Jump to content

Przenoszenie aplikacji na karte SD

Andrzej Kowalczyk

Recommended Posts

Witam wszystkich!

W związku z kończącym się miejscem na moim Xiaomi 10s 64GB chciałem coś zrobić aby w tej pamięci wewnętrznej znalazło się trochę więcej miejsca.

Mając w ręku telefon innej marki - nie ma problemu z przenoszeniem niektórych aplikacji na kartę SD.

W moim telefonie, wydaje mi się, że jest to niemożliwe.

Niby w internecie są opisane takie czynności bez większego problemu.

Może jakiś inny jestem, albo nie umiem, ale nie znalazłem takiej funkcji w moim telefonie.

Wchodzę po kolei w każdą aplikację i przy każdej aplikacji nie ma czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd"

Proszę o podpowiedzi co mam zrobić, aby tej pamięci wewnętrznej nie zjadały mi aplikacje, których po prostu potrzebuje.

Pozdrawiam.

50 minut temu, Andrzej Kowalczyk napisał(a):

Screenshot_2023-10-21-00-59-29-344_com.android.settings.thumb.jpg.343e78d79295b667e5007f65549c2665.jpgScreenshot_2023-10-21-00-58-57-599_com.android.settings.thumb.jpg.70176a4c18126ddf7014e0bedfb82858.jpg

Witam. 

Nie mogę znaleźć takich opcji w ustawieniach...

to jest w opcjach programisty - one są domyślnie ukryte - trzeba je najpierw aktywować żeby mieć do tego dostęp - proszę wejść w informacje o telefonie i tam będą do wyświetlenia szczegółowe informacje - wtedy trzeba kilka razy poklikać po polu gdzie pisze wersja miui i jak pojawi się komunikat jesteś już programista wtedy otworzyć ustawienia i tam przejść do dodatkowych funkcji - będzie wtedy do wyboru dodatkowa opcja - właśnie te programistyczne - i tam można zmieniać tego typu akcje ...

Screenshot_2023-10-21-01-52-54-817_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-10-21-01-53-56-589_com.android.settings.jpg

Edited by Master

Hej Master.

Udało mi się zrobić to co napisałeś...

Natomiast dalej nie wiem jak przenieść aplikacje na kartę sd. W ustawieniach aplikacji tego nie widzę...

Nie mam czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd".

A instalując nową aplikację również nie mam wyboru czy apka ma być zainstalowana na telefonie czy karcie sd.

26 minut temu, Andrzej Kowalczyk napisał(a):

Hej Master.

Udało mi się zrobić to co napisałeś...

Natomiast dalej nie wiem jak przenieść aplikacje na kartę sd. W ustawieniach aplikacji tego nie widzę...

Nie mam czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd".

A instalując nową aplikację również nie mam wyboru czy apka ma być zainstalowana na telefonie czy karcie sd.

zobacz tutaj jak jakiś typ tłumaczy 🙃 ja u siebie nie mam jak tego sprawdzić bo nie mam karty sd ...

https://youtu.be/3WUvTN3E6n4

zerknij też ewentualnie tutaj

https://mobiletrans.wondershare.com/xiaomi/move-apps-to-sd-card-xiaomi.html

Edited by Master