eMeLek Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Czy mozecie mi cos doradzic ? Mam Mi Box S 4k oraz Mi Tv Stick 4k Na Stick mam fabrycznie aplikacje Miracast (zdjecia w załączeniu) a na Mi Box nie mam takiej "aplikacji' domyslnie. Czy można to jakos dograc? Chodzi o to ze chce z telefonu Samsung zrobic Smart View i wrzucic obraz na tv przez "dostawkę". Na Stick bez po uruchomieniu apki Miracast bardzo dobrze to działa a w Mi Box nie mam takiej możliwości bo telefon nie widzi tego urządzenia. Może jesteście w stanie doradzić jakieś rozwiązania ale nie takie żeby na mi box S i telefonie montowac jakieś aplikacje. Chodzi konkretnie o to żeby w telefonie użyć opcji Smart View Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Najwyraźniej w Mi Box nie masz Chromecasta i nie ma opcji rzucenia obrazu z telefonu i może się mylę, ale raczej nic z tym nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eMeLek Posted October 12, 2023 Author Share Posted October 12, 2023 To może ja się nie znam ale, w którym Mi box nie ma niby chromecasta? Mam chromecasta wbudowanego MDZ-22-AB oraz MDZ-16-AB. Mogę udostępniać klikając w "chromecast" w telefonie na mibox coś tam ale jak chcę zrobić mirror ekranu telefonu a to chyba minimalnie co innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davlar Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 (edited) Możesz skorzystać z apki Google Home. Na części telefonów jest preinstalowane. Tam po sparowaniu z boxem możesz włączyć mirroring bez Miracast. Edited October 14, 2023 by Davlar Uściślenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
eMeLek Posted October 18, 2023 Author Share Posted October 18, 2023 Z tego co zaobserwowałem Google Home używa Chromecast'a a nie miracast'a. To są różne technologie. Wiem ze mogę włączyć chromecasta ale mi chodzi o "mirror" ekranu przez miracast. Dlatego pytam konkretnie o aplikację Miracast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davlar Posted October 18, 2023 Share Posted October 18, 2023 (edited) Owszem, ale dostaniesz identyczną funkcjonalność i równie natywną (bez instalacji czegokolwiek na box). Czy tak istotne jest dla Ciebie, która funkcja odpali mirroring ekranu? Jeszcze raz podkreślam Google Home zrobi dokładnie to co chcesz osiągnąć w poście wyżej. Edited October 18, 2023 by Davlar Screen Link to comment Share on other sites More sharing options...
eMeLek Posted October 18, 2023 Author Share Posted October 18, 2023 Tak, sposób przesyłania jest bardzo ważny. Np. przez chromecast nie ma możliwości przesyłania np. Netflix, Nc+ go itp a przez miracast można to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted October 23, 2023 Share Posted October 23, 2023 Też kiedyś z tym walczyłem, aż gdzieś (może nawet na tym forum) przeczytałem o prostszym sposobie: ustawienia--połączenie i udostępnianie -- ekran bezprzewodowy Nie wiem czy to Cię urządza, mi wystarcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eMeLek Posted October 26, 2023 Author Share Posted October 26, 2023 W dniu 23.10.2023 o 11:02, jankoo napisał(a): Też kiedyś z tym walczyłem, aż gdzieś (może nawet na tym forum) przeczytałem o prostszym sposobie: ustawienia--połączenie i udostępnianie -- ekran bezprzewodowy Nie wiem czy to Cię urządza, mi wystarcza. Ale w jaki sposób trafia to do mibox4, jak mibox4 to odbiera? Ekran bezprzewodowy to pewnie mówisz właśnie o Chromecast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts