Andrzej Kowalczyk Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 Witam wszystkich! W związku z kończącym się miejscem na moim Xiaomi 10s 64GB chciałem coś zrobić aby w tej pamięci wewnętrznej znalazło się trochę więcej miejsca. Mając w ręku telefon innej marki - nie ma problemu z przenoszeniem niektórych aplikacji na kartę SD. W moim telefonie, wydaje mi się, że jest to niemożliwe. Niby w internecie są opisane takie czynności bez większego problemu. Może jakiś inny jestem, albo nie umiem, ale nie znalazłem takiej funkcji w moim telefonie. Wchodzę po kolei w każdą aplikację i przy każdej aplikacji nie ma czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd" Proszę o podpowiedzi co mam zrobić, aby tej pamięci wewnętrznej nie zjadały mi aplikacje, których po prostu potrzebuje. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 Próbowałeś tego?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Kowalczyk Posted October 20, 2023 Author Share Posted October 20, 2023 Witam. Nie mogę znaleźć takich opcji w ustawieniach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 (edited) 50 minut temu, Andrzej Kowalczyk napisał(a): Witam. Nie mogę znaleźć takich opcji w ustawieniach... to jest w opcjach programisty - one są domyślnie ukryte - trzeba je najpierw aktywować żeby mieć do tego dostęp - proszę wejść w informacje o telefonie i tam będą do wyświetlenia szczegółowe informacje - wtedy trzeba kilka razy poklikać po polu gdzie pisze wersja miui i jak pojawi się komunikat jesteś już programista wtedy otworzyć ustawienia i tam przejść do dodatkowych funkcji - będzie wtedy do wyboru dodatkowa opcja - właśnie te programistyczne - i tam można zmieniać tego typu akcje ... Edited October 20, 2023 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Kowalczyk Posted October 21, 2023 Author Share Posted October 21, 2023 Hej Master. Udało mi się zrobić to co napisałeś... Natomiast dalej nie wiem jak przenieść aplikacje na kartę sd. W ustawieniach aplikacji tego nie widzę... Nie mam czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd". A instalując nową aplikację również nie mam wyboru czy apka ma być zainstalowana na telefonie czy karcie sd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 (edited) 26 minut temu, Andrzej Kowalczyk napisał(a): Hej Master. Udało mi się zrobić to co napisałeś... Natomiast dalej nie wiem jak przenieść aplikacje na kartę sd. W ustawieniach aplikacji tego nie widzę... Nie mam czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd". A instalując nową aplikację również nie mam wyboru czy apka ma być zainstalowana na telefonie czy karcie sd. zobacz tutaj jak jakiś typ tłumaczy 🙃 ja u siebie nie mam jak tego sprawdzić bo nie mam karty sd ... https://youtu.be/3WUvTN3E6n4 zerknij też ewentualnie tutaj https://mobiletrans.wondershare.com/xiaomi/move-apps-to-sd-card-xiaomi.html Edited October 21, 2023 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts