scierwo Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Mam ogromny problem. Jeszcze niedawno mój telefon w ogóle się nie grzał (bateria słaba od zawsze). Teraz przy całkowicie normalnym użytkowaniu czy chociażby słuchaniu muzyki temperatura procesora w moment dochodzi do 70°. Na pewno mod nie jest przyczyną, ale wgrane jest MIUI 7. Przed tym robiłam całkowitego wipe. Bateria jest zamówiona, ale co mi po tym, jak na procesorze można zrobić sobie śniadanie... Proszę niesamowicie o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 U mnie tak było w te upały ostatnio. Teraz też nie jest lepiej więc ten typ tak ma niestety... Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
scierwo Posted August 24, 2015 Author Share Posted August 24, 2015 (edited) no w upały to jest gorzej mam wrażenie, nie da się go trzymać ale bateria chyba nie powinna spadać do zera w 3h użytkowania ;_; ah, no i jeszcze przy okazji poruszę sprawę spadków z 30% do 9% albo 80% potem zawiecha, reset i 40% a za chwilę potem muszę podłączać do ładowarki Edited August 24, 2015 by scierwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 zobacz w uzyciu baterii czy nie pojawia się proces mdnsd bo on mocno zjada baterie i obciąża procesor. u mnie jak był to w kieszeni czułem temperaturę. Acid kiedyś podmieniał plik z konfiguracją zarządzania skalowaniem procesora i po nim było też lepiej i nie zwalniał procek jak był ciepły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scierwo Posted August 24, 2015 Author Share Posted August 24, 2015 walczyłam już z tym procesem dwukrotnie, jakby się pojawił to na pewno byłby zauważony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Jak masz takie przekłamania przy stanie baterii to polecam ją skalibrować. U mnie zawsze to pomaga i robię to co każda aktualizację żeby nie mieć takich problemów. Do kalibracji użyj programu z Google Play i postępuj według instrukcji w nim. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration ' class='bbc_url' title='Zewnętrzny odnośnik' rel='nofollow external'> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
suad Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Ten typ tak ma ? Też mam Redmi Notę 4G z 2GB RAM, wgrane wczoraj MIUI7 i nie mam takich problemów. Dzisiaj miałem włączone cały dzień radio na full dźwięk i bateria spadła 18%. Temperatura nie wyczuwalna. Może to być problem z baterią. Kup nową i jak problem będzie nadal występował to do serwisu. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Pytanie i jakie scenariusze chodzi w tym dłuższym czasie działania... Bo jak w trybie czuwania to ja dziękuję za taką dłuższą pracę na jednym ładowaniu... Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 A u mnie 25 H działania i 3h ekranu i zostało jeszcze 49% tak więc jest o wiele lepiej Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witox Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Mam podobny problem jak autor. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts