Jump to content

POCO F3 xiaomi.eu nie działa Gpay

wieszczu

Recommended Posts

cześć

dzisiaj od popoludnia przestało mi działac google pay w telefonie - przy próbie płatności informacja, że twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa google, niestety nie zdążyłem zrobić screena

pacjent MIUI xiaomi.eu 14.0.8.0 Stable, safetynet przechodzi na zielono...

ktoś coś?

7 minut temu, wieszczu napisał(a):

cześć

dzisiaj od popoludnia przestało mi działac google pay w telefonie - przy próbie płatności informacja, że twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa google, niestety nie zdążyłem zrobić screena

pacjent MIUI xiaomi.eu 14.0.8.0 Stable, safetynet przechodzi na zielono...

ktoś coś?

poczytaj to

https://miuipolska.pl/problemy-z-platnosciami-google-pay-na-rom-ach-xiaomi-eu/

u mnie też przechodzi safetynet - integrity już nie ...

moze się źle napisało, albo źle wyraziłem, ROM sciagnalem przez aktualizacje, widziałem chyba datę 09/11, teraz na stronie widzę ze ma datę19/10

ogolnie zachowywal sie inaczej niz ostatni jaki mialem, wiec rozumiem, ze to ten z fixem juz

device integrity i basic integrity passed

Edited by wieszczu

W dniu 9.11.2023 o 22:43, Kacper Skrzypek napisał(a):

Będą reuploady wersji stable, ale to potrwa trochę czasu.

A co jeśli mam Poco F3 z softem rozwojowym DEV. Wiadomo nie jest już aktualizowany.

Będzie Reupload czy jedynie przejście na wersję Stable?

Trochę mi się nie widzi przechodzenie na Stable i format danych. ☹️

U mnie nagle przestało działać Gpay na wersji 14.0.7.0. Zaktualizowałem do 14.0.8.0, nadal nie działało. Po wyczyszczeniu danych aplikacji Gpay płatności działają. A już miałem wracać na Globala.
Niestety wczoraj płatności zbliżeniowe znów przestały działać
Wróciłem na Global. To jednak trochę irytujące gdy przy kasie sklepowej terminal odrzuca płatność.

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

Edited by wojted

• 2 weeks later...

Po przejściu na Global skończyły się u mnie problemy z płatnościami. Niestety przestało działać VoWiFi. Do ustawień modemu nie można się dostać na tym telefonie. Czy jest szansa, że jak wgram Global Indonezja to VoWiFi zacznie działać? I czy mogę zrobić to bez utraty danych?
W tej chwili mam Miui 14.0.8.0 TKHMIXM.
Przepraszam, ale dopiero teraz dotarło do mnie, że powinienem pytać o to w innym wątku 🫣

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

Na PocoX3 Indonezja działa zarówno wowifii i volte (przynajmniej u mnie w Plusie.) W ustawienia modemu nie mogę wejść, tak samo jak na fabrycznym romie na EU,
Zmiana romu niestety kasuje dane, bo to jest jak w windowsie stawianie systemu.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Też mam sieć w Plusie. Niestety voWiFi u mnie na Indonezji nie działa. Możę dlatego że jestem w Holandii w roamingu...?

Właśnie wróciłem do Polski. Niestety VoWiFi w Polsce również nie działa.
Nie ma sposobu, żeby to uruchomić na Globalu w tym telefonie?

• 1 month later...
  • 3 months later...
Godzinę temu, Ursusc360 napisał(a):

Poco f3 nie dziala portfel, integrity fix zainstalowany, rom to ostatnie wydanie beta. Jak to zalatac?

jak masz starsza betę a stable jest datowane później to spokojnie możesz wrzucić jako update ... bez utraty danych i konieczności ponownej konfiguracji ...

Posted (edited)
W dniu 6.05.2024 o 15:52, Master napisał(a):

jak masz starsza betę a stable jest datowane później to spokojnie możesz wrzucić jako update ... bez utraty danych i konieczności ponownej konfiguracji ...

Powinno pomoc na portfel?

Edited by Ursusc360

Teraz, Ursusc360 napisał(a):

Powinno pomoc na portfel?

a to trudno powiedzieć ... jeśli stable było w wersji rebuilda pod płatności to pewnie nie ... ale dev beta zawsze są jednak aktualniejsze niż stable i mają różne poprawki ... więc kwestia do rozważenia ... ja tylko z dev beta korzystam i zero problemów z portfelem Googla ... ogólnie do płatności podstawa to fix - moduł inject - ostatni z 29 lutego ... teraz były jakieś updaty portfela ze sklepa Play ale nadal jest ok - komunikat o spełnieniu wymogów bezpieczeństwa jest ...

• 2 weeks later...
10 minut temu, wieszczu napisał(a):

fix z 22.05.2024, restart telefonu, dalej nie działa, do tej pory zawsze po instalacji najnowszego fixa i restarcie było OK, anyone?

wyczyść jeszcze cache apki portfel i usługi Google Play ... zrób restarta i zarzuc jeszcze raz instalkę fixa ... u mnie wskoczyło ...

• 2 months later...

daj troszkę czasu dla fixa żeby zadziałał ... powinien zaskoczyć bo już tu pisali załoganci że jest ok ... u mnie też wygląda że zaskoczył ... choć na razie na blika się przerzuciłem bo chyba google znowu zrobiło potwierdzanie wszystkich transakcji co bywa irytujące ... w bliku mam do 100wki bez potwierdzania i jest git 🙃

• Thanks 1

12 minut temu, michaubpl napisał(a):

Teraz sprawdziłem i widzę, że pojawiła się wersja 2024.08.16

Instaluję

a wiesz że miałem właśnie do Ciebie napisać że jest nowa wersja i żebyś się upewnił że masz tą aktualna 🙃 uprzedziles mnie dosłownie o minutę ... 

• Thanks 1