DBG Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 Kupiłem Mi 13 pro 12/512Gb na allegro za 4899zł w sklepie Mi Store.W opisie sklepu nowy,zafoliowany,global eu, dystrybucja na europę i nasz kraj.I tak było,folia na pudełku ,co prawda nie było taśm klejących po bokach ,łączących wierzch pudełka z dołem jak zawsze u Xiaomi,wyglądał na nowiutki.Śladów użytkowania nie było.Pracuje pięknie,mam go 4 dni i super.Zastanawia mnie tylko cena,z czego wynika? 4899 zł za te parametry,gdzie w ich sklepie 12/256 GB kosztuje 6299 zł..Ma ktoś jakiś pomysł,jak to możliwe? Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 Mi Store na Allegro nie równa się sklepowi Mi-Store.pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 Czy to znaczy, że telefon nie jest oryginalny tylko podróba ?? Też się nosze z zakupem tylko u operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 3, 2023 Share Posted September 3, 2023 Nie, to nie znaczy, że telefon nie jest oryginalny. Podróba raczej jest dość prosta do wykrycia, trzeba tylko uważnie się przyjrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBG Posted September 3, 2023 Author Share Posted September 3, 2023 Telefon to prawdziwy mi13 pro,sprawdzony po imei,żadna tam podróba.Wszystko jest ok,tylko zastanawia mnie ta cena, dlaczego?.Z tel.jestem zadowolony.Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 A dlaczego w jednym sklepie chleb kosztuje 6 zł a w innym za ten sam chleb zapłacisz 4.99?Zapytaj sprzedawcy dlaczego sprzedaje taniej niż inny sprzedawca.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted September 4, 2023 Share Posted September 4, 2023 To jest jeszcze inaczej, znak że niebawem te telefony zejdą w większości z rynku, zastąpione innym wariantem np. "T". Pod koniec września 2022 tak kupowałem w x-kom 12 pro za 4500 (12/256), a potem już go nie było... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 14, 2023 Share Posted September 14, 2023 To jest jeszcze inaczej, znak że niebawem te telefony zejdą w większości z rynku, zastąpione innym wariantem np. "T". Pod koniec września 2022 tak kupowałem w x-kom 12 pro za 4500 (12/256), a potem już go nie było...Wariant T to uboższa wersja flagi. Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted September 14, 2023 Share Posted September 14, 2023 Tak jest, a zawsze potem zalewają rynek i pchają je ludziom u operatorów. Ciekawa strategia, ale rok do roku tak idzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts