kris68 Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 Chciałem tylko zapytać zwłaszcza Kacpra czy na ten telefon jest obecnie soft miui.eu z nagrywaniem tak jak pozostałe telefony?? To jedno pytanie a drugie to prośba czy ktoś mógłby podać link do tego softu, bo, że tak określę telefon już jedzie. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 @kris68 Soft jest na serwerach. Wszystkie wymagane informacje, instrukcje oraz linki znajdziesz w tym artykule. https://miuipolska.pl/xiaomi-eu-miui-polska-xiaomi-13/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted September 26, 2023 Author Share Posted September 26, 2023 Adam Błażejewski Czy Xiaomi 13 5G 8/256 to jest ten sam soft, który pisze. Bo tam jest napisane Xiaomi 13, a nie chciałbym zrobić z fona cegły? Dziękuję, że odpowiedziałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 @kris68 tak to jest ten. Xiaomi 13 u nas to jest Xiaomi 13 5G. Jeśli nie jesteś pewien w takich sytuacjach, to najlepiej rozpoznawać urządzenie po nazwie kodowej. Twój model telefonu ma oznaczenie (Fuxi). To tak na przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted September 26, 2023 Author Share Posted September 26, 2023 SUPERMODERATORZE bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted September 30, 2023 Author Share Posted September 30, 2023 Jedno trzeba powiedzieć o Xiaomi 13, a mam porównanie, bo mam też 12 - niesamowicie szybka reakcja, nic się nie przycina, nigdy mi się nie nagrzał, a z kolei zdjęcia-miałem iPhone 14 i mam porownanie-mimo, że iPhone 14 droższy to w Xiaomi 13 zdjęcia są jednak dużo lepsze, w końcu Leica. Dużo różnych trybów. A iPhone'a pozbyłem się beż żadnych smutków. I teraz tylko czekam do następnego piątku do 6:44 , żeby zdjąć bootloader i wtedy wgrać nowy soft. Mam nadzieję, że będzie śmigał jeszcze lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 30, 2023 Share Posted September 30, 2023 6 minut temu, kris68 napisał(a): Jedno trzeba powiedzieć o Xiaomi 13, a mam porównanie, bo mam też 12 - niesamowicie szybka reakcja, nic się nie przycina, nigdy mi się nie nagrzał, a z kolei zdjęcia-miałem iPhone 14 i mam porownanie-mimo, że iPhone 14 droższy to w Xiaomi 13 zdjęcia są jednak dużo lepsze, w końcu Leica. Dużo różnych trybów. A iPhone'a pozbyłem się beż żadnych smutków. I teraz tylko czekam do następnego piątku do 6:44 , żeby zdjąć bootloader i wtedy wgrać nowy soft. Mam nadzieję, że będzie śmigał jeszcze lepiej. dobrze słyszeć taką opinię - 13tka to zacny sprzęt - ja już się przymierzam do zmiany troszkę leciwego mi 11 na 14tke - też czeka mnie zabawa z unlockiem 🙃 iPhona nigdy nie miałem - nie dlatego że mnie nie stać - tylko dlatego że nie lubię tej firmy - z jednej strony może to źle bo omija mnie jakaś część tego technologicznego rynku a z drugiej dobrze bo mam satysfakcję że nie dałem im na sobie zarobić 🙃 tak więc są plusy i minusy tego podejścia ... mam nadzieję panie Kolego że zdecydujesz się na wrzucenie wersji dev beta - raz że to nieustanna przygoda a dwa że testy na żywym organizmie zawsze mile widziane 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted September 30, 2023 Author Share Posted September 30, 2023 Dokładnie taki mam zamiar, czyli soft dev beta. A co do iPhone'a to naprawdę nie masz czego żałować, niby ludzie się rzucają, bo firma a rewelacji nie ma i drogo, drogo, drogo....... Zarabiają na każdym kabelku, słuchawkach ceny jakby były ze złota, to głupia polityka firmy. A nie sądziłem przedtem tak, ale niestety tylko snoby kupują, żeby chwalić się firmą. A ten model Xiaomi naprawdę się udał, a miałem chyba większość modeli tej firmy przez ładnych kilka lat. Ale 13 szybko się nie pozbędę, Xiaomi musiałoby strasznie spaprać soft, a, że to prawie flagowiec i drogi to nie sądzę. Tylko brakuje mi jednak miejsca na kartę pamięci - niby 256 GB to dużo, ale jak się człowiek postara to może zapełnić, a ja z ochotą wrzuciłbym kartę 512 GB albo nawet 1 TB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 30, 2023 Share Posted September 30, 2023 1 minutę temu, kris68 napisał(a): Dokładnie taki mam zamiar, czyli soft dev beta. A co do iPhone'a to naprawdę nie masz czego żałować, niby ludzie się rzucają, bo firma a rewelacji nie ma i drogo, drogo, drogo....... Zarabiają na każdym kabelku, słuchawkach ceny jakby były ze złota, to głupia polityka firmy. A nie sądziłem przedtem tak, ale niestety tylko snoby kupują, żeby chwalić się firmą. A ten model Xiaomi naprawdę się udał, a miałem chyba większość modeli tej firmy przez ładnych kilka lat. Ale 13 szybko się nie pozbędę, Xiaomi musiałoby strasznie spaprać soft, a, że to prawie flagowiec i drogi to nie sądzę. Tylko brakuje mi jednak miejsca na kartę pamięci - niby 256 GB to dużo, ale jak się człowiek postara to może zapełnić, a ja z ochotą wrzuciłbym kartę 512 GB albo nawet 1 TB. zgadzam się z tym co napisałeś - ja mam wersję 256 a w sumie telefonu używam też jako pendrive 🙃 co jakiś czas się czyści ze śmieci i idzie wytrzymać - choć jak ktoś bawi się też w nagrywanie video w 4k to lepiej uderzyć właśnie w wersję 512 - ogólnie ramu i romu nigdy dość 🙃 stara zasada komputerowcow 🙃 Apple może sobie zarabiać ile chce i na kim chce - dobrze że nie na mnie ... na szczęście nie mamy tu monopolu - oby tak zostało - no ale trzeba im przyznać że mają swój target i się go trzymają - konsekwentnie od lat i dobrze na tym wychodzą ... choć ostatnio chyba docisnęli im tam ze złączem ładowania (tzn. unia europejska) 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted February 17 Share Posted February 17 Cześć. Czy ktoś z Was dostał aktualizację do HyperOS EEA dla Xiaomi 13? Pojawiła się już druga aktualizacja a u mnie nic się nie pojawia. Próbowałem zmienić na inny region i dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted February 19 Share Posted February 19 (edited) jaka druga się pojawiła ? Dalej OS1.0.1.0 jest oficjalnie najnowszą. Jest z grudnia. Tak xiaomi znowu nas olewa. Żona ma brandowanego z plusa galaxy S23 i co miesiąc dostaje aktualizacje zabezpieczeń i poprawek. Edit. Dzien po poście weszła nowa. Edited February 20 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted February 22 Share Posted February 22 W dniu 19.02.2024 o 12:44, witek_77 napisał(a): jaka druga się pojawiła ? Dalej OS1.0.1.0 jest oficjalnie najnowszą. Jest z grudnia. Tak xiaomi znowu nas olewa. Żona ma brandowanego z plusa galaxy S23 i co miesiąc dostaje aktualizacje zabezpieczeń i poprawek. Edit. Dzien po poście weszła nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts