Osama Posted October 14, 2023 Share Posted October 14, 2023 Witam, od pewnego czasu męczę się z moim Mi11, zaczęło się od utraty dźwięku w telefonie, zdarzało się to czasami, teraz to już nagminne, wyłączanie i włączanie telefonu kilka razy nic nie daje, w dodatku resetują telefon mogę przez jakieś 4 minuty oglądać logo "Mi" po czym telefon się włączy i nie ma w ogóle dźwięku w telefonie, jeśli telefon włączy się od razu to dźwięki są, ale i tak na pewien czas, czasami 10 minut czasami pół dnia, doszły do tego notoryczne zawieszania i crashowania się aplikacji tak z niczego, resetowałem do ustawień fabrycznych, robiłem aktualizacje i nic to nie dało, według mnie to siedzi ciągle jakiś błąd w plikach i on krzaczy dlatego chciałbym się dowiedzieć od r Was czy jest opcja formatu? Ale takiego że usuwa się dosłownie wszystko i wgrywa na nowo system, bo mam wrażenie że przy Factory reset nie usuwa się wszystko i te pliki które krzaczą nadal gdzieś tam siedzą, pomóżcie bo niestety jestem już po gwarancji więc chciałbym spróbować z tym formatem na własną rękę albo zanieść po prostu do serwisu żeby zrobili formatka i wgrali na nowo system. Dzięki za wszelkie odpowiedzi. Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamdvd Posted October 15, 2023 Share Posted October 15, 2023 To bardziej brzmi, jak uszkodzenie sprzętowe. Spotkałem się z podobnymi problemami na Mi 10T Lite, gdzie puściły luty procesora i WiFi zaczęło działać losowo, później były problemy z mikrofonem, uruchamianiem tel. itd. Ostatecznie, żeby uruchomić tel., trzeba było go trochę pogrzać suszarką i wtedy startował normalnie. Bez reballingu się pewnie nie obejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted October 16, 2023 Author Share Posted October 16, 2023 Zrobiłem w sumie 3 factory resety, poprzez wipe data, i normalnie z menu telefonu, teraz telefon za każdym razem uruchamia się przez kilka minut i dźwięku nie ma już w ogóle, pokrywam jeszcze nadzieję w tym formacie, muszę czekać na odblokowanie bootloadera, czyli do 12 w niedziele i wtedy będę próbował coś zdziałać. Ale zrobię test i wygrzeje telefon w czymś i spróbuję go wtedy uruchomić czy coś się poprawia.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts