłem na Global. To jednak trochę irytujące gdy przy kasie sklepowej terminal odrzuca płatność. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Edited November 18, 2023 by wojted Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 Po przejściu na Global skończyły się u mnie problemy z płatnościami. Niestety przestało działać VoWiFi. Do ustawień modemu nie można się dostać na tym telefonie. Czy jest szansa, że jak wgram Global Indonezja to VoWiFi zacznie działać? I czy mogę zrobić to bez utraty danych?W tej chwili mam Miui 14.0.8.0 TKHMIXM.Przepraszam, ale dopiero teraz dotarło do mnie, że powinienem pytać o to w innym wątku 🫣Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 Na PocoX3 Indonezja działa zarówno wowifii i volte (przynajmniej u mnie w Plusie.) W ustawienia modemu nie mogę wejść, tak samo jak na fabrycznym romie na EU, Zmiana romu niestety kasuje dane, bo to jest jak w windowsie stawianie systemu.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 Też mam sieć w Plusie. Niestety voWiFi u mnie na Indonezji nie działa. Możę dlatego że jestem w Holandii w roamingu...?Właśnie wróciłem do Polski. Niestety VoWiFi w Polsce również nie działa. Nie ma sposobu, żeby to uruchomić na Globalu w tym telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obcy Posted February 6 Share Posted February 6 Jaki jest status GPay na dzisiaj? Czy wersja stable rozwiązuje problem, czy trzeba coś jeszcze wgrać? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ursusc360 Posted May 6 Share Posted May 6 Poco f3 nie dziala portfel, integrity fix zainstalowany, rom to ostatnie wydanie beta. Jak to zalatac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 6 Share Posted May 6 Zainstalować stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 6 Share Posted May 6 Godzinę temu, Ursusc360 napisał(a): Poco f3 nie dziala portfel, integrity fix zainstalowany, rom to ostatnie wydanie beta. Jak to zalatac? jak masz starsza betę a stable jest datowane później to spokojnie możesz wrzucić jako update ... bez utraty danych i konieczności ponownej konfiguracji ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ursusc360 Posted May 9 Share Posted May 9 (edited) W dniu 6.05.2024 o 15:52, Master napisał(a): jak masz starsza betę a stable jest datowane później to spokojnie możesz wrzucić jako update ... bez utraty danych i konieczności ponownej konfiguracji ... Powinno pomoc na portfel? Edited May 9 by Ursusc360 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 9 Share Posted May 9 Teraz, Ursusc360 napisał(a): Powinno pomoc na portfel? a to trudno powiedzieć ... jeśli stable było w wersji rebuilda pod płatności to pewnie nie ... ale dev beta zawsze są jednak aktualniejsze niż stable i mają różne poprawki ... więc kwestia do rozważenia ... ja tylko z dev beta korzystam i zero problemów z portfelem Googla ... ogólnie do płatności podstawa to fix - moduł inject - ostatni z 29 lutego ... teraz były jakieś updaty portfela ze sklepa Play ale nadal jest ok - komunikat o spełnieniu wymogów bezpieczeństwa jest ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieszczu Posted May 23 Author Share Posted May 23 fix z 22.05.2024, restart telefonu, dalej nie działa, do tej pory zawsze po instalacji najnowszego fixa i restarcie było OK, anyone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 23 Share Posted May 23 10 minut temu, wieszczu napisał(a): fix z 22.05.2024, restart telefonu, dalej nie działa, do tej pory zawsze po instalacji najnowszego fixa i restarcie było OK, anyone? wyczyść jeszcze cache apki portfel i usługi Google Play ... zrób restarta i zarzuc jeszcze raz instalkę fixa ... u mnie wskoczyło ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaubpl Posted August 16 Share Posted August 16 (edited) Czyszczony cache apki portfela i usługi Google Play Restart telefonu Ponownie wgrany Fix Co robić? Edited August 16 by michaubpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 16 Share Posted August 16 daj troszkę czasu dla fixa żeby zadziałał ... powinien zaskoczyć bo już tu pisali załoganci że jest ok ... u mnie też wygląda że zaskoczył ... choć na razie na blika się przerzuciłem bo chyba google znowu zrobiło potwierdzanie wszystkich transakcji co bywa irytujące ... w bliku mam do 100wki bez potwierdzania i jest git 🙃 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaubpl Posted August 16 Share Posted August 16 (edited) Teraz sprawdziłem i widzę, że pojawiła się wersja 2024.08.16 Instaluję Edited August 16 by michaubpl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 16 Share Posted August 16 12 minut temu, michaubpl napisał(a): Teraz sprawdziłem i widzę, że pojawiła się wersja 2024.08.16 Instaluję a wiesz że miałem właśnie do Ciebie napisać że jest nowa wersja i żebyś się upewnił że masz tą aktualna 🙃 uprzedziles mnie dosłownie o minutę ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts