Marrik Posted March 21 Share Posted March 21 Dokładnie tak mam, nie nagrywa dzwoniącego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 21 Share Posted March 21 Może za cicho głośnik daje (?) bo apka przechwytuje to co mikrofon z głośnika "usłyszy"Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted March 23 Share Posted March 23 (edited) A macie ten Cube ACR App Connector dodany do autostartu? Bo ja nie mam go na liście. Edited March 23 by GregorJan Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 23 Share Posted March 23 Bo tego nigdzie nie znajdziesz, nawet na liście wszystkich aplikacji. Możliwe że to usługa. Ma być uruchomiona jedynie w ułatwieniach dostępu, pobranych aplikacjach. W autostarcie wystarczy to co masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted April 6 Share Posted April 6 W dniu 16.11.2023 o 12:51, FromWP napisał(a): @akej na tej stronie masz link i instrukcję https://cubeacr.app/helper.html Czy ktoś wie, czy to zadziała z POCO X6 PRO na Android 14? Planuję kupić ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted April 7 Share Posted April 7 Nie zadziała i tyle. W ROMach EU nie działa to na żadnym testowanym przeze mnie telefonie. (M6 pro, Mi Note 10 lite, redmi 12S)Jak kupisz X6 to od razu odblokuj bl i wgraj ROM na Indonezję i zablokuj ponownie bl. Tam działa nagrywanie bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted April 21 Share Posted April 21 O co chodzi z tym nagrywaniem, bo naprawdę nie kumam. Te przepisy co znalazłem nie zabraniają nagrywania rozmów i nie ma mowy w nich że jest to nielegalne. Szukam i szukam no i naprawdę nie ma nigdzie w tych przepisach że nagrywanie jest nielegalne. Więc jeśli ktoś jest w stanie pokazać mi taki przepis to byłbym wdzięczny, a jeśli takiego przepisu niema to na jakiej podstawie wykastrowali nagrywanie rozmów z androida? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted April 21 Share Posted April 21 Nie podałeś swoich przepisów że to jest legalne, a oczekujesz od kogoś przepisów, że jest to nielegalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultimate Posted April 21 Share Posted April 21 Tym bardziej ze wg. mej najlepszej wiedzy jeśli osoba wykonująca nagranie jest na nagraniu takue działanie nie spełnia nawet wymogów czynu zabronionego..Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 21 Share Posted April 21 8 godzin temu, djrzz napisał(a): jeśli takiego przepisu niema to na jakiej podstawie wykastrowali nagrywanie rozmów z androida? W Polsce nie ma takiego przepisu, możesz nagrywać swoje rozmowy bez ograniczeń (nielegalne może być wykorzystywanie, upublicznianie takich nagrań), ale w wielu krajach i niektórych stanach Ameryki nagrywanie wymaga zgody obu stron. Dlatego Google to zablokowało. Problemem mogły by być rozmowy międzynarodowe z krajem w którym to jest nielegalne. Pisz do Googla żeby w naszej lokalizacji odblokowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted April 21 Share Posted April 21 ale w wielu krajach i niektórych stanach Ameryki nagrywanie wymaga zgody obu stron. Dlatego Google to zablokowało. Problemem mogły by być rozmowy międzynarodowe z krajem w którym to jest nielegalneTo nie tłumaczy dlaczego w niektórych regionach, np. Tajwan, Indonezja, ta funkcja nadal jest. Z tamtąd nie dzwonią do USA czy innych krajów gdzie nagrywanie jest nielegalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 21 Share Posted April 21 1 minutę temu, Marrik napisał(a): To nie tłumaczy dlaczego w niektórych regionach, np. Tajwan, Indonezja, ta funkcja nadal jest. Ale dlaczego mnie pytasz o wytłumaczenie? Pytaj Googla i Xiaomi które dla nas nie pozostawiło wyboru i dało dialer googla. Prawnie w pl można nagrywać. Zakazu nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 21 Share Posted April 21 Bo Tajwan Indonezja itd nie podlega pod europejskie przepisy, A zapisy o nagrywaniu rozmówcy zostały zawarte w unijnej dyrektywie/ustawie Rodo (czy jak to zwał ) i google się do niej musiało zastosować.Dotyczy to także Xiaomi, i dlatego są różne romy w zależności od przepisów na danym obszarze.Bo do któregoś roku w romach na Europę było standardowo nagrywanie w romie.Po tym czasie był jeszcze okres (testowy ?) że dialer informował rozmówcę że rozmowa jest nagrywana, ale nie wiem czy chociaż z pół roku to funkcjonowało i zostało definitywnie wyłączane wraz z możliwością nagrywania.Jak Ci zależy na dokładnym prawniczym wyjaśnieniu o jakie przepisy chodzi to zapytaj bezpośrednio u źródła. To było omawiane na forum, sam nawet swego czasu wrzucałem zapis który ogranicza nagrywanie rozmówcy.To że będziemy na forum psioczyć na to czy na tamto czy szukać dziury w całym to i tak nie zmieni Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts