Jump to content

Xiaomi 13 5G 8/256 soft.

kris68

Recommended Posts

Chciałem tylko zapytać zwłaszcza Kacpra czy na ten telefon jest obecnie soft miui.eu z nagrywaniem tak jak pozostałe telefony?? To jedno pytanie a drugie to prośba czy ktoś mógłby podać link do tego softu, bo, że tak określę telefon już jedzie. Pozdrawiam.

Jedno trzeba powiedzieć o Xiaomi 13, a mam porównanie, bo mam też 12 - niesamowicie szybka reakcja, nic się nie przycina, nigdy mi się nie nagrzał, a z kolei zdjęcia-miałem iPhone 14 i mam porownanie-mimo, że iPhone 14 droższy to w Xiaomi 13 zdjęcia są jednak dużo lepsze, w końcu Leica. Dużo różnych trybów. A iPhone'a pozbyłem się beż żadnych smutków. I teraz tylko czekam do następnego piątku do 6:44 :P, żeby zdjąć bootloader i wtedy wgrać nowy soft. Mam nadzieję, że będzie śmigał jeszcze lepiej.

6 minut temu, kris68 napisał(a):

Jedno trzeba powiedzieć o Xiaomi 13, a mam porównanie, bo mam też 12 - niesamowicie szybka reakcja, nic się nie przycina, nigdy mi się nie nagrzał, a z kolei zdjęcia-miałem iPhone 14 i mam porownanie-mimo, że iPhone 14 droższy to w Xiaomi 13 zdjęcia są jednak dużo lepsze, w końcu Leica. Dużo różnych trybów. A iPhone'a pozbyłem się beż żadnych smutków. I teraz tylko czekam do następnego piątku do 6:44 :P, żeby zdjąć bootloader i wtedy wgrać nowy soft. Mam nadzieję, że będzie śmigał jeszcze lepiej.

dobrze słyszeć taką opinię - 13tka to zacny sprzęt - ja już się przymierzam do zmiany troszkę leciwego mi 11 na 14tke - też czeka mnie zabawa z unlockiem 🙃 iPhona nigdy nie miałem - nie dlatego że mnie nie stać - tylko dlatego że nie lubię tej firmy - z jednej strony może to źle bo omija mnie jakaś część tego technologicznego rynku a z drugiej dobrze bo mam satysfakcję że nie dałem im na sobie zarobić 🙃 tak więc są plusy i minusy tego podejścia ... mam nadzieję panie Kolego że zdecydujesz się na wrzucenie wersji dev beta - raz że to nieustanna przygoda a dwa że testy na żywym organizmie zawsze mile widziane 🙃

Dokładnie taki mam zamiar, czyli soft dev beta. A co do iPhone'a to naprawdę nie masz czego żałować, niby ludzie się rzucają, bo firma a rewelacji nie ma i drogo, drogo, drogo....... Zarabiają na każdym kabelku, słuchawkach ceny jakby były ze złota, to głupia polityka firmy. A nie sądziłem przedtem tak, ale niestety tylko snoby kupują, żeby chwalić się firmą. A ten model Xiaomi naprawdę się udał, a miałem chyba większość modeli tej firmy przez ładnych kilka lat. Ale 13 szybko się nie pozbędę, Xiaomi musiałoby strasznie spaprać soft, a, że to prawie flagowiec i drogi to nie sądzę. Tylko brakuje mi jednak miejsca na kartę pamięci - niby 256 GB to dużo, ale jak się człowiek postara to może zapełnić, a ja z ochotą wrzuciłbym kartę 512 GB albo nawet 1 TB.

1 minutę temu, kris68 napisał(a):

Dokładnie taki mam zamiar, czyli soft dev beta. A co do iPhone'a to naprawdę nie masz czego żałować, niby ludzie się rzucają, bo firma a rewelacji nie ma i drogo, drogo, drogo....... Zarabiają na każdym kabelku, słuchawkach ceny jakby były ze złota, to głupia polityka firmy. A nie sądziłem przedtem tak, ale niestety tylko snoby kupują, żeby chwalić się firmą. A ten model Xiaomi naprawdę się udał, a miałem chyba większość modeli tej firmy przez ładnych kilka lat. Ale 13 szybko się nie pozbędę, Xiaomi musiałoby strasznie spaprać soft, a, że to prawie flagowiec i drogi to nie sądzę. Tylko brakuje mi jednak miejsca na kartę pamięci - niby 256 GB to dużo, ale jak się człowiek postara to może zapełnić, a ja z ochotą wrzuciłbym kartę 512 GB albo nawet 1 TB.

zgadzam się z tym co napisałeś - ja mam wersję 256 a w sumie telefonu używam też jako pendrive 🙃 co jakiś czas się czyści ze śmieci i idzie wytrzymać - choć jak ktoś bawi się też w nagrywanie video w 4k to lepiej uderzyć właśnie w wersję 512 - ogólnie ramu i romu nigdy dość 🙃 stara zasada komputerowcow 🙃 Apple może sobie zarabiać ile chce i na kim chce - dobrze że nie na mnie ... na szczęście nie mamy tu monopolu - oby tak zostało - no ale trzeba im przyznać że mają swój target i się go trzymają - konsekwentnie od lat i dobrze na tym wychodzą ... choć ostatnio chyba docisnęli im tam ze złączem ładowania (tzn. unia europejska) 🙃

• 4 months later...

Cześć. Czy ktoś z Was dostał aktualizację do HyperOS EEA dla Xiaomi 13? Pojawiła się już druga aktualizacja a u mnie nic się nie pojawia. Próbowałem zmienić na inny region i dalej nic. 

jaka druga się pojawiła ? Dalej OS1.0.1.0 jest oficjalnie najnowszą. Jest z grudnia. Tak xiaomi znowu nas olewa. Żona ma brandowanego z plusa galaxy S23 i co miesiąc dostaje aktualizacje zabezpieczeń i poprawek. 

Edit. Dzien po poście weszła nowa. 

Screenshot_2024-02-20-17-03-39-210_com.android.updater.jpg

Edited by witek_77

W dniu 19.02.2024 o 12:44, witek_77 napisał(a):

jaka druga się pojawiła ? Dalej OS1.0.1.0 jest oficjalnie najnowszą. Jest z grudnia. Tak xiaomi znowu nas olewa. Żona ma brandowanego z plusa galaxy S23 i co miesiąc dostaje aktualizacje zabezpieczeń i poprawek. 

Edit. Dzien po poście weszła nowa. 

Screenshot_2024-02-20-17-03-39-210_com.android.updater.jpg

Screenshot_2024-02-22-08-23-49-954_com.sec.android.app.sbrowser.jpg