Jump to content

Wymiana baterii POCO F3

trev79

Recommended Posts

Spuchła mi oryginalna bateria w POCO F3 i stoję przed zakupem nowej (BM4Y), jaką polecacie?

Potrzebny będzie również klej na krawędzie plecków po wymianie, który lepszy (może przeźroczysty): T-7000, T-8000, B-7000,E-8000 ? Telefon jest szaro/czarny(grafitowy).

• 3 months later...

Hej,

Wymieniłem baterię, wszystko poszło składnie. Teraz telefon jest na ładowarce (jest 100%). mam na wyjściu z ładowarki (przewód usb-c --usb-c z funkcją PD PowerDeliwery) miernik napięcia i spadło do 5V a prąd ok. 70-100 mA. Właczyłem tel. wszystko śmiga i wyłączyłem pozostawiając na ładowarce. Teraz mam go normalnie używać  aż bateria się rozładuje do 0% ?

Spadło do 20% i podłączyłem do ładowarki. Teraz zamierzam ładować ładowarką od Xiaomi (daje 5V, max 2A) - czyli wolne ładowanie (wcześniej ładowałem Baseus- trzy portowa , jakoś nie mam do niej zaufania). Wydaje mi si się, że starą baterię załatwiłem "zwyczajem -  jak najbardziej naładowana" , zostawiałem na noc na ładowarce. Bateria w sumie trzymała nieźle, tylko klapkę z tyłu wywaliło (opakowanie  baterii było nagazowane-ciekawe jakby przebić ? Bo w sumie sama bateria w środku nie była spuchnięta).

Widząc problem założyłem wówczas etui TPU żeby nie poszła siła wyporu w ekran. Kupiłem baterię od pure akcesoria bo mi zależało na czasie a nikt nie oferuje Nohon z PL.  W sumie jestem zadowolony, tylko trochę zaniżona jest pojemność (pokazuje ok. 4100 mAh - program Battery info)

Edited by trev79