Jump to content

[Mi11] Utrata dźwięku, zawieszanie się, freeze na logo przy włączaniu

Osama

Recommended Posts

Witam, od pewnego czasu męczę się z moim Mi11, zaczęło się od utraty dźwięku w telefonie, zdarzało się to czasami, teraz to już nagminne, wyłączanie i włączanie telefonu kilka razy nic nie daje, w dodatku resetują telefon mogę przez jakieś 4 minuty oglądać logo "Mi" po czym telefon się włączy i nie ma w ogóle dźwięku w telefonie, jeśli telefon włączy się od razu to dźwięki są, ale i tak na pewien czas, czasami 10 minut czasami pół dnia, doszły do tego notoryczne zawieszania i crashowania się aplikacji tak z niczego, resetowałem do ustawień fabrycznych, robiłem aktualizacje i nic to nie dało, według mnie to siedzi ciągle jakiś błąd w plikach i on krzaczy dlatego chciałbym się dowiedzieć od r Was czy jest opcja formatu? Ale takiego że usuwa się dosłownie wszystko i wgrywa na nowo system, bo mam wrażenie że przy Factory reset nie usuwa się wszystko i te pliki które krzaczą nadal gdzieś tam siedzą, pomóżcie bo niestety jestem już po gwarancji więc chciałbym spróbować z tym formatem na własną rękę albo zanieść po prostu do serwisu żeby zrobili formatka i wgrali na nowo system. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

To bardziej brzmi, jak uszkodzenie sprzętowe. Spotkałem się z podobnymi problemami na Mi 10T Lite, gdzie puściły luty procesora i WiFi zaczęło działać losowo, później były problemy z mikrofonem, uruchamianiem tel. itd. Ostatecznie, żeby uruchomić tel., trzeba było go trochę pogrzać suszarką i wtedy startował normalnie. Bez reballingu się pewnie nie obejdzie.

Zrobiłem w sumie 3 factory resety, poprzez wipe data, i normalnie z menu telefonu, teraz telefon za każdym razem uruchamia się przez kilka minut i dźwięku nie ma już w ogóle, pokrywam jeszcze nadzieję w tym formacie, muszę czekać na odblokowanie bootloadera, czyli do 12 w niedziele i wtedy będę próbował coś zdziałać. Ale zrobię test i wygrzeje telefon w czymś i spróbuję go wtedy uruchomić czy coś się poprawia.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka