Jump to content

Mi box s 4k miracast

eMeLek

Recommended Posts

Czy mozecie mi cos doradzic ?

Mam Mi Box S 4k oraz Mi Tv Stick 4k

Na Stick mam fabrycznie aplikacje Miracast (zdjecia w załączeniu) a na Mi Box nie mam takiej "aplikacji' domyslnie. Czy można to jakos dograc? 

Chodzi o to ze chce z telefonu Samsung zrobic Smart View i wrzucic obraz na tv przez "dostawkę". Na Stick bez po uruchomieniu apki Miracast bardzo dobrze to działa a w Mi Box nie mam takiej możliwości bo telefon nie widzi tego urządzenia. 

Może jesteście w stanie doradzić jakieś rozwiązania ale nie takie żeby na mi box S i telefonie montowac jakieś aplikacje. Chodzi konkretnie o to żeby w telefonie użyć opcji Smart View 

20231006_184258.jpg

20231007_113617.jpg

To może ja się nie znam ale, w którym Mi box nie ma niby chromecasta? Mam chromecasta wbudowanego MDZ-22-AB oraz MDZ-16-AB. Mogę udostępniać klikając w "chromecast" w telefonie na mibox coś tam ale jak chcę zrobić mirror ekranu telefonu a to chyba minimalnie co innego.

Z tego co zaobserwowałem Google Home używa Chromecast'a a nie miracast'a. To są różne technologie. Wiem ze mogę włączyć chromecasta ale mi chodzi o "mirror" ekranu przez miracast. Dlatego pytam konkretnie o aplikację Miracast

Owszem, ale dostaniesz identyczną funkcjonalność i równie natywną (bez instalacji czegokolwiek na box). Czy tak istotne jest dla Ciebie, która funkcja odpali mirroring ekranu? Jeszcze raz podkreślam Google Home zrobi dokładnie to co chcesz osiągnąć w poście wyżej.

Screenshot_2023-10-18-10-29-57-41_2d2bd67b5e15ae98c151ac739cd6881e__01.thumb.jpg.293f60867421e48844f947a6302a7b30.jpg

Edited by Davlar
Screen

W dniu 23.10.2023 o 11:02, jankoo napisał(a):

Też kiedyś z tym walczyłem, aż gdzieś (może nawet na tym forum) przeczytałem o prostszym sposobie:

ustawienia--połączenie i udostępnianie -- ekran bezprzewodowy

Nie wiem czy to Cię urządza, mi wystarcza.

Ale w jaki sposób trafia to do mibox4, jak mibox4 to odbiera? Ekran bezprzewodowy to pewnie mówisz właśnie o Chromecast