Szymon Demonias Posted June 28, 2023 Posted June 28, 2023 Hej, mam problem z moim Redmi note 9 pro, nagle przestało mi dzisiaj działać szybkie ładowanie. W samochodzie ładowałem innym kablem i nagle wyskoczyło powiadomienie, że ładowanie innym kablem niż oryginalnym powoduje spowolnienie procesu ładowania, czy coś takiego, nie czytałem dokładnie i było tylko akceptuj. Jednak po przyjściu do domu i podłączeniu do oryginalnej ładowarki z szybkim ładowaniem, niestety nie działa ta funkcja i telefon przez godzinę naładował się może o 10%. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, a w sumie codziennie ładuje zarówno oryginalną ładowarką- wtedy ładowało szybko jak i ładowarka samochodową- wtedy wiadomo wolniej, jednak ładowało. Jednak dzisiaj moja oryginalna ładowarka ładuje tak jak wcześniej samochodowa, a samochodowa ledwo podtrzymuje stan naładowania przy korzystaniu. Próbowałem z różnymi kablami i ładowarkami i ten sam problem, tak jakby telefon stracił funkcję szybkiego ładowania. Sorki za pogmatwane tłumaczenie, ale nie wiem jak inaczej to wyjaśnić. Teraz pytanie, czy da się coś z tym zrobić, czy szukać nowego telefonu?
Netoper Posted June 28, 2023 Posted June 28, 2023 W takich przypadkach zaczyna się od oczyszczenia gniazda, czasami potrafi się coś do pinu w gnieździe przykleić, może pomoże...Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts