Jump to content

Szukam apki do nagrywania rozmów

lufa9999

Recommended Posts

Bo tego nigdzie nie znajdziesz, nawet na liście wszystkich aplikacji. Możliwe że to usługa. Ma być uruchomiona jedynie w ułatwieniach dostępu, pobranych aplikacjach. W autostarcie wystarczy to co masz.

Screenshot_2024-03-23-16-53-10-687_com.android.settings.thumb.jpg.5412a8cf2fef15013d92dc29dd854d9c.jpg

• 2 weeks later...
W dniu 16.11.2023 o 12:51, FromWP napisał(a):

@akej na tej stronie masz link i instrukcję https://cubeacr.app/helper.html

Czy ktoś wie, czy to zadziała z POCO X6 PRO na Android 14? Planuję kupić ten telefon.

Nie zadziała i tyle.
W ROMach EU nie działa to na żadnym testowanym przeze mnie telefonie. (M6 pro, Mi Note 10 lite, redmi 12S)
Jak kupisz X6 to od razu odblokuj bl i wgraj ROM na Indonezję i zablokuj ponownie bl. Tam działa nagrywanie bez problemu.

• 2 weeks later...

O co chodzi z tym nagrywaniem, bo naprawdę nie kumam. Te przepisy co znalazłem nie zabraniają nagrywania rozmów i nie ma mowy w nich że jest to nielegalne. Szukam i szukam no i naprawdę nie ma nigdzie w tych przepisach że nagrywanie jest nielegalne. Więc jeśli ktoś jest w stanie pokazać mi taki przepis to byłbym wdzięczny, a jeśli takiego przepisu niema to na jakiej podstawie wykastrowali nagrywanie rozmów z androida?

Tym bardziej ze wg. mej najlepszej wiedzy jeśli osoba wykonująca nagranie jest na nagraniu takue działanie nie spełnia nawet wymogów czynu zabronionego..

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

8 godzin temu, djrzz napisał(a):

jeśli takiego przepisu niema to na jakiej podstawie wykastrowali nagrywanie rozmów z androida?

W Polsce nie ma takiego przepisu, możesz nagrywać swoje rozmowy bez ograniczeń (nielegalne może być wykorzystywanie, upublicznianie takich nagrań), ale w wielu krajach i niektórych stanach Ameryki nagrywanie wymaga zgody obu stron. Dlatego Google to zablokowało. Problemem mogły by być rozmowy międzynarodowe z krajem w którym to jest nielegalne. Pisz do Googla żeby w naszej lokalizacji odblokowali.

ale w wielu krajach i niektórych stanach Ameryki nagrywanie wymaga zgody obu stron. Dlatego Google to zablokowało. Problemem mogły by być rozmowy międzynarodowe z krajem w którym to jest nielegalne

To nie tłumaczy dlaczego w niektórych regionach, np. Tajwan, Indonezja, ta funkcja nadal jest. Z tamtąd nie dzwonią do USA czy innych krajów gdzie nagrywanie jest nielegalne?

1 minutę temu, Marrik napisał(a):

To nie tłumaczy dlaczego w niektórych regionach, np. Tajwan, Indonezja, ta funkcja nadal jest.

Ale dlaczego mnie pytasz o wytłumaczenie? Pytaj Googla i Xiaomi które dla nas nie pozostawiło wyboru i dało dialer googla. Prawnie w pl można nagrywać. Zakazu nie ma.

Bo Tajwan Indonezja itd nie podlega pod europejskie przepisy,
A zapisy o nagrywaniu rozmówcy zostały zawarte w unijnej dyrektywie/ustawie Rodo (czy jak to zwał ) i google się do niej musiało zastosować.
Dotyczy to także Xiaomi, i dlatego są różne romy w zależności od przepisów na danym obszarze.
Bo do któregoś roku w romach na Europę było standardowo nagrywanie w romie.
Po tym czasie był jeszcze okres (testowy ?) że dialer informował rozmówcę że rozmowa jest nagrywana, ale nie wiem czy chociaż z pół roku to funkcjonowało i zostało definitywnie wyłączane wraz z możliwością nagrywania.

Jak Ci zależy na dokładnym prawniczym wyjaśnieniu o jakie przepisy chodzi to zapytaj bezpośrednio u źródła.

To było omawiane na forum, sam nawet swego czasu wrzucałem zapis który ogranicza nagrywanie rozmówcy.
To że będziemy na forum psioczyć na to czy na tamto czy szukać dziury w całym to i tak nie zmieni

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka