Jump to content

Redmi Note 13 Pro+ - dyskusja ogólna, wątek zbiorczy

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

• 3 months later...

Mam RN 13 Pro+5 G i nie mogę odblokować bota nie mam sterownikow USB i nie mogę zainstalować, laptop to Lenovo IdeaPad 5

Edited by rumot

57 minut temu, sto-noga napisał(a):

Tak konto jest dodane  tak jak na zrzutach. Uprawnienia chyba dotyczą hyperosa a ja mam MIUI 14

No właśnie nie do końca. Dzisiaj sprawdzaliśmy na Redmi Note 13 Pro 5G na drugim moim koncie, gdzie też była kwestia problemu w komunikacie w Stanie odblokowania Mi, i zadziałało normalnie (bo miałem już te uprawnienia).

W stanie odblokowania Mi jaki masz komunikat po próbie dodania konta?

taki komunikat:

(System jest w trakcie aktualizacji, spróbuj ponownie później)
Słuchaj te uprawnienia to muszę nadać w aplikacji Xiaomi Community
Wychodzi na to że musze poczekac 30 dni

Edited by rumot

Nie rozumie tego , na laptopie gdzie mam sterowniki nie mogłem odblokować a na stacjonarnym poszło od razu

(Proszę odblokować 168 godzin później. I nie dodawaj ponownie swojego konta w MIUI, w przeciwnym razie będziesz czekać od zera) teraz tylko czekać.

Może to że lapek jest na WiFi a komp na kablu jest powodem problemu, czy ktoś tak miał.

Witam

Mam pytanie Panowie rom Taiwan do Redmi Note 13 Pro + (zircon_tw_global_images_V14.0.2.0.TNOTWXM_20240116.0000.00_13.0_tw_a077e57a35.tgz)  czym wgrywać -MiFlash ?

dawno tego nie robiłem - ostatnie redmi to Note 9 pro

33 minuty temu, robert21 napisał(a):

Witam

Mam pytanie Panowie rom Taiwan do Redmi Note 13 Pro + (zircon_tw_global_images_V14.0.2.0.TNOTWXM_20240116.0000.00_13.0_tw_a077e57a35.tgz)  czym wgrywać -MiFlash ?

dawno tego nie robiłem - ostatnie redmi to Note 9 pro

tak ... dzialaj ... rom musi być w wersji pod fastboot ... telefon musi mieć unlocka ... odpalasz go w trybie fastboot i jedziesz ... zwróć tylko uwagę na dół - ustaw właściwy tryb wgrywania - z ponownym lockiem lub bez ... jeśli wygrywasz globala taiwan na fona z globalnej dystrybucji możesz zrobić locka - w innym przypadku nie rób ...

ps. jakbyś miał problem z błędem przy ładowaniu sterowników to zobacz na jutubie - wpisz w wyszukiwarce miflash drivers problem - tam wystarczy w katalogu miflash założyć dodatkowy katalog na logi o nazwie LOGS i pójdzie bez problemu ...

telefon jak podłączysz do kompa w trybie fastboot musi być widziany w systemie jako android bootloader interface (sterowniki adb) to zerknij w menadżerze urządzeń czy tak jest ... jak nie to wrzuć sterki zanim zapodasz miflasha ...

a jeśli byś potrzebował zrobić roota i bawić się magiskiem to napisz do @kris68 - ostatnio to ogarniał i poradził 🙃

Edited by Master
  • Like 2

Dzięki Master

Będę działał za parę dni , mam zgodę na odblokowanie ale muszę poczekać jeszcze 7dni w miflash_unlock.

locka nie chcę robić nie płacę telefonem - fajnie że napisałeś żeby na to zwrócić uwagę. 

Pozdrawiam 🙂

4 godziny temu, robert21 napisał(a):

Dzięki Master

Będę działał za parę dni , mam zgodę na odblokowanie ale muszę poczekać jeszcze 7dni w miflash_unlock.

locka nie chcę robić nie płacę telefonem - fajnie że napisałeś żeby na to zwrócić uwagę. 

Pozdrawiam 🙂

wiesz tu nie chodzi tylko o płatności - głównie tak - ale to też dotyczy np. mobywatela ... ogólnie mogą być różne nietypowe zachowania monity ostrzeżenia itp. z różnych apek ... stąd pomóc może właśnie magisk root i wrzucenie odpowiednich modułów ... no ale to zobaczysz w praktyce ... z tym unlockiem to spokojnie czekaj i nic nie kombinuj bo czas może skoczyć w górę albo w ogóle się zrestartować i będziesz czekać od nowa 🙃 niech to spokojnie zleci ...

a o tych opcjach lock / unlock w miflash wspomniałem dlatego że domyślnie jest zaznaczona opcja czyszczenie + lock - czyli ta z prawej - o ile mnie pamięć nie myli ... ta opcja po lewej to tylko czyszczenie + flash systemu - stąd dobrze o tym pamiętać żeby ustawić w prawidłowej pozycji przed cała procedura ...

Edited by Master

Witam

Mam pytanie dotyczące pamięci jakie posiadają te telefony?

Niby oficjalnie na polskich stronach mają wersje tylko 12/512 a spotkałem się z wersjami 8/256 a niektóre źródła podają o wersjach z ram 8, 12 lub 16 a pamieć na dane 256 lub 512.

Wiec jak to ostatecznie jest?

Witajcie Panowie, mam pytanko, czy jest opcja zablokowania bootloadera na chińskiej wersji Note Pro+ na ROMie innym niż chiński? ewentualnie jak to obejść tak, aby mObywatel itp działał tak jak należy?

Aktualnie mam chiński telefon z globalnym ROMem i jest to uciążliwe że nie ma aktualizacji i nie mam płatności

W żadnym przypadku nie można blokować BL w sprzęcie z dystrybucji CN na żadnym romie po za chińskim.
Co do Mobywatel, można kombinować magiskiem i modułami , ewentualnie dla telefonów na mediateku subskrypcja wydań XiaomiEu na Patreonie

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Pomóżcie co wybrać ,redmi note 13 pro plus czy poco f5 pro? Oglądałem tego pierwszego i bardzo spodobał mi się wyświetlacz taki jak w Samsungu jak to określam "cukierkowy" ,ładne kolory a takie mi się podobają. A jak wypada poco f5 pro,ładniejszy ma wyświetlacz czy może gorszy? ,ma większą rozdzielczość i zagęszczenie pikseli a jak to wychodzi w realu? Powinno być jeszcze lepiej a jak jest?