wornock Posted November 3, 2023 Share Posted November 3, 2023 (edited) Witam. Odkupiłem Xiaomi 12X. Telefon z sieci Plus. Mam na nim androida 11 wraz z miui global 13.0.3.0 RLDEUXM. Nie wyszukuje mi nowszej wersji androida. Poziom zabezpieczeń mam ze stycznia 2022. Próbowałem zmienić region na Szwajcarie oraz Indie, ale nie pomogło. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Edited November 3, 2023 by wornock Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted November 4, 2023 Share Posted November 4, 2023 Spróbuj ręcznie wgrać paczkę z rom z pliku .zip w aktualizatorze. Prawy górny róg trzy kropki, wybierz paczkę aktualizacji. Link do romu https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/psyche/stable/V14.0.3.0.TLDEUXM/ Tylko nie wiem czy możesz aż tyle wersji przeskoczyć, a może się także skoczyć factory reset'em 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 4, 2023 Share Posted November 4, 2023 Temat z aktualizacją z 11-stki był już przerabiany i wygląda na to, że bez odblokowania bootloadera i wgrania ROM-u MiFlashem się nie obejdzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wornock Posted November 4, 2023 Author Share Posted November 4, 2023 Mam jeszcze kilka godzin na zwrot olx. Więc pytanie jak trudne to jest ? Telefon podoba mi się myślałem, że będzie trudniej po przejściu z P30 po 3 latach. Chciałbym sobie go zostawić. Sposób od grzegorz.lki, ale z jakąś nie od razu najnowszą wersją również odpada ? Muszę bawić się tym bootloaderem innej opcji nie ma ? Co z gwarancją po takiej operacji. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 4, 2023 Share Posted November 4, 2023 Proces nie jest trudny. Jest czasochłonny ze względu na oczekiwanie na odblokowanie (168 godzin), ale samo wgrywanie to kwestia maks. 15 minut z już przygotowanym MiFlashem i paczką. Gwarancji nie tracisz, zresztą po wgraniu aktualizacji możesz bootloader zablokować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysiek Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Podejdź z nim gdzieś do punktu i Ci wygrają czysty soft. A telefon masz rację, jest bardzo fajny i nie ma bólu po przejściu z P30 pro. Ja już mam go ponad rok i zdania dalej nie zmieniłem. Ps. Ile Cię kosztował używany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wornock Posted November 8, 2023 Author Share Posted November 8, 2023 1200 zł, ale zwróciłem go, bo okazał sie na raty z plusa. Sprzedawca ukrył ten fakt przede mną. Od rana testuje następną używkę za 1250 zł. Użytkowany 15 miesięcy, ale stan idealny. 2 razy etui i 2 kable usb. No i przedewszystkim kupiony był pierwotnie za gotówkę, nie na raty. Dodam, że na nowej sztucę android jest 13 miui 14. Więc jeden problem zgłowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts